HOME
Home » Buat Duit » Inilah Cara Sebenar Anda Buat Duit Dengan YouTube

Inilah Cara Sebenar Anda Buat Duit Dengan YouTube

Posted at | Categorised in Buat Duit

Inilah Cara Sebenar Anda Menjana Wang Dengan YouTube – Kemudahan dan jangkauan internet yang tinggi telah memberi berjuta-juta orang peluang untuk buat duit dengan youtube dengan merakan video apa sahaja kemahiran, bakat atau peluang. Tetapi, seperti halnya usaha buat duit dengan youtube, banyak kesalahpahaman mengelilingi strategi tertentu. Fikirkan: YouTube.

Secara khusus, anda akan secara konsisten melihat nama platform itu naik ke puncak dalam artikel mengenai buat duit dari rumah. Namun, walaupun anda pasti dapat buat duit dengan YouTube, objektif tersebut biasanya tidak dapat dicapai dengan cara tradisional yang semua orang mahu anda percayai.

Inilah Cara Sebenar Anda Buat Duit Dengan YouTube

Inilah Cara Sebenar Anda Buat Duit Dengan YouTube

Sebenarnya, untuk buat duit dengan YouTube, anda harus menggali lebih dalam dan mewujudkan strategi yang lebih lestari.

Cabaran Buat Duit Dengan YouTube

Mitos YouTube seperti ini: Kirimkan beberapa video, tarik penonton dan kemudian dapat duit hasil dari iklan. Kedengarannya sederhana dan mudah, jadi itulah kisah yang digunakan oleh semua orang dan digunakan untuk menjual skema cepat kaya. Namun, kenyataannya adalah bahawa anda tidak boleh menjana pendapatan yang sihat berdasarkan pendapatan iklan YouTube sahaja.

“Walaupun pengiklan membayar jumlah yang lumayan untuk mempromosikan produk mereka melalui iklan video, hanya sebahagian daripada perbelanjaan mereka yang membuatnya menjadi poket pencipta video,” kata pengusaha Michael Johnston. “Sebagai contoh, jika pengiklan membayar rata-rata $ 20 per 1.000 tayangan iklan, video tempat iklan tersebut ditayangkan hanya dapat menghasilkan $ 2 atau $ 3 per 1.000 tontonan.”

Dengan kata lain, anda hanya akan menghasilkan beberapa ribu dolar untuk setiap juta tontonan. Dan, jangan salah faham tentang itu, mendapat berjuta-juta tontonan sangat mencabar. Berita baiknya adalah bahawa iklan YouTube bukan satu-satunya peluang menjana pendapatan bagi individu kreatif yang bersedia bekerja keras dan mengembangkan rancangan perniagaan yang sebenar.

Penyelesaian alternatif untuk menjana pendapatan YouTube

Untuk menjana pendapatan yang sihat dari YouTube, berhenti melihat platform itu sebagai medium yang dapat menghasilkan wang dari dirinya sendiri. Sebaliknya, fikirkan YouTube sebagai pemangkin. Cara sebenar untuk menjana wang dari YouTube adalah dengan memanfaatkan rangkaiannya yang besar. Ini caranya:

1. Jual barang anda sendiri dengan Shopify.

Adakah anda tahu bahawa YouTube adalah enjin carian kedua terbesar di dunia di belakang Google? Dari sudut pandang pemasaran, tidak masuk akal untuk mengabaikan sumber besar ini. Salah satu peluang menjana wang terbaik adalah menggunakan YouTube untuk menjual produk fizikal anda sendiri.

Mari kita anggap bahawa anda sudah mempunyai produk untuk dijual. Anda boleh menyiapkan etalase e-dagang menggunakan sumber seperti Shopify, kemudian menghasilkan video yang sesuai dengan niche produk anda. Pada akhir video, anda dapat menghasilkan CTA yang dikira yang mengalirkan lalu lintas ke halaman arahan produk anda.

Terdapat jelas lebih banyak daripada ini, tetapi untuk semua maksud dan tujuan, seperti itulah corong penjualan. Sekiranya anda mempunyai produk yang bagus dan video anda ringkas dan menarik, corong ini akan berfungsi hampir setiap masa.

2. Jual video premium dengan Yondo.

Sekiranya tujuan akhir anda adalah benar-benar buat duit dari video, ada pilihan yang jauh lebih baik daripada hanya bergantung pada peruntukan pendapatan iklan anda. Sebaliknya, buat saluran YouTube dan bina khalayak. Matlamat utama adalah untuk melibatkan khalayak ini dan membina jenama. Kemudian, setelah anda mendapat reputasi, mulailah mengarahkan trafik ke halaman arahan anda sendiri di mana anda dapat menjual kepada penonton dengan kandungan video premium.

Salah satu cara terbaik untuk melakukannya adalah dengan menggunakan penyelesaian seperti Yondo, yang membolehkan anda membuat kedai anda sendiri yang menjual kandungan video atas permintaan dengan domain anda sendiri. Anda boleh membuat sewa bayar per tontonan, langganan bulanan atau apa sahaja di antaranya. Yang terbaik, anda boleh menetapkan harga dan anda tidak perlu berbahagi hasil dengan YouTube.

3. Trafik terus ke pautan Affiliate.

Pemasaran affiliate jelas merupakan peluang menjana wang dalam talian yang sangat popular. Masalahnya adalah bahawa begitu banyak pemasar afiliasi tidak melakukan usaha yang diperlukan untuk benar-benar menjana pendapatan yang cukup besar.

Daripada bergantung pada blog statik untuk mendorong orang ke pautan affiliate, cuba buat saluran YouTube yang meriah dan gunakannya sebagai pemangkin utama. Oleh kerana internet terus bergerak ke arah video sebagai bentuk utama kandungan, anda dapat terus maju dan mulai mendapat keuntungan sekarang.

4. DapatkanPenaja

Sekiranya anda mempelajari YouTuber yang paling berjaya, anda akan melihat tajaan dan iklan yang mereka ada dalam rakaman video mereka. Tawaran ini adalah peluang yang telah dibuat sendiri oleh pembuat video.

Perkara hebat mengenai penajaan ialah anda tidak perlu meminggirkan YouTube. Selain itu, anda boleh merundingkan kontrak yang anda mahukan berdasarkan tayangan dan saiz trafik anda. Dalam kebanyakan kes, jumlah pendapatan yang anda hasilkan dari penajaan jauh lebih banyak daripada pendapatan iklan YouTube. (Sementara itu, anda masih boleh menjana pendapatan iklan. Jadi seperti mempunyai dua sumber pendapatan dari video yang sama.)

5. Peralihan Ke Siaran Secara Live.

Akhirnya, manfaatkan reputasi YouTube anda dan tarik trafik secara Live Sekiranya saluran YouTube yang anda hasilkan tertumpu pada niche atautrafik tertentu, lakukan kajian mengenai persidangan tahunan atau acara industri lain yang mempunyai perbincangan utama. Kemudian, gunakan statistik YouTube dan beberapa klip terbaik anda, untuk mengumpulkan pakej dan arahan kepada pengarah acara ini.

Enggagement bercakap secara Live boleh menjadi lumayan. Adalah mungkin untuk menjana ribuan ringgit hanya dari persembahan selama satu jam. Oleh itu, pastikan anda mencari peluang ini. dan jangan sekali-kali mengabaikan peluang untuk meningkatkan khalayak anda.

6. Berfikir di luar kotak.

Bolehkah anda menjana wang dengan YouTube? Tentunya boleh dan ramai yang telah berjaya. Adakah anda akan menjana pendapatan besar dengan bergantung HANYA pada pendapatan iklan? Tidak semestinya. Sebagai gantinya, anda perlu mengenal pasti cara di mana anda dapat memanfaatkan rangkaian YouTube untuk mencapai aliran pendapatan.

Cara Mudah Jadi Youtuber – Klik Di Sini

Cara Buat Duit Di Youtube Cara Mudah
Cara buat duit online
Cara terbaik buat duit online
Jenama tudung paling popular dan terlaris

 

Tags :

Related Post to Inilah Cara Sebenar Anda Buat Duit Dengan YouTube

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Posted at

Bolehkah anda buat duit dengan blog di Malaysia? Jawapan mudahnya adalah ya. Persoalan sebenarnya ialah, adakah cukup dengan blogging boleh buat duit yang mencukupi... Read More

8 Cara Buat Duit Secara Online Yang Berkesan

Posted at

Ingin buat duit secara online tanpa meninggalkan rumah semasa wabak koronavirus? Atau adakah anda ingin mengetahui cara buat duit secara online supaya anda dapat... Read More

Kaedah Mudah Dan Berkesan Untuk Menjana Wang Dalam Talian

Kaedah Mudah Dan Berkesan Untuk Menjana Wang Dalam Talian

Posted at

Kaedah mudah dan berkesan untuk menjana wang dalam talian (secara online). Revolusi Internet telah membuka banyak jalan untuk pelaburan yang menguntungkan dan pulangan yang... Read More

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense

Posted at

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense – Gambaran Keseluruhan dan Petua Menjana Wang Menggunakan AdSense. Google AdSense adalah program periklanan yang memungkinkan anda... Read More

Buat Duit Dengan Google Adsense

Buat Duit Dengan Google Adsense

Posted at

Buat Duit Dengan Google Adsense – Pernah terfikir bagaimana jana wang dengan iklan di laman web anda? Cuba Google AdSense Terdapat banyak cara untuk... Read More