HOME

Home » Cryptocurrency » Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Semua akaun Bittrex Global mesti disahkan (verify). Ikuti langkah di bawah untuk membuat dan mengesahkan akaun Bittrex Global anda.

Catatan: Semua akaun Bittrex Global ditentukan oleh alamat e-mel unik yang juga merupakan nama pengguna untuk log masuk ke akaun.

Proses untuk membuat dan mengesahkan akaun Bittrex Global merangkumi pelbagai langkah keselamatan untuk mengelakkan akses yang tidak dibenarkan dan melindungi akaun Bittrex Global anda. Harap bersabar dan ikuti semua arahan dengan teliti.

Cara Membuka Akaun Bittrex Global

  1. Untuk memulakan proses pendaftaran akaun, pergi ke: https://global.bittrex.com/Account/Register
  2. Pilih sama ada anda ingin membuat akaun Peribadi atau Korporat dengan memilih butang Jenis Akaun yang sesuai.

Nota: Memilih Korporat akan mengarahkan anda ke lebih banyak maklumat mengenai proses permohonan Akaun Korporat Global Bittrex yang terdapat di sini: https://bittrexglobal.zendesk.com/hc/en-us/articles/360009623960-Corporation-Account-Request

Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Cara Membuka Akaun Global Bittrex

2. Masukkan alamat e-mel anda ke dalam medan alamat E-mel. Ini juga akan menjadi nama pengguna Bittrex Global anda.

3. Masukkan kata laluan ke medan Kata Laluan. Kata laluan mesti sekurang-kurangnya 8 aksara. Untuk meningkatkan keselamatan kata laluan, sangat disarankan untuk membuat kata laluan 12 atau lebih aksara termasuk huruf dan simbol.

4. Klik Buat Akaun. E-mel pengesahan akan dihantar kepada anda. Pergi ke peti masuk e-mel anda dan klik pautan “Sahkan E-mel” dalam e-mel untuk mengesahkan alamat e-mel anda.

5. Setelah berjaya mengesahkan alamat e-mel anda, anda akan diminta untuk mengkaji Syarat Perkhidmatan dengan teliti. Apabila anda telah membaca, memahami, dan bersetuju dengan SEMUA syarat dan sekatan untuk memiliki dan menggunakan akaun Bittrex Global, klik Terima Syarat.

6. Seterusnya, anda akan diarahkan untuk menghantar Maklumat Profil Asas anda. Lengkapkan SEMUA bidang menggunakan papan kekunci dengan aksara LATIN (Bahasa Inggeris). Karakter dan simbol dari bahasa lain tidak dapat diproses dan akan menghasilkan pengesahan yang gagal.

Catatan: Nama akan dibaca terus dari ID anda dan dimasukkan ke profil anda.

Klik Teruskan untuk beralih ke Pengesahan ID. Semua akaun Bittrex Global mesti disahkan (verify) dengan pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan. Untuk arahan langkah demi langkah mengenai cara Mengesahkan Identiti, sila klik di sini.

Terima kasih kerana menyertai komuniti Bittrex Global dan selamat berniaga!

Patutkah Anda Membeli Kripto Shiba Inu?
10 Cryptocurrency Terbaik Untuk Beli Dan HODL Hari Ini
XRP Tetap Popular Di Kalangan Pelabur Institusi

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Cara Membuka Akaun Bittrex Global

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Cara Membuka Akaun Bittrex Global

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency

Posted at

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency. Perkara terburuk yang boleh anda lakukan ialah memasukkan wang anda ke dalam pilihan yang tidak anda ketahui... Read More

Rally Dogecoin 1000 Peratus

Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan!

Posted at

Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan Corak Mencerminkan DOGE Dari Breakout April Pakar strategi dan pedagang crypto teratas mengatakan bahawa dalam jangkaan kemungkinan... Read More

Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?

Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?

Posted at

Adakah duit syiling Shiba Inu akan mencecah $ 1? Analisis pakar sebagai token SURGES sebanyak 264% – SHIBA INU telah meningkat lebih daripada 264.9... Read More

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto?

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto?

Posted at

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto – Adakah cryptocurrency akan mendominasi dunia? Anda mungkin boleh mengatakan sesuatu seperti itu. Mungkin tidak dalam pengertian dystopian,... Read More

6 Perkara Yang Perlu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency

6 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency

Posted at

6 Perkara Yang Perlu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency – Pelaburan cryptocurrency dilihat sebagai salah satu strategi yang paling menguntungkan pada tahun 2021. Oleh kerana... Read More