HOME
Home » Cryptocurrency » Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Dogecoin Turun Selepas Penampilan SNL Elon Musk. Ini adalah Peringatan untuk ‘Jual Berita.’

Mata wang cypto berasaskan Meme Dogecoin jatuh selepas persembahan CEO Tesla Elon Musk yang mengadakan Saturday Night Live. Ini, merupakan pelajaran yang menyakitkan bagi pelabur cryptocurrency baru bahawa dalam pasaran pelabur akan “buy on roumers and sell on news”.

Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Dogecoin turun 36% pada perdagangan pagi Ahad, jatuh kepada 46 sen, sebelum naik kembali ke 50 sen pada pagi Isnin.

Terdapat beberapa lelucon Dogecoin pada Sabtu malam hingga Ahad pagi. Musk mula bergurau itu adalah hadiah Hari Ibu untuk ibunya Maye. Dalam sketsa mengenai Old West Musk yang dicadangkan, mata wang kripto mungkin lebih baik daripada sistem kewangan yang berlaku pada masa itu — emas, digali keluar, dan ditukarkan dengan wang kertas hijau.

Masalah bagi pelabur Doge mungkin berada di segmen Pertunjukan Akhir ketika Musk muncul sebagai pakar kewangan Lloyd Ostertag untuk menjelaskan Dogecoin. Setelah pertukaran dengan tuan rumah Michael Che dan Colin Jost, cuba menjelaskan apa itu Dogecoin, Ostertag memutuskan “ia adalah hustle.”

Dogecoin bermula tahun ini dengan pecahan satu sen. Pada harga 46 sen, kripto masih meningkat hampir 10.000% tahun ini, yang memberikan ketawa kepada pelabur Dogecoin awal.

Ke depan, peniaga crypto boleh menjangkakan akan mengalami banyak turun naik. Tidak ada seorang pun, termasuk Musk, yang membaca di mana Dogecoin akan didagangkan untuk jangka panjang.

Bagi syarikat Elon Musk, Tesla, ia mendapat banyak liputan berita percuma termasuk banyak video dalam talian yang dipaparkan yang menunjukkan Cybertruck baru syarikat itu akan dijual pada akhir tahun.

Stok Tesla boleh menggunakan pemangkin seperti PR percuma. Saham turun sekitar 5% dari tahun ke tahun, di sebalik kenaikan yang setanding dengan S&P 500 dan Dow Jones Industrial Average.

Masa, seperti pertunjukan Dogecoin, boleh menjadi segalanya dengan aset yang tidak menentu. Saham Tesla masih meningkat sekitar 310% dalam tempoh 12 bulan yang lalu.

Melabur Dalam Bitcoin: Perkara Penting Yang Anda Perlu Tahu Mengenainya
Adakah Dogecoin Pelaburan Yang Baik? Melonjak 1,000% Dalam Sebulan!
Cryptocurrency Dan Penipuan (Scam), Apa Yang Anda Perlu Tahu?
Apakah Perbezaan Antara Bitcoin Dan XRP?

Tags :

Related Post to Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More