HOME
Home » Cryptocurrency » Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik? Memahami Melabur Dalam Cryptocurrency

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik? Memahami Melabur Dalam Cryptocurrency

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik? Memahami Melabur dalam Cryptocurrency –

Faktor seperti pendapatan, organisasi, sejarah, algoritma, dan keterlibatan sosial membantu anda menilai crypto.

Terdapat lebih daripada 6,000 kripto yang diperdagangkan secara aktif hari ini! Jadi bagaimana anda memilih yang baik? Sekiranya anda mengatakan tekaan, anda tidak bersendirian. Tetapi itu bukan kaedah yang betul untuk melakukannya. Pelabur yang bijak selalu membuat kajian sendiri. Saya telah membangunkan R.O.H.A.S. Crypto Valuator yang mengubah penyelidikan anda menjadi wawasan yang dapat ditindaklanjuti dan membantu anda memilih kripto yang tepat.

R = Revenue (Pendapatan)
O = Organization (Organisasi)
H = History (Sejarah)
A = Algorithm
S = Social engagement (Penglibatan sosial)

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik? Memahami Melabur Dalam Cryptocurrency

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik? Memahami Melabur Dalam Cryptocurrency

Mari kita fahami setiap istilah ini:

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik?

R = Revenue

Soalan pertama yang perlu kita jawab ialah apakah model pendapatan atau kesan ekonomi crypto. Lagipun, crypto adalah aset kewangan. Ia seharusnya dapat menyelesaikan beberapa masalah atau menjana sejumlah wang untuk ekosistemnya. Ekosistem ini mungkin merangkumi pelombong, pengendali nod, rakan kongsi, dan juga syarikat pemula yang membangun di platform.

Mari kita ambil contoh. Bitcoin adalah medium pertukaran yang tidak bergantung kepada kerajaan atau bank. Idea asasnya adalah bahawa sesiapa sahaja di dunia dapat membayar orang lain menggunakan Bitcoin. Sekiranya kos urus niaga Bitcoin kurang daripada yang biasa dan kelajuannya lebih tinggi, maka Bitcoin boleh menjadi kaedah pilihan orang untuk membayar dan menerima. Dan ini adalah peluang berbilion-bilion dolar.

Mari kita ambil contoh lain – Ether (ETH) adalah “bahan bakar” yang menggerakkan ekonomi kewangan terdesentralisasi yang terutama berjalan di blockchain awam Ethereum. Oleh itu, jika anda yakin akan kewangan terdesentralisasi, anda akan mempertimbangkan untuk menambahkan ETH ke portfolio anda.

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik?

O = Organisasi

Isu kedua adalah mengenai organisasi di sebalik crypto. Kini, cryptos sepatutnya terdesentralisasi. Ini bermaksud tidak boleh ada satu organisasi atau sekumpulan kecil orang di belakangnya. Tetapi perkara itu jarang berlaku.

Oleh itu, adalah mustahak untuk melihat pasukan di belakang kripto – pengasas, pemaju, pemasar, dll. Crypto harus mempunyai pasukan yang sangat mahir dan dihormati dengan pengalaman yang kuat, relevan, kredibiliti yang kuat, dan status media sosial yang positif.

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik?

H = Sejarah

Isu ketiga adalah mengenai sejarah crypto. Pertama, kita menganalisis sama ada pencapaian projek telah dicapai tepat pada waktunya, pada masa lalu. Banyak kripto terkenal, termasuk Ether (ETH) sebenarnya mendapat markah buruk ketika ini.

Kedua, kita melihat sejarah dan kecairan kripto. Sebaik-baiknya, crypto harus menunjukkan pertumbuhan yang kuat dalam pengguna aktifnya, dan jumlah dagangan. Ia juga mesti mempunyai kecairan yang mencukupi, ketersediaan beberapa pasangan perdagangan, & mesti disenaraikan di beberapa bursa yang boleh dipercayai.

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik?

A = Algoritma

Di sini kita melihat tiga aspek – mekanisme konsensus, kod sumber, dan kumpulan pemaju.

Mekanisme permuafakatan harus terbukti, selamat, dan cekap dengan kesan minimum terhadap alam sekitar.

Seterusnya muncul kod sumber. Ini semestinya berkualiti tinggi. Faktor yang perlu dipertimbangkan dalam kod sumber termasuk:

  • Audit pihak ketiga,
  • Tarik permintaan,
  • Isu dan pe
  • yelesaiannya,
  • Bintang
  • Kuantiti dan kualiti komitmen
  • Forks
  • Dokumentasi dll.

Apabila merujuk ke kumpulan pengembang (developer), kita perlu menganalisis ketersediaan jangka panjang bakat pemaju yang mencukupi. Faktor yang perlu dipertimbangkan merangkumi kerumitan kemahiran pengekodan yang diperlukan, ketersediaan bakat semasa, ketersediaan sumber pembelajaran, kemudahan peningkatan kemahiran, dll.

Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik?

S = Penglibatan sosial

Terakhir tetapi yang tidak kurang pentingnya ialah penglibatan sosial komuniti crypto. Semua kripto yang berjaya mempunyai komuniti yang besar, bersemangat, aktif, terlibat, positif dan mempunyai banyak fanatik. Perlu bukti? Lihat Bitcoin dan Dogecoin.

Semasa memeriksa status sosial crypto, periksa kehadiran dan keterlibatannya di Discord, Facebook, Instagram, LinkedIn, Reddit, Telegram, Twitter, dan YouTube. Dan jika anda ingin mencuba R.O.H.A.S. Crypto Valuator, pergi ke Future Money Wallet dan buat akaun percuma.

Rohas Nagpal adalah pengarang Future Money Playbook and Chief Blockchain Architect at the Wrapped Asset Project. Dia juga seorang peninju amatur dan penggodam yang telah bersara. Anda boleh mengikutinya di LinkedIn.


Penafian: Cryptocurrency adalah mata wang digital yang tidak terkawal, bukan tender sah dan tertakluk kepada risiko pasaran. Maklumat yang diberikan dalam artikel ini tidak dimaksudkan untuk menjadi dan tidak merupakan nasihat atau saranan keuangan apa pun yang ditawarkan oleh Semakanonline. Semakanonline tidak akan bertanggung jawab atas kerugian yang timbul dari pelaburan apa pun berdasarkan saranan, ramalan, atau maklumat lain yang terkandung dalam artikel.

Cara Buat Semakan Online Wang Tidak Dituntut
Buat duit dengan saham
Buat duit secara online
Apakah itu Bitcoin
Temuduga kerja kerajaan
Bisnes aiskrim untung RM5000 sebulan
Cara mulakan perniagaan kecil

Tags :

Related Post to Bagaimana Memilih Kripto Yang Baik? Memahami Melabur Dalam Cryptocurrency

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More