HOME
Home » Cryptocurrency » 10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya

10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya!

Membeli mata wang kripto ini sebelum 2022 pasti akan menjadikan anda kaya.

Mata wang kripto boleh menjadi bahagian penting dalam portfolio pelaburan anda jika diuruskan dengan betul. Membeli berbilang syiling mata wang kripto malah boleh membantu menambah pelaburan anda kerana peningkatan melindungi anda daripada kehilangan semua wang titik peluh anda.

Perdagangan kripto adalah salah satu kaedah paling popular untuk menjana wang, tetapi terdapat banyak turun naik yang menjadikannya sangat berisiko. Dalam skema besar perkara, ini akan menjadi pemikiran yang menakutkan bagi mana-mana orang yang bekerja keras, tetapi apabila terdapat risiko yang tinggi, terdapat peluang yang cukup baik untuk mendapat ganjaran yang lebih tinggi.

Terdapat strategi lain yang berkesan untuk membuat keuntungan dengan mata wang kripto. Artikel ini memaparkan senarai sepuluh mata wang kripto terbaik untuk dibeli sebelum 2022 jika anda ingin menjadi kaya.

10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya!

Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya

Berikut ialah senarai sepuluh mata wang kripto terbaik untuk dibeli sebelum 2022:

Bitcoin (BTC)

Senarai sepuluh mata wang kripto teratas untuk dibeli sebelum 2022 tidak lengkap tanpa raja kripto. Dicipta pada tahun 2009 oleh seseorang di bawah nama samaran Satoshi Nakamoto, Bitcoin (BTC) telah menjadi nama terkenal di seluruh dunia. Seperti kebanyakan mata wang kripto, BTC berjalan pada rantaian blok, atau transaksi pengelogan lejar yang diedarkan merentasi rangkaian beribu-ribu komputer. Bitcoin menjanjikan bayaran yang lebih rendah daripada kaedah pembayaran tradisional dan dikendalikan oleh sistem terdesentralisasi kerana ia tidak disokong oleh kerajaan atau mana-mana komoditi.

Baca juga: Cara Membeli Bitcoin Dengan Luno

Ethereum (ETH)

Dicipta pada tahun 2013 oleh pengaturcara Vitalik Buterin, Ethereum, seperti mana-mana rantaian blok, adalah pangkalan data maklumat yang direka untuk tidak boleh digodam. Ether, atau ETH, ialah mata wang kripto yang digunakan untuk menyelesaikan transaksi pada rantaian blok. Ether ialah mata wang kripto asli platform. Di antara mata wang kripto, Ether adalah yang kedua selepas Bitcoin dalam permodalan pasaran.

Ethereum Mencecah $ 4,000 Menandakan Kehadiran Paus

Polkadot (DOT)

Polkadot ialah protokol rangkaian yang membenarkan data sewenang-wenangnya—bukan hanya token—dipindahkan merentasi rantaian blok. Ini bermakna Polkadot ialah persekitaran aplikasi berbilang rantaian sebenar di mana perkara seperti pendaftaran rantaian silang dan pengiraan rantaian silang adalah mungkin. Polkadot sememangnya salah satu mata wang kripto terbaik untuk dibeli sebelum 2022 untuk menjadi kaya.

Baca juga: 10 Cryptocurrency Terbaik Untuk Beli Dan HODL Hari Ini

Dogecoin (DOGE)

Memandangkan sifat spekulatif mata wang kripto, populariti sahaja adalah kritikal. Bagi penilaian, Dogecoin adalah bernilai kerana yang lain percaya token itu akan meningkat dalam nilai. Mereka yang melabur dalam DOGE juga bergantung pada lebih banyak tajuk berita daripada gembar-gembur selebriti. Dogecoin ialah mata wang kripto yang dicipta oleh jurutera perisian Billy Markus dan Jackson Palmer, yang memutuskan untuk mencipta sistem pembayaran sebagai “gurauan”, mempersendakan spekulasi liar dalam mata wang kripto pada masa itu.

Baca juga: Dia Seorang Jutawan Dogecoin Dan Dia Tidak Menjualnya

Tether  (USDT)

Tether berguna untuk pelabur crypto kerana ia menawarkan cara untuk mengelakkan turun naik melampau mata wang kripto lain. Tambahan pula, mempunyai USDT (berbanding dengan dolar A.S.) menghapuskan kos transaksi dan kelewatan yang menjejaskan pelaksanaan perdagangan dalam pasaran crypto.

Baca juga: Cara Nak Beli Cryptocurrency Di Malaysia

Cardano (ADA)

Cardano ialah platform blockchain awam. Ia adalah sumber terbuka dan terdesentralisasi, dengan konsensus dicapai menggunakan bukti kepentingan. Ia boleh memudahkan transaksi peer-to-peer dengan mata wang kripto dalamannya, Ada. Cardano diasaskan pada 2015 oleh pengasas bersama Ethereum Charles Hoskinson. Cardano juga berfungsi seperti Ethereum untuk membolehkan kontrak pintar dan aplikasi terdesentralisasi, yang dikuasakan oleh ADA, syiling asalnya. Token ADA Cardano mempunyai pertumbuhan yang agak sederhana berbanding dengan syiling crypto utama yang lain.

Baca juga: Cardano Altcoin Berpotensi Besar Membuat Anda Jadi Jutawan

Syiling Binance (BNB)

Binance dicipta sebagai token utiliti untuk yuran dagangan diskaun pada 2017, tetapi penggunaannya telah berkembang kepada pelbagai aplikasi, termasuk pembayaran untuk yuran transaksi (di Rantaian Binance), tempahan perjalanan, hiburan, perkhidmatan dalam talian dan perkhidmatan kewangan. Pertukaran mengambil bayaran untuk melaksanakan transaksi crypto, dan sebahagian daripada sebab Binance begitu popular ialah yuran transaksinya adalah antara yang terendah di dunia. Pengguna hanya membayar 0.1% untuk melaksanakan setiap berbilion dagangan tersebut.

XRP (XRP)

Dicipta oleh beberapa pengasas yang sama seperti Ripple, teknologi digital dan syarikat pemprosesan pembayaran, XRP boleh digunakan pada rangkaian itu untuk memudahkan pertukaran jenis mata wang yang berbeza, termasuk mata wang fiat dan mata wang kripto utama yang lain. Ia adalah salah satu mata wang kripto terbaik untuk dibeli sebelum 2022.

Baca juga: XRP Tetap Popular Di Kalangan Pelabur Institusi

Solana (SOL)

Dapatkan MYR 25.00 dalam Bitcoin untuk anda dan rakan anda

Solana ialah platform blockchain awam. Dibangunkan untuk membantu kuasa penggunaan kewangan terdesentralisasi (DeFi), apl terdesentralisasi (DApps) dan kontrak pintar, Solana menjalankan mekanisme bukti pegangan dan bukti sejarah hibrid unik yang membantunya memproses urus niaga dengan cepat dan selamat. Bloomberg menganggap Solana sebagai “saingan jangka panjang yang berpotensi untuk Ethereum”. Seperti Ethereum, Solana juga boleh menjalankan kontrak pintar.

Dapatkan MYR 25.00 PERCUMA dalam Bitcoin untuk anda dan rakan anda!

Syiling USD (USDC)

USD Coin (USDC) ialah stablecoin Dolar AS bercagar sepenuhnya berdasarkan rangka kerja stablecoin fiat sumber terbuka yang dibangunkan oleh Centre, sebuah konsortium yang diasaskan oleh Circle dan Coinbase. Token USDC adalah serasi ERC-20 dan boleh digunakan dengan mana-mana dompet atau perkhidmatan digital yang serasi dengan ERC-20.

Related Post to 10 Cryptocurrency Yang Akan Membuat Anda Kaya

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More