HOME
Home » Cryptocurrency » Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency!

Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan.

Menguruskan kewangan kita sendiri membuatkan ramai di antara kita mempunyai persoalan – terutamanya apabila ia berkaitan dengan buat duit dan melaburkannya. Bukan mudah untuk mengetahui apa yang perlu dilakukan atau untuk mengetahui di mana untuk mendapatkan nasihat (baik). Terutamanya apabila anda mengambil kira alat kewangan moden yang mencipta semula sistem kewangan kita yang lapuk.

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Jadi anda mungkin pernah mendengar bahawa anda boleh buat duit daripada Luno dan/atau mata wang kripto seperti Bitcoin. Kini, sementara mereka adalah syarikat mata wang kripto yang menawarkan Exchange dan Wallet, Luno bukan penyedia perkhidmatan kewangan.

Tetapi itu jauh daripada berita buruk kerana Luno masih menawarkan produk crypto yang luar biasa seperti Luno Savings, yang membolehkan anda memperoleh faedah ke atas pegangan bitcoin, Ethereum dan USDC anda. Dan yang paling penting, anda boleh mempercayai mereka.

Mari kita lihat dengan lebih dekat kebenaran tentang membuat wang dengan cryptocurrency.

Simpanan Luno

Anda boleh memperoleh sehingga 4%* faedah pada bitcoin** dan Ethereum** anda, dan sehingga 7.6%* faedah pada USDC** anda setahun. Pendapatan anda kemudiannya dibayar dalam bentuk crypto terus ke dalam Dompet Simpanan yang berkaitan pada hari pertama setiap bulan. Anda boleh sama ada memilih untuk keluarkan terus, atau biarkan ia menjadi kompaun dan berkembang dengan pesat.

Tiada syarat tetap, tiada yuran pentadbir dan dana anda boleh dialihkan ke dompet Luno anda untuk mata wang tempatan bila-bila masa anda perlukan. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang cara Luno Savings berfungsi, lihat artikel Pusat Bantuan Luno.

*Sila ambil perhatian bahawa kadar faedah, had pengeluaran dan yuran tertakluk kepada perubahan. Kadar faedah mungkin berbeza-beza.

**Simpanan Luno untuk Bitcoin, Ethereum dan USDC pada masa ini tidak tersedia di Malaysia. Kami sedang berusaha untuk mengubahnya dan akan memaklumkan anda.

Bagaimana kuasa pasaran boleh memberi anda keuntungan

Harga yang anda bayar untuk membeli Bitcoin atau Ethereum, dan harga yang anda jual akan mengakibatkan sama ada untung atau rugi. Perbezaan antara kedua-dua harga itu ialah bagaimana anda berpotensi buat duit.

Ia tidak berbeza dengan membeli dan menjual perkara lain. Anda sentiasa berharap untuk membuat keuntungan (melainkan aset yang susut nilai seperti kereta atau bot) tetapi realitinya ialah anda juga mungkin kehilangan wang. Itulah sebabnya kami memberi amaran terhadap pelaburan wang yang anda tidak mampu untuk kehilangannya.

Macam mana boleh ada untung? Pada asasnya, disebabkan permintaan, harga aset boleh meningkat dan jika ia meningkat melebihi jumlah yang anda bayar semasa anda membelinya, maka jumlah yang anda miliki adalah lebih bernilai (untung).

Tendangan baru Crypto

Fikirkan seperti ini, katakan anda membeli sepasang kasut dengan harga $50.00 dan menyimpannya di dalam kotak. Kemudian seorang selebriti dilihat memakai kasut yang sama dan ia menjadi sangat popular. Tiba-tiba semua orang mahukan sepasang kasut ini.

Memandangkan tidak ada kasut yang mencukupi untuk semua orang yang ingin membelinya dengan harga $50.00, sesetengah orang sanggup membayar lebih untuk mendapatkannya. Nilai yang dirasakan kasut sukan meningkat dan semua orang bersetuju bahawa untuk mendapatkannya anda perlu membayar $75.00 atau bahkan $100.00. Harga sebenar bergantung pada perkara yang dipersetujui orang ramai, seperti tukar barang di pasar. Jadi sekarang kasut yang anda beli dengan harga $50.00 bernilai lebih, dan jika anda menjualnya pada harga baharu $100.00 anda akan memperoleh keuntungan sebanyak $50.00 dengan berkesan. Prinsip yang sama ini digunakan untuk mata wang kripto.

Jadi kenapa tidak naikkan sahaja harganya?

Harga ditetapkan oleh permintaan dan penawaran pasaran. Oleh itu, Luno tidak menetapkan harga Bitcoin atau Ethereum. Oleh itu, harga mungkin berbeza antara negara dan pertukaran. Cara harga Bitcoin ditentukan adalah oleh pasaran tempat ia berdagang. Pedagang menentukan harga Bitcoin pada pertukaran dengan bersetuju tentang jumlah yang mereka sanggup bayar untuknya.

Untuk meringkaskan,

Luno buat:

  • Menawarkan cara untuk pengguna membeli dan menjual mata wang kripto
  • Cipta ruang untuk pembeli dan penjual di bursa mereka
  • Menawarkan cara untuk pengguna mendeposit dan mengeluarkan mata wang tempatan

Luno tidak:

  • Menawarkan keuntungan pelaburan
  • Uruskan aset
  • Menyediakan pulangan yang ditetapkan
  • Beri nasihat kewangan
  • Tetapkan harga

Ini adalah perniagaan jangka panjang dan menaik taraf dunia kita kepada sistem kewangan yang lebih baik adalah satu tugas besar — ​​yang kita sedar akan mengambil masa. Itulah sebabnya Luno komited terhadap pendidikan, keselamatan. Akhirnya, tarikan skim cepat kaya hilang apabila anda menyedari bahawa semua itu hanyalah: skim. Untuk membina rumah dengan cepat anda berkompromi kualiti, untuk membina rumah untuk bertahan anda perlahan-lahan menetapkan asas.

Kami menggalakkan anda untuk mengetahui lebih lanjut tentang pasaran kewangan, mata wang kripto dan teknologi blockchain yang mendasarinya. Pendidikan ialah langkah pertama ke hadapan dan dengan Portal Pembelajaran dan blog Luno, anda boleh mula menyelami dunia pelaburan dalam kripto.

Pautan penting:

Deposit Transfer Bank Untuk Pelanggan Luno Di Malaysia
Luno: Cryptocurrency Exchange Pertama Yang Diluluskan di Malaysia
Mengapa Luno Perlu Mengesahkan Identiti Anda?
Bagaimana Saya Mengesahkan Identiti Saya Dengan Luno?
Cara Menggunakan Dompet (Wallet) Luno Anda
LUNO – Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?
Matawang Kripto Untuk Pemula: 5 Petua dan Trik Yang Perlu Anda Ketahui
Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Tags :

Related Post to Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More

Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya

10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya

Posted at

10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya! Membeli mata wang kripto ini sebelum 2022 pasti akan menjadikan anda kaya. Mata wang kripto boleh menjadi... Read More