HOME
Home » Umum » Cara Buat Semakan Online Kelayakan Pinjaman Perumahan

Cara Buat Semakan Online Kelayakan Pinjaman Perumahan

Posted at | Categorised in Umum

Cara buat semakan secara online kelayakan pinjaman perumahan merupakan tajuk yang banuak di cari. Bagi orang yang berpendapatan sederhana, membeli rumah biasanya akan melibatkan pembiayaan atau pinjaman dengan bank.

Tetapi jika permohonan untuk pinjaman itu ditolak oleh bank, pembeli yang berminat tidak akan layak memohon pinjaman lain untuk sementara waktu kerana ia telah dikunci dari pasaran sehingga enam bulan.

Adalah penting bagi pembeli rumah yang berpotensi untuk mendapat akses kepada maklumat lanjut sebelum memohon pinjaman perumahan.

Cara Buat Semakan Online Kelayakan Pinjaman Perumahan

Banyak bakal pemilik rumah yang berpotensi di Malaysia tidak menyedari bahawa bank yang berbeza menawarkan nisbah hutang yang berbeza-beza atau DSR, yang menunjukkan pendapatan seseorang boleh atau mampu digunakan untuk membayar ansuran hutang, yang dianggap sebagai peratusan dan diperoleh daripada dua komponen utama: komitmen pembeli dan pendapatan.

Jumlah DSR boleh berbeza antara bank, walaupun ia berdasarkan kepada  pembeli menyediakan maklumat yang sama dan ini disebabkan oleh bank-bank yang mempunyai metode perhitungan DSR mereka sendiri.

Cara Buat Semakan Online Kelayakan Pinjaman PerumahanCara Buat Semakan Online Kelayakan Pinjaman Perumahan – calculator.com.my

Untuk itu, iProperty.com.my telah melancarkan LoanCare – penunjuk kelayakan pinjaman perumahan yang boleh membantu pembeli rumah Malaysia meningkatkan peluang mereka untuk mendapatkan pinjaman perumahan dan mengurangkan kemungkinan permohonan ditolak.

LoanCare adalah penunjuk yang membolehkan pengguna untuk mengetahui maklumat terperinci tentang kelayakan pinjaman indikatif mereka, serta memahami pinjaman rumah yang paling sesuai dengan keperluan mereka.

Ini adalah alat mudah yang membandingkan dan mengira kelayakan pinjaman perumahan serta-merta sehingga 10 bank, membantu rakyat Malaysia meningkatkan peluang mereka mendapatkan pinjaman rumah.

Pembeli yang berpotensi boleh menggunakan LoanCare melalui laman web iProperty tanpa perlu membuat lawatan ke pelbagai bank, dan tidak seperti tools pinjaman perumahan lain, perkhidmatan tersebut tidak memerlukan seseorang untuk mendedahkan nombor kad pengenalan mereka.

Pengurus Besar iProperty.com.my David Mawer berkata matlamatnya adalah untuk membantu rakyat Malaysia dengan meningkatkan peluang kelulusan pinjaman perumahan mereka, yang selaras dengan inisiatif kerajaan semasa untuk membantu pemilikan rumah dan memberi tumpuan kepada kemampuan.

“Maklumat seperti perbandingan kelayakan maksimum dengan bank dan DSR individu tidak sepatutnya sukar dicari,” katanya.

“Semua orang berhak mendapat akses mudah dan semua maklumat yang akan membantu mereka mendapatkan pinjaman rumah yang tepat, tanpa mengambil risiko penolakan.

“Kami memberi tumpuan kepada membantu orang membuat keputusan tentang pemilikan hartanah yang lebih baik dan lebih bijak sambil membawa ketelusan kepada proses pinjaman rumah.

“LoanCare adalah cara yang mudah dan percuma bagi rakyat Malaysia untuk meningkatkan peluang mereka mendapatkan pinjaman rumah,” kata Mawer.

Untuk mengakses perkhidmatan LoanCare, pengguna hanya perlu pergi ke www.iproperty.com.my/home-loan-eligibility dan memberikan maklumat yang akan digunakan untuk mengira status kewangan mereka.

Pengguna kemudian dibentangkan dengan laporan kelayakan pinjaman perumahan yang membolehkan mereka mengetahui DSR setiap bank yang menawarkan tahap pembiayaan, betapa layaknya pinjaman rumah, dan membandingkan pinjaman antara 10 bank.

Di iProperty.com.my, orang ramai boleh membuat semakan hartanah, sama ada untuk membeli atau menyewa. Ia juga menghubungkan pencari harta dengan agen hartanah dan pemaju.

Laman web ini juga menawarkan penyelesaian luar talian kepada pelanggan dan pengguna dengan peristiwa dan ekspo berkaitan hartanah. Dengan lebih daripada dua juta kunjungan sebulan, iProperty.com.my adalah portal hartanah No.1 di Malaysia.

Untuk butiran mengenai LoanCare atau jika anda mencari lebih banyak harta benda, lawati iProperty.com.my atau muat turun aplikasinya di App Store atau Google Play.

Baca juga: Semakan Penilaian Hartanah

Tags :

No comment for Cara Buat Semakan Online Kelayakan Pinjaman Perumahan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Buat Semakan Online Kelayakan Pinjaman Perumahan

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Posted at

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno – Ingin mendapat ganjaran dalam Bitcoin secara percuma kerana merujuk rakan dan keluarga anda kepada Luno? Hebat! Dalam... Read More

Kitaran 39 Bulan Mengatakan Harga XRP Melonjak Kepada USD1,000

Kitaran 39 Bulan Mengatakan Harga XRP Melonjak Kepada USD1,000, Inilah Masanya

Posted at

Seorang penganalisis kripto telah membentangkan analisis 39 bulan yang boleh menentukan bila harga XRP akan meningkat ke paras tertinggi baharu sepanjang masa. Analisis menandakan... Read More

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH

Posted at

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH Salam, Setiap 21hb adalah hari yang gembira buat semua슠pengguna simkad Tone Wow슠yang aktif.... Read More

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baik untuk menjalankan perniagaan di eBay.

Posted at

Pengenalan kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baharu dan lebih baik untuk menjalankan perniagaan secara global di eBay. PENTING! Semua penjual baharu dan... Read More