HOME
Home » Buat Duit » 8 Cara Buat Duit Secara Online Yang Berkesan

8 Cara Buat Duit Secara Online Yang Berkesan

Posted at | Categorised in Buat Duit

Ingin buat duit secara online tanpa meninggalkan rumah semasa wabak koronavirus? Atau adakah anda ingin mengetahui cara buat duit secara online supaya anda dapat membiayai perjalanan anda apabila coronavirus reda? (Perhatikan bahawa artikel berikut diterbitkan pada tahun 2020; untuk melihat versi terkini kisah ini dengan cara yang lebih menarik untuk buat duit secara online, pergi ke Cara Buat Duit Online.

8 Cara Buat Duit Secara Online Yang Berkesan

International Living – laman web yang didedikasikan untuk menolong orang tinggal dan melancong ke luar negara – telah mengeluarkan laporan mendalam mengenai 50 cara menjana wang ketika bersara. Laporan ini ditujukan kepada pesara yang ingin membiayai kehidupan mereka di luar negara, tetapi inilah permata rahsia: Tersembunyi di antara nasihat untuk membuka galeri, menjadi pemandu pelancong atau menyertai revolusi bir kraf, anda akan mendapat nasihat pintar yang boleh digunakan oleh sesiapa sahaja untuk buat duit secara online.

“Tidak kira set kemahiran anda, tidak kira apa yang anda lakukan sekarang atau sebelumnya, ada pilihan yang sesuai dengan kemahiran dan minat anda sendiri,” jelas editor InternationalLiving.com.

Menurut Jennifer Stevens, editor eksekutif di International Living, senarai itu banyak, tetapi tidak lengkap. “Kami membuatnya untuk memberi orang rasa ruang lingkup peluang di luar sana,” kata Stevens. “Kami telah menulis banyak tentang cara berbeza ekspatriat di luar negara membiayai kehidupan mereka.

Kadang kala dengan kerja dalam talian — seperti menulis atau menghantar penghantaran. Kadang-kadang perkhidmatan yang mereka berikan sendiri, dari menjalankan kedai konsainan hingga perancangan perkahwinan. Sudah tentu, peluang dalam talian memberikan fleksibiliti dan mudah dibawa. Tetapi perlu diperhatikan bahawa pemilik perniagaan di banyak tempat memberitahu kami bahawa lebih mudah untuk memulakan perniagaan di rumah kerana selalunya lebih murah dan lebih birokratik daripada dipremis perniagaan. ”

Walaupun kelihatan seperti waktu yang tidak biasa untuk memulakan karier baru, Jeff Opdyke — editor The Savvy Retiree yang berpusat di Prague dan penyumbang International Living — mengatakan bahawa “terserah kepada kita untuk belajar bagaimana mengawal kembali kehidupan kita sendiri , dari gaya hidup dan kebahagiaan peribadi kita. ”

Opdyke juga menunjukkan bahawa untuk semua kerosakan yang dilakukan oleh coronavirus dan semua kerosakan yang akan terjadi, ia mungkin mempunyai beberapa hasil positif ketika datang ke dunia pekerjaan.

“Apa yang ditunjukkan oleh krisis ini adalah kemampuan bagi begitu banyak pekerja untuk melepaskan diri dari bilik dan bekerja dari rumah – atau di mana sahaja,” katanya. “Dalam keadaan dingin, korporat dunia pasca korona, saya rasa kita akan melihat semakin banyak syarikat berwawasan menyedari bahawa terdapat penjimatan kos yang besar untuk membiarkan pekerja bekerja dari mana saja.

1. Jual Foto Anda

Adakah anda mempunyai kemahiran mengambil gambar atau tinggal di kawasan yang memerlukan gambar? “Laman web fotografi adalah tempat penyimpanan gambar yang besar, merangkumi hampir semua subjek yang mungkin anda bayangkan,” nasihat International Living. Jadi bagaimana ia berfungsi? Jurugambar boleh memuat naik gambar mereka ke salah satu daripada sejumlah pangkalan data yang besar, yang membolehkan editor majalah, pereka atau organisasi mana pun dengan laman web membelinya. Yang cantiknya di laman web tersebut gambar-gambar anda boleh dijual berkali-kali — jadi anda boleh terus menjana wang tanpa usaha. Laman-laman fotografi untuk disemak termasuk Shutterstock, Photoshelter dan Getty Images.

2. Buat Video Cara Bagaimana (How To)

Klik imej

“Dalam beberapa tahun terakhir, YouTube telah berkembang menjadi sumber untuk semua jenis kursus dan panduan video,” kata International Living. “Pengajar dapat mengewangkan video mereka dengan mengenakan yuran langganan atau melindungi kata laluan untuk pelanggan berbayar sahaja.”

Artikel ini berkongsi beberapa petua dari seorang ejen harta tanah yang menghasilkan $ 100,000 dalam satu bulan di YouTube. Nasihat lain dari International Living: Kenali frasa (keywird) yang dicari orang. Untuk mencari frasa carian yang berpotensi, mulailah mengetik “bagaimana [topik anda]” ke bar carian YouTube dan perhatikan frasa apa yang dihasilkan dalam menu lungsur isi automatik. Pastikan anda menggunakan kata kunci yang sama semasa anda menulis tajuk, keterangan, dan tag video anda.

3. Menjadi Copywriter

Ingin menjana pendapatan yang besar di mana sahaja anda tinggal — sebuah rumah di tepi laut di Amerika Latin, sebuah bandar Eropah yang bersejarah atau bahkan di sebuah pulau Yunani? Copywriter mungkin sesuai untuk anda. Menurut International Living, “copywriting adalah industri mega, siap dengan peluang.

Dan merindukan orang yang dapat memperolehnya dengan pesanan pemasaran yang segar dan salah satu faedah terbaik dari gaya hidup copywriter ialah anda boleh dibayar dalam dolar A.S. Namun hidup hampir di mana sahaja di dunia. ”

Saudara Hamid Addin dedahkan kepada anda bagaimana ANDA boleh Menjana Pendapatan Yang Lumayan dengan hasil penulisan anda.. Walaupun Hanya Secara Sambilan Sahaja!

4. Mengajar Bahasa Inggeris

“Sekiranya anda seorang penutur asli bahasa Inggeris, anda mungkin tidak menyedarinya, tetapi anda sudah mempunyai kelayakan nombor satu yang anda perlukan untuk penghasilan mudah alih yang menyeronokkan yang dapat memberi anda gaji tetap dari mana saja di dunia,” kata International Living. Beberapa sumber termasuk GoOverseas.com, TeachAway (mengajar Bahasa Inggeris dalam talian kepada pelajar Cina), iTutorGroup (mengajar Bahasa Inggeris dalam talian kepada kanak-kanak dan orang dewasa Taiwan) dan English Hunt (mengajar Bahasa Inggeris melalui telefon kepada pelajar dewasa di Korea)

8. Cubalah Drop-Shipping

Pernahkah anda mendengar penghantaran drop? Ini adalah kaedah runcit di mana penjual sebenarnya tidak mempunyai inventori fizikal. Sebaliknya, apabila pelanggan membuat pesanan, anda membeli barang tersebut dari pihak ketiga, dan mereka menghantarnya terus kepada pelanggan. “Ini bererti anda tidak perlu menghabiskan satu sen pun untuk menyimpan produk anda atau mengekalkan inventori anda,” nasihat International Living.

“Dan anda tidak perlu membeli produk secara pukal, dengan harapan dapat menjual cukup banyak untuk mendapatkan pelaburan anda.” Kaedah ini boleh dilakukan dengan platform penjualan dalam talian seperti eBay atau Amazon. Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai penghantaran drop dalam artikel bermanfaat ini dari Shopify.

 

Tags :

Related Post to 8 Cara Buat Duit Secara Online Yang Berkesan

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Posted at

Bolehkah anda buat duit dengan blog di Malaysia? Jawapan mudahnya adalah ya. Persoalan sebenarnya ialah, adakah cukup dengan blogging boleh buat duit yang mencukupi... Read More

Kaedah Mudah Dan Berkesan Untuk Menjana Wang Dalam Talian

Kaedah Mudah Dan Berkesan Untuk Menjana Wang Dalam Talian

Posted at

Kaedah mudah dan berkesan untuk menjana wang dalam talian (secara online). Revolusi Internet telah membuka banyak jalan untuk pelaburan yang menguntungkan dan pulangan yang... Read More

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense

Posted at

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense – Gambaran Keseluruhan dan Petua Menjana Wang Menggunakan AdSense. Google AdSense adalah program periklanan yang memungkinkan anda... Read More

Buat Duit Dengan Google Adsense

Buat Duit Dengan Google Adsense

Posted at

Buat Duit Dengan Google Adsense – Pernah terfikir bagaimana jana wang dengan iklan di laman web anda? Cuba Google AdSense Terdapat banyak cara untuk... Read More

9 Kaedah Sebenar Untuk Menjana Wang Secara Dalam Talian

Posted at

Berapa banyak artikel yang ada mengenai menjana wang dalam talian (secara online)? Ribuan? Berjuta-juta? Cukup? Mungkin. Tetapi ada masalah. Terlalu banyak daripadanya hanyalah langkah... Read More