HOME
Home » Crypto » Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Bitcoin?

Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Bitcoin?

Posted at | Categorised in Crypto

Bagaimanan anda boleh mendapatkan Bitcoin?

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan Bitcoin:

Sama seperti wang tradisional, anda boleh memperolehnya dengan menjual barang atau perkhidmatan, dan meminta orang membayar kepada anda dengan menggunakan Bitcoin dan bukannya dengan wang tradisional. Ini selalunya merupakan alternatif yang lebih murah dan lebih mudah daripada kaedah pembayaran lain dan salah satu kaedah termudah untuk menggunakan Bitcoin.

Cara lain adalah bagaimana kebanyakan orang mendapatkan Bitcoin mereka: membelinya dari broker Bitcoin atau penyedia pertukaran yang boleh dipercayai, seperti Luno. Ini serupa dengan cara anda membeli mata wang asing di bank atau saham dalam talian. Ini selalunya merupakan kaedah termudah untuk mendapatkan Bitcoin kerana anda hampir dijamin bahawa seseorang akan bersedia menjual Bitcoin mereka kepada anda di platform seperti itu.

Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Bitcoin?

Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Bitcoin?Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Bitcoin? – cointelegraph

Anda juga boleh mendapatkan Bitcoin dengan melombongnya, tetapi ini menjadi sangat sukar untuk dilakukan oleh orang biasa. Sebilangan besar perlombongan kini dilakukan oleh syarikat besar dengan peralatan yang sangat mahal dan sangat khusus, yang tidak dapat ditandingi oleh orang biasa atau komputer. Oleh itu, melainkan jika anda mempunyai banyak kepakaran dan sejumlah besar wang untuk dibelanjakan, lebih baik beli atau dapatkan Bitcoin.

Bitcoin sebagai emas digital

Selama berabad-abad, emas telah dianggap sebagai objek bernilai oleh banyak kumpulan orang di seluruh dunia. Penting untuk diperhatikan bahawa emas itu sendiri tidak mempunyai nilai – hanya sekeping logam berkilat. Nilainya berasal dari fakta (agak membingungkan) bahawa semua orang hanya bersetuju bahawa ia mempunyai nilai, dan oleh itu ia menjadi berharga. Sebab mereka memilih emas berbanding objek lain adalah penting – emas mempunyai ciri-ciri tertentu yang menjadikannya ‘simpanan nilai’ yang lebih baik (seperti yang biasa diketahui) daripada objek lain:

Untuk yang pertama, ia jarang berlaku, yang bermaksud ia mempunyai bekalan yang TERHAD (hanya ada sejumlah emas di dunia – jika terlalu banyak orang memilikinya dan ia menjadi tidak bernilai). Ia mudah dilunas (boleh dicairkan dan dijadikan unit yang lebih kecil iaitu syiling, dan yang penting nilai per unit tidak akan berubah apabila anda memecahnya menjadi kepingan yang lebih kecil, tidak seperti barang seperti berlian) Ia stabil dan tidak merosot, mudah dikenali dan sangat penting, sukar dipalsukan.

Ternyata, Bitcoin mempunyai semua ciri yang sama, dan banyak lagi. Ia mempunyai bekalan yang terhad (hanya 21 juta Bitcoin sahaja yang ada dan akan dihasilkan). Ia boleh dibuat menjadi unit yang lebih kecil tanpa kehilangan nilai unit (1 Bitcoin = 100,000,000 Satoshis – unit terkecil di mana Bitcoin dapat dipecah, serupa dengan sen dalam Dolar atau sen dalam satu paun; ini juga mengapa seseorang dapat beli kurang dari satu Bitcoin pada satu masa). Teknologinya menjadikannya sangat stabil, tidak akan merosot, dan mustahil untuk dipalsukan. Selain itu, tidak seperti emas, anda boleh memindahkan Bitcoin ke mana-mana tempat di bumi dalam beberapa minit, tidak kira berapa besar atau kecil jumlahnya. Itulah sebabnya banyak orang mengatakan bahawa Bitcoin bukan hanya emas digital, tetapi versi emas yang lebih baik.

Di samping itu, Bitcoin mempunyai nilai sebagai sistem pembayaran itu sendiri, yang memberikan nilai yang lebih tinggi lagi. Semakin banyak orang menggunakan Bitcoin untuk pembayaran, semakin berharga sistem ini. Ia seperti membeli saham di Visa dan kemudian menggunakan saham tersebut untuk membeli cocacola di 7Eleven tempat anda. Kerana anda menggunakan saham Visa untuk membayar, Visa (sistem pembayaran) menjadi lebih berharga, dan saham Visa menjadi lebih berharga. Dengan cara ini, nilai Bitcoin berasal dari kedua-dua ciri seperti emas dan juga kemampuan sistem pembayarannya.

Bagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari Ini
Patutkah Anda Melabur Dalam Bitcoin?
Cara Membelanjakan Bitcoin Anda
Bagaimana Berita Boleh Mempengaruhi Harga Bitcoin
Bagaimana Transaksi Bitcoin Berfungsi
Asas Cryptocurrency dan Bitcoin Yang Anda Perlu Tahu
Cara Menyimpan Bitcoin Dengan Selamat Di Wallet Bitcoin

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Bitcoin?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Bagaimana Anda Boleh Mendapatkan Bitcoin?

Apa Itu Ripple

Apa Itu Ripple?

Posted at

Apa Itu Ripple? Ripple adalah teknologi yang bertindak sebagai cryptocurrency dan rangkaian pembayaran digital untuk transaksi kewangan. Ia pertama kali dikeluarkan pada tahun 2012;... Read More

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Posted at

Cryptocurrency paling murah untuk pelaburan pada bulan Julai 2021 Pelabur harus ingat bahawa pasaran kripto tidak stabil seperti pasaran saham. Dan pasaran kripto telah... Read More

LUNO - Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

LUNO – Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

Posted at

Semasa anda menghantar cryptocurrency, mungkin ada masanya anda menghantarnya secara tidak sengaja. Kesalahan biasa ini boleh merangkumi: Memasukkan maklumat penerima tidak betul Mengesahkan kiriman... Read More

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik (Exchange)

Posted at

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik Dalamentry semalam, kami menerangkan bagaimana perlombongan bitcoin berfungsi, termasuk bagaimana blok baru ditambahkan ke blockchain bitcoin. Kami bercakap mengenai... Read More

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Posted at

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu? Internet telah mengubah cara orang hidup dan berniaga, dan boleh dikatakan salah satu kemajuan terbesar dalam sejarah... Read More