HOME
Home » Cryptocurrency » 10 Cryptocurrency Teratas Yang Harus Diperhatikan Untuk Melabur Pada 2021

10 Cryptocurrency Teratas Yang Harus Diperhatikan Untuk Melabur Pada 2021

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

2021 hampir berakhir. Mengingat rangkuman tahun 2020, tahun ini cukup baik untuk ruang crypto. Banyak berita positif di pasaran dengan tingkat adopsi yang hebat selama masa pandemik.

Sebaliknya, ruang crypto juga menyaksikan penurunan harga, permodalan pasaran, dan lain-lain. Walau bagaimanapun, ini tidak banyak mempengaruhi pelabur. Memandangkan tahun baru semakin hampir, marilah kita menantikan kripto yang menjanjikan pada tahun akan datang.

Sekiranya anda baru menggunakan ruang kripto dan bertanya-tanya, ‘Mata wang kripto mana yang terbaik untuk dilaburkan’, anda telah tiba di tempat yang betul. Ketahui cryptocurrency yang dapat memberi pulangan yang baik pada tahun 2021.

Bitcoin (BTC)

Dalam istilah awam, setiap kali kripto dipanggil, Bitcoin adalah aset pertama dan terpenting yang dipertimbangkan. Kerana ia adalah kripto primitif dan pangkalan pengguna berkembang setiap hari.

Ini telah membuktikan bahawa ia tahan terhadap sebarang kemalangan. Hampir 6 bulan untuk pulih setiap kali jatuh di bawah rekod. Baru-baru ini, ia merosot di bawah $ 4000 pada bulan Mac 2020 dan dalam tempoh 6 bulan, ia mencecah $ 12000 pada bulan September 2020.

Pada masa ini, bitcoin berharga $ 10,607 pada waktu akhbar. Tahun ini kerana musim Altcoin dan DeFi Hype, Bitcoin kekal dalam trend yang sangat sempit. Walau bagaimanapun, bull dan penyokong bitcoin telah meramalkan penembusan utama untuk aset digital pada tahun 2021. Ramai di antara mereka mengatakan bahawa Bitcoin mungkin akan meningkat hingga $ 100K juga.

Ethereum (ETH)

Cryptocurrency kedua paling popular selepas Bitcoin adalah Ethereum. Blockchain Ethereum menjadi tumpuan semasa ledakan DeFi yang mendorong harga ETH kepada $ 470. Walau bagaimanapun, kos gas Ethereum yang tinggi selalu menjadi inti dari masalah ini.

Ekosistem ETH segera melancarkan Ethereum 2.0 yang berhasrat untuk menyelesaikan masalah yuran gas yang tinggi. Baru-baru ini, latihan penggunaan Ethereum 2.0 diadakan dan fasa kedua latihan telah diadakan pada pertengahan Oktober 2020.

Oleh itu dengan pelancaran Ethereum 2.0, penganalisis meramalkan kenaikan harga untuk aset digital yang mungkin mengambil harga hampir ke paras tertinggi sepanjang masa.

10 Cryptocurrency Teratas Yang Harus Diperhatikan Untuk Melabur Pada 2021

10 Cryptocurrency Teratas Yang Harus Diperhatikan Untuk Melabur Pada 2021

XRP

Melangkah ke altcoin seterusnya. Ripple (XRP) juga merupakan antara 5 cryptocurrency teratas. Harga XRP semasa ialah $ 0.544. Walau bagaimanapun, Ripple berpotensi mencecah $ 1.0 menjelang 2021 dan meningkat ke tahap tertinggi sepanjang masa tidak lama lagi.

Pertumbuhan luar biasa dijangka pada tahun 2020. Menurut penganalisis lain WalletInvestor, harga XRP mungkin meningkat sebanyak 380 peratus dan mencapai $ 0.6-0.7 dalam beberapa tahun.

Litecoin (LTC)

2020 adalah permulaan yang cukup baik untuk Litecoin kerana mencecah sekitar $ 80 menjelang Februari 2020. Salah satu sebab anda boleh mempertimbangkan untuk melabur di Litecoin adalah kecairannya yang tinggi dengan had pasaran yang besar.

Harga Litecoin boleh meletup pada tahun 2021 kerana pelombong mendapat hadiah besar 25 LTC berbanding 6.25 BTC. Dan juga, masa rata-rata adalah sekitar 2 minit yang lebih sedikit berbanding dengan cryptos yang lain.

Stellar Lumens (XLM)

Stellar adalah protokol sumber terbuka yang terdesentralisasi. Ini bertujuan untuk melakukan transaksi rentas sempadan antara pasangan mata wang. Stellar blockchain membolehkan pengembangan aplikasi terdesentralisasi untuk membuat projek baru berdasarkan Stellar.

Pada masa ini, XLM berharga $ 0.163384 dan dijangka mencecah $ 0.5 pada tahun-tahun mendatang. Menurut beberapa ramalan, Harga XLM boleh meningkat menjadi $ 1 menjelang 2023.

Binance Coin (BNB)

Binance Coin dianggap sebagai salah satu cryptocurrency terbaik untuk dimiliki sekiranya portfolio anda sudah mempunyai crypto utama seperti BTC, ETH, dll. Pertukaran teratas di dunia, Binance adalah pencipta BNB dengan pasukan berpengalaman di belakangnya.

Walaupun turun naik pasaran yang besar, harga coin BNB menjauhkan diri dari lonjakan besar dan penurunan yang tinggi. Pada masa ini, BNB berharga $ 26.99 setelah mencecah di atas $ 30 baru-baru ini. Penganalisis telah meramalkan pertumbuhan yang baik untuk koin dan juga mungkin memberikan pulangan yang baik dalam beberapa hari mendatang.

Cardano (ADA)

Dilancarkan baru-baru ini pada tahun 2017, Cardano berjaya mendapatkan tempatnya dalam kedudukan 10 cryptocurrency teratas tetapi malangnya merosot ke kedudukan ke-12. Walau bagaimanapun, projek ini masih berkembang dan merupakan fasa awal.

Pada masa ini, ADA berharga $ 0.156651, seperti dalam beberapa laporan, harga Cardano dijangka menyentuh $ 0,2 pada awal 2021 dan trend sekitar $ 0,2 hingga akhir tahun 2021.

VeChain

VeChain adalah projek blockchain yang dijumpai pada tahun 2015 yang dijenamakan semula dan dilancarkan semula sebagai blockchain untuk aplikasi yang terdesentralisasi pada tahun 2017. Vechain telah bekerjasama dengan senarai syarikat yang mengagumkan seperti PwC, BitOcean, BMW Group, China National Partnership dan banyak lagi.

VeChain berharga $ 0.156652 dengan had pasaran lebih dari $ 600 juta. Harga VET dijangka meningkat kepada $ 0,02 menjelang tahun depan dan dapat mencapai hingga $ 0,07 dalam 2-3 tahun ke depan.

Chainlink

Chainlink adalah salah satu projek yang menjadi tumpuan dalam masa yang singkat. Ia berjalan di Ethereum blockchain dan dianggap sebagai salah satu token DeFi terbaik yang mempunyai dominasi utama di ruang DeFi.

Harga Chainlink yang pada masa ini berada pada $ 8,77 dijangka mencecah $ 10 atau lebih tinggi pada bulan Disember 2020. Ia dijangka meningkat secara beransur-ansur dan mencapai $ 20 pada akhir 2021, pada bulan Disember

Aave

Aave adalah platform pinjaman peer-to-peer di blockchain Ethereum. Pada masa ini, AAVE berharga $ 80.21 dijangka mencecah $ 0.7 menjelang Januari 2021. Lebih-lebih lagi, harga AAVE mungkin menyentuh dan melepasi $ 1 pada akhir 2021.

Kesimpulannya

Sekarang, anda mungkin mempunyai idea kasar mengenai cryptocurrency untuk dilaburkan pada tahun 2021. Walau bagaimanapun, terdapat banyak projek di ruang crypto yang mungkin memberi anda pulangan yang besar. Di atas ramalan atau analisis, melakukan kajian anda sendiri selalu membuahkan hasil dalam banyak keadaan.

Teruskan membaca…

Cara buat duit dengan Altcoin
Melabur dalam bitcoin
Cara membeli bitcoin
Buat duit dengan Remitano
Cara membelanjakan bitcoin
Cara membuka akaun Bittrex Globle
Cara membeli bitcoin dengan kad kredit
10 Cryptocurrency Terbaik Untuk Beli Dan HODL Hari Ini
Panduan Cryptocurrency Bagi Newbie | Apakah Strategi HODL?
DOGECOIN Dan ETHEREUM Memimpin Pasaran Crypto Tiba-tiba Kembali
Asas Cryptocurrency dan Bitcoin Yang Anda Perlu Tahu
5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu
Cryptocurrency Dan Penipuan (Scam), Apa Yang Anda Perlu Tahu?
Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Bitcoin?

 

Tags :

Related Post to 10 Cryptocurrency Teratas Yang Harus Diperhatikan Untuk Melabur Pada 2021

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More