HOME
Home » Umum » Cara Buat Duit Dengan Tiktok Yang Anda Belum Tahu!

Cara Buat Duit Dengan Tiktok Yang Anda Belum Tahu!

Posted at August 10th, 2023 | Categorised in Umum

TikTok telah membuktikan berkali-kali betapa ia menghargai setiap pengguna platformnya. Kini, untuk menyebarkan kasih sayang lebih jauh, TikTok telah memutuskan untuk memberikan ganjaran kepada semua orang yang membantu mengembangkan komuniti dengan menjemput rakan mereka untuk menyertai TikTok.

Betul, TikTok memberi ganjaran kepada ahlinya melalui program rujukan TikTok Rewards baharu. Mana-mana pengguna dari negara yang mengambil bahagian boleh menjemput ahli baharu untuk menyertai TikTok melalui pautan rujukan unik mereka dan memperoleh ganjaran TikTok. Ganjaran ini kemudiannya boleh ditebus dalam bentuk tambah nilai mudah alih, kupon dan banyak lagi.

Cara Buat Duit Dengan Tiktok Yang Anda Belum Tahu!

Walaupun kita semua bersetuju bahawa TikTok Rewards adalah program yang luar biasa, ini bukan satu-satunya cara anda boleh mendapatkan wang di TikTok. Begini cara anda boleh menjana pendapatan di TikTok:

 

1. Cara Buat Duit Dengan Tiktok – Ganjaran TikTok

Ganjaran TikTok yang diperoleh di bawah program rujukan TikTok Rewards merupakan salah satu cara terbaik untuk mendapatkan wang dan ganjaran di TikTok.

Begini cara anda melakukannya:

Salin pautan rujukan unik anda dari profil TikTok anda.
Minta rakan anda yang tidak pernah menggunakan TikTok untuk menyertai platform menggunakan pautan rujukan anda.
Peroleh ganjaran sebaik sahaja mereka menyertai platform dan membuat akaun mereka.
Selain itu, pengguna juga boleh memperoleh ganjaran dengan menonton video dan mengambil bahagian dalam acara yang dinyatakan di halaman aktiviti. Selepas mengumpul sejumlah Ganjaran TikTok, pengguna boleh menebusnya dan menikmati faedahnya.

2. Cara Buat Duit Dengan Tiktok – Syiling Coins

TikTok Coins ialah mata wang dalam apl yang digunakan pada TikTok. Tertanya-tanya bagaimana untuk membeli TikTok Coins? Ia boleh dibeli dengan mudah oleh mana-mana pengguna sebagai pertukaran dengan wang sebenar. TikTok Coins ini kemudiannya boleh digunakan untuk menghantar hadiah dan berlian kepada pencipta, menunjukkan penghargaan untuk kandungan mereka.

Beginilah cara pencipta di TikTok boleh memperoleh wang sebenar melalui syiling TikTok:

Pengikut boleh menghantar hadiah kepada pencipta konten kegemaran mereka sambil terlibat dengan strim LIVE mereka.
Pencipta perlu mempunyai sekurang-kurangnya 1000 pengikut untuk layak menjalankan strim LIVE.
Pencipta yang memperoleh hadiah ini di TikTok boleh menukarnya menjadi berlian, yang boleh ditukar lagi menjadi wang tunai.
Ini kemudiannya boleh dikeluarkan melalui rakan kongsi pembayaran seperti PayPal.
Kesimpulannya, dapatkan TikTok Coins dengan mencipta konten hebat yang anda gemari, dapatkan pengikut tersebut dan hos strim LIVE yang menarik.

3. Cara Buat Duit Dengan – TikTok Creator Fund

Pada Julai 2020, TikTok mengumumkan Dana Pencipta mereka, berjanji untuk menggalakkan mereka yang bermimpi menggunakan suara dan kreativiti mereka untuk membina kerjaya yang memberi inspirasi. Dengan sambutan yang luar biasa yang diterima, dalam masa seminggu, jumlah itu meningkat daripada $200 Juta kepada $1 Bilion.

Walau bagaimanapun, tidak semua orang layak memohon Dana Pencipta TikTok. Berikut ialah beberapa kotak pilihan untuk ditandakan sebelum anda berfikir untuk mendapatkan wang tersebut:

Untuk layak mendapat Dana Pencipta Tiktok, anda perlu:

Jadilah pemastautin AS, UK, Perancis, Jerman, Sepanyol atau Itali.
Berumur sekurang-kurangnya 18 tahun.
Mempunyai sekurang-kurangnya 10,000 pengikut.
Mempunyai sekurang-kurangnya 100,000 tontonan video dalam tempoh 30 hari yang lalu.
Mempunyai akaun TikTok yang mematuhi Garis Panduan dan Syarat Perkhidmatan Komuniti TikTok.
Fikirkan anda sesuai dengan bil? Mohon Dana Pencipta sekarang dan ambil satu langkah lagi ke arah menjadi bintang TikTok!

4. Cara Buat Duit Dengan Tiktok – Iklankan Atau Jual Produk Anda di TikTok

Walaupun TikTok sangat bagus untuk pertumbuhan individu, ia juga telah membantu banyak jenama tempatan untuk berkembang. Memulakan perniagaan kecil anda sendiri ialah salah satu cara paling popular anda boleh mendapatkan wang di TikTok.

Hanya mengiklankan produk anda melalui video TikTok yang segar dan kreatif. Tarik perhatian khalayak anda dan kembangkan perniagaan anda di TikTok!

Ingin Berniaga Di Tiktok?

Ini Panduan Lengkap Untuk Anda! (klik gambar di bawah)

5. Cara Buat Duit Dengan Tiktok – Collaborations

Persatuan jenama dan kerjasama adalah satu lagi cara terbaik untuk mendapatkan wang di TikTok. Pastikan kandungan anda tulen dan menarik, dan tidak lama lagi anda akan berpeluang menarik perkongsian jenama yang berkaitan. Walaupun terdapat banyak cara untuk mendapatkan wang di TikTok, yang paling mudah ialah melalui Program Rujukan Ganjaran TikTok. Anda bahkan tidak memerlukan bilangan minimum video, tontonan atau pengikut untuk mula menjana pendapatan! Jadi, apa tunggu lagi? Hanya perkenalkan rakan anda kepada dunia TikTok dan dapatkan Ganjaran TikTok yang menarik!

 

Tags :

No comment for Cara Buat Duit Dengan Tiktok Yang Anda Belum Tahu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Buat Duit Dengan Tiktok Yang Anda Belum Tahu!

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baik untuk menjalankan perniagaan di eBay.

Posted at September 18, 2023

Pengenalan kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baharu dan lebih baik untuk menjalankan perniagaan secara global di eBay. PENTING! Semua penjual baharu dan... Read More

Bagaimana Saya Boleh Berjaya di eBay?

Bagaimana Saya Boleh Berjaya di eBay?

Posted at September 11, 2023

Bagaimana untuk melengkapkan jualan di eBay? eBay ialah tapak lelongan terbesar di internet. Jadi, wajarlah tempat ini adalah tempat terbaik untuk menjana wang dengan... Read More

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay? Bagaimana untuk Berjaya Melakukannya?

Posted at September 10, 2023

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay? Bagaimana untuk Berjaya Melakukannya? Bolehkah orang Malaysia menjual di eBay? Apakah eBay? eBay ialah tapak beli-belah dalam talian... Read More

Cara Buat Bayaran Bil TNB Secara Online

Cara Buka Akaun TNB Secara Online

Posted at September 10, 2023

Cara Buka Akaun TNB Secara Online – Semakan Online hari ini nak buat tutorial Cara Buat Bayaran Bil TNB Secara Online di komputer. Sebenarnya... Read More

Nak Buat Bisnes Di eBey? Anda Perlu Kuasai 5 Perkara Ini Sahaja

Posted at September 8, 2023

Nak Buat Bisnes Di eBey? Tak susah sebenarnya cara nak menjual dan buat duit dengan eBay. syaratnya anda perlu tahu perkara asas dan mindset... Read More