HOME
Home » Saham » Bagaimana Melabur Dalam Saham Malaysia – Mesra Newbie

Bagaimana Melabur Dalam Saham Malaysia – Mesra Newbie

Posted at | Categorised in Saham

Bagaimana nak melabur dalam saham di Malaysia?

Inilah panduan paling praktikal dan sangat mudah bagi yang ingin melabur dalam pasaran saham Malaysia.

Saya akan menunjukkan kepada anda tips dan teknik yang sesuai untuk anda sehingga anda tidak akan KERUGIAN wang lagi di pasaran saham kerana anda tiada ilmu pelaburan saham.

Bagaimana Melabur Dalam Saham Malaysia

Ringkasnya, jika anda ingin mendapatkan pulangan yang konsisten dan dapat diramalkan dari pasaran saham Malaysia, anda akan menyukai panduan ini.

Mari kita mulakan.

Ini betul-betul panduan pantas anda untuk pelaburan saham yang menguntungkan. Dikemas dengan tips yang boleh diambil untuk melabur dalam saham, termasuk membuka akaun Trading & CDS.

Selain melabur secara langsung dengan membeli saham di pasaran saham, ada juga cara lain untuk melabur saham secara tidak langsung di mana-mana pasaran saham.

Anda lihat, ada banyak kesalahpahaman di luar sana kerana banyak newbie mengambil nasihat pelaburan saham dari guru-guru pelaburan atau jurulatih saham yang belum terbukti, memberitahu anda satu-satunya cara untuk menjana dengan wang cepat dan untung besar.

Sebilangan jurulatih mungkin memperolehi banyak wang dengan mempromosikan kursus pelaburan saham mereka / kursus pasaran saham / kursus perdagangan saham, dan bukannya pelaburan langsung atau menguruskan berjuta-juta wang pelanggan di pasaran saham.

Lebih buruk lagi, sebilangan dari mereka hanya blogger yang hanya tahu menulis artikel yang hebat, memberi anda teori dan pengalaman mereka sendiri yang sempit, dan bukannya pengalaman praktikal dan pelbagai dari perspektif yang luas.

Salah satu kesilapan besar adalah apabila orang mengklasifikasikan unit amanah dan saham sebagai dua kelas aset yang berbeza, membandingkan mengapa saham dapat memberikan pulangan pelaburan yang lebih tinggi daripada unit amanah.

Pelajaran di bawah ini akan menghilangkan salah tanggapan anda selama-lamanya, sebelum menyelami intipati di bawah mengenai cara melabur saham di Malaysia.

Bagaimana Memilih Saham untuk Dilaburkan

Mulailah dalam lingkungan kecekapan anda – apa yang anda mahir dan minat. Itu boleh menjadi pekerjaan atau perniagaan anda. Sebagai contoh, jika anda bekerja di industri runcit, mulakan dengan F&B atau saham barangan pengguna seperti Nestle, Padini, Berjaya Food dan lain-lain.

Bagaimana Saya Boleh Melaburkan Saham dengan Mudah?

Mulakan dengan membuka akaun CDS secara dalam talian, Setelah akaun anda disahkan dan kemudian anda memasukkan modal, anda boleh membeli saham dengan segera menggunakan laman web atau aplikasi broker dalam beberapa minit kemudian.

Bagaimana Melabur ke Saham Yang Paling Menguntungkan?

Saham yang paling menguntungkan adalah syarikat yang secara konsisten mengedarkan dividen yang meningkat dari tahun ke tahun, seperti kaunter REIT. Dalam jangka masa pegangan jangka panjang, memperoleh keuntungan modal tambahan akan meningkatkan jumlah keuntungan anda.

Bagaimana Melabur Dalam Saham Malaysia

1 – Apakah Maksud Melaburkan Wang Dalam Saham

Bayangkan anda menjual nasi lemak. Perniagaan berjalan dengan baik, oleh kerana itu anda mahu mengembangkan perniagaan anda.

Apakah masalah besar yang anda hadapi?

Ya betul! masalah utamanya ialah modal, anda memerlukan modal.

Jadi apa jalan penyelesaiannya?

Salah satu caranya ialah dengan mencari pelabur yang berkemampuan dan bersedia memberikan wang kepada anda, sebagai ganti sebahagian daripada pemilikan (saham) gerai nasi lemak anda.

Walau bagaimanapun, pemegang saham gerai nasi lemak anda tidak mahu menguruskan perniagaan anda, mereka hanya ingin berkongsi keuntungan yang anda hasilkan dari gerai nasi lemak anda itu, sebagai ganti modal yang dilaburkan.

Sekarang, anda bayangkan anda ADALAH pelabur gerai nasi lemak itu.

Itulah kedudukan anda semasa anda menjadi pelabur saham.

Sebenarnya,

Bagi kebanyakan orang, membeli saham perkara pertama yang mereka fikirkan ketika melabur ialah menjana wang yang cepat dan mudah.

Tetapi mereka kekurangan ilmu, menganggap pelaburan saham seperti sains roket (segera) atau menganggapnya sebagai perjudian.

Jika itu yang anda dalam minda anda, anda sebenarnya telah memasuki dunia saham dengan pemikiran yang salah.

Perkara lain yang mungkin dapat saya kaitkan dengan apa yang anda fikirkan adalah ketika anda bermula ialah kekurangan maklumat, tetapi sebaliknya, anda dibebani oleh banyak rangkaian maklumat yang tidak kemas atau maklumat yang salah

Ada yang percuma, ada yang berbayar (seminar atau kursus)

Anda tidak tahu bagaimana atau dari mana hendak bermula

Anda ingin menjana keuntungan seperti ini dalam pasaran saham?

Bagaimana Melabur Dalam Saham MalaysiaBagaimana Melabur Dalam Saham Malaysia

Dapatkan panduan dari Dr Zul Izzi Nordin seorang doktor gigi yang telah berubah arah menjadi seorang remizer di Mplus.

Dengan pembelian ini, anda bukan sahan dapat sebuah ebook Jom Labur Saham, tetapi anda diberikan secara PERCUMA 2 ebook lagi:

1 – Ebook 150 Nota Saham

Nota-nota dan catatan perkara penting dalam pelaburan saham.

2 – Video Teknik Memilih Saham Berpotensi

Cara memilih saham yang betul dan berpotensi

3 – Menyertai Group Support Telegram

Dapatkan Ebook Jom Labur Saham dan bonus percuma sekarang juga di sini.

IPO Saham Terbitan Awam Bagaimana Nak MemohonMenarik:

Langkah Mudah Melabur Di Pasaran Saham
Cara Memohon (IPO) Saham Terbitan Awam
Jom Labur Saham | Duit Buat Duit
Bagaimana Nak Melabur Di Bursa Malaysia
Bagaimana Cara Melabur Dan Membuka Akaun CDS
Langkah Mudah Melabur Di Pasaran Saham

Tags :

Related Post to Bagaimana Melabur Dalam Saham Malaysia – Mesra Newbie

Cara Mengurangkan Kerugian Besar Dalam Pelaburan Saham

10 Cara Mengurangkan Kerugian Besar Dalam Pelaburan Saham

Posted at

10 Cara Mengurangkan Kerugian Besar Dalam Pelaburan Saham – Malah pelabur legenda dan spekulator pro sekali pun mempunyai kegagalan dan kerugian. Kuncinya adalah bahawa... Read More

5 Cara Mengelakkan Kehilangan Wang Di Pasaran Saham

5 Cara Mengelakkan Kehilangan Wang Di Pasaran Saham

Posted at

Nilai akaun anda mungkin berubah-ubah dari masa ke masa, tetapi itu tidak bermakna anda kehilangan wang. Anda melabur dengan harapan dapat membina kekayaan jangka... Read More

cara membeli saham

Cara Membeli Saham Di Malaysia

Posted at

Cara membeli saham di Malaysia – Panduan ini akan memberi anda asas, termasuk cara membeli saham dalam talian, berapa harganya dan sama ada pilihan... Read More

Langkah Mudah Melabur Di Pasaran Saham

Langkah Mudah Melabur Di Pasaran Saham

Posted at

Langkah Mudah Melabur Di Pasaran Saham – Bayangkan anda baru memulakan kerjaya di syarikat tempatan setelah menamatkan pengajian di peringkat sarjana muda universiti tempatan.... Read More

Bagaimana Cara Melabur Dan Membuka Akaun CDS

Bagaimana Cara Melabur Dan Membuka Akaun CDS

Posted at

Sekiranya anda rakyat Malaysia dan baru nak mengenal dunia pelaburan, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana cara membeli saham di Bursa Malaysia dan membuka akaun CDS?.... Read More