HOME
Home » Kewangan » Altcoin Pilihan Terbaik Pada Tahun 2021

Altcoin Pilihan Terbaik Pada Tahun 2021

Posted at | Categorised in Kewangan

Altcoin Pilihan Terbaik Pada Tahun 2021

Altcoin Pilihan Terbaik Pada Tahun 2021 seperti Litecoin dan Dogecoin dan skema pump-and-dump dengan laman web moden yang mewah.

Kini, dengan ledakan kewangan terdesentralisasi (DeFi) dan penerimaan kontrak pintar yang utama, altcoin terbaik tergolong dalam projek dan syarikat terbaik di ruang blockchain.

Syarikat blockchain mengeluarkan token cryptocurrency mereka sendiri dan menjadikan token tersebut sebagai syarat untuk berinteraksi dengan platform mereka. Sekiranya platform menambah nilai dan orang mahu menggunakannya, mereka perlu membeli token masing-masing, menaikkan harga aset.

Altcoin Pilihan Terbaik Pada Tahun 2021

Altcoin Pilihan Terbaik Pada Tahun 2021

Lihatlah pilihan altcoin teratas kami untuk tahun 2021. Ini merangkumi beberapa idea paling menjanjikan di ruang blockchain hari ini.

Altcoin Pilihan Terbaik Sekarang

Pasaran moden untuk altcoin terus berkembang. Kenaikan kontrak pintar dan produk DeFi baru terus melemahkan dominasi pasaran cryptocurrency Bitcoin, yang pada masa ini berada sekitar 60% berbanding tahap tertinggi 2017 di atas 85%.

Lihat senarai altcoin dan projek DeFi yang paling menjanjikan di ruang crypto.

Ethereum (ETH) – $2,285.81

Ethereum, platform kontrak pintar untuk membuat aplikasi terdesentralisasi (DApps), dicipta oleh Vitalik Buterin pada tahun 2013 dan dilengkapi dengan bahasa pengaturcaraannya sendiri, Solidity. Untuk menjalankan kontrak pintar Soliditi anda di blockchain Ethereum, anda membayar yuran gas rangkaian dalam token Ethereum, Ether.

Ethereum meletakkan asas untuk apa yang kini dikenali sebagai kewangan terdesentralisasi (DeFi). Kejayaan awal Ethereum telah menyebabkan sebahagian besar ruang DeFi bergantung pada blockchain Ethereum.

Apabila Ethereum beralih ke versi 2.0 pada tahun yang akan datang, bayaran akan menurun secara mendadak dan sejumlah besar DApps baru akan mendapat peluang untuk bersinar.

Tiket untuk menaiki Ethereum blockchain adalah token Ether (ETH), yang semakin berguna setiap hari.

Beli Etherium Sekarang

Chainlink (LINK) – $31.20

Token pada masa ini mewakili sebahagian besar aplikasi kontrak pintar. Chainlink bertujuan untuk membawa kekuatan kontrak pintar ke dunia nyata.

Chainlink membawa data luar ke dalam kontrak pintar. Kontrak Ethereum Smart kini boleh mempengaruhi harga aset lain, kejadian global dan membuat panggilan ke API lain. Chainlink menjadikan kontrak pintar benar-benar pintar.

Ia juga menggabungkan data dunia nyata. Sebagai contoh, ia membolehkan para petani melindungi diri dari musim yang buruk. Kontrak pintar yang disaring melalui Chainlink membayar tuntutan insurans sekiranya nilai dalam kontrak seperti harga saham, suhu atau hujan tidak memenuhi standard tertentu. Pembayaran segera dilaksanakan sebaik sahaja program menerima data cuaca yang sesuai. Potensi Chainlink nampaknya tidak terbatas dan banyak aplikasi DeFi teratas membayar sejumlah besar untuk token LINK untuk menggunakan platform mereka.

Beli Chainlink Sekarang

Uniswap (UNI)

Uniswap adalah DApp berasaskan Ethereum untuk menukar token Ethereum melalui kumpulan kecairan. Uniswap menyediakan 2 produk teras: menyediakan dan menggunakan kecairan.

Uniswap menawarkan kepada pengguna kemampuan untuk menukar cryptocurrency berasaskan Ethereum dengan serta-merta dengan memanfaatkan kumpulan kecairan kontrak pintarnya. Kumpulan kecairan ini diisi oleh pengguna lain, yang memperoleh yuran pertukaran kerana menyediakan kecairan.

Bayaran uniswap mesti dibayar dengan token UNI, menjadikannya salah satu pilihan utama Benzinga Crypto untuk kitaran pasaran ini.

Beli Uniswap Sekarang

Stellar Lumens (XLM)

Stellar, platform terdesentralisasi untuk menyatukan pelbagai sistem perbankan di dunia, menggunakan kaedah pembayaran yang berbeza dan terputus (ACH, SEPA, SPEI, dll.). Rangkaian Stellar menghubungkan sistem ini melalui lejar desentralisasi, dengan tanjakan on-off untuk setiap kaedah pembayaran.

Pesaing terdekat Stellar, Ripple, menghadapi siasatan SEC. Stellar mempunyai peluang utama untuk memanfaatkan momen ini dan mengambil kesempatan terbaik untuk menjadi rangkaian pembayaran global.

Untuk mengelakkan spam di Rangkaian Stellar, pengguna harus membayar yuran transaksi dan memenuhi syarat margin dalam token Stellar, Lumens (XLM).

Beli Stellar Sekarang

Aave (AAVE)

Pinjaman terdesentralisasi menawarkan kadar faedah lebih tinggi daripada pinjaman terpusat dengan keselamatan dan tanpa nama yang lebih baik. Aave, salah satu protokol pinjaman terkemuka sekitar hari ini, bermaksud peminjam mesti menawarkan jaminan lebih besar daripada jumlah yang mereka pinjam ke dalam kontrak pintar pinjaman. Kontrak pintar dengan selamat menyimpan cagaran dalam jangka masa pinjaman, menggantikan keperluan orang tengah yang dipercayai.

Sekiranya peminjam ingkar, pemberi pinjaman akan dibayar secara automatik oleh kontrak pintar.

Aave menawarkan 10% APY untuk pinjaman stablecoin tertentu tanpa memerlukan pelanggan anda (KYC), produk yang tidak pernah didengar dalam kewangan tradisional.

Beli Aave Sekarang

Demikian Altcoin Pilihan Terbaik Pada Tahun 2021 yang menjadi pilihan anda.

Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia
Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit
Cara Membeli Cardano Dan Dapatkan Wallet ADA
Apa itu Bitcoin dan bagaimana ia berfungsi?
Cara Membeli Bitcoin Di Malaysia | Beli Bitcoin Dengan Mudah Dan Selamat
Bila Dan Bagaimana Nak Melabur Dalam Bitcoin?
10 Cara Buat Duit Dengan Crypto Pada Tahun 2021

Tags :

Related Post to Altcoin Pilihan Terbaik Pada Tahun 2021

Perkhidmatan SSPN-i Disediakan oleh Bank Islam

Perkhidmatan SSPN-i Disediakan oleh Bank Islam

Posted at

Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) ialah satu skim atau instrumen simpanan yang direka khas oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) untuk tujuan pengajian... Read More

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN atau Baki PTPTN?

Posted at

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN atau Baki PTPTN? Pada post kali ini, saya akan berkongsi pengalaman peribadi saya tentang cara menyemak penyata PTPTN... Read More

11 Cara Terbaik Untuk Jana Pendapatan Pasif [Bukan Untuk Orang Malas]

Posted at

11 CaraTerbaik Untuk Jana Pendapatan Pasif Dewasa ini, nampaknya semua orang ingin memulakan usaha sampingan untuk mendapatkan pendapatan pasif, dan... Read More

Pendapatan Pasif VS Pendapatan Aktif (Panduan Pemula)

Posted at

Tidak kira bagaimana anda menjana pendapatan, wang yang anda hasilkan akan masuk dalam dua kategori: pendapatan pasif, atau pendapatan aktif. Walaupun anda mungkin pernah... Read More

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia - Mohon Secara Online

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia – Mohon Secara Online

Posted at

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia – Mohon Online Pinjaman peribadi mana yang paling sesuai dengan keperluan dan kewangan anda? Berpegang teguh pada keputusan kewangan... Read More