HOME
Home » Cryptocurrency » Cryptocurrency Terbaik Dibeli Sekarang HODL Sebelum Meletop!

Cryptocurrency Terbaik Dibeli Sekarang HODL Sebelum Meletop!

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

 

Beberapa tahun yang lalu ada yang menyangka harga Bitcoin boleh mencapai tahap $ 62,000 yang akan menarik sejumlah besar pelabur ke pasaran crypto.

Sebelum kita memulakan, penting untuk jelas bahawa ini adalah panduan pendidikan untuk memahami Bitcoin, bukan nasihat pelaburan.

Dunia tergila-gila dengan mata wang kripto kerana pasaran kripto menyaksikan kenaikan besar pada separuh pertama tahun ini. Ini juga membawa kepada penambahan cryptocurrency baru.

Beberapa tahun yang lalu anda mungkin menyangka bahawa Bitcoin boleh mencecah harga $ 62,000 yang akan menarik sejumlah besar pelabur ke pasaran crypto. Sebilangan orang yang berminat memasuki keretaapi crypto ini ada yang masih keliru dan menunggu masa yang tepat.

Saat ini pasaran Crypto berada dalam fasa pemulihan kerana bulls sedang berusaha merebut pasaran. Dengan Bitcoin memimpin pasaran, altcoin juga mengikuti rajanya. Semua duit syiling maya (coin) yang dibina setelah populariti Bitcoin disebut altcoin yang akhirnya bermaksud “alternatif kepada Bitcoin.”

Cryptocurrency Terbaik Dibeli Sekarang HODL Sebelum Meletop!

Artikel ini akan memberi tumpuan kepada altcoin terbaik untuk dibeli untuk pulangan maksimum. Oleh itu, jika anda bersedia melabur maka berikut adalah beberapa syiling yang boleh anda pertimbangkan untuk dibeli sebelum mereka naik.

Ethereum – ETH

Cryptocurrency Terbaik Dibeli Sekarang HODL Sebelum Meletop!

Ethereum adalah teknologi blockchain generasi seterusnya yang telah mendapat perhatian hangat kerana menjadi cryptocurrency kedua terbesar selepas Bitcoin. ETH adalah pesaing teratas untuk senarai membeli cryptocurrency terbaik.

Fakta bahawa ia direka untuk menyokong aplikasi yang terdesentralisasi dan pengembangannya menjadikannya terpisah daripada syiling lain. ETH adalah platform blockchain pertama yang mengaktifkan kontrak pintar dan inovasi ini telah mendorong serangkaian penyelesaian canggih.

Diharapkan ETH akan terus bersinar cerah dan memecah pasaran pada masa akan datang.

Dogecoin (DOGE)

Cryptocurrency Terbaik Dibeli Sekarang HODL Sebelum Meletop!

Bermula sebagai meme cryptocurrency Dogecoin diperkenlkan pada 6 Desember 2013. Tahun 2021 telah menjadi tahun cemerlang bagi Dogecoin. Peningkatan besar sebanyak 15,000% menjadikannya salah satu cryptocurrency panas untuk dibeli sebelum meletup.

Doge telah memberikan dorongan besar kepada semua altcoin yang berusaha membuktikan keberadaan mereka di pasaran. Dengan dorongan besar oleh Tesla dan bos SpaceX, Elon Musk Dogecoin telah menjadi pelopor perlumbaan baru aset digital.

Pada pertengahan April 2021, Doge melakukan aksi rali besar untuk mencapai tanda $ 0.74 yang sebenarnya mengatasi Ford Motors dan Twitter dalam pasaran.

Shiba Inu (SHIB)

Cryptocurrency Terbaik Dibeli Sekarang HODL Sebelum Meletop!

Dikenali sebagai “pembunuh Dogecoin” Shiba Inu adalah cryptocurrency bertema anjing Jepun yang telah mengagumkan dan mendapat minat para pelabur. Dilancarkan pada bulan Ogos 2020, Shiba Inu telah menjadi pasaran utama dan koin digital yang paling banyak dibincangkan di pasaran.

Dengan peningkatan sebanyak 21,000% hanya dalam satu minggu menjadikannya salah satu token terbaik untuk dibeli untuk jangka masa panjang. Ketika komuniti SHIB berkembang, koin itu mengembangkan ekosistem yang rancak di mana beberapa aktiviti berkaitan kripto dapat dilakukan.

Baru-baru ini, ia melancarkan platform pertukaran terdesentralisasi (DEX) yang membolehkan penggunanya memberikan kecairan dan memperoleh ganjaran.

CHAINLINK (LINK)

LINK adalah antara altcoin terbaik untuk dilaburkan pada tahun ini kerana projek ini masih menarik minat pelabur runcit dan institusi. Chainlink memperluas kemampuan kontrak pintar dengan membolehkan akses ke data dunia nyata dan pengiraan di luar rantai sambil mengekalkan jaminan keselamatan dan kebolehpercayaan yang melekat pada teknologi blockchain.

XRP Ripple

Ripple yang dilancarkan pada tahun 2021 sebenarnya adalah salah satu projek blockchain tertua di dunia. Ia tidak seperti duit syiling yang lain kerana tujuannya adalah untuk membuat pembayaran rentas sempadan lebih mudah.

Seperti dalam Coinpedia, harganya melonjak dari $ 0,2 dan menyentuh tanda $ 0,5 pada bulan Februari yang membantunya untuk menaikkan harganya mendekati $ 1 pada bulan April. Memberi reaksi kepada rali sebelumnya, duit syiling tersebut mencapai tahap tinggi awal pada $ 1.9 tetapi kejatuhan pasaran menjadikan harga duit syiling itu menjadi $ 1.06.

SOLANA

Solana adalah blockchain berskala web yang menyediakan aplikasi dan pasar yang pantas, selamat, terukur, terdesentralisasi. Sistem ini menyokong 50,000 TPS (Transaksi sesaat) dan 400ms Block Times. Matlamat utama perisian Solana adalah untuk menunjukkan bahawa ada kemungkinan algoritma perisian menggunakan kombinasi untuk membuat blockchain.

Ini akan membolehkan throughput transaksi dibuat secara berkadar dengan lebar jalur rangkaian yang memenuhi semua sifat blockchain: skalabiliti, keselamatan dan desentralisasi. Tambahan pula, sistem ini dapat menyokong batas atas 710,000 TPS pada rangkaian gigabit standard dan 28,4 juta tps pada rangkaian 40 gigabit.

Komputer INTERNET

Komputer Internet adalah inovasi terhadap teknologi blockchain biasa. Walaupun cryptocurrency lain seperti Ethereum tertumpu pada teknologi Proof-of-Stake, ICP tidak menggunakan Proof of Work atau Proof of Stake. Sebaliknya, ia menggunakan pertanyaan dan panggilan.

Teknologi revolusioner ini bertujuan untuk menggabungkan kekuatan pemprosesan data berkelajuan tinggi di internet dengan keselamatan dan ketidakpercayaan teknologi blockchain. Komputer Internet dibuat oleh yayasan DFINITY yang mempunyai ratusan ahli pasukan yang mengagumkan.

Tron

Tron adalah platform terdesentralisasi berasaskan blockchain yang bertujuan untuk membina sistem hiburan kandungan digital global percuma dengan teknologi storan tersebar, dan membolehkan perkongsian kandungan digital yang mudah dan menjimatkan.

Sebahagian dari Altcoin ini anda boleh dapatkan di Luno.

Deposit Transfer Bank Untuk Pelanggan Luno Di Malaysia
Mengapa Luno Perlu Mengesahkan Identiti Anda?
Bagaimana Saya Mengesahkan Identiti Saya Dengan Luno?
Apakah Itu Bitcoin Dan Patutkah Anda Membelinya?
Cara Menggunakan Dompet (Wallet) Luno Anda
LUNO – Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?
Apa itu NFT (Non-Fungible Token)?
DOGECOIN Dan ETHEREUM Memimpin Pasaran Crypto Tiba-tiba Kembali
XRP AKAN MENCAPAI $ 11400 KETIKA MENGHASILKAN SETIAP KELAS ASET DI DUNIA

Tags :

Related Post to Cryptocurrency Terbaik Dibeli Sekarang HODL Sebelum Meletop!

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More