HOME
Home » Crypto » Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Posted at | Categorised in Crypto

Dogecoin Turun Selepas Penampilan SNL Elon Musk. Ini adalah Peringatan untuk ‘Jual Berita.’

Mata wang cypto berasaskan Meme Dogecoin jatuh selepas persembahan CEO Tesla Elon Musk yang mengadakan Saturday Night Live. Ini, merupakan pelajaran yang menyakitkan bagi pelabur cryptocurrency baru bahawa dalam pasaran pelabur akan “buy on roumers and sell on news”.

Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Dogecoin turun 36% pada perdagangan pagi Ahad, jatuh kepada 46 sen, sebelum naik kembali ke 50 sen pada pagi Isnin.

Terdapat beberapa lelucon Dogecoin pada Sabtu malam hingga Ahad pagi. Musk mula bergurau itu adalah hadiah Hari Ibu untuk ibunya Maye. Dalam sketsa mengenai Old West Musk yang dicadangkan, mata wang kripto mungkin lebih baik daripada sistem kewangan yang berlaku pada masa itu — emas, digali keluar, dan ditukarkan dengan wang kertas hijau.

Masalah bagi pelabur Doge mungkin berada di segmen Pertunjukan Akhir ketika Musk muncul sebagai pakar kewangan Lloyd Ostertag untuk menjelaskan Dogecoin. Setelah pertukaran dengan tuan rumah Michael Che dan Colin Jost, cuba menjelaskan apa itu Dogecoin, Ostertag memutuskan “ia adalah hustle.”

Dogecoin bermula tahun ini dengan pecahan satu sen. Pada harga 46 sen, kripto masih meningkat hampir 10.000% tahun ini, yang memberikan ketawa kepada pelabur Dogecoin awal.

Ke depan, peniaga crypto boleh menjangkakan akan mengalami banyak turun naik. Tidak ada seorang pun, termasuk Musk, yang membaca di mana Dogecoin akan didagangkan untuk jangka panjang.

Bagi syarikat Elon Musk, Tesla, ia mendapat banyak liputan berita percuma termasuk banyak video dalam talian yang dipaparkan yang menunjukkan Cybertruck baru syarikat itu akan dijual pada akhir tahun.

Stok Tesla boleh menggunakan pemangkin seperti PR percuma. Saham turun sekitar 5% dari tahun ke tahun, di sebalik kenaikan yang setanding dengan S&P 500 dan Dow Jones Industrial Average.

Masa, seperti pertunjukan Dogecoin, boleh menjadi segalanya dengan aset yang tidak menentu. Saham Tesla masih meningkat sekitar 310% dalam tempoh 12 bulan yang lalu.

Melabur Dalam Bitcoin: Perkara Penting Yang Anda Perlu Tahu Mengenainya
Adakah Dogecoin Pelaburan Yang Baik? Melonjak 1,000% Dalam Sebulan!
Cryptocurrency Dan Penipuan (Scam), Apa Yang Anda Perlu Tahu?
Apakah Perbezaan Antara Bitcoin Dan XRP?

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Dogecoin Jatuh Selepas Penampilan SNL Elon Musk

Apa Itu Ripple

Apa Itu Ripple?

Posted at

Apa Itu Ripple? Ripple adalah teknologi yang bertindak sebagai cryptocurrency dan rangkaian pembayaran digital untuk transaksi kewangan. Ia pertama kali dikeluarkan pada tahun 2012;... Read More

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Cryptocurrency Murah Untuk Pelaburan Pada Bulan Julai 2021

Posted at

Cryptocurrency paling murah untuk pelaburan pada bulan Julai 2021 Pelabur harus ingat bahawa pasaran kripto tidak stabil seperti pasaran saham. Dan pasaran kripto telah... Read More

LUNO - Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

LUNO – Saya membuat kesilapan semasa menghantar cryptocurrency, apa yang boleh saya lakukan?

Posted at

Semasa anda menghantar cryptocurrency, mungkin ada masanya anda menghantarnya secara tidak sengaja. Kesalahan biasa ini boleh merangkumi: Memasukkan maklumat penerima tidak betul Mengesahkan kiriman... Read More

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik (Exchange)

Posted at

Cara Mencari Pertukaran Bitcoin Terbaik Dalamentry semalam, kami menerangkan bagaimana perlombongan bitcoin berfungsi, termasuk bagaimana blok baru ditambahkan ke blockchain bitcoin. Kami bercakap mengenai... Read More

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu?

Posted at

Bitcoin Sama Seperti Internet? Macam Mana Tu? Internet telah mengubah cara orang hidup dan berniaga, dan boleh dikatakan salah satu kemajuan terbesar dalam sejarah... Read More