HOME
Home » Crypto » Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Posted at | Categorised in Crypto

Anda boleh membeli bitcoin dalam talian dari mana-mana Exchange cryptocurrency. Anda juga boleh membeli bitcoin dari penjual swasta di kawasan anda atau dari ATM bitcoin.

Pada masa awal bitcoin, satu-satunya cara untuk membelanjakan bitcoin anda adalah dengan menukar bitcoin anda menjadi mata wang yang boleh digunakan seperti USD.

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun ExchangeCara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange – cointelegraph.com

Namun, hari ini, pengguna bitcoin mempunyai lebih banyak pilihan berbanding sebelumnya. Peruncit utama kini menerima bitcoin dan cryptocurrency utama lain untuk banyak transaksi. Anda boleh membeli kondo di Dubai menggunakan bitcoin, misalnya. Anda boleh membeli tiket kapal terbang atau kereta menggunakan bitcoin di laman web seperti Expedia.com misalnya.

Banyak syarikat perbankan cryptocurrency kini menawarkan kad debit bitcoin. Anda mendaftar untuk kad itu, menghantar bitcoin ke kad, kemudian menggunakan kad itu di dunia nyata. Kad-kad ini boleh dibelanjakan di mana sahaja VISA dan MasterCard diterima.

Membelanjakan bitcoin anda di dunia nyata semudah menggunakan kad kredit biasa.

Membeli & Membelanjakan Bitcoin

Terdapat pelbagai laman web pertukaran mata wang khusus untuk membeli bitcoin dan altcoin dengan dana dari akaun bank atau kad kredit. Membeli Bitcoin adalah mudah, terdapat beberapa pilihan untuk membeli altcoin. Cara terpantas untuk memulakan bitcoin adalah dengan mendaftar untuk pertukaran bitcoin seperti Bittrex atau Luno di mana anda dapat membeli, menyimpan dan menerima coin dengan cepat. Inilah proses asas yang perlu anda ikuti:

Langkah 1) Buka akaun pertukaran Bitcoin.
Langkah 2) Berdagang wang fiat untuk Bitcoin atau terima coin.
Langkah 3) Pindahkan Bitcoin anda ke dompet Bitcoin peribadi yang selamat.

Itu sahaja! klik di sini untuk melihat pertukaran terbaik di Malaysia dan di peringkat antarabangsa. Di entri seterusnya, kami akan menerangkan arahan yang lebih khusus – seperti tips tentang cara memilih Exchange Bitcoin yang baik dan apa yang harus diperhatikan.

Di mana Untuk Membuka Akaun Pertukaran (Exchange) Bitcoin?

Terdapat beberapa Exchange Bitcoin utama, dan terdapat beberapa pertukaran pilihan. Orang yang berbeza mempunyai keperluan yang berbeza, dan pelbagai pertukaran menawarkan perkhidmatan yang berbeza.

Negara dan lokasi anda juga berperanan ketika memutuskan pertukaran mana yang akan dipilih. Coinbase adalah pertukaran utama pilihan di AS dan Eropah misalnya, tetapi jika anda berada di Mexico Bitso adalah pilihan terbaik untuk memulakan. Di Malaysia anda boleh gunakan Luno, Bittrex, Remitano atau Binance.

Lihat panduan cara membeli Bitcoin & membuka Akaun Exchange di sini.

5 Perkara Tentang Cryptocurrency Yang Harus Tahu
Semakan Saman Secara Online | PDRM, JPJ, AES
Mengapa Melabur Dalam Bitcoin?
Cara Buat Semakan Online Wang Tidak Dituntut
Buat Duit RM100 Sehari 
Bisnes Aiskrim

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Membeli Bitcoin & Membuka Akaun Exchange

Apa Itu Ripple

Apa Itu Ripple?

Posted at

Apa Itu Ripple? Ripple adalah teknologi yang bertindak sebagai cryptocurrency dan rangkaian pembayaran digital untuk transaksi kewangan. Ia pertama kali dikeluarkan pada tahun 2012;... Read More

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Posted at

Cryptocurrency paling murah untuk pelaburan pada bulan Julai 2021 Pelabur harus ingat bahawa pasaran kripto tidak stabil seperti pasaran saham. Dan pasaran kripto telah... Read More

LUNO - Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

LUNO – Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

Posted at

Semasa anda menghantar cryptocurrency, mungkin ada masanya anda menghantarnya secara tidak sengaja. Kesalahan biasa ini boleh merangkumi: Memasukkan maklumat penerima tidak betul Mengesahkan kiriman... Read More

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik (Exchange)

Posted at

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik Dalamentry semalam, kami menerangkan bagaimana perlombongan bitcoin berfungsi, termasuk bagaimana blok baru ditambahkan ke blockchain bitcoin. Kami bercakap mengenai... Read More

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Posted at

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu? Internet telah mengubah cara orang hidup dan berniaga, dan boleh dikatakan salah satu kemajuan terbesar dalam sejarah... Read More