HOME
Home » Umum » Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Posted at | Categorised in Umum

Cara Buat Duit USD Dengan Dropship – Buat untung dalam USD atas angin dengan Dropship. Mesti best kan? Siapa yang tak nak buat untung besar atas angin tanpa simpan stok yang berlambak-lambak. Dalam bisnes, kita nak untung besar dengan usaha yang minimal tapi untung banyak tanpa banyak masalah.

Ramai yang tercari-cari teknik bisnes yang begini. Yang menjadi tanda tanya ialah wujud ke model bisnes yang semacam ini?

Jawapanya pasti mengejutkan dan merujakan kerana sememangnya ada dan sudah ramai yang berjaya dalam senyap-senyap menjana keuntungan ribuan ringgit.

Ramai yang sudah bosan dengan persaingan yang tinggi di platform Lazada dan Shopee mula beraleh ke platform yang kita bincangkan ini.

Langkah Buat Duit USD Dengan Dropship

Mungkin anda tidak pernah mendengar mengenai platform barau bisnes online Shopify, iaitu platform e-commerce seperti Lazada dan Shopee yang anda boleh gunakan menjual bermacam-macam produk di sini.

Shopify lebih terbuka dan jangkauan pasarannya melangkaui seluruh dunia dengan menikmati keuntungan yang lebih besar dalam matawang USD.

Yang bestnya anda boleh setup kedai online anda dalam tempoh yang sangat singkat.

Dropship Menerusi Shopify

Yang menariknya bisnes dropship ini adalah bisnes yang tidak memerlukan modal besar malah hampir-hampir zero. Anda tidak perlu menyimpan stok dan tidak perlu pening kepala  menguruskan penghantaran.

Jika anda mengikuti teknik yang diajarkan ini, tidak mustahil anda boleh membuat keuntungan atas angin dengan menjual barang-barang yang simple yang berada di sekeliling anda.

Ini bukanlah sembang kosong kerana sudah terbukti ada usahawan yang berjaya membuat jualan USD94,000 dalam tempoh 2 bulan sahaja melalui dropship Shopify.

Anda rasa saya ada masa nak buat cerita kosong? Bayangkan USD94,000 kalau tukar ke MYR dan menjadi beratus ribu ni!

Saya pasti semestinya anda ingin tahu bagaimana usahawan membuat keuntungan besar atas angin melalui sistem dropship Shopify ini. Betul tak?

Langkah-langkah Buat Duit USD Dengan Dropship

  1. Buat carian mana-mana produk panas yang dijual secara online. Ada banyak tempat membuat carian seperti Youtube, Google Trend, menggunakan platform-platform lain seperti Lelong, Ebay, Amazon, Ali Express dan banyak lagi.
  2. Cari produk yang berharga paling murah dan terbaik, Yang terbaik pilih kos penghantaran yang paling rendah atau cari yang Free Shipping. Masukkan ke shopping cart dari pelbagai seller.
  3. Masukkan produk ke Shopping Cart anda untuk standby, jangan buat pembayaran dulu.
  4. Dalam masa yang sama jual produk yang anda simpan di Shopping Cart tadi dengan harga “markup” yang anda rasakan bersesuaian. Diskripsi produk (Shopify) sama seperti yang anda simpan di Shopping Cart tadi. (Di sinilah anda buat untung.
  5. Apabila dah anda pembelian dan pembayaran di Shopify, barulah anda buat pembayaran di Ali Express, TaoBao atau mana-mana platform yang anda gunakan untuk membuat pembelian.
  6. Di ruang maklumat pembelian, letak nama, alamat dan nombor telefon pembeli dari Sopify anda.

Nampak tak bagaimana cara Buat Duit USD Dengan Dropship tanpa modal dengan Shopify.

Contoh di atas hanyalah gambaran ringkas bagaimana cara Buat Duit USD Dengan Dropship tanpa modal tetapi mendap keuntungan yang besar.

Nak Cara Yang lebih Lengkap Bagaimana Buat Duit USD Dengan Dropship?

Kini Herman tunjukkan cara Buat Duit USD Dengan Dropship dengan Shopify langkah demi langkah.

Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Ini screenshort jualan yang dibuat oleh Herman yang menunjukkan tidak kira masa siang atau malam (lihat waktu di bahagian atas).

Bagaimana Herman lakukannya? Ternyata Herman hanya menjual barang-barang yang ‘simple’ kepada pelanggan-pelanggan luar negara yang mempunyai kuasa beli yang tinggi sepertu US,UK, Australia, Kanada dan banyak lagi.

Yang palin best, Herman tak perlu sibuk membuat pembungkusan dan bekejar ke pejabat pos membuat penghantaran, tak perlu melayan pelanggan. Untuk pengetahuan Herman hanya menggunakan Facebook Ads untuk membuat promosi kedai Shopifynya.

Nak tahu dengan lebih detail? Klik gambar di bawah!

Baiklah… Saya sudah tunjukkan jalan di mana nak bermula Buat Duit USD Dengan Dropship. Sekarang terserah kepada anda untuk membuat pilihan dan bertindak. Daftar kursus online menggunakan link ini sebelum peluang ini ditutup.

Tags :

Related Post to Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More