HOME
Home » Bisnes » Bisnes Tudung – Cara Memulakan Bisnes Tudung Dan Abaya

Bisnes Tudung – Cara Memulakan Bisnes Tudung Dan Abaya

Posted at | Categorised in Bisnes

Memulakan bisnes tudung mempunyai rahsia tersendiri. Lebih lagi jika buat bisnes tudung online jenama sendiri. Rahsia bisnes tudung ini di bongkar oleh seorang studen universiti untuk anda.

Seiring dengan trend fesyen tudung yang semakin berkembang dan global. Sudah tentu, memberi peluang yang semakin berleluasa dan terbuka luas.

Di Malaysia sahaja, populasi minoriti Muslim menambahkan “warna” dalam bisnes tudung ini. Dengan jumlah penduduknya yang ramai, tentunya jumlah wanita yang wajib memakai tudung akan bertambah dari semasa ke semasa.

Seperti diketahui bahawa tudung adalah kewajiban bagi wanita Muslim. Pada masa ini tudung bukan sahaja merupakan pelengkap dari penutup wanita Muslim, tetapi lebih dari itu.

Memulakan Bisnes Tudung

bisnes tudung

Tudung telah berubah menjadi trend fesyen yang sangat digemari. Selaras antara cara berpakaian yang betul dan pakaian bertudung menimbulkan kreativiti dan kesan bergaya yang melekat pada pemakainya.

Tidak hairanlah jika keperluan dan permintaan pelbagai jenis tudung meningkat di pasaran. Peningkatan permintaan dan keperluan tudung mesti dimanfaatkan dengan baik.

Memulakan bisnes tudung tentunya bukanlah perkara yang mudah. Pelbagai faktor mesti disediakan dan dilakukan dengan betul. Bilangan pesaing perniagaan juga perlu diberi perhatian.

Tidak kurang ramai pengusaha yang menjalankan perniagaan ini, yang naik setengah jalan, kerana kekurangan perhitungan menyebabkan bisnes tudung mereka jatuh sehingga muflis.

1. Mulakan Bisnes Tudung Dengan Penuh Keyakinan

Salah satu modal utama yang mesti dimiliki adalah keyakinan untuk dapat memulakan bisnes tudung anda. Niat dan kepercayaan ini mesti seimbang dengan usaha memulakan perniagaan tudung.

Kuatkan keyakinan dengan mula mencari kesediaan yang mesti dipersiapkan untuk memulakan perniagaan.

Mula menyenaraikan senarai jenama, model, dan jenis tudung untuk dijual. Sudah tentu, ini akan menjadi mudah dalam menyiapkan langkah seterusnya.

2. Siapkan Modal

Keyakinan dan niat sahaja tidak akan cukup untuk memulakan perniagaan tudung. Modal yang diperlukan, tentu saja, jumlahnya tidak sedikit.

Modal yang diperlukan sudah tentu disesuaikan dengan skala perniagaan tudung yang akan dibuka. Sekiranya anda akan membuka kedai tudung di luar talian, anda memerlukan lebih banyak modal. Ini kerana terdapat bayaran sewa untuk membayar kedai atau kedai.

Tidak seperti yang berlaku semasa membuka kedai secara online, jumlah modal yang diperlukan adalah lebih sedikit.

Kedua-dua perniagaan dalam talian dan luar talian mempunyai kelebihan dan kekurangan mereka. Untuk itu, sesuaikan jumlah modal dan jenis bisnes tudung yang akan dibuka.

3. Tentukan Jenis Perniagaan Tudung

Banyak jenis tudung di pasaran tentunya akan membuat banyak pilihan dan jenis tudung yang mesti dijual. Semakin banyak jenis yang anda jual pasti akan lebih baik, tetapi juga sebanding dengan jumlah modal yang harus anda belanjakan.

Sudah tentu, jumlah modal akan lebih besar untuk membeli pelbagai jenis tudung yang ada. Sekiranya memang anda tidak dikekang oleh modal.

Tentunya ini bukan masalah besar jika anda telah menyediakan sejumlah besar modal. Namun, ini akan menjadi halangan sekiranya jumlah modal yang dimiliki terhad.

Pada dasarnya, terdapat banyak jenis tudung di pasaran, tentunya hanya beberapa jenis yang popular dan digemari oleh orang ramai.

Oleh itu, untuk mengatasi kekangan dalam jumlah modal, anda boleh menyimpan jenis tudung yang paling banyak dipasarkan.

Untuk mendapatkan maklumat mengenai jenis tudung terlaris di pasaran, anda boleh meminta pembekal secara langsung atau menyemaknya di laman membeli-belah yang terkenal. Yang lebih mudah klik link panduan bisnes tudung ini.

4. Gunakan Media Sosial dan Internet

fanpage superstar

Salah satu media promosi yang percuma dan berkesan adalah mempromosikan perniagaan tudung anda melalui media sosial. Dari media sosial dan internet, kita dapat mengakses pelbagai perkara.

Sudah tentu, ini akan memudahkan produk kita dilihat oleh banyak orang. Sehingga pasaran yang dimiliki oleh bisnes tudung anda lebih luas.

Pasaran yang lebih luas dan jumlah orang yang melihat koleksi perniagaan tudung anda tentu akan meningkatkan kemungkinan tudung anda dijual.

5. Serlahkan Perniagaan Tudung Anda

Cara Memulakan Bisnes Tudung

Salah satu yang membuat pengguna mengingati perniagaan anda adalah ciri perniagaan tudung anda. Ciri ini sangat penting sehingga pengguna ingin melihat dan berminat untuk membeli hijau yang kita jual.

Ciri-ciri perniagaan tudung anda yang lebih menonjol dan unik pastinya menimbulkan kesan yang dikenang oleh pengguna.

Ciri khas yang dapat anda ketengahkan misalnya dengan tanda harga yang lebih murah daripada kedai lain, perkhidmatan mesra dan memberi kupon bonus dan hadiah.

6. Sekiranya Anda Memutuskan Memulakan Perniagaan Ini, Lakukannya Sekarang!

Anda mempunyai modal dan peluang, tetapi anda masih menangguh-nangguhkan keinginan anda membuka bisnes tudung anda sendiri.

Anda perlu memikirkan, semakin lama anda menangguhkan, lebih banyak orang yang akan memulakannya terlebih dahulu. Dan tentu saja, mereka akan berjaya terlebih dahulu daripada anda.

Lihat contoh bagaimana seorang pelajar IPT membuat untung RM15,000 sebulan melalui bisnes tudung yang bermula dengan modal yang sangat kecil di sini.

Sekiranya memang anda sudah mempunyai niat dan modal yang cukup maka segera mulakan perniagaan tudung ini. Semakin anda menunda semakin banyak anda memberi peluang dan peluang kepada orang lain untuk berjaya.

7. Cuba Mulakan Jual Dalam Talian

ig kaboom

Semasa memulakan perniagaan tudung ini, tidak ada salahnya jika perniagaan anda bermula melalui penjualan dalam talian. Menggunakan kaedah penjualan dalam talian tentunya akan memudahkan anda mendapatkan pelanggan.

Membuka kedai dalam talian di laman web e-dagang yang dipercayai akan membolehkan anda mendapatkan pembeli yang lebih luas. Anda semestinya memanfaatkan kemudahan ini sebagai langkah awal untuk memulakan perniagaan tudung anda.

8. Sentiasa Kemaskini pada Trend Baru

Fashin dan tudung adalah trend yang tidak pernah kekal selamanya pada jenis itu. Peranan fesyen dan fesyen tudung sentiasa berubah mengikut zaman.

Trend tudung tahun lalu pastinya berbeza dengan trend semasa.

Oleh itu, anda mesti sentiasa kemaskini dan menyesuaikan koleksi tudung anda dengan jenis yang menjadi trend semasa.

Pengguna yang merupakan pengguna akan sentiasa memperbaharui koleksi tudung mereka dengan trend kemas kini Pling.

9. Belajar, Belajar dan Belajar

Membeli-belah mempunyai banyak faedah dan kegunaan. Dalam usaha bertudung ini, proses pembelajaran diteruskan. Apabila perniagaan anda telah mencapai tahap yang menguntungkan, tentu saja, jangan berhenti belajar.

Walaupun pada tahap ini, anda harus mula belajar untuk mengembangkan perniagaan yang lebih besar. Apabila perniagaan sunyi, anda diminta untuk belajar mengurus dan menilai keadaan.

Belajar untuk belajar dan belajar akan membuat anda mencapai kejayaan ke tahap tertinggi dalam usaha menjual tudung ini.

10. Terus Berdoa Dan Berusaha, Jangan Lupa Bersedekah

rahsia sedekah

Salah satu elemen penting dalam perniagaan disertakan dengan doa dan ucapan terima kasih atas hasil yang dicapai melalui sedekah.

Lebih-lebih lagi, perniagaan tudung adalah perniagaan yang berkait rapat dengan kesan agama. Apa sahaja bentuk doa perniagaan dan sedekah adalah elemen penting dalam pelengkapnya.

Kejayaan akan sukar dicapai tanpa keseimbangan antara doa dan sedekah.

Itulah cara untuk memulakan perniagaan tudung, tentu saja, penerangan di atas hanyalah sebahagian kecil dari cara yang boleh anda lakukan agar perniagaan tudung anda dapat mencapai kejayaan.

Anda masih mempunyai banyak elemen pelengkap yang dapat menjadikan anda berjaya dalam perniagaan ini. Semoga artikel ini dapat membantu.

Daptakan juga 3 Bonus eBook PERCUMA bersama-sama pembelian eBook Rahsia Bisnes Tudung ini:

  1. Bonus #1 : Produk Killer Musim Raya
  2. Bonus #2 : Tips, Nasihat & Motivasi Bisnes
  3. Bonus #3 : Dropship Tudung!

bonus rahsia bisnes tudung

P/s :- Usah ambil masa terlalu lama untuk bertindak! Anggap sahaja pelaburan ilmu sebanyak RM70 ini adalah merupakan titik permulaan untuk anda memulakan perniagaan dan menjana pendapatan dari rumah.

P/p/s:- Anda tidak perlu membuang masa sehingga 6 tahun untuk mencuba dan mencari sendiri “rentak” untuk menjalankan bisnes tudung  ini. Ambil sahaja pengalaman penulis yang telah beliau ebook kan ini. Ia lebih mudah dan pantas untuk anda bermula.

 

Baca juga di semakan online:

Cara Memulakan Perniagaan Tudung Dari Zero
Cara Menjual Tudung Online
Rahsia Bisnes Tudung Secara Online
28 Cara Pakai Tudung Langkah Demi Langkah
Cara Memulakan Bisnes Tudung Secara Online
Bisnes aiskrim jana income RM5000 sebulan
Bisnes gunting rambut
Semakan Secara Online Keputusan Peperiksaan Anak

Tags :

No comment for Bisnes Tudung – Cara Memulakan Bisnes Tudung Dan Abaya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Bisnes Tudung – Cara Memulakan Bisnes Tudung Dan Abaya

Idea Perniagaan Kecil Yang Menguntungkan

10 Idea Perniagaan Kecil Yang Menguntungkan

Posted at

10 Idea perniagaan kecil yang paling menguntungkan di Malaysia Ramai rakyat Malaysia mempunyai impian melarikan diri dari kerja makan gaji di pejabat yang membosankan... Read More

Cara Buat Bisnes Tudung Jenama Sendiri Yang Menguntungkan

Cara Buat Bisnes Tudung Jenama Sendiri Yang Menguntungkan

Posted at

Cara Buat Bisnes Tudung Jenama Sendiri Yang Menguntungkan  Neelofa Kongsi Tip Bisnes Tudung Jenama Sendiri Siapa yang tak kenal Neelofa dengan jenama tudung sendiri... Read More

Apa itu Bitcoin

Apa itu Bitcoin?

Posted at

Apa Itu Bitcoin? Bitcoin merujuk kepada dua perkara pada masa yang sama. Aset digital Bitcoin (BTC): Ini adalah duit syiling digital sebenar. Hanya akan... Read More

Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia

Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia

Posted at

Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano – Walaupun penemuan ini cukup baru, cryptocurrency menjadi lebih popular dengan susunan peluang buat duit yang mereka tunjukkan.... Read More

idea Perniagaan kecil Jual Burger

Idea Perniagaan Kecil Tanpa Modal Besar Tetapi Untung Lumayan

Posted at

Idea perniagaan kecil tanpa modal besar tetapi untung lumayan – Haaa.. “bisnes kecil” boleh tak korang sebut dalam satu nafas? Mudah je kan? Ramai... Read More