HOME
Home » Cryptocurrency » DOGECOIN Dan ETHEREUM Memimpin Pasaran Crypto Tiba-tiba Kembali

DOGECOIN Dan ETHEREUM Memimpin Pasaran Crypto Tiba-tiba Kembali

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Bitcoin, Ethereum (ETHER), Cardano (ADA) dan dogecoin (DOGE) semuanya meningkat pada hari Khamis, kerana pasaran crypto yang kuat akhirnya menunjukkan tanda-tanda pemulihan.

Selepas beberapa hari yang tenang pada awal bulan Jun, berita positif mengenai dogecoin yang ditambahkan ke Coinbase menyaksikan kenaikan harga mendadak untuk cryptocurrency yang diilhamkan oleh meme pada hari Rabu.

Ia meningkat lebih dari satu pertiga dalam beberapa jam dan terus diperdagangkan di atas $ 0.40 di tengah-tengah jeritan online dari “Doge Army” untuk mendorongnya melewati paras tertinggi sepanjang masa sebelumnya dari $ 0.72 hingga $ 1.

Bitcoin, yang menempel pada band yang agak sempit antara $ 34,000 dan $ 38,000 sejak akhir Mei, akhirnya keluar pada hari Khamis pagi dan kini kelihatan menguji $ 40,000. Ether telah menyaksikan kenaikan 4 peratus yang serupa dan kini mendorong kembali ke arah $ 3,000.

Kami akan mendapat semua berita dan kemas kini terkini dari pasaran crypto di sini.

Sentimen Elon Musk – harga bitcoin menjunam

Tweet dan komen Elon Musk yang berkaitan dengan cryptocurrency mempunyai kecenderungan untuk memindahkan pasaran – ke dua-dua arah (naik dan turun).

Ketika dia mengumumkan bahawa Tesla akan menerima pembayaran bitcoin, harga melonjak tinggi. Ketika dia mengatakan bahawa pembayaran kripto tidak akan diterima lagi, harga menjunam. (Kemampuannya untuk mempengaruhi lintasan dogecoin bahkan lebih mendalam, walaupun ini hampir sebulat suara positif.)

Analisis baru dari firma pelacak sentimen Awario telah mendedahkan bahawa nisbah tweet positif-negatif tentang Musk beralih secara signifikan ke arah negatif pada bulan Mei, sesuai dengan penurunan harga bitcoin. Menjejaki kata kunci tertentu mendapati bahawa sikap dalam talian beralih ke jutawan teknologi pada masa yang tepat ketika dia menarik sokongan bitcoin dan pasaran berubah.

DOGECOIN Dan ETHEREUM Memimpin Pasaran Crypto Tiba-tiba Kembali

Ini sekali lagi menunjukkan pengaruh yang semakin meningkat yang dimiliki Musk di ruang angkasa, dan juga betapa memecah-belahkan dengan kehadirannya di dalam dunia kripto.

Harga Bitcoin menjunjukkan kenaikan baru sepanjang masa bulan ini?

Dengan peningkatan bitcoin hampir mencecah $ 40,000, beberapa penganalisis berharap kenaikan semasa dapat berterusan untuk sepanjang bulan ini ke tahap tertinggi sepanjang masa.

Ini adalah ramalan yang sangat optimis, dan hanya berdasarkan corak pasaran sebelumnya, tetapi ini menunjukkan adanya sentimen positif yang lebih umum pada awal bulan baru.

Bitcoin kini meningkat lebih daripada 5 peratus dalam tempoh 24 jam terakhir, dan mencapai tahap tertinggi sejak minggu ini.

‘Bangkitlah Doge Army’

Pembuat makanan ringan Amerika Slim Jim terlibat dalam kenaikan harga dogecoin ketika ini, berkongsi “traffic sign” dengan kata-kata: “Rise Up Doge Army.”

Dengan cryptocurrency pada perarakan sekali lagi, terdapat panggilan baru di media sosial untuk menaikkan harganya ke $ 1.

Doge Army setakat ini berjaya mengatasi jangkaan pasaran sepanjang 2021, dengan kenaikan harga stratosfera didorong hampir sepenuhnya oleh meme dan emoji roket.

Dalam usaha menjelaskan fenomena itu bulan lalu, pengasas Traders of Crypto Antony Portno mengatakan kepada The Independent: “Media sosial telah menjadi penyumbang utama pertumbuhan dogecoin. Ini telah mengumpulkan pengikut.

“Ia telah menjadi koin anti-establishment. Ya, tidak masuk akal sebagai pelaburan ‘fundamentals’ tetapi siapa anda untuk memberitahu saya apa yang boleh saya laburkan?

Cara membeli Bitcoin dengan kad kredit
Mengapa melabut dalam Bitcoin?

Tags :

Related Post to DOGECOIN Dan ETHEREUM Memimpin Pasaran Crypto Tiba-tiba Kembali

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More