HOME
Home » Umum » Belajar Memasak Dalam Talian Bersama 10 Chef Tersohor

Belajar Memasak Dalam Talian Bersama 10 Chef Tersohor

Posted at | Categorised in Umum

Belajar Memasak Dalam Talian – Sudah tentu, anda tidak perlu menjadi seorang tukang masak yang baik untuk dipanggil wanita yang hebat. Lagipun, ada pembantu rumah (atau chef restoran!) yang boleh menggantikan peranan itu. Tapi, tak salah kan, kalau anda mahir memasak beberapa menu yang menjadi kegemaran suami dan anak-anak?

Belajar Memasak Dalam Talian Bersama 10 Chef Tersohor

Mesti seronok melihat anak-anak dan suami berselera menikmati hasil masakan anda. Lebih-lebih lagi apabila mendapat pujian. Wah, bangganya.

Ayuh emak-emak luangkan masa anda untuk belajar memasak. Anda tidak perlu pergi ke mana-mana, sebenarnya, hanya di dapur anda sendiri, dan bersenjatakan alat yang disambungkan ke internet. Ya, terima kasih kepada PJJ Resepi Bangsawan, kelas memasak dalam talian pertama di Malaysia, yang dimulakan oleh 10 orang chef terkemuka, memasak bukan lagi hak eksklusif chef atau tukang masak, tetapi telah menjadi aktiviti yang boleh dilakukan dengan mudah oleh semua orang di rumah, termasuk anda emak-emak.

Anda boleh mengakses kelas memasak dalam talian ini di PJJ Resepi Bangsawan bermula akhir 3 April lalu. Mereka yang mengajar ialah cef terkemuka seperti Chef William Gozali dan Chef Winni Kusumawardhani. Dengan kelas memasak dalam talian, anda bebas menentukan masa dan tempat anda ingin belajar memasak. Apa yang anda perlu lakukan ialah menyediakan barangan runcit anda, peralatan memasak dan telefon pintar atau tablet anda. Hasilnya adalah hidangan yang praktikal, serta lazat dan sihat. Selamat memasak, emak-emak!

So nak cerita kelas memasak PJJ resepi bangsawan ni, tak perlukan internet jadi tak perlu bimbang internet slow ke apa ke… Dia orang dah sediakan 100 lebih video kelas memasak yang terbaik.

Nak bagitu korang dari 10 chef ini akan menyediakan kelas memasak mengikut kepakaran masing-masing.

Chef Adu Amran pernah menang award yang besar-besar seperti Best Dish Award di London, chef Adu Amran juga juri MasterChef Malaysia, mesti korang dah tahukan?

Ini antara hidangan yang dicipta oleh chef Adu Amran:

Best tak? bukan saja nampak sedap tapi memang sedap! Percayalah korang juga mampu buat sebijik macam chef-chef ni buat.

Mesti teringinkan? nak masak daging yang selembut ini… Tengok gambar pun dah tahu dah daging ni sedap, lembut dan mudah dikunyah. Tak percaya? Korang boleh try resepi ni sendiri kat rumah.

Resepi-resepi yang diajar bukan taraf restoran atau gerai tepi jalan, tapi resepi masakan di hotal-hotel 7 bintang yang sangat menjaga kualiti masakan dan dekorasi gaya mewah.

Ini Mansaf, masakan Jordan..

MANSAF MAKANAN KEBANGGAN PENDUDUK JORDAN

Mansaf ni kalau anda nak tahu yang bermaksud “pinggan besar,” kerana ia di hidangkan dalam pinggan besar atau di dalam talam.
Selalunya orang masak nasi jenis kering tapi kali ini nasinya versi berkuah kerana nasi ini akan di curah dengab kuah yogurt.
Mansaf ini adalah antara menu yang wajib ada dalam hidangan utama mereka semasa sambutan Hari Raya di Jordan.
Mansaf ialah nasi yang dimasak dengan marjerin .Seterusnya dicampurkan dengan yogurt, daging kambing, rempah ratus terpilih dan dikacau sehingga mendidih.
Orang Jordan Badwi akan menggunakan daging unta atau kambing, tetapi pada masa kini, ada yang menggunakan daging lembu, dan yang lain menggantikan ayam.
Pepatah terkenal Jordan ada mengatakan “Ayam mansaf tidak akan memuaskan orang Jordan”
Maksudnya Mansaf sedap dimakan bersama daging .Wow luar biasa ya orang Jordan ni.😲
Anda boleh lah cuba masak Mansaf ni kerana ia dapat mengeratkan silaturahim bila makan Mansaf beramai-ramai.
Nantikan info-info menarik dari kami ya
Stay Tuned😃😊
Dapatkan 100++ Video Memasak resepi hebat di PJJ Resepi Bangsawan

Belajar Memasak Online “Resepi Bangsawan”

1 Comment for Belajar Memasak Dalam Talian Bersama 10 Chef Tersohor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Belajar Memasak Dalam Talian Bersama 10 Chef Tersohor

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Posted at

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno – Ingin mendapat ganjaran dalam Bitcoin secara percuma kerana merujuk rakan dan keluarga anda kepada Luno? Hebat! Dalam... Read More

Kitaran 39 Bulan Mengatakan Harga XRP Melonjak Kepada USD1,000

Kitaran 39 Bulan Mengatakan Harga XRP Melonjak Kepada USD1,000, Inilah Masanya

Posted at

Seorang penganalisis kripto telah membentangkan analisis 39 bulan yang boleh menentukan bila harga XRP akan meningkat ke paras tertinggi baharu sepanjang masa. Analisis menandakan... Read More

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH

Posted at

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH Salam, Setiap 21hb adalah hari yang gembira buat semua슠pengguna simkad Tone Wow슠yang aktif.... Read More

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baik untuk menjalankan perniagaan di eBay.

Posted at

Pengenalan kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baharu dan lebih baik untuk menjalankan perniagaan secara global di eBay. PENTING! Semua penjual baharu dan... Read More