HOME
Home » Umum » 6 Cara Terbaik Buat Duit Dalam Talian

6 Cara Terbaik Buat Duit Dalam Talian

Posted at | Categorised in Umum

Sejak beberapa tahun yang lalu, minat terhadap cara cepat untuk buat duit dalam talian, dari keselesaan rumah kita, semakin meningkat.

Keajaiban laman web ialah ia merupakan saluran jualan yang berkuasa, rangkaian pemasaran dan hab komuniti semuanya dalam satu—ada banyak lagi. Terdapat banyak cara kreatif untuk buat duit dalam talian dengan pantas selain daripada mengisi survey dan menjual barangan terpakai di pasaran.

Sesetengah berkata, beberapa kesibukan sampingan lebih sesuai dengan gaya hidup komputer riba daripada yang lain. Dalam panduan idea buat duit dalam talian ini, kami akan membahagikan kebaikan dan keburukan 30 idea menjana wang dalam talian terbaik.

6 Cara Terbaik Buat Duit Dalam Talian

Cara Terbaik Buat Duit Dalam Talian

1. Mulakan perniagaan dropshipping

Tahun lepas, banyak trend di seluruh dunia mengalami peningkatan bernilai dalam masa beberapa dekad. Satu trend sedemikian ialah peningkatan e-dagang. Terdapat beberapa cara untuk menjalankan perniagaan e-dagang, beberapa daripadanya membenarkan keperluan minimum untuk membawa dan menyimpan banyak inventori.

Pertimbangkan penghantaran dropship—model perniagaan di mana anda tidak menyimpan produk yang anda jual dalam stok. Sebaliknya, apabila pelanggan membeli sesuatu dari kedai anda, pihak ketiga memenuhi dan menghantar pesanan untuk anda. Oleh kerana kos permulaan adalah rendah, ia merupakan cara yang semakin popular untuk menjana wang dalam talian untuk pemula dan profesional.

Dropshipper mempunyai tabiat mengejar trend terkini. Dan walaupun tidak ada yang salah dengan menangkap gelombang produk yang menjadi sohor kini, terdapat banyak kategori produk mantap yang menawarkan peluang yang sama untuk melakukannya dengan baik.

Masa permulaan: Beberapa jam.

Usaha untuk bermula: Sangat mudah dengan sedikit pengetahuan e-dagang.

Masa untuk pembayaran pertama: Dua minggu hingga satu bulan, secara purata.

Di Shopify, kami kerap melihat kategori ini dalam senarai kami yang berprestasi tinggi: pakaian dan aksesori, barang kemas, rumah dan taman.
Anda boleh membuat kedai Shopify dan menggunakannya secara percuma selama 14 hari.
Tempoh pembayaran menggunakan Shopify Payments ialah lima hari ditambah bilangan hari yang tinggal sehingga hari pembayaran anda.

2. Cetak atas permintaan

Cetakan atas permintaan membolehkan penjual menyesuaikan produk label putih dengan reka bentuk mereka sendiri dan menjualnya hanya selepas pelanggan membeli, menghapuskan keperluan untuk menyimpan inventori (iaitu yang menjadikannya subset dropshipping). Apabila pelanggan membuat pesanan, syarikat cetakan atas permintaan akan menambahkan reka bentuk anda pada produk, memenuhi pesanan dan menghantarnya kepada pelanggan.

Kelebihan paling ketara tawaran cetakan atas permintaan berbanding penghantaran dropship ialah anda mengawal estetik produk anda—pembeza utama bagi kategori produk di mana reka bentuk adalah pembeza, seperti baju-t atau barang dagangan peminat.

Apabila sebut untuk buat duit dalam talian, anda juga boleh menggunakan perkhidmatan cetak atas permintaan untuk:

  • Uji idea perniagaan dalam talian atau barisan produk baharu tanpa risiko membeli inventori.
  • Monetize an audience  yang telah anda bina, sama ada di YouTube, media sosial atau blog peribadi.
  • Tawarkan pelbagai produk dengan menjual kemeja-t, buku, kasut, beg, cawan, sarung telefon, kulit komputer riba, seni dinding dan banyak lagi.

Jual foto dalam talian dengan meletakkan imej anda pada produk fizikal untuk dijual kepada peminat anda.
Secara keseluruhan, cetak atas permintaan membolehkan anda membuat produk tersuai dengan cepat. Anda tidak perlu risau tentang penghantaran atau pemenuhan—ia diuruskan oleh pembekal anda. Dan oleh kerana anda tidak mempunyai inventori untuk dibimbangkan, ini adalah cara yang berisiko rendah dan pelaburan rendah untuk menjana wang dalam talian.

Masa permulaan: Beberapa jam untuk menyediakan platform e-dagang, kemudian berapa lama masa yang diperlukan untuk mencipta reka bentuk anda.

Usaha untuk bermula: Sangat mudah dengan sedikit pengetahuan e-dagang.

Masa untuk pembayaran pertama: Ia bergantung pada masa anda mendapat jualan pertama anda dan platform e-dagang yang anda pilih untuk digunakan, tetapi tempoh pembayaran Shopify ialah lima hari perniagaan.

Apa yang perlu diketahui:

Anda boleh menyediakan akaun dengan platform e-dagang seperti Shopify yang memasukkan logistik dalam perkhidmatan mereka.
Pembayaran akan berbeza-beza bergantung pada jumlah yang anda jual dan margin keuntungan anda.
Tempoh pembayaran menggunakan Shopify Payments ialah lima hari, ditambah dengan bilangan hari yang tinggal sehingga hari pembayaran anda.

3. Menjual produk digital

Produk digital membawa beberapa margin terbaik daripada mana-mana produk yang boleh anda jual. Kos pendahuluan pembangunan boleh menjadi tinggi, tetapi kos berubah untuk menjual produk digital adalah secara perbandingan sangat rendah. Setelah media atau perisian dibuat, ia tidak terlalu mahal untuk dihantar kepada pelanggan.

Pada terasnya, produk digital ialah aset tidak ketara yang boleh anda jual berulang kali tanpa menyimpan semula inventori. Mereka sering datang dalam fail yang boleh dimuat turun seperti PDF, plug-in atau dokumen interaktif. Produk ini telah menjadi sumber pendapatan pasif yang sangat baik sehingga banyak pengaruh profesional, penulis blog atau ikon awam terkemuka mengeluarkan produk digital seperti panduan, e-buku, templat, penemuan penyelidikan, rancangan dan tutorial.

Ramai pencipta membuat produk digital untuk menambah satu lagi aliran hasil pada perniagaan utama mereka, sama ada perundingan, pendidikan atau keahlian. Anda boleh membina kehadiran di Twitter dan LinkedIn atau membina senarai pelanggan e-mel untuk mempromosikan produk anda dan membuat jualan.

Masa permulaan: Berbeza-beza, bergantung pada tempoh masa yang diperlukan untuk mencipta produk digital anda.

Usaha untuk bermula: Usaha awal yang tinggi untuk mencipta produk digital yang ingin anda jual.

Masa untuk pembayaran pertama: Ia bergantung pada platform e-dagang yang anda gunakan, tetapi platform seperti Shopify mengambil masa lima hari perniagaan untuk membayar.

Apa yang perlu diketahui:

E-pembelajaran menjadi sangat popular sebagai produk digital yang orang ramai melabur.
Produk digital boleh berskala. Tiada had untuk jumlah produk yang anda boleh jual. Tiada inventori. Tiada pengeluar. Tiada penghantaran atau logistik. Hanya memasarkan produk
Pemahaman tentang undang-undang pelesenan, jika anda ingin melesenkan produk anda atau menggunakan bahan berlesen.

PS: Jika anda menulis e-Book, anda boleh menjualnya di Klikjer.com

4. Mulakan Menulis Blog

Anda mungkin pernah membaca blog perniagaan pada satu ketika dalam hidup anda. Perniagaan menggunakan blog untuk berkongsi pengetahuan dan cerapan, membina audience dan mendapatkan lebih banyak petunjuk dan jualan. Blogging mempunyai faedah yang tidak berkesudahan, seperti membina kepimpinan pemikiran dalam industri dan meningkatkan keterlihatan enjin carian untuk jenama.

Menulis blog untuk buat duit dalam talian telah berkembang melangkaui perniagaan besar dan kesibukan sampingan. Sesiapa sahaja kini boleh membina audience dengan mengeluarkan kandungan yang hebat dan membuat banyak wang daripada blog mereka. Blogger juga cenderung untuk mengambil pendekatan peribadi yang bergema dengan audience yang dimaksudkan berbanding mendapatkan maklumat daripada blog syarikat.

Orang ramai memulakan blog atas pelbagai sebab, ada yang:

  • Saluran untuk berkongsi fikiran, minat atau pengalaman hidup mereka
  • Platform untuk mendidik pembaca tentang topik yang mereka tahu
  • Jalan untuk menjual produk atau perkhidmatan
  • Ruang untuk membina jenama peribadi

Walaupun blog adalah idea perniagaan pelaburan rendah, ia akan mengambil masa untuk membayar. Kemungkinannya, anda tidak akan mendapati diri anda berada di halaman satu hasil carian Google dalam masa satu malam. Tetapi dengan niche dan keazaman yang betul, anda akan berjaya menjana wang dalam talian melalui blog anda.

Masa permulaan: Beberapa jam.

Usaha untuk bermula: Sederhana untuk bermula, tetapi memerlukan banyak usaha untuk mengekalkannya.

Masa untuk pembayaran pertama: Berbeza-beza bergantung pada cara anda mengewangkan blog anda

Apa yang perlu diketahui:

Ia mungkin memerlukan banyak percubaan, kesilapan dan masa untuk anda mula melihat pengewangan yang anda inginkan.
Anda pasti perlu belajar SEO dan cara mengewangkan blog.
Keperluan:

Sebuah blog.
Minat yang anda ingin tulis.

5. Pemasaran Affiliate

Bagaimana anda buat duit dalam pemasaran affiliate? Pada asasnya, penerbit atau individu boleh memohon untuk program gabungan, di mana sahaja ia tersedia, untuk ditambahkan sebagai ahli gabungan rasmi. Sebaik sahaja anda diterima, anda akan menerima cara untuk berkongsi pautan ahli gabungan kepada produk atau perkhidmatan yang anda berminat untuk mempromosikan. (Jangan lupa tambahkan penafian!)

Apabila seseorang membeli produk selepas mengklik pautan anda, anda akan menerima kredit untuk rujukan, bersama-sama dengan komisen. Jumlah komisen bergantung pada program affiliate dan produk yang dijual—barangan komoditi di Shoppy.com.my tidak akan membayar banyak, tetapi merujuk akaun tiket tinggi mungkin membayar ratusan atau bahkan ribuan ringgit.

Oleh kerana pemasaran affiliate berfungsi paling baik apabila anda membantu pelawat memahami sebab produk tertentu mungkin sesuai untuk mereka, anda biasanya akan melihat ia digunakan pada tapak web yang memfokuskan kandungan. Pengoptimuman enjin carian juga memainkan peranan penting di sini, dan anda akan melihat semua orang daripada tapak tempatan hingga penerbitan besar-besaran yang terkenal di seluruh dunia bersaing untuk istilah seperti “komputer riba permainan terbaik 2022.”

Masa permulaan: Beberapa jam.

Usaha untuk bermula: Sederhana.

Masa untuk pembayaran pertama: Berbeza-beza, bergantung pada kejayaan kempen pemasaran ahli gabungan anda.

Apa yang perlu diketahui:

Pertumbuhan dalam pemasaran affiliate boleh menjadi sporadis pada mulanya, tetapi jika anda berpegang padanya dan memperhalusi strategi anda, ia boleh menjadi sumber pendapatan pasif yang hebat.
Membina kepercayaan dengan audiance anda adalah perkara paling penting untuk ditanam dengan pemasaran affiliate.
Penafian diperlukan oleh FTC dan program affiliate yang paling bereputasi.
Keperluan:

Kehadiran tapak web atau media sosial di mana anda boleh mempromosikan produk sebagai ahli affiliate.
Trafik ke tapak web anda atau pengikut media sosial.

6. Melabur dalam hartanah

Terdapat banyak cara untuk melabur dalam hartanah, dan ia boleh menjadi sangat mengelirukan. Tetapi aps dan tapak web telah memudahkan proses untuk anda.

Aps seperti Fundrise menawarkan pelabur keupayaan untuk melabur dalam portfolio hartanah bersama pengguna lain. Ini membolehkan orang yang mempunyai dana terhad untuk melabur dalam projek yang mereka mungkin tidak dapat melakukannya sendiri dan mula menjadikan wang mereka berfungsi untuk mereka.

Anda juga boleh melabur dari keselesaan papan kekunci anda, manakala Fundrise menguruskan semua urusan logistik dan undang-undang untuk anda.

Hanya diberi amaran: walaupun melalui aplikasi, pelaburan hartanah memerlukan masa. Kebanyakan hartanah mengambil masa sekurang-kurangnya lima hingga 10 tahun sebelum anda akan melihat pulangan pelaburan anda. Ini adalah pelaburan jangka panjang yang boleh menjadi pendapatan pasif untuk anda pada masa hadapan, tetapi pastikan anda boleh hidup tanpa dana yang dilaburkan pada mulanya.

Masa permulaan: Sepantas beberapa minit.

Usaha untuk bermula: Berbeza-beza, bergantung kepada kaedah pelaburan.

Masa untuk pembayaran pertama: Berbeza, bergantung pada kaedah pelaburan. Pengumpulan dana memerlukan pelaburan minimum lima tahun. Jika anda menarik diri awal, anda boleh dikenakan penalti.

Apa yang perlu diketahui:

Ini adalah pelaburan jangka panjang. Jangkakan untuk tidak melihat sebarang dividen untuk sekurang-kurangnya lima hingga 10 tahun.
Selidik aps yang akan anda gunakan untuk mencari aps yang berfungsi lebih baik dengan rancangan pelaburan anda.

Cara Sebenar Buat Duit Dalam Talian Pantas di Malaysia
Bisnes tudung

 

Related Post to 6 Cara Terbaik Buat Duit Dalam Talian

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More