HOME
Home » Bisnes » Cara Buat Duit Di eBay (Nasihat Dari Pakar)

Cara Buat Duit Di eBay (Nasihat Dari Pakar)

Posted at | Categorised in Bisnes

Cara Buat Duit Di eBay (Nasihat Dari Pakar) – Beberapa ketika dahulu, saya memperoleh $1,000 dengan menjual komputer riba lama yang rosak di eBay.

Itu membuatkan saya berfikir:

Bagaimanakah saya boleh menunjukkan kepada anda cara untuk buat duit di eBay juga?

Jadi saya mendapat bantuan rakan saya dan usahawan luar biasa Susan Su untuk panduan ini. Kami meninjau pembaca yang buat duit di eBay lebih daripada $1,000 / bulan (termasuk seorang yang memperoleh $50,000 dalam setahun).

Kami juga menemu bual seorang eksekutif kanan di eBay untuk mendapatkan petua orang dalam tentang cara menjana wang dengan menjual barangan di eBay.

6 Langkah Cara Buat Duit Di eBay

 

Susan memutuskan untuk menguji apa yang kami pelajari. Apabila dia melakukannya, dia dapat buat duit dalam masa 37 minit selepas mendaftar untuk eBay.

Berikut ialah enam langkah tepat yang dia gunakan:

Daftar untuk akaun eBay (2 min)
Cari sesuatu untuk dijual (2 min)
Menyelidik produk dan harga (5 min)
Pasarkan penyenaraian eBay anda (15 min)
Senaraikan item pertama anda di eBay! (5 minit)
Penuhi jualan eBay anda (8 min)
Sekarang, saya akan biarkan dia menerangkan apa yang dia lakukan dengan kata-katanya sendiri.

Langkah 1: Daftar untuk akaun eBay

Masa yang diambil: 2 min

Ini adalah sangat mudah.

Pergi ke laman web eBay, klik pada butang “My eBay” di bahagian atas. Dari sana anda akan mempunyai pilihan untuk mendaftar untuk profil. Ikut arahan dan daftar.

Langkah 2: Cari sesuatu untuk dijual

Hampir semua orang mencari sesuatu di eBay.

Beberapa ketika dahulu, sebagai contoh, Ramit menjual komputer ribanya yang rosak (yang dihancurkannya dengan latte, semua perkara) dengan harga $661. Dia juga menggunakan pembantu untuk melakukan penyelidikan pasaran, menulis halaman eBay, dan menghantarnya. Sekarang Kehidupannya Kaya Raya.

Nampaknya, seseorang di luar sana tahu bagaimana untuk memperbaikinya. Ini menyerlahkan salah satu perkara terbaik tentang eBay: Jangkauan luasnya bermakna anda berkemungkinan mencari pembeli untuk hampir semua perkara yang boleh anda jual.

Walaupun kebanyakan orang tidak mempunyai banyak barangan elektronik bernilai tinggi, anda mungkin mempunyai sesuatu yang lain (dapatkan idea di sini). Bagi saya, saya mempunyai kasut yang terlalu besar di dalam almari saya yang tidak pernah saya pakai.

Cara Buat Duit Di eBay

Langkah 3: Selidik produk dan harga

Saya tidak mahu membuat kesilapan dengan menetapkan harga sewenang-wenangnya berdasarkan emosi, atau tidak mengetahui kata kunci hangat untuk menerangkan kasut ini.

Begini cara saya menyelidik:

  • Mencari nama produk dengan Carian Produk Google
  • Melihat 5 tapak e-dagang teratas yang menjual produk. Ini memberi saya harga, DAN yang lebih penting, banyak butiran tentang kasut dan jenama untuk dimasukkan ke dalam penerangan untuk menjadikannya kelihatan sangat profesional.
  • Melihat item yang saya ada mempunyai satu perbezaan utama — warna yang sukar ditemui. Saya akan menyerlahkan ini dalam huraian.

Nota: Sukar untuk Google “nilai komputer riba rosak”, tetapi dalam kes ini, komputer Ramit yang rosak telah menghasilkan $0 di atas raknya. Ingat petua tentang penetapan harga pada $0.99 yang kami dengar daripada power seller kami — Selalunya lebih baik untuk menjana wang daripada item anda daripada terikat secara emosi dengannya dan tidak membuat apa-apa langsung.

Langkah 4: Pasarkan penyenaraian eBay anda

Oleh kerana saya sudah melakukan penyelidikan, ini adalah bahagian yang mudah. Saya mengambil gambar dan kemudian menentukan tajuk dan salinan keterangan daripada tapak lain yang saya lihat yang menjual produk ini, memastikan untuk menyerlahkan perbezaan utama (warnanya) bersama-sama dengan perbezaan jenama standard.

Saya mengambil petua pembaca dan memutuskan untuk menyenaraikan pada hari Khamis, untuk lelongan 10 hari untuk mendapatkan bola mata bernilai dua hujung minggu.

Inilah yang saya lakukan:

  • Meminjam tajuk dan penerangan terbaik dari laman web lain yang saya lihat. (5 minit)
  • Mengambil gambar dan melakukan beberapa penyuntingan kecil. (10 min)

Apabila Ramit cuba menjual komputer ribanya yang rosak, dia menggunakan pengenalan jenama (Apple MacBook), gambar item sebenar yang dijual dan menambah penerangan yang jujur ​​dan teliti:
” Komputer riba ini mempunyai sedikit kerosakan, tetapi ia pasti boleh dibaiki dan ia pasti menguntungkan jika anda tahu caranya.”

Nama jenama menarik ramai penonton, dan penerangan yang jujur ​​dan teliti menyasarkan penyenaraian kepada orang yang tepat yang akhirnya membuat pembelian.

Langkah 5: Senaraikan item pertama anda di eBay!

eBay menjadikan ini sangat mudah. Saya memilih untuk menawarkan penghantaran percuma kerana ini menarik lebih ramai pembeli. Saya menggabungkan anggaran kos penghantaran ke dalam harga item.

Langkah 6: Penuhi jualan eBay anda

Sangat penting untuk mendapatkan penilaian penjual yang baik itu, walaupun anda tidak berhenti kerja seharian anda. Pemenuhan bermakna menjadi penjual, pembungkus dan pengirim yang boleh dipercayai, dan menyampaikan item kepada pembeli anda SEGERA.

Pautan penting:

Cara membeli dan menjual di eBay
Cara memulakan perniagaan di eBay
6 Cara untuk Meningkatkan Jualan eBay Anda
19 Idea Perniagaan Dalam Talian Mudah Anda Boleh Mulakan Sekarang

Related Post to Cara Buat Duit Di eBay (Nasihat Dari Pakar)

Belajar Bercakap Depan Kamera Macam Pro

Posted at

Belajar Bercakap Depan Kamera Macam Pro Pernahkah anda merasa gemuruh setiap kali perlu bercakap depan kamera? Adakah anda berasa sukar untuk berkomunikasi dengan yakin... Read More

memulakan perniagaan tudung

23 Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online

Posted at

Jom kita semak 23 Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online! Sila ambil perhatian bahawa data yang disediakan dalam artikel kelebihan bisnes tudung secara online ini... Read More

memulakan perniagaan tudung

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tudung Yang Berjaya?

Posted at

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tudung Yang Berjaya? Tudung telah menjadi simbol pemerkasaan, fesyen, dan identiti budaya bagi jutaan wanita Islam di seluruh dunia. Akibatnya, permintaan... Read More

Panduan Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri

Panduan Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri

Posted at

Panduan Langkah demi Langkah Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri. Industri bisnes tudung semakin berkembang sejak beberapa tahun, dengan semakin ramai wanita memilih pilihan fesyen... Read More

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

Posted at

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda – Apabila dilakukan dengan betul, blog perniagaan boleh memasarkan syarikat anda, menarik pelanggan baharu dan meletakkan anda sebagai... Read More