HOME
Home » Cryptocurrency » Cara Membelanjakan Bitcoin Anda

Cara Membelanjakan Bitcoin Anda

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Cara Membelanjakan Bitcoin anda.

Kembali pada tahun 2009, anda tidak boleh berbelanja bitcoin anda di mana sahaja.

Pada tahun 2021, untungnya, keadaan telah berubah. Hari ini, anda boleh menghabiskan bitcoin anda hampir di mana sahaja dalam perkataan. Bitcoin diterima di lebih banyak peruncit daripada sebelumnya. Realtors di Dubai menerima bitcoin. Laman web tempahan hotel menerima bitcoin. Platform permainan seperti Steam menerima bitcoin.

Cara Membelanjakan Bitcoin Anda

Cara Membelanjakan Bitcoin AndaCara Membelanjakan Bitcoin Anda -cointelegraph

Dalam Entry ini, anda akan belajar:

  • Banyak peniaga kini menerima bitcoin sebagai pembayaran
  • Cara mencari tempat untuk menghabiskan bitcoin anda
  • Cara menggunakan kad debit bitcoin untuk menghabiskan bitcoin anda di mana sahaja VISA dan MasterCard diterima

Tempat Membelanjakan Bitcoin Anda

Oleh itu, anda mendapat sedikit bitcoin. Sekarang, anda sudah bersedia membelanjakannya. Ke mana anda mesti pergi?

Bitcoin adalah cryptocurrency yang luar biasa. Walaupun belum diterima seperti Euro, Dolar AS, Pound Sterling, dan mata wang utama dunia yang lain. Kini hari-hari anda boleh membelanjakan bitcoin anda di banyak tempat yang menerima Visa atau Master Card, juga senarai peruncit dan syarikat yang menerima cryptocurrency semakin bertambah dari hari ke hari – untuk senarai lengkap kemungkinan cara untuk membelanjakan Bitcoin dalam kehidupan seharian, kunjungi senarai pembayaran Bitcoin kami.

Semakin banyak peruncit menggunakan sistem titik penjualan (point of sale systems) yang menerima pembayaran crypto. Square, misalnya, adalah salah satu sistem penjualan yang popular yang digunakan oleh peruncit di seluruh dunia. Square mula menerima bitcoin melalui Aplikasi Tunai pada tahun 2018.

Sistem titik penjualan lain membolehkan peruncit menerima bitcoin dengan mudah kerana mereka menerima kaedah pembayaran apa pun. Kadang kala, sistem ini memerlukan perkakasan khas untuk dipasang. Namun, dalam kebanyakan kes, peruncit dapat mengintegrasikan pembayaran bitcoin ke dalam sistem POS yang ada.

Cara Membelanjakan Bitcoin Anda

Semua ini menambah satu pelajaran mudah: lebih mudah daripada sebelumnya peruncit menerima pembayaran bitcoin tanpa memasang perkakasan khas, dan itu bermakna tidak pernah ada masa yang lebih baik untuk mencari peruncit yang menerima bitcoin di kawasan tempatan anda.

Cara Membelanjakan Bitcoin Anda di “Dunia Sebenar”
Melakukan transaksi bitcoin di “dunia nyata” sangat mudah.

Biasanya, peruncit akan mempunyai sistem POS yang memaparkan kod QR. Anda membuka dompet bitcoin di telefon anda kemudian mengimbas kod QR. Kod QR ini mewakili dompet bitcoin kedai. Anda mengimbas kod QR dengan kamera telefon anda (diakses dari aplikasi dompet anda), kemudian mengesahkan jumlah yang harus dibayar.

Anda boleh mengulangi proses ini dengan peniaga dalam talian. Dalam kes ini, pedagang dalam talian akan memaparkan alamat kunci awam mereka – yang akan kelihatan seperti rentetan huruf dan nombor seperti xioj340jxvuia323jxdfnadsfa. Anda menyalin dan menempelkan kunci awam ke dalam bidang “Kirim Ke” dompet anda, kemudian sahkan jumlah yang akan dipindahkan.

Cara Membelanjakan Bitcoin Anda

Proses ini agak mudah – tetapi ada cara yang lebih mudah dan lebih diterima untuk menghabiskan bitcoin anda.

Membelanjakan Bitcoin Melalui Kad Kredit atau Kad Debit

Kini semakin banyak platform pembayaran menawarkan kad kredit bitcoin dan kad debit bitcoin prabayar. Apabila anda mempunyai kad kredit atau kad debit bitcoin, anda tidak perlu risau untuk mengimbas kod QR di kedai, dan anda juga tidak perlu menunggu 10 minit sehingga transaksi selesai. Sebaliknya, yang perlu anda lakukan ialah menggunakan kad debit atau kad kredit bitcoin anda semudah anda menggunakan VISA atau MasterCard.

Semasa membelanjakan bitcoin melalui kad debit atau kad kredit, anda tidak perlu membeli-belah di kedai khas! Peruncit tidak perlu mempunyai perkakasan khas. Anda bahkan tidak perlu memberitahu peruncit bahawa anda menggunakan bitcoin.

Sebaliknya, anda mengeluarkan kad bitcoin anda dan membayar seperti yang anda bayar dengan kad debit atau kad kredit anda. Banyak platform pembayaran menawarkan kad tanpa sentuh. Anda mengetuk mesin POS dengan kad anda, dan pembayaran selesai dengan serta-merta. Sekiranya peruncit menerima pilihan Apple Pay, Samsung Pay, dan sejenisnya, anda pasti boleh menggunakan kad tanpa sentuh anda tanpa masalah.

“Rahsia” di sebalik kad ini mudah. Sebelum menggunakan kad anda di dunia nyata, anda akan memuatkannya dengan bitcoin. Platform pembayaran memindahkan bitcoin anda menjadi USD – atau mata wang fiat lain – berdasarkan harga pasaran BTC semasa. Kad anda kini dimuatkan dengan mata wang fiat, dan bitcoin anda telah ditolak dari baki wang anda.

Sebilangan besar kad debit dan kad kredit bitcoin percuma digunakan. Banyak kad juga menawarkan yuran pertukaran wang asing yang lebih murah daripada kad VISA dan MasterCard konvensional yang ditawarkan oleh bank anda. Tidak ada cara yang lebih baik untuk menghabiskan bitcoin anda di dunia nyata.

Peruncit Utama yang Menerima Bitcoin

Lebih 100,000 peruncit menerima bitcoin. Beberapa nama terkenal termasuk:

Microsoft
Kukus
Expedia
Newegg
Perhiasan REEDS
Golden Gates Hotel & Casino di Las Vegas
Tesla
Overstock.com
eGifter (kad hadiah)
Shopify
Hidangan
KFC Kanada
Playboy
Kereta bawah tanah
Peta Nama
Wikipedia
T-Mobile Poland

Secara keseluruhan, 100,000+ peniaga di seluruh dunia menerima bitcoin. Lebih 50 juta peniaga dengan mesin VISA atau MasterCard POS kini menerima bitcoin terima kasih kepada kad debit bitcoin prabayar.

Dalam pelajaran hari ini, kita belajar dengan mudahnya Cara Membelanjakan Bitcoin Anda di seluruh dunia. Dalam pelajaran seterusnya, kami akan menerangkan bagaimana perlombongan bitcoin berfungsi.

Panduan Verge Bagi Pelabur Pemula: Panduan Terbaik Untuk AltCoin Ini Pada 2021
Ramalan Harga Verge (XVG): Seberapa Tinggi Harga Verge Boleh Capai?
Patutkah Anda Melabur Dalam Bitcoin?
Mengapa Melabur Dalam Bitcoin?
Apa itu Bitcoin dan bagaimana ia berfungsi?

Related Post to Cara Membelanjakan Bitcoin Anda

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More