HOME
Home » Cryptocurrency » Cardano Altcoin Berpotensi Besar Membuat Anda Jadi Jutawan

Cardano Altcoin Berpotensi Besar Membuat Anda Jadi Jutawan

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Altcoin Cardano (ADA) telah menjadi kegemaran pelabur dalam beberapa bulan terakhir ini. Dari tahun ke tahun, ADA telah meningkat harganya melebihi 570% dan harganya pada masa ini mencecah sekitar $ 1.50

Sebagai perbandingan, Bitcoin (CCC: BTC-USD) dan Ethereum (CCC: ETH-USD) masing-masing telah meningkat harganya lebih dari 98% dan 144%.

Hari ini, terdapat ribuan altcoin yang boleh dibeli oleh seseorang. Dengan permodalan pasaran sekitar $ 39 bilion, Cardano, platform blockchain, kini termasuk di antara sepuluh crypto teratas.

Cardano Altcoin Berpotensi Besar Membuat Anda Jadi Jutawan

Cardano Altcoin Berpotensi Besar Membuat Anda Jadi Jutawan

Kini para pelabur tertanya-tanya adakah semangat semasa dapat mendorong ADA lebih tinggi. Dalam beberapa minggu mendatang, gembar-gembur terkini di Cardano mungkin digantikan oleh pengambilan untung dan peningkatan yang tidak menentu.

Walau bagaimanapun, “bull run” di banyak altcoin seperti Cardano mungkin baru bermula. Inilah sebabnya.

Platform Cardano semakin berkembang

Platform Cardano memulakan pengembangannya pada tahun 2015 sebelum siap dan dilancarkan kepada umum pada tahun 2017. Ia ditubuhkan oleh Charles Hoskinson, yang merupakan pengasas bersama Ethereum.

ADA adalah native token platform Cardano, yang telah diilhamkan oleh penyelidikan akademik. Setiap transaksi direkodkan secara kekal dan telus di platform blockchain. The Cardano Foundation bertindak sebagai penjaga yang mempromosikan dan menyeragamkan platform.

Penyelidikan terbaru oleh Kursat Aydinli dari University of Zurich, Switzerland, menyoroti, “Cardano adalah blockchain Proof-of-Stake (PoS) yang dimulakan dan dikembangkan oleh IOHK Foundation, sebuah syarikat teknologi yang mengkhususkan diri dalam aplikasi peer-to-peer dan cryptocurrency. ”

Bitcoin mempunyai sistem bukti kerja (PoW) yang lebih mahal. Terdapat dua lapisan utama: Cardano Settlement Layer (CSL) dan Cardano Computational Layer (CCL). Sebagai unit akaun, CCL adalah tempat transaksi ADA berlaku hampir seketika dengan bayaran transaksi yang minimum.

Sebaliknya, sebagai tulang belakang teknologi blockchain, CCL adalah di mana fungsi lanjutan mengenai kontrak pintar atau pengenalan identiti berlaku. Penganalisis Blockchain mengharapkan platform Cardano menjadi nama terkemuka dalam membina kontrak pintar dan membuat aplikasi yang terdesentralisasi.

Pada bulan Mac, ADA telah tersedia di Coinbase, platform pertukaran cryptocurrency yang dijangka akan dibuka pada tahun 2021. Sebelum ini, banyak individu memperdagangkannya di platform Binance. Kini, penawaran ADA terbuka untuk khalayak yang jauh lebih besar, yang bermaksud lebih banyak permintaan.

Berita terbaru datang dari Charles Hoskinson, yang mengatakan Cardano tidak lama lagi dapat menyokong pasar Non-Fungible Token (NFT). Perkembangan seperti ini pastinya menjadi pemangkin utama harga ADA.

Cardano Altcoin Berpotensi Besar Membuat Anda Jadi Jutawan

Pemimpin altcoin pada tahun 2020 tidak semestinya menjadi nama teratas pada tahun 2021. Cardano kekal sebagai pesaing kuat untuk menjadi salah satu altcoin terbaik untuk baki tahun ini.

Oleh kerana cap pasarannya yang besar, kini merupakan mata wang yang sangat popular di antara banyak di ruang crypto. Ramai di pasaran sekarang menjangkakan ADA akan meningkat lebih dari $ 2 dalam beberapa bulan akan datang.

Walau bagaimanapun, terdapat risiko dengan cryptos. Teknologi blockchain masih di peringkat awal. Oleh kerana anonimiti mudah didapati, penipu dapat dengan mudah bersembunyi di sebalik senarai nombor.

Lebih jauh lagi, walaupun syarikat besar beraleh ke dunia kripto, masih ada banyak bukti nyata bahawa ADA, atau altcoin lain, dapat menjadi sebahagian dari kehidupan seharian kita dalam masa terdekat. Penggabungan ke arus perdana memakan masa dan mahal.

Pelabur yang berminat harus mengawasi Cardano dengan tujuan untuk membeli semasa harga menjunam. Mereka yang ragu-ragu terhadap altcoin mungkin ingin memerhatikan dan menyelidikinya lebih jauh buat masa ini.

Sebagai teknologi baru, blockchain, dan sebagai kelas aset baru, altcoin akan menawarkan lebih banyak peluang untuk pelabur jangka panjang.

Pada tarikh penerbitan, Tezcan Gecgil tidak memiliki (baik secara langsung atau tidak langsung) posisi dalam sekuriti yang disebutkan dalam artikel ini.

Tezcan Gecgil telah bekerja dalam pengurusan pelaburan selama lebih dari dua dekad di A.S. dan UK. Selain pendidikan tinggi formal di lapangan, dia juga telah menyelesaikan ketiga-tiga tahap peperiksaan Chartered Market Technician (CMT). Minatnya adalah untuk perdagangan opsyen berdasarkan analisis teknikal syarikat yang kuat secara asasnya. Dia sangat suka membuat panggilan tertutup mingguan untuk menjana pendapatan.

Untuk membeli apa-apa Altcoin termasuk Cardano, anda perlu membeli Bticoin terlebih dahulu, jalan yang paling mudah mendapatkan Bitcoin ialah melalui Luno yang diterimapakai di Malaysia.

Kemudian anda transfer BTC anda ke Bittrex.Globble.com dan lakukan trnasaksi pembeli di Bittrex.

Log masuk / Daftar

Artikel ini hanyalah sebagai pengetahuan umum dan tidak boleh diambil sebagai nasihat kewangan.

Tags :

Related Post to Cardano Altcoin Berpotensi Besar Membuat Anda Jadi Jutawan

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More