HOME
Home » Cryptocurrency » Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Anda boleh membeli bitcoin dalam talian dari mana-mana Exchange cryptocurrency. Anda juga boleh membeli bitcoin dari penjual swasta di kawasan anda atau dari ATM bitcoin.

Pada masa awal bitcoin, satu-satunya cara untuk membelanjakan bitcoin anda adalah dengan menukar bitcoin anda menjadi mata wang yang boleh digunakan seperti USD.

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun ExchangeCara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange – cointelegraph.com

Namun, hari ini, pengguna bitcoin mempunyai lebih banyak pilihan berbanding sebelumnya. Peruncit utama kini menerima bitcoin dan cryptocurrency utama lain untuk banyak transaksi. Anda boleh membeli kondo di Dubai menggunakan bitcoin, misalnya. Anda boleh membeli tiket kapal terbang atau kereta menggunakan bitcoin di laman web seperti Expedia.com misalnya.

Banyak syarikat perbankan cryptocurrency kini menawarkan kad debit bitcoin. Anda mendaftar untuk kad itu, menghantar bitcoin ke kad, kemudian menggunakan kad itu di dunia nyata. Kad-kad ini boleh dibelanjakan di mana sahaja VISA dan MasterCard diterima.

Membelanjakan bitcoin anda di dunia nyata semudah menggunakan kad kredit biasa.

Membeli & Membelanjakan Bitcoin

Terdapat pelbagai laman web pertukaran mata wang khusus untuk membeli bitcoin dan altcoin dengan dana dari akaun bank atau kad kredit. Membeli Bitcoin adalah mudah, terdapat beberapa pilihan untuk membeli altcoin. Cara terpantas untuk memulakan bitcoin adalah dengan mendaftar untuk pertukaran bitcoin seperti Bittrex atau Luno di mana anda dapat membeli, menyimpan dan menerima coin dengan cepat. Inilah proses asas yang perlu anda ikuti:

Langkah 1) Buka akaun pertukaran Bitcoin.
Langkah 2) Berdagang wang fiat untuk Bitcoin atau terima coin.
Langkah 3) Pindahkan Bitcoin anda ke dompet Bitcoin peribadi yang selamat.

Itu sahaja! klik di sini untuk melihat pertukaran terbaik di Malaysia dan di peringkat antarabangsa. Di entri seterusnya, kami akan menerangkan arahan yang lebih khusus – seperti tips tentang cara memilih Exchange Bitcoin yang baik dan apa yang harus diperhatikan.

Di mana Untuk Membuka Akaun Pertukaran (Exchange) Bitcoin?

Terdapat beberapa Exchange Bitcoin utama, dan terdapat beberapa pertukaran pilihan. Orang yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza, dan pelbagai pertukaran menawarkan perkhidmatan yang berbeza.

Negara dan lokasi anda juga berperanan ketika memutuskan pertukaran mana yang akan dipilih. Coinbase adalah pertukaran utama pilihan di AS dan Eropah misalnya, tetapi jika anda berada di Mexico Bitso adalah pilihan terbaik untuk memulakan. Di Malaysia anda boleh gunakan Luno, Bittrex, Remitano atau Binance.

Lihat panduan cara membeli Bitcoin & membuka Akaun Exchange di sini.

5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu
Semakan Saman Secara Online | PDRM, JPJ, AES
Mengapa Melabur Dalam Bitcoin?
Cara Buat Semakan Online Wang Tidak Dituntut
Buat Duit RM100 Sehari 
Bisnes Aiskrim

Tags :

Related Post to Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More