HOME
Home » Umum » Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at | Categorised in Umum

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar –

Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia adalah cara terbaik untuk menjana pendapatan pasif selepas usaha awal untuk menarik orang ramai melihat tawaran affiliate anda.

Saya tahu dari pengalaman bahawa pemula sukar untuk memahami cara buat duit dengan affiliate. Terdapat begitu banyak sumber di Internet tentang topik tersebut dan orang yang membuat semua jenis tuntutan (cara menjana wang semasa anda tidur dengan pemasaran affiliate – adalah yang popular), yang menimbulkan kekeliruan besar.

Pemasaran affiliate ialah cara yang bagus untuk menjana wang dalam talian, dan ini adalah benar asalkan anda mengikut strategi yang betul.

Dalam siaran ini, saya akan memberi anda langkah yang tepat untuk diikuti untuk berjaya dengan pemasaran ffiliate dan mula menjana wang. Ia bukan skim cepat kaya dan ia tidak akan berlaku dalam sekelip mata tetapi yang pasti ia adalah pendekatan terbaik dan berkesan. Hampir 100% pendapatan yang dijana daripada blog ini datang daripada hasil pemasaran affiliate dan semakin meningkat dari tahun ke tahun.

Selain itu, saya akan memberikan anda beberapa contoh tentang perkara yang diperlukan untuk membuat $100 sehari dengan pemasaran ahli gabungan dan cara untuk mendapatkannya kepada $1,000 sehari.

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

1. Buat Blog

Dengan pemasaran affiliate, anda membuat wang dengan merujuk orang kepada produk yang mereka perlukan.

Sesetengah affiliate menggunakan profil media sosial atau saluran YouTube mereka untuk berkongsi produk dengan bakal pembeli. Walau bagaimanapun, cara yang paling biasa (dan berkesan) untuk menarik orang ramai melihat produk affiliate anda adalah dengan memiliki blog anda sendiri.

Dengan blog, anda boleh menerbitkan kandungan/konten berkualiti tinggi yang menarik pelawat dan mendorong mereka untuk terus ke tapak web produk untuk melengkapkan pembelian mereka.

Jika anda belum mempunyai blog lagi, anda boleh menciptanya dengan mudah dengan pembangun laman web, seperti yang disediakan oleh Jimathosting di sini. (pada semua rancangan pengehosan mereka).

Kunci untuk mendapatkan hasil daripada kandungan anda adalah untuk menghasilkan gabungan kedua-dua bahan maklumat dan promosi.

Jika apa yang anda lakukan ialah mempromosikan satu demi satu tawaran affiliate, khalayak anda berkemungkinan kurang mengambil serius cadangan anda dan anda meminimumkan peluang anda untuk mendapat perhatian Google dan trafik Google, yang diperlukan untuk kejayaan jangka panjang.

Sebaliknya, anda harus menumpukan lebih banyak usaha anda untuk memberikan nilai kepada pembaca anda. Dari masa ke masa, ini akan membantu anda membina kepercayaan dan hubungan dengan khalayak anda. Ia juga akan membolehkan anda meletakkan diri anda sebagai pakar dalam industri anda.

Apabila reputasi anda berkembang, pelawat baharu dan berulang akan menuju ke blog anda apabila mereka mempunyai soalan atau memerlukan panduan yang berkaitan dengan topik yang anda bincangkan.

Jadi bagaimana anda mendekati mencipta kandungan maklumat dan pemasaran untuk blog anda?

Kami mengesyorkan membuat sekitar 70% kandungan maklumat dan 30% kandungan pemasaran gabungan. Nisbah ini akan memastikan anda mempunyai kandungan yang mencukupi untuk membina kuasa sementara masih mempunyai aset pemasaran yang mencukupi untuk menjana wang daripada tawaran ahli gabungan anda.

Baca juga: Bisnes aiskrim

Untuk kandungan bermaklumat anda, adalah amalan yang baik untuk memanfaatkannya sepenuhnya evergreen, bermakna kandungan itu akan kekal relevan dalam jangka masa yang panjang dan tidak memerlukan pengemaskinian yang kerap.

Jenis kandungan pendidikan yang paling biasa ialah siaran “cara-cara” yang memberi pembaca proses langkah demi langkah untuk melaksanakan tugas tertentu.

Untuk kandungan pemasaran affiliate anda, terdapat beberapa cara untuk mencipta kandungan berpusat di sekitar produk affiliate anda.

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Ulasan Produk

Salah satu jenis kandungan pemasaran affiliate yang paling biasa ialah ulasan produk. Dengan ini, anda memberi pembaca pecahan terperinci tentang semua yang mereka perlu tahu tentang produk yang anda pasarkan.

Apabila anda menulis ulasan produk, adalah penting kandungan itu benar-benar membantu pembaca. Google baru-baru ini mengemas kini cara ia menyusun ulasan produk untuk mengutamakan kandungan yang paling bermaklumat.

Garis Panduan Ulasan Produk Google

Tulis ulasan berkualiti tinggi

Menerbitkan ulasan berkualiti tinggi boleh membantu orang mengetahui lebih lanjut tentang perkara yang mereka sedang pertimbangkan, seperti produk, perkhidmatan, destinasi, permainan, filem atau topik lain. Sebagai contoh, anda boleh menulis ulasan sebagai:

Ahli kakitangan pakar atau peniaga yang membimbing orang ramai antara produk yang bersaing.

Seorang blogger yang memberikan pendapat bebas.

Seorang kakitangan editorial di laman berita atau penerbitan lain.

Untuk membantu orang menemui halaman ulasan anda dalam Carian Google dan pada permukaan Google yang lain, ikut amalan terbaik ini:

Nilai dari perspektif pengguna.

Tunjukkan bahawa anda berpengetahuan tentang perkara yang anda ulas—tunjukkan anda seorang pakar.

Berikan bukti seperti visual, audio atau pautan lain pengalaman anda sendiri dengan perkara yang anda semak, untuk menyokong kepakaran anda dan mengukuhkan keaslian ulasan anda.

Kongsi ukuran kuantitatif tentang cara sesuatu mengukur dalam pelbagai kategori prestasi.

Terangkan apa yang membezakan sesuatu daripada pesaingnya.

Tutup perkara yang setanding untuk dipertimbangkan, atau terangkan yang mungkin terbaik untuk kegunaan atau keadaan tertentu.

Bincangkan kebaikan dan keburukan sesuatu, berdasarkan penyelidikan asal anda sendiri.

Terangkan bagaimana produk telah berkembang daripada model atau keluaran sebelumnya untuk memberikan penambahbaikan, menangani isu atau sebaliknya membantu pengguna dalam membuat keputusan pembelian.

Fokus pada faktor pembuatan keputusan yang paling penting, berdasarkan pengalaman atau kepakaran anda (contohnya, ulasan mengenai kereta mungkin menentukan bahawa penjimatan bahan api dan keselamatan adalah faktor utama membuat keputusan dan kadar prestasi dalam bidang tersebut).

Terangkan pilihan utama dalam cara sesuatu produk telah direka bentuk dan kesannya terhadap pengguna melebihi apa yang dikatakan pengeluar.

Sertakan pautan ke sumber berguna lain (milik anda atau dari tapak lain) untuk membantu pembaca membuat keputusan.

Pertimbangkan untuk memasukkan pautan ke berbilang penjual untuk memberi pembaca pilihan untuk membeli daripada pedagang pilihan mereka.

Apabila mengesyorkan sesuatu sebagai yang terbaik secara keseluruhan atau yang terbaik untuk tujuan tertentu, sertakan sebab anda menganggapnya sebagai yang terbaik, dengan bukti sokongan langsung.

Pastikan terdapat kandungan berguna yang mencukupi dalam senarai kedudukan anda untuk mereka berdiri sendiri, walaupun anda memilih untuk menulis ulasan tunggal mendalam yang berasingan.

Ulasan sering menggunakan pautan affiliate, supaya jika seseorang mendapati ulasan berguna dan mengikuti pautan yang diberikan untuk membeli, pencipta ulasan itu diberi ganjaran oleh penjual. Jika anda melakukan ini, lihat juga kedudukan Google pada program affiliate.

Ulasan boleh menjadi sumber yang hebat untuk orang ramai apabila membuat keputusan.

Semasa menulis ulasan, fokus pada kualiti dan keaslian ulasan anda, bukan panjangnya, mengikut seberapa banyak amalan terbaik di atas yang anda mampu. Ini akan memberikan nilai paling tinggi kepada mereka yang membaca ulasan anda.

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Ini bermakna daripada hanya memberikan butiran peringkat permukaan, anda harus berkongsi apa-apa cerapan langsung yang anda miliki dan jangan segan untuk menyelami kelemahan sesuatu produk.

Melakukannya akan menjadikan kandungan kelihatan objektif sambil menunjukkan bahawa anda sebenarnya mempunyai pengalaman dengan produk tersebut.

Jenis kandungan affiliate lain yang berkesan ialah siaran perbandingan dan rangkuman.

Siaran Terbaik

Siaran Roundup menyenaraikan berbilang penyelesaian untuk kes penggunaan tertentu. Ia pada dasarnya adalah ulasan produk yang kurang mendalam untuk beberapa produk sekaligus. Anda juga boleh menganggap ini sebagai siaran “Terbaik” kerana tajuknya selalunya seperti “15 Alat Terbaik untuk”.

Catatan Perbandingan Produk

Perbandingan, seperti namanya, akan membandingkan dua (atau lebih) produk yang berbeza. Contohnya, jika anda ahli gabungan dalam niche pengehosan web, anda mungkin menulis perbandingan “Bluehost vs Jimathosting“.

2. Dapatkan Trafik Sasaran Daripada Google

Semasa anda memperkayakan blog anda dengan kandungan berkualiti tinggi, anda perlu merangka strategi untuk mendorong orang ke blog anda untuk mengklik pautan affiliate anda dan akhirnya membuat pembelian.

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkan pelawat ke blog anda. Sumber trafik terbaik ini ialah trafik carian daripada Google dan enjin carian yang dipanggil trafik organik.

Sebab trafik daripada Google sangat berharga, ialah ia membolehkan anda memberi tumpuan kepada kumpulan orang yang sangat disasarkan.

Anda akhirnya memerlukan orang untuk membuat pembelian jika anda ingin memperolehi wang.

Dengan Carian Google, anda mengetahui dengan tepat apa yang dicari oleh seseorang dan boleh mencipta kandungan yang menyasarkan orang yang berminat dengan produk anda.

Perlu diingat, bahawa tidak semua kata kunci adalah sama. Walaupun anda ingin menyasarkan istilah carian dengan volum carian yang tinggi, anda juga ingin memastikan bahawa kata kunci mempunyai niat membeli dan bukan hanya pertanyaan umum.

Sebagai contoh, seseorang yang membuat carian mudah untuk “apa itu platform pengehosan web” berkemungkinan mencari maklumat dan tidak bersedia untuk membuat pembelian.

Kata kunci yang ingin anda fokuskan ialah kata kunci yang mempunyai niat komersial dan transaksi.

Kata kunci komersial

Kata kunci komersial ialah pertanyaan di mana pencari menyatakan minat terhadap beberapa jenis produk atau perkhidmatan.

Istilah ini boleh semudah carian langsung untuk jenama atau produk. Contohnya, carian untuk “kasut Nike”. Atau, mereka boleh memasukkan perkataan tambahan seperti “Ulasan, “terbaik” atau “terutama”.

Oleh kerana orang yang membuat carian ini biasanya berada dalam pasaran untuk produk atau perkhidmatan, kata kunci ini boleh menjadi cara yang sangat berkesan untuk menjangkau khalayak ideal anda.

Bergantung pada tempat orang itu berada dalam keputusan pembelian mereka, mereka mungkin bersedia untuk membuat pembelian dengan segera atau mereka mungkin memerlukan beberapa maklumat lanjut. Sebagai contoh, seseorang mungkin tahu bahawa mereka memerlukan jenis produk tertentu tetapi mereka ingin menilai pilihan yang berbeza sebelum membuat pilihan terakhir.

Oleh sebab itu, ulasan, perbandingan dan artikel “cara-cara” adalah bagus untuk menyasarkan istilah carian komersial.

Kata kunci transaksi

Kata kunci transaksi ialah pertanyaan di mana pencari mempunyai niat untuk membeli sesuatu. Ini adalah kata kunci yang paling berharga daripada semua kata kunci kerana ia adalah istilah yang digunakan oleh orang yang paling hampir membuat pembelian.

Istilah transaksi biasanya termasuk perkataan seperti “beli”, “diskaun” atau “untuk dijual”.

Dalam kebanyakan kes, pencari telah pun mengumpulkan maklumat yang mereka perlukan dan berkemungkinan akan membuat pembelian selepas mengklik salah satu hasil carian di Google.

3. Mempromosikan Produk Yang Orang Ramai Cari Secara Aktif Untuk Dibeli

Selepas anda mengasah sasaran kata kunci yang baik, tumpuan anda yang seterusnya ialah memilih produk yang ingin anda promosikan.

Di sini ada 47 produk yang boleh anda promosikan dan memang laku keras!

Terdapat beberapa kualiti utama yang perlu dicari, yang akan kami lalui dalam beberapa langkah seterusnya dalam panduan kami tentang cara menjana wang sebagai pemasar affiliate.

Yang pertama ialah mempromosikan produk affiliate dengan permintaan yang konsisten. Pemikiran di sebalik ini adalah mudah. Anda perlu mempromosikan produk yang sebenarnya dicari orang jika anda berharap dapat jualan daripada usaha pemasaran anda.

Apabila anda membuat rancangan anda untuk mendapatkan trafik yang disasarkan, anda secara semula jadi akan mendapat idea tentang jenis produk yang dicari orang. Proses ini juga akan mendedahkan anda kepada penyelesaian dan jenama tertentu supaya anda mengetahui pilihan teratas dalam niche anda.

Semasa mencari produk dengan minat yang aktif, perhatikan tahap persaingan dalam niche. Lebih berdaya saing kata kunci untuk jenis produk tertentu, lebih sukar untuk anda menentukan kedudukan dan mendorong trafik ke tapak anda.

Keseimbangan yang ideal ialah produk dengan permintaan yang kukuh dan jumlah persaingan yang boleh diurus.

Satu cara untuk memahami permintaan untuk niche tertentu ialah menggunakan Google Trends. Dengan platform ini, anda boleh melihat bagaimana minat terhadap kata kunci dan topik tertentu berubah dari semasa ke semasa.

Dengan cara ini, anda boleh memastikan bahawa mana-mana produk yang anda pertimbangkan mempunyai minat yang konsisten dan lebih daripada trend sekejap.

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Tags: Bisnes tudung, Bisnes Aiskrim, Idea perniagaan kecil, Buat duit online, Kerja dari rumah,

 

Tags :

Related Post to Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Posted at

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno – Ingin mendapat ganjaran dalam Bitcoin secara percuma kerana merujuk rakan dan keluarga anda kepada Luno? Hebat! Dalam... Read More