HOME

Home » Cryptocurrency » Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Anda boleh membeli bitcoin dalam talian dari mana-mana Exchange cryptocurrency. Anda juga boleh membeli bitcoin dari penjual swasta di kawasan anda atau dari ATM bitcoin.

Pada masa awal bitcoin, satu-satunya cara untuk membelanjakan bitcoin anda adalah dengan menukar bitcoin anda menjadi mata wang yang boleh digunakan seperti USD.

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun ExchangeCara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange – cointelegraph.com

Namun, hari ini, pengguna bitcoin mempunyai lebih banyak pilihan berbanding sebelumnya. Peruncit utama kini menerima bitcoin dan cryptocurrency utama lain untuk banyak transaksi. Anda boleh membeli kondo di Dubai menggunakan bitcoin, misalnya. Anda boleh membeli tiket kapal terbang atau kereta menggunakan bitcoin di laman web seperti Expedia.com misalnya.

Banyak syarikat perbankan cryptocurrency kini menawarkan kad debit bitcoin. Anda mendaftar untuk kad itu, menghantar bitcoin ke kad, kemudian menggunakan kad itu di dunia nyata. Kad-kad ini boleh dibelanjakan di mana sahaja VISA dan MasterCard diterima.

Membelanjakan bitcoin anda di dunia nyata semudah menggunakan kad kredit biasa.

Membeli & Membelanjakan Bitcoin

Terdapat pelbagai laman web pertukaran mata wang khusus untuk membeli bitcoin dan altcoin dengan dana dari akaun bank atau kad kredit. Membeli Bitcoin adalah mudah, terdapat beberapa pilihan untuk membeli altcoin. Cara terpantas untuk memulakan bitcoin adalah dengan mendaftar untuk pertukaran bitcoin seperti Bittrex atau Luno di mana anda dapat membeli, menyimpan dan menerima coin dengan cepat. Inilah proses asas yang perlu anda ikuti:

Langkah 1) Buka akaun pertukaran Bitcoin.
Langkah 2) Berdagang wang fiat untuk Bitcoin atau terima coin.
Langkah 3) Pindahkan Bitcoin anda ke dompet Bitcoin peribadi yang selamat.

Itu sahaja! klik di sini untuk melihat pertukaran terbaik di Malaysia dan di peringkat antarabangsa. Di entri seterusnya, kami akan menerangkan arahan yang lebih khusus – seperti tips tentang cara memilih Exchange Bitcoin yang baik dan apa yang harus diperhatikan.

Di mana Untuk Membuka Akaun Pertukaran (Exchange) Bitcoin?

Terdapat beberapa Exchange Bitcoin utama, dan terdapat beberapa pertukaran pilihan. Orang yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza, dan pelbagai pertukaran menawarkan perkhidmatan yang berbeza.

Negara dan lokasi anda juga berperanan ketika memutuskan pertukaran mana yang akan dipilih. Coinbase adalah pertukaran utama pilihan di AS dan Eropah misalnya, tetapi jika anda berada di Mexico Bitso adalah pilihan terbaik untuk memulakan. Di Malaysia anda boleh gunakan Luno, Bittrex, Remitano atau Binance.

Lihat panduan cara membeli Bitcoin & membuka Akaun Exchange di sini.

5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu
Semakan Saman Secara Online | PDRM, JPJ, AES
Mengapa Melabur Dalam Bitcoin?
Cara Buat Semakan Online Wang Tidak Dituntut
Buat Duit RM100 Sehari 
Bisnes Aiskrim

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency

Posted at

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency. Perkara terburuk yang boleh anda lakukan ialah memasukkan wang anda ke dalam pilihan yang tidak anda ketahui... Read More

Rally Dogecoin 1000 Peratus

Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan!

Posted at

Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan Corak Mencerminkan DOGE Dari Breakout April Pakar strategi dan pedagang crypto teratas mengatakan bahawa dalam jangkaan kemungkinan... Read More

Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?

Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?

Posted at

Adakah duit syiling Shiba Inu akan mencecah $ 1? Analisis pakar sebagai token SURGES sebanyak 264% – SHIBA INU telah meningkat lebih daripada 264.9... Read More

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto?

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto?

Posted at

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto – Adakah cryptocurrency akan mendominasi dunia? Anda mungkin boleh mengatakan sesuatu seperti itu. Mungkin tidak dalam pengertian dystopian,... Read More

6 Perkara Yang Perlu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency

6 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency

Posted at

6 Perkara Yang Perlu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency – Pelaburan cryptocurrency dilihat sebagai salah satu strategi yang paling menguntungkan pada tahun 2021. Oleh kerana... Read More