HOME
Home » Crypto » Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Posted at | Categorised in Crypto

Semua akaun Bittrex Global mesti disahkan (verify). Ikuti langkah di bawah untuk membuat dan mengesahkan akaun Bittrex Global anda.

Catatan: Semua akaun Bittrex Global ditentukan oleh alamat e-mel unik yang juga merupakan nama pengguna untuk log masuk ke akaun.

Proses untuk membuat dan mengesahkan akaun Bittrex Global merangkumi pelbagai langkah keselamatan untuk mengelakkan akses yang tidak dibenarkan dan melindungi akaun Bittrex Global anda. Harap bersabar dan ikuti semua arahan dengan teliti.

Cara Membuka Akaun Bittrex Global

  1. Untuk memulakan proses pendaftaran akaun, pergi ke: https://global.bittrex.com/Account/Register
  2. Pilih sama ada anda ingin membuat akaun Peribadi atau Korporat dengan memilih butang Jenis Akaun yang sesuai.

Nota: Memilih Korporat akan mengarahkan anda ke lebih banyak maklumat mengenai proses permohonan Akaun Korporat Global Bittrex yang terdapat di sini: https://bittrexglobal.zendesk.com/hc/en-us/articles/360009623960-Corporation-Account-Request

Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Cara Membuka Akaun Global Bittrex

2. Masukkan alamat e-mel anda ke dalam medan alamat E-mel. Ini juga akan menjadi nama pengguna Bittrex Global anda.

3. Masukkan kata laluan ke medan Kata Laluan. Kata laluan mesti sekurang-kurangnya 8 aksara. Untuk meningkatkan keselamatan kata laluan, sangat disarankan untuk membuat kata laluan 12 atau lebih aksara termasuk huruf dan simbol.

4. Klik Buat Akaun. E-mel pengesahan akan dihantar kepada anda. Pergi ke peti masuk e-mel anda dan klik pautan “Sahkan E-mel” dalam e-mel untuk mengesahkan alamat e-mel anda.

5. Setelah berjaya mengesahkan alamat e-mel anda, anda akan diminta untuk mengkaji Syarat Perkhidmatan dengan teliti. Apabila anda telah membaca, memahami, dan bersetuju dengan SEMUA syarat dan sekatan untuk memiliki dan menggunakan akaun Bittrex Global, klik Terima Syarat.

6. Seterusnya, anda akan diarahkan untuk menghantar Maklumat Profil Asas anda. Lengkapkan SEMUA bidang menggunakan papan kekunci dengan aksara LATIN (Bahasa Inggeris). Karakter dan simbol dari bahasa lain tidak dapat diproses dan akan menghasilkan pengesahan yang gagal.

Catatan: Nama akan dibaca terus dari ID anda dan dimasukkan ke profil anda.

Klik Teruskan untuk beralih ke Pengesahan ID. Semua akaun Bittrex Global mesti disahkan (verify) dengan pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan. Untuk arahan langkah demi langkah mengenai cara Mengesahkan Identiti, sila klik di sini.

Terima kasih kerana menyertai komuniti Bittrex Global dan selamat berniaga!

Patutkah Anda Membeli Kripto Shiba Inu?
10 Cryptocurrency Terbaik Untuk Beli Dan HODL Hari Ini
XRP Tetap Popular Di Kalangan Pelabur Institusi

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Apa Itu Ripple

Apa Itu Ripple?

Posted at

Apa Itu Ripple? Ripple adalah teknologi yang bertindak sebagai cryptocurrency dan rangkaian pembayaran digital untuk transaksi kewangan. Ia pertama kali dikeluarkan pada tahun 2012;... Read More

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Posted at

Cryptocurrency paling murah untuk pelaburan pada bulan Julai 2021 Pelabur harus ingat bahawa pasaran kripto tidak stabil seperti pasaran saham. Dan pasaran kripto telah... Read More

LUNO - Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

LUNO – Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

Posted at

Semasa anda menghantar cryptocurrency, mungkin ada masanya anda menghantarnya secara tidak sengaja. Kesalahan biasa ini boleh merangkumi: Memasukkan maklumat penerima tidak betul Mengesahkan kiriman... Read More

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik (Exchange)

Posted at

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik Dalamentry semalam, kami menerangkan bagaimana perlombongan bitcoin berfungsi, termasuk bagaimana blok baru ditambahkan ke blockchain bitcoin. Kami bercakap mengenai... Read More

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Posted at

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu? Internet telah mengubah cara orang hidup dan berniaga, dan boleh dikatakan salah satu kemajuan terbesar dalam sejarah... Read More