HOME
Home » Umum » Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Posted at August 20th, 2023 | Categorised in Umum

Cara Buat Duit USD Dengan Dropship – Buat untung dalam USD atas angin dengan Dropship. Mesti best kan? Siapa yang tak nak buat untung besar atas angin tanpa simpan stok yang berlambak-lambak. Dalam bisnes, kita nak untung besar dengan usaha yang minimal tapi untung banyak tanpa banyak masalah.

Ramai yang tercari-cari teknik bisnes yang begini. Yang menjadi tanda tanya ialah wujud ke model bisnes yang semacam ini?

Jawapanya pasti mengejutkan dan merujakan kerana sememangnya ada dan sudah ramai yang berjaya dalam senyap-senyap menjana keuntungan ribuan ringgit.

Ramai yang sudah bosan dengan persaingan yang tinggi di platform Lazada dan Shopee mula beraleh ke platform yang kita bincangkan ini.

Langkah Buat Duit USD Dengan Dropship

Mungkin anda tidak pernah mendengar mengenai platform barau bisnes online Shopify, iaitu platform e-commerce seperti Lazada dan Shopee yang anda boleh gunakan menjual bermacam-macam produk di sini.

Shopify lebih terbuka dan jangkauan pasarannya melangkaui seluruh dunia dengan menikmati keuntungan yang lebih besar dalam matawang USD.

Yang bestnya anda boleh setup kedai online anda dalam tempoh yang sangat singkat.

Dropship Menerusi Shopify

Yang menariknya bisnes dropship ini adalah bisnes yang tidak memerlukan modal besar malah hampir-hampir zero. Anda tidak perlu menyimpan stok dan tidak perlu pening kepala  menguruskan penghantaran.

Jika anda mengikuti teknik yang diajarkan ini, tidak mustahil anda boleh membuat keuntungan atas angin dengan menjual barang-barang yang simple yang berada di sekeliling anda.

Ini bukanlah sembang kosong kerana sudah terbukti ada usahawan yang berjaya membuat jualan USD94,000 dalam tempoh 2 bulan sahaja melalui dropship Shopify.

Anda rasa saya ada masa nak buat cerita kosong? Bayangkan USD94,000 kalau tukar ke MYR dan menjadi beratus ribu ni!

Saya pasti semestinya anda ingin tahu bagaimana usahawan membuat keuntungan besar atas angin melalui sistem dropship Shopify ini. Betul tak?

Langkah-langkah Buat Duit USD Dengan Dropship

  1. Buat carian mana-mana produk panas yang dijual secara online. Ada banyak tempat membuat carian seperti Youtube, Google Trend, menggunakan platform-platform lain seperti Lelong, Ebay, Amazon, Ali Express dan banyak lagi.
  2. Cari produk yang berharga paling murah dan terbaik, Yang terbaik pilih kos penghantaran yang paling rendah atau cari yang Free Shipping. Masukkan ke shopping cart dari pelbagai seller.
  3. Masukkan produk ke Shopping Cart anda untuk standby, jangan buat pembayaran dulu.
  4. Dalam masa yang sama jual produk yang anda simpan di Shopping Cart tadi dengan harga “markup” yang anda rasakan bersesuaian. Diskripsi produk (Shopify) sama seperti yang anda simpan di Shopping Cart tadi. (Di sinilah anda buat untung.
  5. Apabila dah anda pembelian dan pembayaran di Shopify, barulah anda buat pembayaran di Ali Express, TaoBao atau mana-mana platform yang anda gunakan untuk membuat pembelian.
  6. Di ruang maklumat pembelian, letak nama, alamat dan nombor telefon pembeli dari Sopify anda.

Nampak tak bagaimana cara Buat Duit USD Dengan Dropship tanpa modal dengan Shopify.

Contoh di atas hanyalah gambaran ringkas bagaimana cara Buat Duit USD Dengan Dropship tanpa modal tetapi mendap keuntungan yang besar.

Nak Cara Yang lebih Lengkap Bagaimana Buat Duit USD Dengan Dropship?

Kini Herman tunjukkan cara Buat Duit USD Dengan Dropship dengan Shopify langkah demi langkah.

Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Ini screenshort jualan yang dibuat oleh Herman yang menunjukkan tidak kira masa siang atau malam (lihat waktu di bahagian atas).

Bagaimana Herman lakukannya? Ternyata Herman hanya menjual barang-barang yang ‘simple’ kepada pelanggan-pelanggan luar negara yang mempunyai kuasa beli yang tinggi sepertu US,UK, Australia, Kanada dan banyak lagi.

Yang palin best, Herman tak perlu sibuk membuat pembungkusan dan bekejar ke pejabat pos membuat penghantaran, tak perlu melayan pelanggan. Untuk pengetahuan Herman hanya menggunakan Facebook Ads untuk membuat promosi kedai Shopifynya.

Nak tahu dengan lebih detail? Klik gambar di bawah!

Baiklah… Saya sudah tunjukkan jalan di mana nak bermula Buat Duit USD Dengan Dropship. Sekarang terserah kepada anda untuk membuat pilihan dan bertindak. Daftar kursus online menggunakan link ini sebelum peluang ini ditutup.

Tags :

No comment for Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Buat Duit USD Dengan Dropship

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baik untuk menjalankan perniagaan di eBay.

Posted at September 18, 2023

Pengenalan kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baharu dan lebih baik untuk menjalankan perniagaan secara global di eBay. PENTING! Semua penjual baharu dan... Read More

Bagaimana Saya Boleh Berjaya di eBay?

Bagaimana Saya Boleh Berjaya di eBay?

Posted at September 11, 2023

Bagaimana untuk melengkapkan jualan di eBay? eBay ialah tapak lelongan terbesar di internet. Jadi, wajarlah tempat ini adalah tempat terbaik untuk menjana wang dengan... Read More

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay? Bagaimana untuk Berjaya Melakukannya?

Posted at September 10, 2023

Bolehkah Rakyat Malaysia Menjual di eBay? Bagaimana untuk Berjaya Melakukannya? Bolehkah orang Malaysia menjual di eBay? Apakah eBay? eBay ialah tapak beli-belah dalam talian... Read More

Cara Buat Bayaran Bil TNB Secara Online

Cara Buka Akaun TNB Secara Online

Posted at September 10, 2023

Cara Buka Akaun TNB Secara Online – Semakan Online hari ini nak buat tutorial Cara Buat Bayaran Bil TNB Secara Online di komputer. Sebenarnya... Read More

Nak Buat Bisnes Di eBey? Anda Perlu Kuasai 5 Perkara Ini Sahaja

Posted at September 8, 2023

Nak Buat Bisnes Di eBey? Tak susah sebenarnya cara nak menjual dan buat duit dengan eBay. syaratnya anda perlu tahu perkara asas dan mindset... Read More