HOME
Home » Umum » 101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at | Categorised in Umum

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar.

Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak pasti ebook tersebut masih dijual atau tidak. Jika anda sedang mencari iden perniagaan kecil, memang terdapat banyak ebook yang ditulis oleh founder-founder yang telah berjaya yang menulis liku-liku kejayaan dan rahsia kejayaan mereka.

Realitinya kebanyakan syarikat atau perniagaan besar yang telah berjaya bermula dari perniagaan kecil-kecilan dengan modal yang tak seberapa.

Tetapi dengan kegigihan dan kesungguhan pengusahanya perniagaan tersebut berkembang dan berkembang sehingga menjadi sebuah perniagaan besar dengan pekerja yang ramai.

Jika anda berminat nak memulakan perniagaan, tidak perlu anda menunggu idea-idea besar baru nak bermula, cukup dengan beberapa idea ringkas dan mudah, anda boleh terus memulakannya.

Walau pun anda sudah anda idea untuk memulakan perniagaan apa yang anda ingin lakukan, namun adalah lebih bermanfaat jika anda mendapatkan sedikit panduan dari orang-orang yang telah berjaya dalam perniagaan mereka.

Dengan itu langkah memulakan perniagaan akan lebih tersusun dan teratur, segala masalah yang mungkin akan anda hadapi telah tersedia jalan penyelesaiannya.

Berikut adalah beberapa panduan dan idea perniagaan kecil yang boleh anda baca sebelum memulakan perniagaan anda.

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

 

1. Bisnes Belon

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Bunyi macam kelakar… mungkin korang akan ketawa dalam hati bila membaca idea bisnes ini dan menurut penulis ebook panduan bisnes belon ini, dia juga digelakkan oleh rakan-rakan apabila berhenti kerja untuk memulakan perniagaan ini.

Penulis ebook Rahsia Bisnes Belon ini bukan calang-calang orang, Beliau adalah seorang pramugara sebuah syarikat penerbangan. Anda boleh bayangkan mengapa seorang pramugara sanggup meninggalkan pekerjaan yang glamor menjadi seorang penjual belon?

“Nak cakap banyak tu.. memang lah tak banyak… tapi Alhamdulillah.. bolehlah dapat beberapa ribu sehari.. bagi saya, itu sudah sangat menggembirakan”

Itu Kata Syed Kimi seorang bekas pramugara… “beberapa ribu sehari!” 

Nak tahu lebih lanjuta anda baca di sini.

2. Bisnes Homestay

idea perniagaan kecil

Ramai yang kecundang dengan bisnes homestay ni. Ramai juga yang tidak tahu, untuk buat bisnes homestay tak perlu modal besar. Ada banyak jalan untuk berjimat, lebih-lebih lagi dalam menyediakan kemudahan untuk pelanggan.

Mahukah Anda Menerima Tempahan Homestay Bertubi-tubi Setiap Hari? Baca panduan rahsia ini di sini.

3. Bisnes Tudung

idea perniagaan kecil

Idea perniagaan kecil yang tak lekang dek panda dan tek lapuk dek hujan, tak lain dan tak bukan ialah bisnes tudung! Boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja, tak kira anda lelaki atau perempuan, suri rumah, pelajar malah orang sudah ada kerja tetap pun boleh melakukan perniagaan paling mudah ini.

Lihat bagai mana Puan Madihah Mustafha memperolehi keuntungan RM15,000 walaupun berniaga tanpa premis. Baca di sini.

Related Post to 101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Posted at

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno – Ingin mendapat ganjaran dalam Bitcoin secara percuma kerana merujuk rakan dan keluarga anda kepada Luno? Hebat! Dalam... Read More