HOME
Home » Crypto » Bagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari Ini

Bagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari Ini

Posted at | Categorised in Crypto

Bagaimana cara membeli Bitcoin hari ini? Dalam entri yang lalu, kami menerangkan bagaimana transaksi Bitcoin berfungsi, bagaimana ia disahkan oleh rangkaian bitcoin, dan bagaimana nod dihargai kerana aktiviti mereka dengan menghadiahkan bitcoin.

Dalam entri kali ini, anda akan belajar:

 • Bitcoin boleh dibeli dan dijual seperti produk dalam talian
 • Anda boleh membeli bitcoin menggunakan kad kredit, pindahan bank, atau wang tunai
 • Anda boleh menghabiskan bitcoin untuk barang dan perkhidmatan di dunia nyata

Bagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari Ini

Bagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari IniBagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari Ini – cointelegraph

Membeli bitcoin hari ini tidak sesukar yang anda fikirkan. Sebenarnya, tidak ada yang menghalang anda daripada membeli bitcoin dalam 3 minit akan datang.

Anda boleh membeli bitcoin dalam talian hari ini menggunakan kad kredit, pindahan wang melalui bank, atau kaedah pembayaran konvensional yang lain. Anda juga boleh membeli bitcoin menggunakan wang tunai – katakanlah, dengan pergi ke ATM bitcoin tempatan di kawasan anda atau dengan membeli dari penjual semula bitcoin tempatan.

Sama seperti mata wang apa pun, anda boleh membeli bitcoin dari pelbagai sumber dalam talian dan luar talian. Beberapa tempat yang paling biasa untuk membeli bitcoin termasuk:

 • Cryptocurrency Exchange di mana anda boleh membeli bitcoin sebagai pertukaran mata wang fiat (seperti USD, EUR, atau GBP) atau cryptocurrency lain
 • ATM bitcoin di bandar anda (menggunakan wang tunai atau kad kredit)
 • Penjual semula bitcoin tempatan yang anda dapati di Remitano.com (sebagai pertukaran wang tunai atau pindahan bank)
 • Platform pembayaran bitcoin dalam talian seperti Bittrex Global yang menerima kad kredit, PayPal, dan kaedah pembayaran konvensional yang lain
 • Wallett bitcoin dengan platform pembayaran bitcoin terbina-dalam

Pada akhirnya, terdapat beratus-ratus cara untuk membeli bitcoin hari ini. Pencarian mudah untuk “membeli bitcoin dalam talian” akan menghasilkan berjuta-juta hasil. Secara umum, pertaruhan terbaik anda adalah melalui pertukaran cryptocurrency yang dipercayai yang melayani negara anda. Pertukaran ini agak selamat. Anda akan membayar sedikit bayaran (biasanya antara 0.2% dan 0.4%), tetapi anda dapat menerima bitcoin anda dengan serta-merta.

Cara Membeli Bitcoin Anonymously

Ingin membeli bitcoin tanpa nama? Pilihan terbaik anda adalah menggunakan wang tunai dan mencari penjual semula tempatan. ATM Bitcoin biasanya memerlukan pengesahan identiti, jadi satu-satunya kaedah pembelian tanpa nama anda adalah dengan mencari seseorang di bandar anda yang bersedia menjual bitcoin sebagai pertukaran mata wang fiat.

Anda membayar dengan wang tunai dan orang itu memindahkan bitcoin ke dompet anda (katakanlah, dengan mengimbas kod QR pada dompet mudah alih pada iPhone atau Android anda). Remitano.com adalah laman web terbaik untuk mengatur pemindahan wang tunai (bank transfer) tanpa nama seperti ini.

Menjana Bitcoin melalui Perlombongan Cryptocurrency

Pada hari-hari awal bitcoin, hampir semua orang yang mempunyai PC game dapat memperoleh bitcoin. Sekiranya anda mempunyai kad grafik (GPU) yang kuat, maka anda boleh memasang perisian perlombongan bitcoin, bergabung dengan kumpulan perlombongan bitcoin, dan membiarkan komputer anda berjalan untuk mendapatkan hadiah bitcoin.

Hari ini, keadaan telah berubah. Lebih sukar untuk memperoleh bitcoin melalui perlombongan. Kesukaran rangkaian bitcoin telah meningkat, yang bermaksud anda memerlukan komputer yang sangat kuat untuk “menyelesaikan” kriptografi bitcoin.

Walaupun begitu, anda masih boleh melombong bitcoin dengan menguntungkan pada tahun 2018. Malah, orang biasa seperti anda terus memperoleh keuntungan beribu-ribu dolar sebulan dengan melombong bitcoin. Inilah caranya:

 • Beli komputer perlombongan bitcoin khusus seperti Antminer S9 atau PC gaya permainan multi-GPU (multi-GPU gaming-style PC)
 • Cari sumber elektrik yang murah (Amerika Syarikat, Kanada, China, dan negara lain terkenal dengan kadar elektrik yang rendah)
 • Jalankan perisian perlombongan bitcoin percuma dan mulakan perlombongan bitcoin

Sekiranya anda dapat mencari sumber elektrik yang berharga sekitar $ 0,.4 hingga $ 0.08 per kWh, maka anda mungkin dapat melombong bitcoin dengan menguntungkan. Walau bagaimanapun, hari-hari perlombongan bitcoin sebagai hobi yang menguntungkan semuanya beredar. Lebih sukar daripada sebelumnya bagi orang biasa untuk mendapatkan bitcoin melalui perlombongan, dan ruang perlombongan crypto dikuasai oleh syarikat besar seperti Bitmain.

Pilihan lain adalah dengan menyertai program yang boleh dipercayai yang menawarkan kolam perlombongan, program yang ditawarkan oleh syarikat perlombongan besar ini membolehkan anda memperoleh keuntungan kecil dari operasi perlombongan mereka.

Itu sahaja! Kami menerangkan dua cara utama untuk mendapatkan bitcoin: dengan membelinya atau melombongnya.

Dalam pelajaran esok, kami akan menerangkan di mana anda boleh menghabiskan bitcoin anda.

Entri menarik yang harus anda baca:

10 Idea perniagaan kecil yang menguntungkan
Cara jual beli Bitcoin di Remitano
Bagaimana mencipta peluang pendapatan pasif
10 Idea perniagaan kecil dari rumah
Cara membeli Bitcoin dengan kad kredit
Buat duit RM100 sehari
Bisnes Aiskrim
Bisnes Tudung

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Bagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari Ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Bagaimana Cara Membeli Bitcoin Hari Ini

Apa Itu Ripple

Apa Itu Ripple?

Posted at

Apa Itu Ripple? Ripple adalah teknologi yang bertindak sebagai cryptocurrency dan rangkaian pembayaran digital untuk transaksi kewangan. Ia pertama kali dikeluarkan pada tahun 2012;... Read More

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Posted at

Cryptocurrency paling murah untuk pelaburan pada bulan Julai 2021 Pelabur harus ingat bahawa pasaran kripto tidak stabil seperti pasaran saham. Dan pasaran kripto telah... Read More

LUNO - Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

LUNO – Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

Posted at

Semasa anda menghantar cryptocurrency, mungkin ada masanya anda menghantarnya secara tidak sengaja. Kesalahan biasa ini boleh merangkumi: Memasukkan maklumat penerima tidak betul Mengesahkan kiriman... Read More

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik (Exchange)

Posted at

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik Dalamentry semalam, kami menerangkan bagaimana perlombongan bitcoin berfungsi, termasuk bagaimana blok baru ditambahkan ke blockchain bitcoin. Kami bercakap mengenai... Read More

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Posted at

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu? Internet telah mengubah cara orang hidup dan berniaga, dan boleh dikatakan salah satu kemajuan terbesar dalam sejarah... Read More