HOME
Home » Umum » Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Posted at December 24th, 2022 | Categorised in Umum

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging? – Ramai blogger yang telah melupakan blog mereka dan beraleh ke laman sosial lain seperti Facebook, Instagram dan lain-lain.

Kerana apa? Kerana mereka kehilangan pembaca dan follower kerana follower mereka juga beralih ke Facebook, Instagram dan kini Tiktok.

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Tetapi tahukan anda blog masih relevan untuk buat duit. Cuma korang kena istiqamah dan menggunakan beberapa tool atau plug-in untuk memastikan anda berjaya dalam blogging.

Sebenarnya masih terlalu ramai yang kekal istiqomah dengan blok menjana pendapatan pasif setiap bulan secara underground!

Untuk menjana pendapatan dengan blog korang semesti keluar dari niche “blog peribadi”, kecuali anda mempunyai cerita-cerita yang sangat menarik dan boom!

Di sini saya saya nak tunjuk bukti bahawa blog masih mampu menjana pendapatan pasif yang konsisten.

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging

Buat Duit Dengan Blogging

Bina blog niche korang menggunakan WordPress atau Blogspot dan mulakan menulis minat korang atau tutorial yang sesuai dengan minat korang. Anda banyak contoh niche yang menjurus kepada buat duit di internet atau perniagaan dari rumah.

Tak pandai menulis? Itu perkara mudah boleh belajar cara-cara menulis di sini.

Dalam Sukses Writer korang diajar cara-cara menulis dengan teknik-teknik hebat yang tak pernah korang fikirkan. Semestinya bukan seperti belajar menulis karang semasa Tingkatan 5. Korang bukan saja diajar menulis, tetapi juga diajar menulis sehingga berjaya menerbitkan buku. Kalau setakat menulis di blog, apalah sangat!

Berbaloi ke belajar menulis ni? Nak tahu berbaloi ke tak, tengok contoh pendapatan di bawah!

Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging

Buat Duit Dengan Blogging

Inilah yang dikatakan pendapatan PASIF, menulis sekali tapi dapat duit berkali-kali, selagi anda orang membeli, selagi itulah korang dapat royalti.

Seronok tak seronok? dapat duit setiap bulan tanpa henti? Cuma yang perlu, usaha gigih dan dapatkan ilmu yang betul dari orang yang betul yang telah berjaya.

Sebenarnya hanya dengan blogging sahaja pun korang dah boleh tersenyum menerima duit masuk ke akaun bank korang setiap bulan. Apatah lagi jika korang mampu menerbitkan buku seperti Ustaz Hamid Addin yang menulis panduan Sukses Writer ini.

Disyorkan baca: Peluang perniagaan

Nak lagi cantik dengan tulisan yang memukau korang boleh baca di sini.

Cerita panjang-panjang pun tak guna kalau korang masih teragak-agak dengan penuh tanda tanya. Bukti dah tunjuk, cara nak belajar pun dah beri tahu, tunggu apa lagi? Buat sajalah…

Oppss, ada satu lagi, jika korang malas nak bina blog dan suka up story kat facebook, ini ada satu cara lagi buat duit dengan mudah. Yang ni tak ada limit, kornang hayun la berapa banyak pun up story di facebook tu, Insyaallah pasti mengena.

Nak tahu baca di Peluang Perniagaan.

Dalam saat-saat orang lain mengeluh hilang pekerjaan, hilang pendapatan dan tak kurang orang yang mengeluh harga barang naik melambung, masih ramai yang duduk goyang kaki dengan pendapatan yang cukup lumayan, ke hulu ke hilir dengna kereta mewah HANYA dengan menjual Simkad yang bermodalkan RM49 sahaja!

Berminat menjual simkad melalui blog atau apa-apa media (online/offline)? Baca di sini.

Jika korang teringin MELEPASKAN DIRI DARI KEMELUT KEWANGAN terjah website ini. Buat tindakan segera dan mulakan langkah pertama dan jangan menoleh kebelakan lagi. Insyaallah korang tak akan rugi apa-apa kerana terlalu banyak manfaat yang akan korang dapat dari website ini.

Bagaimana cara lain saya buat duit dengan blog?

Salah satu dari pendapatan saya melalui blog ialah menjual ebook panduan menjual barang ke luar negara ini.

 

Tags :

No comment for Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Masihkah Berbaloi Buat Duit Dengan Blogging?

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baik untuk menjalankan perniagaan di eBay.

Posted at September 18, 2023

Pengenalan kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baharu dan lebih baik untuk menjalankan perniagaan secara global di eBay. PENTING! Semua penjual baharu dan... Read More

Bagaimana Saya Boleh Berjaya di eBay?

Bagaimana Saya Boleh Berjaya di eBay?

Posted at September 11, 2023

Bagaimana untuk melengkapkan jualan di eBay? eBay ialah tapak lelongan terbesar di internet. Jadi, wajarlah tempat ini adalah tempat terbaik untuk menjana wang dengan... Read More

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay? Bagaimana untuk Berjaya Melakukannya?

Posted at September 10, 2023

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay? Bagaimana untuk Berjaya Melakukannya? Bolehkah orang Malaysia menjual di eBay? Apakah eBay? eBay ialah tapak beli-belah dalam talian... Read More

Cara Buat Bayaran Bil TNB Secara Online

Cara Buka Akaun TNB Secara Online

Posted at September 10, 2023

Cara Buka Akaun TNB Secara Online – Semakan Online hari ini nak buat tutorial Cara Buat Bayaran Bil TNB Secara Online di komputer. Sebenarnya... Read More

Nak Buat Bisnes Di eBey? Anda Perlu Kuasai 5 Perkara Ini Sahaja

Posted at September 8, 2023

Nak Buat Bisnes Di eBey? Tak susah sebenarnya cara nak menjual dan buat duit dengan eBay. syaratnya anda perlu tahu perkara asas dan mindset... Read More