HOME
Home » Cryptocurrency » 5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu

5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

 

5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu. Sangat disyorkan untuk mereka yang baru memasuki pasaran cryptocurrency.

Keruntuhan cryptocurrency baru-baru ini bukanlah yang pertama seumpamanya. Sekiranya anda memeriksa epistemologi bitcoin, anda akan mengetahui bahawa setiap kejatuhan akan berlaku pemulihan yang kuat. Kejatuhan itu mungkin bukan perkara terburuk yang berlaku. Perkara yang paling teruk adalah melihat pasaran naik semula dan kemudian anda teringat dengan berkata: ‘Sekiranya saya tahu, saya semestinya sudah membeli beberapa coin’.

Bercakap tentang Cryptocurrency boleh membuat orang di sekitar anda merasa seperti anda kehilangan akal. Saya sering mendapat soalan – adakah ini bukan “bubble”? Bolehkah ini beretika untuk dilaburkan? Ini berjudi? dan saya bosan menjawab beberapa soalan tersebut. Walau bagaimanapun, saya cuba menyusun entri ini untuk pemula, terutama milenial yang kagum dengan keajaiban dunia crypto.

Yang peliknya! Anda boleh buat duit dengan mata wang kripto, sebenarnya, pulangan 1000% dalam setahun adalah perkara biasa di alam maya crypto. Walau bagaimanapun, sangat mudah kehilangan semua wang itu dalam sekelip mata. Berikut adalah beberapa tips bagi mereka yang bersedia menyertai “keretaapi”.

5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu

5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahumasterthecrypto.com

 

1. HAPUSKAN PEMIKIRAN LAMA SEBELUMNYA SEBELUM MELABUR

Langkah pertama dalam kesedaran crypto adalah memahami teknologi yang mendasari blockchain. Lupakan istilah teknologi sekarang. Tidak ada yang perlu meyakinkan anda tentang bagaimana revolusi teknologi blockchain. Titik permulaan yang baik adalah membaca artikel, memeriksa forum dalam talian dan vlog yang membincangkan kripto. Anda akan segera mengetahui mengapa kerajaan dan syarikat meneroka teknologi baru ini dan bagaimana mereka ingin mengintegrasikannya dengan sistem mereka, atau mengapa bank takut akan Blockchain dan cryptocurrency sebagai ancaman terhadap kewujudan mereka dan ingin menghentikan pertumbuhannya . Pandangan ini akan membantu meluaskan fikiran anda untuk belajar dan melihat kemungkinan potensi teknologi blockchain.

Penting juga untuk tidak membuat kesalahan mempercayai orang lain dengan dana anda; yang mengalahkan keseluruhan tujuan cryptocurrency, yang diciptakan untuk memberi kuasa kepada semua orang dengan pemilikan sebenar wang mereka tanpa mempercayai pihak ketiga seperti bank. Adalah sangat biasa bagi penipu untuk menggunakan kenaifan pemula di pasar yang tidak terkawal ini. Oleh itu, ini memerlukan anda berhati-hati.

2. LABUR HANYA APA YANG ANDA MAMOU AKAN HILANG

Sebagai penyebab kajian saya yang meluas pada awal hari, saya menyedari peraturan praktikal yang sangat penting di pasaran kripto – hanya melabur dengan apa yang anda rela berpisah. Ini kerana pasar sangat tidak stabil, pasar yang didorong oleh sentimen pasar dan sentimen daripada elemen asas. Ini menjadikan pasaran crypto sangat berisiko; itu sebabnya anda berpotensi menghasilkan banyak wang atau kehilangan semuanya dengan serta-merta. Dalam kewangan moden, ini ditunjukkan oleh hubungan:

Risiko = Ganjaran
(Pelaburan yang berisiko cenderung memberi pulangan lebih tinggi kepada anda)

Sentiasa berhati-hati dan tolong, jangan menggadaikan rumah anda atau mengambil pinjaman untuk melabur dalam cryptocurrency; anda hanya menandatangani surat perintah kematian anda.

3. FOKUS PADA PELABURAN JANGKA PANJANG

Cryptocurrency bukanlah “skim cepat kaya”. Jangan mempunyai mentaliti semata-mata untuk mengejar keuntungan jangka pendek, terutamanya jika anda tidak mempunyai kemahiran perdagangan atau teknikal yang diperlukan. Mari kita hadapi, banyak di pasar crypto tidak tahu apa yang mereka laburkan dan hanya untuk mendapatkan ganjaran jangka pendek. Ini adalah resipi bencana. Adalah mustahak bahawa setiap keputusan pelaburan dibuat berdasarkan ketekunan dan kesabaran yang sewajarnya. Jangan menjadi lelaki yang mempunyai 1700 BTC dengan nilai $ 0,06. Dia menjualnya dengan harga $ 0,30 dan kemudian meratap ketika mencecah $ 8.00. Ini kembali pada tahun 2011. Bayangkan jika dia telah berjalan hari ini, ia bernilai puluhan juta hari ini!

(Baca juga: Pulangan Bitcoin vs Alt Coins: Perbandingan Keuntungan Antara Pelaburan Bitcoin & Altcoins)

Hodl – atau hodling – adalah crypto-slang yang menunjukkan tindakan memegang syiling atau token anda tidak kira apa keadaannya; sama ada di pasaran beruang atau pembetulan yang kuat

Anda harus sentiasa fokus pada jangka panjang, kerana teknologi yang mendasari cryptocurrency masih dalam peringkat awal dan memerlukan beberapa saat sebelum teknologi dan pelbagai inovasi dalam ekosistem cryptocurrency siap untuk diterima pakai arus perdana. Dagangan jangka pendek di pasaran yang sangat tidak menentu ini boleh menjadi bencana, terutamanya jika anda tidak mempunyai kepakaran berdagang.

4. PELBAGAI PORTFOLIO ANDA

Pelaburan cryptocurrency anda harus disebarkan di pasaran secara berkadar. Terdapat lebih dari 1,600 coin dan token berbeza di ruang crypto.

“Jangan sekali-kali meletakkan semua telur anda dalam satu bakul”

Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH) adalah cryptocurrency tertua dan terbesar di sekitar dan mewakili mata wang asas dunia cryptocurrency. Oleh itu, disarankan untuk sentiasa mempunyai sebahagian besar pelaburan anda dalam kedua-dua coin ini kerana ia agak stabil dan memudahkan pertukaran dengan altcoin lain. (Lihat juga: Syiling, Token & Altcoins: Apa Perbezaannya?)

Selepas itu, disarankan untuk menyebarkan selebihnya di altcoin berharga yang potensi. Cari coin yang menyelesaikan masalah dunia nyata. Anda mesti belajar mengenal pasti syitcoin dan coin dengan asas yang baik.

Shitcoins adalah coin yang tidak mempunyai asas yang baik dan diciptakan dengan tujuan untuk menipu massa. Mereka sering dikaitkan dengan skema ‘pump-and-dump’ dan ponzi, dan merupakan kaedah terbaik untuk kehilangan wang anda.

Portfolio yang dibina dengan baik adalah asas yang kukuh untuk pulangan yang lebih baik.

5. TUMPUKAN PERHATIAN KEPADA  KEUNTUNGAN & KERUGIAN ANDA

Semasa mula-mula, saya tidak menyedari jumlah satoshi yang bernilai syiling. Saya hanya melihat angka-angka itu dikawal secara rawak oleh bot. Sebaliknya, angka tersebut menentukan nilai duit syiling anda pada bila-bila masa. Kunci keuntungan di kawasan ini adalah membeli rendah dan kemudian menjual tinggi. Anda perlu memberi perhatian semasa membuat pesanan beli dan juga memerhatikan ketika pasaran bergerak ke arah bullish untuk mengira keuntungan anda. Inilah panduan untuk mengira keuntungan crypto anda. Sekiranya anda dapat memperhatikan perkara ini, kemungkinan besar anda akan menakluki pasaran crypto seperti superstar.

SUMBER MANFAAT UNTUK ANDA BERMULA

Sekiranya anda memulakan perjalanan ke dunia cryptocurrency yang rumit, berikut adalah senarai sumber dan panduan berguna yang akan membawa anda ke arah anda:

Panduan buat duit USD
Pinjaman peribadi terbaik
Cryptocurrency dan penipuan
Mengapa melabur dalam Bitcoin
Cara sebenar buat duit di Youtube
Adakah Dogecoin suatu pelaburan yang baik? 
Bisnes Aiskrim

Dapatkan EBOOK PERCUMA bernilai ini yang membuka RAHSIA untuk melabur dalam cryptocurrency yang menguntungkan!

Tags :

Related Post to 5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More