HOME
Home » Kewangan » Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit

Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit

Posted at | Categorised in Kewangan

Cara membeli Bitcoin dengan kad kredit –

Berikutan kejatuhan pasaran pada tahun 2008, dunia mula melihat mata wang digital unik Bitcoin (BTC), yang dibuat pada Januari 2009. Ini adalah rangkaian pembayaran yang inovatif atau anda boleh mengatakan ia seperti wang baru. Satoshi Nakamoto (nama samaran) mencipta cryptocurrency ini yang dilaksanakan dan dikeluarkan sebagai perisian sumber terbuka.

Bahagian terbaik dari sistem tersebut ialah kita tidak memerlukan orang tengah! Bermakna tidak ada bank atau medium lain yang terlibat. Ia adalah rangkaian yang terdesentralisasi, tidak seperti mata wang fiat yang dikeluarkan oleh kerajaan. Ini adalah antara muka pengguna ke pengguna langsung di rangkaian bitcoin P2P (peer-to-peer) tanpa memerlukan perantara atau pihak ketiga yang terlibat.

Urus niaga disahkan oleh perantara rangkaian atau nod melalui proses yang dikenali sebagai kriptografi dan kemudian direkodkan dalam lejar awam yang disebut blockchain. Anda boleh berbuat banyak dengan Bitcoin, menempah hotel di Expedia, membeli-belah dalam talian, membuat pra-pesanan PS5 baru anda; tetapi kebanyakan gembar-gembur terletak pada menjadi kaya dengan memperdagangkannya.

Mengapa Bitcoin?

BTC boleh digunakan untuk membeli atau menjual apa-apa tanpa pihak atau sesiapa yang mengetahui, atau secara tepatnya, tanpa nama. Selain itu, pembayaran antarabangsa lebih mudah, jauh lebih murah dan tiada bayaran tambahan dikenakan kerana BTC tidak terikat dengan mana-mana kerajaan / negara.

Sebaiknya ia tidak mempunyai yuran kad kredit. Sebilangan besar dari mereka, dari gembar-gembur boleh menjadi lebih kaya dengan membeli Bitcoin dan mula berniaga, dengan harapan ianya akan meningkat.

Langkah seterusnya adalah membeli Bitcoin. Terdapat banyak cara untuk melakukan ini seperti perdagangan di bursa, pemindahan melalui p2p, perlombongan, dll.

Berdagang di Bursa: “Pertukaran BTC” membolehkan orang ramai membeli atau menjual BTC dan cryptocurrency lain menggunakan mata wang yang berbeza. Beberapa pertukaran terkemuka adalah Remitano, Bitfinex, Coinbase, Bitstamp, CEX.IO, eToro dan banyak lagi. Saya akan menerangkan lebih lanjut prosedur untuk membeli bitcoin menggunakan kad kredit di kemudian hari dalam artikel ini.

Transfer: Kami boleh menghantar BTC kepada rakan dan rakan sebaya dengan aplikasi mudah alih atau komputer; serupa dengan menghantar wang secara digital.

Perlombongan: Orang-orang “menambang” BTC menggunakan komputer untuk menyelesaikan masalah matematik dan tahap seterusnya. Mereka mencari jalan untuk menyelesaikan masalah dan memperoleh ganjaran yang besar. Ia sangat kompetitif. Anda memerlukan GPU dan CPU canggih untuk perlombongan dengan sumber tenaga yang boleh dipercayai.

Hari ini, Bitcoin dan cryptocurrency lain berkembang dan diterima oleh banyak perniagaan. Seiring dengan itu, mereka menjadi semakin popular dengan para pelabur yang mencari cara baru dan inovatif untuk mempelbagaikan portfolio mereka. Sekarang anda pasti berminat dan bersedia menyelami pemandangan crypto. Soalan pertama yang datang adalah bagaimana membeli dan dari mana. Saya telah menyebutkan cara-cara kemudian dalam artikel ini.

Untuk sebahagian besar kewujudannya, cryptocurrency dan terutama Bitcoin telah dilihat sebagai aset dan bukannya mata wang sebenar. Hari-hari ini, pelaburan dalam Bitcoin menjadi keutamaan. Perubahan dan pelaburan besar akan datang dalam perjalanan crypto ini.

Semasa Bitcoin diciptakan, pemikirannya adalah bahawa orang satu hari nanti dapat menggunakannya sebagai mata wang sebenar untuk digunakan setiap hari. Kita semakin hampir dengan matlamat itu kerana Starbucks gergasi kopi global akan mula menerima Bitcoin sebagai sebahagian daripada cara pembayaran dengan aplikasi pembayaran bitcoin baru.

Oleh itu, sama ada pelabur atau pengguna atau kedua-duanya, memutuskan pertukaran digital yang tepat adalah langkah pertama untuk memasuki revolusi crypto ini. Amaun transaksi yang sesuai dikenakan oleh kebanyakan pertukaran digital semasa membeli Bitcoin atau kripto lain menggunakan wang fiat terus dari akaun bank anda.

Mari kita mulakan!

Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit

Terdapat banyak pertukaran di luar sana di pasaran yang membolehkan membeli Bitcoin dengan kad kredit, tetapi ini tidak semudah hanya menambahkan butiran kad anda ke laman web atau aplikasi. Ia melibatkan risiko penyelewengan dan anda mungkin mendapati banyak yang menipu dan mencuri butiran kad kredit anda.

Oleh itu, saya menasihatkan anda untuk membuat kajian anda sebelum beroperasi di mana-mana platform atau pertukaran. Tetapi jangan risau kerana Remitano telah membuat anda dilindungi! Di Remitano, mereka memastikan bahawa urus niaga dan kredensial anda selamat.

Sebagai permulaan di bursa ini, dompet maya harus dibuat dalam bentuk alamat BTC anda di mana Bitcoin yang anda beli akan dihantar. Anggap ini sebagai persamaan dengan alamat PayPal anda. Mari kita ikuti beberapa langkah biasa untuk semua pertukaran:

Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit

Contoh Alamat BTC: 37kJmJrqXBmgWUdC1NYPEZazGrLbYGVVtf

Anda boleh sahaja mencuba menghantar Bitcoin ke Alamat BTC di atas sebagai donetion.

Setelah anda melayari laman web atau aplikasi pertukaran kripto yang dipilih, daftar dan teruskan mengisi butiran yang diperlukan untuk pengesahan ID anda atau hanya KYC (Know Your Customer).

Kemudian tambahkan kelayakan kad anda dan sahkan butiran bank anda.

Remitano akan mengambil masa satu atau dua hari untuk menyelesaikan proses pengesahan. Sementara itu, anda boleh menyediakan 2-FA ( Google Authenticator) pada handphone anda untuk keselamatan yang lebih tinggi.

Setelah akaun anda siap setelah pengesahan, dompet Bitcoin anda akan diaktifkan untuk transaksi.

Membeli Bitcoin Melalui Kad Kredit di Remitano

Di Remitano, mereka berusaha untuk menyediakan pengguna dengan akses selamat, pantas dan mudah ke crypto. Ciri Simplex di platform mereka membolehkan proses yang sama berjalan lancar. Setelah langkah pengesahan pertukaran asas berjaya diselesaikan, ikuti langkah di bawah untuk membeli: –

[1.] Di P2P Exchange, klik butang “beli” di sebelah BTC dan cari mod pembayaran penjual Simplex di antara iklan pembelian yang berbeza.

[2.] Setelah anda memilih, ketik berapa banyak BTC yang anda ingin beli, periksa sekali lagi dan klik tab “Beli sekarang”.

[3.] Sahkan maklumat pembayaran sekali lagi dan klik “Beli sekarang” yang akan mengarahkan anda ke laman web Simplex.

[4.] Isikan butiran pembayaran dan PI yang diperlukan dalam borang pembayaran dengan betul dan klik pada tab “Bayar sekarang”.

[5.] Sekarang anda akan diminta untuk mengesahkan alamat e-mel dan nombor telefon bimbit anda.

[6.] Kemudian muat naik dokumen identiti anda dan isikan maklumat yang diperlukan.

[7.] Selesaikan cek keizinan dan permintaan pembayaran Anda akan dimulakan.

Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit

Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit

 

Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit

Kebaikan dan keburukan menggunakan kad kredit untuk membeli Bitcoin

Mari kita lihat.

Kelebihan:
Kerja mesra pengguna.
Anda boleh membeli walaupun tidak mempunyai wang tunai atau fiat pada mereka.
Anda boleh mengelakkan laman web pihak ketiga yang tidak berguna (scam).

Keburukan:
Seseorang cenderung berbelanja berlebihan kadangkala menyebabkan penyesalan kemudian.

Menggunakan kad kredit untuk membeli dan menjual Bitcoin boleh dianggap sebagai cara yang baik untuk menghasilkan wang. Penyelidikan strategik yang baik merupakan langkah pertama dan penting sebelum mengharapkan ganjaran yang besar.

Ingin membeli Bitcoin Atau Cryptocurrency Lain?

Dapatkannya sekarang!

Log masuk / Daftar untuk mendapatkan pautan rujukan anda.

Dapatkan komisen 40% dengan segera apabila rakan anda mendaftar dan membeli coin melalui pautan rujukan anda.

Selain itu, apabila rakan anda merujuk orang lain untuk berdagang di Remitano, anda akan mendapat komisen 10% lagi.

Baca juga…

Cara buat duit online tanpa modal
10 Idea perniagaan kecil
Apa itu pendapatan pasif
Cara jual beli Bitcoin 
Cara menjual tudung secara online

Tags :

Related Post to Cara Membeli Bitcoin Dengan Kad Kredit

Perkhidmatan SSPN-i Disediakan oleh Bank Islam

Perkhidmatan SSPN-i Disediakan oleh Bank Islam

Posted at

Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) ialah satu skim atau instrumen simpanan yang direka khas oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) untuk tujuan pengajian... Read More

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN atau Baki PTPTN?

Posted at

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN atau Baki PTPTN? Pada post kali ini, saya akan berkongsi pengalaman peribadi saya tentang cara menyemak penyata PTPTN... Read More

11 Cara Terbaik Untuk Jana Pendapatan Pasif [Bukan Untuk Orang Malas]

Posted at

11 CaraTerbaik Untuk Jana Pendapatan Pasif Dewasa ini, nampaknya semua orang ingin memulakan usaha sampingan untuk mendapatkan pendapatan pasif, dan... Read More

Pendapatan Pasif VS Pendapatan Aktif (Panduan Pemula)

Posted at

Tidak kira bagaimana anda menjana pendapatan, wang yang anda hasilkan akan masuk dalam dua kategori: pendapatan pasif, atau pendapatan aktif. Walaupun anda mungkin pernah... Read More

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia - Mohon Secara Online

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia – Mohon Secara Online

Posted at

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia – Mohon Online Pinjaman peribadi mana yang paling sesuai dengan keperluan dan kewangan anda? Berpegang teguh pada keputusan kewangan... Read More