HOME
Home » Bisnes » Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia

Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia

Posted at | Categorised in Bisnes

Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano – Walaupun penemuan ini cukup baru, cryptocurrency menjadi lebih popular dengan susunan peluang buat duit yang mereka tunjukkan. Beberapa peluang ini merangkumi perdagangan dan pelaburan cryptocurrency. Cara termudah untuk berdagang cryptocurrency adalah dengan menggunakan Remitano peer to peer.

Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia

Membeli atau menjual Bitcoin lebih mudah di Remitano P2P daripada platform lain. Di Remitano, anda boleh membeli Bitcoin dan Ethereum dengan mata wang tempatan anda dan prosesnya sangat mudah sehinggakan pemula dapat berniaga di platform.

Pendaftaran

Pendaftaran di Remitano cepat dan mudah. Anda boleh mendaftar dengan alamat e-mel anda dan mengaktifkan akaun anda dalam satu minit. Untuk berdagang di platform, anda perlu mengesahkan identiti anda dengan ID yang sah dan memberikan beberapa maklumat peribadi.

Proses pengesahan hanya memerlukan masa sekitar 10-15 minit, selepas itu anda boleh memulakan perdagangan.

Cara melakukan jual beli pertama

Berniaga di Remitano adalah unik dan sangat mudah. Anda akan melihat banyak iklan penjual di laman utama dengan kadar tertentu, nama bank pilihan, had dan had penjualan. Anda perlu meneliti butiran ini untuk mendapatkan perdagangan pertama anda dengan betul.

Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia

Memilih penjual yang tepat

Sebagai pembeli pintar, anda selalu mahu membeli pada harga terendah. Bagaimana jika orang yang menjual pada harga terendah mempunyai penilaian hanya 1 atau 2 bintang?

Penarafan itu berdasarkan perdagangan sebelumnya bagi peniaga tersebut. Seorang peniaga dengan penilaian yang baik (4 – 5 bintang) mempunyai reputasi yang baik, sementara anda harus mengelakkan berurusan dengan peniaga dengan dinilai kurang dari tiga bintang.

Had penjualan penjual juga merupakan faktor penting untuk dipertimbangkan. Had jualan merujuk kepada jumlah maksimum dan minimum BTC atau ETH yang boleh anda beli dari penjual tertentu.

Sekiranya had penjualan pedagang Ade adalah 0.005BTC, itu bermakna dia tidak dapat menjual lebih banyak daripada jumlah bitcoin pada masa itu. Oleh itu, jika anda ingin membeli 0.006BTC, anda mesti pergi ke penjual dengan had jualan yang lebih tinggi.

Oleh itu, pastikan profil penjual memenuhi kehendak anda dan mempunyai reputasi yang baik sebelum berdagang dengannya di platform.

Setelah anda memilih penjual pilihan anda, klik pada butang “Buy BTC” pada profil penjual untuk meneruskan perdagangan.

Pastikan anda menjadi penjual atau pembeli yang mempunyai reputasi yang baik bermula dari transaksi jual atau beli anda yang pertama. Anda akan dinilai oleh pembeli atau penjual yang berurusniaga dengan anda setiap masa.

 

cara jual beli bitcoin di remitano

Maksud saya ialah anda tidak boleh mendapat sesuatu yang lebih rendah daripada penilaian 5-bintang pada perdagangan pertama anda dan untuk mencapai itu, anda perlu cepat dan membayar setara dengan coin yang anda ingin beli. Anda juga harus mengelakkan kelewatan semasa membuat pembayaran setiap masa.

Waktu yang tetap untuk berdagang di Remitano adalah 15 minit, jika anda melampaui waktu, penjual mungkin akan mempertikaikan transaksi anda, dan itu bolehmerosakkan reputasi anda dan menyukarkan transaksi seterusnya. Remitano boleh menyekatkan akaun anda jika anda gagal melakukan pembayaran. Walaupun anda melakukan pembayaran, tetapi melewati lebih dari masa yang ditetapkan, penjual boleh memberi anda penilaian buruk kerana membuang masa mereka.

Beberapa faktor yang boleh menyebabkan kelewatan semasa membuat pembayaran termasuk rangkaian internet dan masalah transaksi perbankan yang buruk.

Anda boleh mengelakkan kelewatan dengan memuatkan wang di dompet Naira anda di akaun Remitano sebelum memulakan Jual Beli Bitcoin Di Remitano. Dengan cara itu, anda boleh membayar transaksi pembelian itu dari baki wallet Naira anda.

Menjana keuntungan pertama anda

Berniaga adalah untuk membuat keuntungan dari perbezaan harga. Anda biasanya membeli dengan harga rendah dan menjual dengan harga tinggi. Pengetahuan yang baik mengenai trend pasaran cryptocurrency akan membantu anda mengetahui bila hendak membeli dan bila hendak menjual.

Coinmarketcap.com adalah sumber yang sangat baik untuk mengikuti trend harga cryptocurrency. Anda juga boleh menggunakan carta harga coindesk.com, cointelegraph.com atau dailycryptonews.net untuk mengesan trend harga.

Setelah nilai BTC yang anda beli meningkat beberapa dolar, anda boleh menjualnya. Terdapat dua cara untuk melakukan ini. Anda boleh menyemak beberapa iklan jual di laman utama dan berniaga dengan pembeli pilihan. Jangan lupa untuk mengkaji beberapa ciri yang saya nyatakan sebelum ini.

Cara lain untuk menjual Bitcoin anda adalah dengan meletakkan iklan penjualan di mana anda menentukan kadar yang ingin anda jual dan butiran bank pilihan anda jika anda menggunakan kiriman wang bank. Saya menasihatkan pedagang untuk menggunakan perdagangan segera di Remitano dan bukannya pembayaran bank kerana ianya cepat, lancar dan sangat pantas. Ini akan menjimatkan banyak masa dan pertikaian yang tidak perlu yang dapat terjadi dengan pembayaran bank.

Sekiranya anda menjumpai penjual yang meletakkan harga yang sangat murah, anda juga boleh menghantarnya pautan ke iklan jualan anda. Dengan cara ini, anda akan mengelakkan kelewatan perdagangan luar talian dan juga tetap teratur kerana anda akan menggunakan satu platform untuk transaksi anda. Selain itu, anda juga mendapat manfaat dari program buat duit di Remitano Affiliate, yang akan kita bicarakan sebentar lagi.

Wang tunai yang mudah

Remitano sentiasa menjadikan perdagangan cryptocurrency mudah, dan mereka sentiasa memberikan perkhidmatan terbaik. Dengan fiat baru (dompet Naira), pengeluaran menjadi cepat dan mudah. Yang perlu anda lakukan hanyalah menambahkan butiran akaun bank anda, dan dengan mengklik butang, dana anda ada di dalam akaun anda.

Jadi, setelah seharian produktif, anda boleh menyimpan dana di dompet fiat anda di Remitano atau memasukkannya ke dalam akaun bank tempatan anda dalam beberapa saat.

Program rujukan dan hadiah yang menggembirakan

Selain berdagang, Remitano menawarkan faedah dan ganjaran unik yang tidak pernah anda dapat dari platform perdagangan lain.

Remitano baru-baru ini melancarkan program rujukan yang luar biasa, dan ini adalah salah satu program rujukan terbaik yang boleh anda dapatkan dari pertukaran cryptocurrency apa pun. Program rujukan Remitano menawarkan komisen seumur hidup hingga 40% untuk semua rujukan anda. Kedengarannya luar biasa, bukan? Lihat di sini untuk maklumat lebih lanjut mengenai program rujukan Remitano.

Remitano juga memberikan hadiah hebat di forum mereka setiap minggu. Anda boleh memenangi sebanyak 100USDT dengan menyertai kuis dan tugasan mudah di forum Remitano.

Petua jual beli Bitcoin yang selamat

Walaupun Remitano adalah salah satu platform paling selamat untuk membeli dan menjual bitcoin, anda juga harus berhati-hati dan melaksanakan beberapa langkah keselamatan diri.

Baris keselamatan pertama adalah memastikan anda menggunakan maklumat peribadi yang SEBENAR anda semasa mendaftar di platform. Anda mungkin kehilangan akaun jika tidak dapat memberikan beberapa dokumen yang diperlukan untuk pendaftaran Know Your Customer (KYC).

Elakkan jual beli Bitcoin di Remitano dengan peniaga dengan reputasi buruk. Walaupun wang anda selamat dengan Remitano, dana atau cryptocurrency anda mungkin terkunci selama beberapa hari sekiranya berlaku perselisihan.

Petua keselamatan lain yang tidak ternilai adalah untuk mengelakkan penipuan orang tengah atau scamer. Penipuan orang tengah adalah keadaan ketika penipu menjual duit syiling yang dicuri dan menerima wang tersebut melalui akaun bank orang lain.

Anda boleh mengelakkannya semasa membuat pembayaran dengan mengesahkan bahawa butiran akaun bank penerima adalah sama dengan nama penjual di Remitano.

Akhirnya, untuk pengalaman jual beli Bitcoin di Remitano terbaik, gunakan aplikasi mudah alih Remitano. Selain daripada tahap keselamatan tambahan yang ditawarkannya, aplikasi ini akan membuat anda sentiasa dalam talian dan memberitahu anda mengenai kemajuan jual beli Bitcoin di Remitano anda.

Saya harap artikel ini berguna dalam usaha anda untuk menjadi peniaga berjaya di Remitano.

Semakan Online:

Cara memulakan bisnes tudung online
Idea perniagaan kecil tanpa modal besar
Bisnes aiskrim jana pendapatan lumayan
Cara menjual tudung online

No comment for Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Jual Beli Bitcoin Di Remitano Yang Selamat Di Malaysia

Idea Perniagaan Kecil Yang Menguntungkan

10 Idea Perniagaan Kecil Yang Menguntungkan

Posted at

10 Idea perniagaan kecil yang paling menguntungkan di Malaysia Ramai rakyat Malaysia mempunyai impian melarikan diri dari kerja makan gaji di pejabat yang membosankan... Read More

Cara Buat Bisnes Tudung Jenama Sendiri Yang Menguntungkan

Cara Buat Bisnes Tudung Jenama Sendiri Yang Menguntungkan

Posted at

Cara Buat Bisnes Tudung Jenama Sendiri Yang Menguntungkan  Neelofa Kongsi Tip Bisnes Tudung Jenama Sendiri Siapa yang tak kenal Neelofa dengan jenama tudung sendiri... Read More

Apa itu Bitcoin

Apa itu Bitcoin?

Posted at

Apa Itu Bitcoin? Bitcoin merujuk kepada dua perkara pada masa yang sama. Aset digital Bitcoin (BTC): Ini adalah duit syiling digital sebenar. Hanya akan... Read More

idea Perniagaan kecil Jual Burger

Idea Perniagaan Kecil Tanpa Modal Besar Tetapi Untung Lumayan

Posted at

Idea perniagaan kecil tanpa modal besar tetapi untung lumayan – Haaa.. “bisnes kecil” boleh tak korang sebut dalam satu nafas? Mudah je kan? Ramai... Read More

bisnes aiskrim

Bisnes Aiskrim Jana Income Lumayan Hingga RM5000 Sebulan

Posted at

Bisnes Aiskrim Jana Income Lumayan Hingga RM5000 Sebulan! – Bisnes mudah jual aiskrim ramai yang dah jana untung dengan hanya kerja part time sahaja.... Read More