HOME
Home » Bisnes » Bisnes Online Terbaik Malaysia Anda Boleh Mulakan Serta-merta

Bisnes Online Terbaik Malaysia Anda Boleh Mulakan Serta-merta

Posted at | Categorised in Bisnes

Bisnes Online Terbaik Malaysia Anda Boleh Mulakan Serta-merta.

Bagaimana jika saya memberitahu anda terdapat beberapa perniagaan dalam talian (bisnes online) yang boleh anda lancarkan hari ini, ia mudah untuk dimulakan, hampir tidak memerlukan kepakaran teknikal dan tiada kos langsung?

Anda fikir mesti ada beberapa tangkapan tersembunyi, bukan?

Tetapi tidak ada. Ia nyata. Perniagaan yang sah.

Dalam entri kali ini, saya akan membimbing anda melalui idea terkini tentang cara memulakan bisnes online di Malaysia, dengan imej dan penerangan ringkas. Jom masuk…

Tetapi pertama…

Perkara Yang Perlu Dipertimbangkan Sebelum Membuat Keputusan Untuk Memulakan Bisnes Online di Malaysia.

1 – Bisnes Tudung

Jangan pandang sebelah mata dengan bisnes tudung ini. Cuba perhatikan wanita di sekeliling anda, keluarga anda, rakan pejabat anda, dan masyarakat sekeliling anda!

Buka mata seluas-luasnya, cuba buat survey dengan bertanya kepada mereka, berapa helai tudung yang mereka beli setiap bulan? Ketahuilah, bisnes tudung tidak akan pernah tepu.

Sangat-sangat RUGI jika anda tidak mengambil kesempatan dari kehangatan bisnes tudung ini kerana permintaan yang tidak pernah jatuh.

Lihat puan Madihah Mustafha yang bijak mengambil kesempatan memulakan bisnes tudung semasa belajar di universiti lagi. Untung RM15000 dengan bisnes tudung yang dilakukan secara online membuka hati beliau berkongsi pengalaman dengan anda.

Hasil dari kejayaan beliau, puan Madihah bermurah hati kongsikan ilmu dan pengalaman beliau dalam sebuah eBook untuk membimbing sesiapa sahaja yang berminat nak menceburkan diri dalam perniagaan tudung secara dalam talian.

Bisnes tudung bukan macam bisnes durian yang bermusim, ini kerana tudung digunakan setiap hari dan mendapat permintaan setiap hari. Malah pada musim-musim perayaan permintaannya meningkat berkali-kali ganda yang membuka peluang seluas-luasnya anda menambah pendapatan dari perniagaan tudung online anda.

Lihat sahaja jumlah jualan Tudung Kak Jem ini, dengan ayat tajuk “SHAWL CRUSH PLEATED KEBAMBOM selendang tak payah gosok ironless CANTIK terbentuk harga murah TUDUNG VIRAL” beliau membuat 20.5 ribu jualan.

Kedaai khadijahcollection01 pula membuat jualan sebanyak 72,000 helai dengan tajuk “[HOT SELLING NO.1 ] (MURAH) Bawal Tudung Cotton Voile bidang 45/Bawal cotton/Tudung Bawal/Tudung Murah PART 2

Manakala tudung berjenama dari kedai kasturieksklusif dengan harga mahal antara RM89 – RM99 pula berjaya mendapat jualan sebanyak 733 helai dengan tajuk “KHAIREEN TWIST SAIZ XL & XXL TUDUNG SARUNG TWIST HIJAB EXPRESS TUDUNG LABUH MUSLIMAH

Tunggu apa lagi? dapatkan panduan bisnes tudung terbaik dan mulakan bisnes tudung anda sekarang!

Untuk belajar menjual di Shopee dapatkan panduan Bisnes Shopee ini, supaya anda tidak melakukan kesilapan yang merugikan.

2 – Penulis Catatan Facebook

Jika anda gemar berkongsi petua dan cerita pada profil Facebook anda, anda boleh memanfaatkan kemahiran mencipta perkataan anda ke dalam perniagaan yang menguntungkan.

Buat diri anda dikenali dan tawarkan perkhidmatan untuk mereka yang ingin menambah baik profil Facebook atau penjenamaan halaman mereka.

3. Perunding Jualan

Setiap syarikat memerlukan seseorang yang boleh menjana wang untuk mereka. Seseorang yang sanggup menahan penolakan, berendam dalam cuaca panas, basah kuyup dalam hujan dan membuat jualan.

Walaupun kebanyakan syarikat melakukan dalam talian, beberapa syarikat masih memilih cara lama.

4. Pengeluar Kandungan YouTube

Adakah anda tahu kebanyakan pemasar dalam talian Malaysia yang baru muncul membuat banyak duit daripada YouTube?

Bagaimana? Dengan menghasilkan video yang sesuai untuk viral di YouTube.

Jika video anda mencapai bilangan penonton tertentu, YouTube akan membayar anda. Atau anda dibayar melalui ulasan produk. Itu hebat, bukan?

5. Pereka Laman Web/Pembangun Laman Web

Yang ini bukan revolusi.

Saya telah melihat banyak pembangun web menawarkan perkhidmatan kepada perniagaan yang mengidamkan tapak web mesra mudah alih yang menakjubkan.

Memperbaik struktur dan reka bentuk tapak web adalah perkhidmatan yang sangat diperlukan.

Anda boleh menonjol daripada orang ramai “reka bentuk web”, walaupun, dengan menawarkan lebih daripada sekadar reka bentuk; mencipta laman web yang menjual.

Pautan penting untuk anda:

Cara buat bisnes tudung jenama sendiri
Bisnes tudung jenama sendiri
Adakah bisnes tudung sudah tepu?

No comment for Bisnes Online Terbaik Malaysia Anda Boleh Mulakan Serta-merta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Bisnes Online Terbaik Malaysia Anda Boleh Mulakan Serta-merta

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

Posted at

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda – Apabila dilakukan dengan betul, blog perniagaan boleh memasarkan syarikat anda, menarik pelanggan baharu dan meletakkan anda sebagai... Read More

Jual Barang Lama Anda Secara Online

Posted at

Tapak pasaran peer-to-peer dalam talian telah memudahkan individu persendirian untuk menjual barangan yang tidak diingini dengan cepat. Sama ada di eBay, Craigslist, Facebook Marketplace,... Read More

Bisnes Online Paling Laku

Bisnes Online Paling Laku Yang Boleh Anda Lakukan Sekarang!

Posted at

Bisnes Online Paling Laku – Jom kita kaji apakah produk terlaris dalam talian sebelum anda memululakan bisnes online. Jika anda ingin memulakan bisnes online... Read More

3 Petua Untuk Bermula Dengan Pemasaran Affiliate

Posted at

3 Petua Untuk Bermula Dengan Pemasaran Affiliate. Pemasaran affiliate tidak memerlukan wang atau pengalaman, hanya sedikit masa tambahan untuk belajar. Dua puluh empat peratus... Read More

8 Strategi Mencipta Perniagaan Pemasaran Affiliate Yang Berjaya Daripada Pasangan Pakar

8 Strategi Mencipta Perniagaan Pemasaran Affiliate Yang Berjaya Daripada Pasangan Pakar

Posted at

8 Strategi Mencipta Perniagaan Pemasaran Affiliate Yang Berjaya Daripada Pasangan Pakar. Apabila menyebut buat duit secara online, pemasaran affiliate adalah salah satu model perniagaan... Read More