HOME
Home » Buat Duit » Buat Duit Dengan Google Adsense

Buat Duit Dengan Google Adsense

Posted at | Categorised in Buat Duit

Buat Duit Dengan Google Adsense – Pernah terfikir bagaimana jana wang dengan iklan di laman web anda? Cuba Google AdSense

Terdapat banyak cara untuk buat duit dengan iklan. Sekiranya anda ingin menjana wang dengan Google, kami sarankan untuk mencuba AdSense untuk laman web anda. Inilah yang perlu anda ketahui untuk memulakannya.

Adakah anda tahu bahawa terdapat banyak cara buat duit dengan Google AdSense? Mungkin ada peluang yang anda lepaskan ketika buat duit dengan Google? Sekiranya anda ingin memaksimumkan keuntungan Google AdSense anda, pastikan untuk melihat cara berikut untuk buat duit dengan AdSense.

Buat Duit Dengan Google Adsense

Buat Duit Dengan Google Adsense

1. Buat laman web yang MESRA Google AdSense.

Jenis laman web tertentu berprestasi lebih baik daripada yang lain ketika menjana pendapatan Google AdSense. Dua perkara yang anda perlukan untuk menjana wang dengan AdSense adalah kandungan hebat dan trafik yang banyak.

Dari segi kandungan, terdapat dua jenis kandungan. Terdapat kandungan yang menarik orang baru ke laman web anda setiap hari, dan ada kandungan yang membawa pengunjung kembali setiap hari. Sebaik-baiknya, anda ingin mempunyai keseimbangan yang baik dari kedua-duanya. Dengan cara itu anda selalu membawa trafik (pengunjung) baru dan memastikan bahawa sebahagian besar trafik baru itu menjadi pengunjung setia.

Laman web yang sesuai untuk kandungan yang menarik pengunjung baru dan berulang merangkumi yang berikut:

  • Laman blog
  • Laman berita
  • Forum dan papan perbincangan
  • Rangkaian sosial khusus
  • Alat dalam talian PERCUMA

Walaupun ini bukan satu-satunya jenis laman web yang boleh anda buat, ianya adalah yang paling mudah untuk dioptimumkan dengan kandungan yang hebat, mempromosikan, dan mencari susun atur yang sesuai dengan kedua-dua paparan kandungan dan mendapatkan klik ke iklan Google AdSense anda.

2. Gunakan pelbagai jenis unit iklan.

Syarikat yang berbeza akan menggunakan pelbagai jenis gaya iklan ketika membuat iklan mereka melalui pengiklan – Google AdWords. Mereka akan memiliki pilihan untuk membuat iklan berbasis teks sederhana, iklan gambar, dan iklan video.

Oleh kerana pengiklan mempunyai pilihan untuk membuat iklan dalam berbagai format, Anda harus memberi peluang kepada audiens anda untuk terhubung dengan pengiklan yang iklannya kemungkinan besar mereka klik dengan menggunakan berbagai jenis unit iklan di laman web anda.

Semasa menentukan jenis iklan yang akan digunakan dan di mana meletakkannya, pastikan untuk mengingat pengalaman pengguna. Anda semestinya mempunyai lebih banyak kandungan daripada iklan di halaman anda. Gunakan Google Analytics untuk menguji jumlah, penempatan, dan gaya iklan di laman web anda untuk melihat apa yang paling sesuai dengan laman web dan pengunjung anda.

3. Sebarkan Iklan Carian Khusus AdSense.

Sekiranya anda mempunyai laman web dengan banyak konten (blog, berita, forum, dll.), Anda boleh menggunakan Pencarian Khusus AdSense di laman web anda. Bukan hanya memberikan pengalaman hebat kepada pengguna anda dengan membiarkan mereka mencari kandungan tertentu di laman web anda, ia juga akan membantu anda memaksimumkan keuntungan Google AdSense anda dengan menampilkan iklan di samping hasil carian laman web anda.

Perhatikan bahawa Carian Khusus AdSense (AdSense Custom Search) berbeda dengan Pencarian Khusus Google dan Anda harus mengajukan permohonan agar Pencarian Khusus AdSense di situs anda dapat mulai menghasilkan pendapatan melalui pengguna pencarian di situs anda.

4. Mula buat duit dengan Google AdSense di YouTube.

Google AdSense bukan hanya untuk mereka yang membuat kandungan berasaskan teks atau alat dalam talian percuma. Sekiranya membuat video adalah mudah bagi anda, mulailah menerbitkan video unik di YouTube melalui saluran YouTube anda sendiri.

Setelah menetapkan saluran (channel), anda boleh menggunakan ciri saluran YouTube anda dan menghidupkan pengewangan. Ini akan memandu anda melalui proses menghubungkan saluran YouTube anda ke akaun AdSense anda sehingga anda dapat mengewangkan video anda.

Setelah menyambungkan saluran YouTube ke akaun AdSense, anda dapat memilih video mana yang akan dimonetisasi dan jenis iklan apa yang ditampilkan kepada penonton video anda. Cukup pergi ke Video Manager anda, periksa video yang ingin anda wangkan dan pilih tetapan iklan video tersebut.

Anda kemudian boleh melihat melalui Video Manager anda setiap saat untuk melihat video mana yang telah dimonetisasi (berdasarkan tanda dolar hijau di sebelahnya) dan menguruskan tetapannya.

Buat Duit Dengan Youtube!!
14 Cara Berkesan Buat Duit RM100 Sehari Secara Online
Cara Buat Duit Di Youtube Cara Mudah
Bagaimana Buat Duit Dari Youtube Walaupun TANPA Trafik Tinggi
Buat duit online

Tags :

Related Post to Buat Duit Dengan Google Adsense

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Posted at

Bolehkah anda buat duit dengan blog di Malaysia? Jawapan mudahnya adalah ya. Persoalan sebenarnya ialah, adakah cukup dengan blogging boleh buat duit yang mencukupi... Read More

8 Cara Buat Duit Secara Online Yang Berkesan

Posted at

Ingin buat duit secara online tanpa meninggalkan rumah semasa wabak koronavirus? Atau adakah anda ingin mengetahui cara buat duit secara online supaya anda dapat... Read More

Kaedah Mudah Dan Berkesan Untuk Menjana Wang Dalam Talian

Kaedah Mudah Dan Berkesan Untuk Menjana Wang Dalam Talian

Posted at

Kaedah mudah dan berkesan untuk menjana wang dalam talian (secara online). Revolusi Internet telah membuka banyak jalan untuk pelaburan yang menguntungkan dan pulangan yang... Read More

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense

Posted at

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense – Gambaran Keseluruhan dan Petua Menjana Wang Menggunakan AdSense. Google AdSense adalah program periklanan yang memungkinkan anda... Read More

9 Kaedah Sebenar Untuk Menjana Wang Secara Dalam Talian

Posted at

Berapa banyak artikel yang ada mengenai menjana wang dalam talian (secara online)? Ribuan? Berjuta-juta? Cukup? Mungkin. Tetapi ada masalah. Terlalu banyak daripadanya hanyalah langkah... Read More