HOME
Home » Umum » Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Posted at | Categorised in Umum

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging? – Ramai blogger yang telah melupakan blog mereka dan beraleh ke laman sosial lain seperti Facebook, Instagram dan lain-lain.

Kerana apa? Kerana mereka kehilangan pembaca dan follower kerana follower mereka juga beralih ke Facebook, Instagram dan kini Tiktok.

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Tetapi tahukan anda blog masih relevan untuk buat duit. Cuma korang kena istiqamah dan menggunakan beberapa tool atau plug-in untuk memastikan anda berjaya dalam blogging.

Sebenarnya masih terlalu ramai yang kekal istiqomah dengan blok menjana pendapatan pasif setiap bulan secara underground!

Untuk menjana pendapatan dengan blog korang semesti keluar dari niche “blog peribadi”, kecuali anda mempunyai cerita-cerita yang sangat menarik dan boom!

Di sini saya saya nak tunjuk bukti bahawa blog masih mampu menjana pendapatan pasif yang konsisten.

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging

Buat Duit Dengan Blogging

Bina blog niche korang menggunakan WordPress atau Blogspot dan mulakan menulis minat korang atau tutorial yang sesuai dengan minat korang. Anda banyak contoh niche yang menjurus kepada buat duit di internet atau perniagaan dari rumah.

Tak pandai menulis? Itu perkara mudah boleh belajar cara-cara menulis di sini.

Dalam Sukses Writer korang diajar cara-cara menulis dengan teknik-teknik hebat yang tak pernah korang fikirkan. Semestinya bukan seperti belajar menulis karang semasa Tingkatan 5. Korang bukan saja diajar menulis, tetapi juga diajar menulis sehingga berjaya menerbitkan buku. Kalau setakat menulis di blog, apalah sangat!

Berbaloi ke belajar menulis ni? Nak tahu berbaloi ke tak, tengok contoh pendapatan di bawah!

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging

Buat Duit Dengan Blogging

Inilah yang dikatakan pendapatan PASIF, menulis sekali tapi dapat duit berkali-kali, selagi anda orang membeli, selagi itulah korang dapat royalti.

Seronok tak seronok? dapat duit setiap bulan tanpa henti? Cuma yang perlu, usaha gigih dan dapatkan ilmu yang betul dari orang yang betul yang telah berjaya.

Sebenarnya hanya dengan blogging sahaja pun korang dah boleh tersenyum menerima duit masuk ke akaun bank korang setiap bulan. Apatah lagi jika korang mampu menerbitkan buku seperti Ustaz Hamid Addin yang menulis panduan Sukses Writer ini.

Disyorkan baca: Peluang perniagaan

Nak lagi cantik dengan tulisan yang memukau korang boleh baca di sini.

Cerita panjang-panjang pun tak guna kalau korang masih teragak-agak dengan penuh tanda tanya. Bukti dah tunjuk, cara nak belajar pun dah beri tahu, tunggu apa lagi? Buat sajalah…

Oppss, ada satu lagi, jika korang malas nak bina blog dan suka up story kat facebook, ini ada satu cara lagi buat duit dengan mudah. Yang ni tak ada limit, kornang hayun la berapa banyak pun up story di facebook tu, Insyaallah pasti mengena.

Nak tahu baca di Peluang Perniagaan.

Dalam saat-saat orang lain mengeluh hilang pekerjaan, hilang pendapatan dan tak kurang orang yang mengeluh harga barang naik melambung, masih ramai yang duduk goyang kaki dengan pendapatan yang cukup lumayan, ke hulu ke hilir dengna kereta mewah HANYA dengan menjual Simkad yang bermodalkan RM49 sahaja!

Berminat menjual simkad melalui blog atau apa-apa media (online/offline)? Baca di sini.

Jika korang teringin MELEPASKAN DIRI DARI KEMELUT KEWANGAN terjah website ini. Buat tindakan segera dan mulakan langkah pertama dan jangan menoleh kebelakan lagi. Insyaallah korang tak akan rugi apa-apa kerana terlalu banyak manfaat yang akan korang dapat dari website ini.

Bagaimana cara lain saya buat duit dengan blog?

Salah satu dari pendapatan saya melalui blog ialah menjual ebook panduan menjual barang ke luar negara ini.

 

Tags :

Related Post to Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More