HOME
Home » Cryptocurrency » Bila Dan Bagaimana Nak Melabur Dalam Bitcoin?

Bila Dan Bagaimana Nak Melabur Dalam Bitcoin?

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Bila dan bagaimana nak melabur dalam Bitcoin? Patutkah saya membeli Bitcoin (BTC) hari ini? Bagaimana untuk melabur dalam cryptocurrency? Bilakah untuk melabur dalam cryptocurrency? Bilakah melabur dalam Bitcoin? Bagaimana untuk melabur dalam Bitcoin? Di mana untuk memulakan pelaburan bitcoin? Ini semua soalan yang kita tanyakan kepada diri kita sendiri.

Bila Dan Bagaimana Nak Melabur Dalam Bitcoin?

Bila Dan Bagaimana Nak Melabur Dalam Bitcoin?

Memang, cryptocurrency pertama di dunia telah berkembang pesat sejak penubuhannya pada tahun 2008 dan hari ini telah menjadi kelas aset pelaburan utama bagi pelabur institusi dan individu – dan jika anda ingin menyertai kumpulan terhormat ini, maka teruskan membaca.

Semak sejarah harga Bitcoin di bawah…

Bila Dan Bagaimana Melabur Dalam Bitcoin

Bila Dan Bagaimana Melabur Dalam Bitcoin

Pastilah mulut anda terlopong melihat perubahan harga ini.. jika anda menyimpan hanya RM100 pada tahun 2009 yang mana harganya pada masa itu USD0.01 atau 4 sen Malaysia Ringgit. Bayangkan berapa asset anda sekarang?

Dengan hanya RM100 anda dapat membeli 10,000 Bitcoin. Dengan 10,000 X 36,872 simpanan anda sudah USD368,720,000.

Bilakah masa yang sesuai untuk melabur dalam Bitcoin?

Bilakah masa terbaik melabur dalam Bitcoin?

Seperti pasaran mana pun, semuanya bergantung pada tujuan pelaburan, strategi perdagangan dan “selera” risiko anda. Ada yang mengatakan bahawa masa terbaik untuk melabur dalam Bitcoin adalah semalam dan waktu kedua terbaik adalah hari ini. Sementara yang lain mengatakan untuk ‘membeli rendah, menjual tinggi‘ dan menunggu harga turun sebelum memasuki pasaran.

Ini tentu saja lebih mudah dikatakan daripada dilakukan, terutamanya memandangkan sentimen yang semakin meningkat di sekitar pelaburan Bitcoin dan jangkaan bahawa harga BTC akan mencapai sekurang-kurangnya USD20,000 pada akhir tahun 2020 dan USD100,000 pada tahun 2025.

Adakah sekarang masa yang sesuai untuk melabur dalam Bitcoin?

Berikut adalah beberapa faktor yang boleh anda gunakan untuk menentukan apa sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda:

Jangka masa: Adakah anda ingin berdagang atau melabur dalam Bitcoin? Perdagangan yang biasanya berlaku dalam jangka masa yang lebih pendek di mana pengguna mencari keuntungan jangka pendek, manakala melabur dalam Bitcoin biasanya membeli dan menyimpan BTC untuk keuntungan jangka panjang.

Pergerakan harga: Bitcoin meningkat menjadi salah satu cryptocurrency yang paling aktif diperdagangkan di dunia pada hari tertentu, dan di pasaran bull. Jika anda lebih suka bekerja dengan pasaran yang lebih tenang dan aset yang lebih pasif, altcoin mungkin sesuai dengan anda.

Sentimen pasaran: Oleh kerana keinginan Bitcoin menjadi semakin utama pada hari ini, para pelabur bukan hanya harus berlaku kejadian terbaru di dunia kripto, tetapi juga di pasaran kewangan global yang lebih besar. Pastikan untuk melihat Forum Remitano untuk semua kemas kini yang perlu anda ketahui.

Mengapa Melabur Dalam Bitcoin?

Mengapa Melabur Dalam BitcoinPrestasi Bitcoin sumber dari CoinDesk

Bitcoin telah berubah menjadi mata wang maya khusus yang digunakan oleh sekelompok kecil orang menjadi aset digital arus perdana yang bernilai tinggi yang mengatasi aset kewangan tradisional – dalam masa kurang dari 10 tahun.

Sememangnya, carian mengenai ‘bagaimana melabur dalam cryptocurrency‘ dan ‘bagaimana untuk melabur dalam Bitcoin‘ telah meroket dalam beberapa tahun kebelakangan ini, lebih-lebih lagi apabila pelabur global berusaha untuk mempelbagaikan mata wang dan komoditi tradisional.

Berikut adalah beberapa sebab utama orang melabur dalam Bitcoin:

Sebagai pelaburan jangka panjang

Bitcoin sering disebut-sebut sebagai ’emas digital’ atau alternatif kepada emas fizikal tradisional kerana jumlahnya yang sangat terhad. Menurut J.P. Morgan, harga BTC dijangka “dua kali lipat atau tiga kali lipat” di masa depan didorong oleh popularitinya di kalangan pelabur muda.

Untuk perdagangan cryptocurrency

BTC mempunyai had pasaran global USD241.5 bilion dan jumlah dagangan harian sekitar AS $ 653.5 bilion pada saat penulisan, menurut CoinMarketCap. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa coin ini semakin popular di kalangan pelabur dan peniaga yang melihat Bitcoinsebagai jalan yang sesuai untuk melabur memperoleh keuntungan.

Sebagai simpanan nilai

Tidak seperti wang tradisional, terdapat had bekalan Bitcoin. Hanya 21 juta unit BTC yang akan dikeluarkan. Penawaran terhad ini membantu memastikan bahawa nilainya tidak dicairkan dari masa ke masa. Pandangan ini dikongsi oleh bukan sahaja peminat BTC, tetapi juga syarikat teknologi tersenarai awam seperti Square, yang telah menyimpan 1% daripada jumlah asetnya dalam Bitcoin.

Untuk digunakan sebagai wang digital

Semakin banyak kedai dan perkhidmatan dalam talian kini menerima Bitcoin. Anda boleh mengetahui kedai mana yang melakukannya dengan menggunakan mesin carian membeli-belah BTC seperti Spendabit. Sebenarnya, anda akan dapat menggunakan BTC dan cryptocurrency lain untuk membuat pembayaran melalui PayPal bermula pada awal 2021.

Untuk menggunakan di luar talian

Banyak perniagaan dan vendor juga menerima Bitcoin. Ini termasuk rangkaian restoran di negara terpilih seperti KFC, Subway dan Burger King, serta banyak perniagaan tempatan lain yang lebih kecil di seluruh dunia. Anda juga boleh melakukan carian di platform seperti BitcoinWide untuk mengetahui siapa yang menerima BTC di kawasan anda.

Bagaimana untuk melabur dalam Bitcoin?

Sesiapa sahaja dari mana sahaja di dunia boleh melabur dalam Bitcoin. Tidak ada jumlah minimum atau maksimum BTC yang boleh anda laburkan. Halangan yang rendah untuk masuk ini adalah satu lagi sebab pelaburan Bitcoin begitu popular di kalangan golongan muda, berpendidikan dan celik teknologi.

Bagaimana untuk melabur dalam Bitcoin?

Untuk memulakan pelaburan Bitcoin, pergi ke pertukaran cryptocurrency seperti Remitano untuk membuat akaun. Percuma, pantas, dan dilengkapi dengan dompet maya pelbagai mata wang yang selamat di mana anda boleh menyimpan BTC anda.

[Remitano masih tidak diluluskan di Malaysia oleh Suruhanjaya Sekuriti tuan boleh guna Luno yang telah diluluskan.] Lebih mudah dan boleh beli Bitcoin menggunakan online banking seperti Maybank2u, Cimbclicks dan lain-lain.

1. Sign up with my invite link
2. Deposit and buy MYR 250 in BTC (Luno exchange not included)
3. We both get MYR 25.00 free BTC

https://www.luno.com/invite/B97WQ

Bolehkah saya membeli BTC menggunakan kad kredit?

Ya, platform seperti Remitano membenarkan penggunanya membeli Bitcoin menggunakan kad kredit, kad debit, pindahan bank, dan tentu saja, cryptocurrency lain.

Bolehkah saya membeli BTC di telefon saya?

Ya, cukup muat turun aplikasi mudah alih Remitano untuk berdagang dan melabur dalam Bitcoin 24/7/365, di mana sahaja anda berada.

Bagaimana jika saya tidak mempunyai wang untuk melabur?

Apa yang hebat dari komuniti Bitcoin adalah bahawa ia telah mencipta banyak cara bagi orang untuk mengambil bahagian dan maju dalam ekosistemnya tanpa mengira kedudukan kewangan mereka. Lihat artikel ini untuk mengetahui bagaimana anda boleh memperoleh Bitcoin percuma.

Kesimpulannya

Kami harap artikel ini dapat menjawab soalan anda mengenai cara melabur dalam cryptocurrency, atau sekurang-kurangnya cara melabur dalam Bitcoin.

Jadi adakah masa yang sesuai untuk melabur dalam Bitcoin? Tidak dapat dinafikan bahawa populariti BTC hanya akan meningkat pada masa akan datang, terutama dengan pelabur institusi dan pemerintah memasuki pasaran.

Oleh itu, pastikan anda memerhatikan pergerakan harga harian Bitcoin untuk menentukan bila masa paling sesuai untuk anda. Atau pergi ke Remitano untuk membeli beberapa BTC pada harga terbaik sekarang.

Apa kata anda?: Adakah sekarang masa yang tepat untuk melabur dalam Bitcoin?

Ingin menjana pendapatan pasif?

Dapatkan wang sekarang!

Log masuk / Daftar untuk mendapatkan pautan rujukan anda.

Dapatkan komisen 40% dengan segera apabila rakan anda mendaftar dan membeli coin melalui pautan rujukan anda.

Selain itu, apabila rakan anda merujuk orang lain untuk berdagang di Remitano, anda akan mendapat komisen 10% lagi.

Anda juga boleh menggunakan Luno yang telah mendapat kelulusan untuk digunakan di negara Malaysia

Baca juga…

10 Cara Buat Duit Dengan Crypto Pada Tahun 2021
10 Forum Crypto Untuk Belajar Mengenai Bitcoin Dan Ethereum
Adakah Pendapatan Pasif Sesuai Untuk Anda?
Apa Itu Pendapatan Pasif & Mengapa Pendapatan Pasif Penting?

 

Tags :

Related Post to Bila Dan Bagaimana Nak Melabur Dalam Bitcoin?

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More