HOME
Home » Kewangan » 10 Forum Crypto Untuk Belajar Mengenai Bitcoin Dan Ethereum

10 Forum Crypto Untuk Belajar Mengenai Bitcoin Dan Ethereum

Posted at | Categorised in Kewangan

Dalam senarai forum crypto ini, kami akan meneroka semua papan terbaik di web untuk mengetahui mengenai crypto. Space telah berkembang dengan banyak sejak pelancaran Bitcoin pada tahun 2009, begitu juga dengan forum crypto. Hanya ada beberapa forum khusus Bitcoin pada awalnya, kemudian muncul altcoin, kemudian token, kemudian DeFi, dan tiada siapa yang tahu apa masa depannya.

10 Forum Crypto Untuk Belajar Mengenai Bitcoin Dan Ethereum

10 Forum Crypto Untuk Belajar Mengenai Bitcoin Dan Ethereum

Forum crypto terbaik di luar sana adalah untuk perbincangan terbuka dan untuk membantu pendatang baru. Terdapat juga forum perdagangan crypto bagi mereka yang lebih berminat dengan wang daripada teknologi. Dalam kedua-dua keadaan, forum crypto berkembang dari hari ke hari, dan di forum-forum adalah tempat yang terbaik untuk belajar mengenai blockchain dan berhubung dengan pengguna crypto yang lain.

  1. BitcoinTalk
  2. Twitter
  3. Cryptocurrency Talk
  4. Reddit
  5. Steemit
  6. Investing.com
  7. Stack Exchange
  8. Forum.ethereum.org
  9. Remitano
  10. community.ig.com

1. BitcoinTalk

Mungkin yang terbaik di antara semua forum crypto, BitcoinTalk sudah hampir kepada blockchain. Pada asalnya, ia hanya dikhaskan untuk Bitcoin, tetapi seiring perjalanan masa dan industri yang terus maju, ia telah berkembang. Ia kini meliputi perbincangan mengenai Ethereum, altcoin, DeFi, token, dan pada dasarnya, topik yang berkaitan dengan crypto.

Bukan hanya itu, tetapi forum ini mempunyai sistem tip terbina dalam. Pengguna boleh memberi penghargaan kepada poster lain untuk mendapat sambutan yang baik dengan tip crypto. Ya, mungkin juga berpeluang menjana wang dengan posting anda, melalui posting yang membina.

Sejak sekian lama ia beroperasi, ditambah dengan sistem tip crypto, telah menjadikan BitcoinTalk sebagai forum crypto utama. Sesiapa yang berminat atau aktif mengikuti cryptocurrency dan blockchain perlu mempunyai akaun di sana.

2. Cryptocurrency Talk

Satu lagi forum crypto veteran ialah Cryptocurrency Talk, bermula pada tahun 2013. Ia memulakan hidupnya semasa bull run pertama yang dibuat oleh Bitcoin dan kejayaan altcoin generasi pertama. Forum dengan cepat menjadi salah satu forum crypto teratas untuk membincangkan teknologi baru.

Sekarang, Cryptocurrency Talk bukan hanya papan teknologi; ia lebih merupakan forum perdagangan crypto. Orang ramai berkumpul untuk membincangkan harga di sekitar 5 papan utama Bitcoin, Ethereum, Dash, Gridcoin, dan Zcash. Ini adalah subforum yang paling aktif, laman web ini mempunyai papan untuk setiap coin crypto utama.

Ia telah menjadi salah satu forum crypto yang paling banyak digunakan sehingga kini. Ini adalah forum terbaik untuk berbincang dan berhubung dengan orang yang berminat dalam dunia cryptocurrency. Jadi, ia adalah pilihan kedua yang hebat selepas BitcoinTalk.

3. Steemit

Mungkin rangkaian sosial pertama yang menggunakan crypto secara aktif, Steemit adalah pelopor internet. Ia mempunyai rangkaian blockchain tersendiri di mana data laman web tersebut disimpan. Ia tidak menggunakan server, dan mereka tidak menjual maklumat anda kepada syarikat lain. Projek ini menarik banyak perhatian sehingga beberapa tahun yang lalu, Tron Foundation membeli Steemit.

Mereka mengendalikan laman web sekarang. Fungsi hebat lain laman web ini ialah untuk memperoleh Steem crypto. Setiap posting dapat mengumpulkan 3 jenis token Steem, Steem token crypto dengan harga berubah-ubah, Steem dolar coin stabil yang disambungkan ke dolar AS, dan Steem power a governance token.

Steemit adalah tempat yang bagus untuk mula menulis mengenai crypto. Jumlah Token yang terkumpul adalah kaedah yang baik untuk menunjukkan daya tarikan semasa melamar pekerjaan penulisan crypto.

4. Stack Exchange

Stack Exchange merupakan forum teknologi. Ini adalah tempat untuk membincangkan pengembangan web, pengurusan pangkalan data, keselamatan, pada dasarnya setiap topik yang berkaitan dengan teknologi maklumat dan Sains Komputer. Termasuk dalam senarai, adalah subforum Bitcoin dan Ethereum.

Laman web ini menggunakan format soal jawab. Setiap catatan dimulakan dengan soalan, dan ia mengumpulkan beberapa jawapan sehingga masalah asalnya diselesaikan atau perbincangan ditutup. Ini adalah cara yang popular untuk melakukan sesuatu di forum teknologi, dan banyak menggunakan sistem ini.

Hasilnya, Stack Exchange lebih kepada orang teknikal yang ingin menyelesaikan masalah tertentu. Di sini pembangun dApp, pembangun web, pengaturcara kriptografi dapat mencari pertolongan dengan soalan teknikal mereka. Ia sebenarnya bukan tempat untuk peniaga pengguna crypto kasual.

5. Remitano

Remitano juga mempunyai salah satu forum perdagangan kripto yang paling aktif di web. Ini adalah tempat bagi para pedagang untuk membincangkan tindakan harga, perdagangan peer-to-peer, berita, dan topik yang berkaitan dengan crypto. Ini adalah tempat bagi sesiapa sahaja yang mula menggunakan model perdagangan p2p dan berkenalan dengan peniaga dari seluruh dunia.

Selain itu, Remitano menawarkan misi yang merupakan cabaran kecil yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja. Banyak yang melibatkan diri dalam forum crypto dan diberi hadiah USDT. Oleh itu, adalah mungkin untuk membuat token crypto pertama anda secara percuma di laman web ini.

Jual beli cryptocurrency dengan selamat di Remitano. Daftar di sini.

6. Twitter

Twitter adalah tempat yang sangat baik untuk mendapatkan berita dan perbincangan crypto. Terdapat komuniti peminat dan pakar crypto yang cukup besar yang menggunakan platform ini untuk membuat pengumuman dan berinteraksi dengan orang ramai. Orang seperti Vitalik Buterin, Charles Hoskinson, Gavin Wood, dan banyak syarikat gergasi dunia crypto lain secara aktif menggunakan Twitter.

Sudah tentu, kerana Twitter adalah platform raksasa, ia juga menarik banyak pengkritik dan penipu crypto. Terdapat bot/robot crypto di platform yang secara aktif mencari sebutan cryptocurrency untuk menyerang atau menipu pengguna crypto. Ini adalah pedang bermata dua, ini adalah tempat yang bagus untuk berhubung, tetapi itu juga menarik banyak pelakon jahat.

7. Reddit

Reddit adalah satu lagi platform media sosial yang besar di mana komuniti crypto berkumpul. Sejak awal, ia mempunyai banyak pengembang crypto, peniaga, pengguna dan orang secara umum datang ke laman web ini dan membincangkan tentang crypto. Sama seperti dengan Twitter, ini bermakna terdapat banyak penipu yang mengintai di laman web ini. Tetapi masih merupakan tempat yang bagus untuk membincangkan kripto.

Beberapa forum crypto terbaik di Reddit adalah:

Cryptocurrency
Bitcoin
Ethereum
Litecoin

Terdapat tempat untuk semua orang di subforum Reddit. Jadi, ini adalah salah satu tempat pertama yang harus anda periksa sama ada anda mahu terlibat dengan komuniti crypto secara amnya.

8. Investing.com

Seperti namanya, ini adalah forum dan laman web untuk pelaburan secara umum. Investing.com memiliki berita tentang segala macam pasaran, analisis harga, dan peringatan yang dapat disesuaikan. Ia menjadi salah satu forum perdagangan crypto terbaik di mana setiap coin Crypto mempunyai papan perbincangan. Terdapat satu untuk Bitcoin, Ethereum, Litecoin, dan sebagainya.

Ia adalah tempat khusus untuk peniaga. Tidak ada perbincangan mengenai teknologi atau masa depan crypto, dan ini hanya untuk perdagangan. Oleh itu, jika anda adalah orang yang hanya menumpukan pada perdagangan cryptocurrency, maka tempat ini semestinya seperti rumah kedua anda.

9. Forum.ethereum.org

Forum Komuniti Ethereum adalah tempat terbaik untuk bercakap dan belajar mengenai rangkaian Ethereum. Bermula dari blockchain Ethereum, jadi setiap pedagang, pemaju, atau pengguna Ethereum yang berada di sana sejak awal telah menggunakan forum ini. Terdapat sub forum untuk perdagangan, pengembangan dApp, mengumumkan projek baru, DeFi, token, dan apa sahaja yang berkaitan dengan Ethereum.

Ini adalah forum crypto terbaik untuk peminat Ethereum dan tidak lain. Tidak ada perbincangan mengenai coin atau projek crypto lain. Jadi, jika Ethereum adalah minat anda, inilah tempat yang sesuai untuk anda.

10. Komuniti IG

Community IG adalah forum yang didedikasikan untuk perdagangan semua jenis aset. Termasuk di antaranya adalah cryptocurrency, tetapi bukan satu-satunya tumpuan forum.

Banyak profesional kewangan berkumpul di forum ini, dan perbincangan cenderung sangat teknikal menggunakan istilah dari dunia kewangan. Ia bukan tempat untuk pemula atau peniaga sambilan.

Ini adalah tempat yang bagus untuk belajar tentang perdagangan dan kewangan, tetapi kerana perbincangan sangat teknikal, ianya agak tidak ramah. Oleh itu, pada mulanya, penting untuk membaca pelbagai catatan untuk mengetahui bagaimana orang menulis di forum ini.

Kesimpulannya

Itulah senarai forum crypto teratas pada tahun 2021. Tahun ini akan menjadi salah satu yang paling penting bagi blockchain dan crypto secara umum. Banyak projek akan bersaing satu sama lain sepanjang tahun ini, dan platform baru akan membawa masa depan DeFi kepada masyarakat umum.

Kita tinggal di dunia multimedia, jadi forum bukan satu-satunya sumber berita crypto. Baca 10 Podcast Crypto Teratas tahun 2021 untuk mengetahui mengenai sumber media berasaskan suara terbaik untuk berita kripto. Ini adalah dunia yang luas, dan anda tidak boleh berhenti belajar untuk terus berada di depan.

Cara jual beli Bitcoin
Rahsia bisnes tudung
Idea bisnes kecil dari rumah
Strategi pemasaran yang hebat
Cara buat duit online

Ingin menjana pendapatan pasif?

Dapatkan wang sekarang!

Log masuk / Daftar untuk mendapatkan pautan rujukan anda.

Dapatkan komisen 40% dengan segera apabila rakan anda mendaftar dan membeli coin melalui pautan rujukan anda.

Selain itu, apabila rakan anda merujuk orang lain untuk berdagang di Remitano, anda akan mendapat komisen 10% lagi.

Tags :

Related Post to 10 Forum Crypto Untuk Belajar Mengenai Bitcoin Dan Ethereum

Perkhidmatan SSPN-i Disediakan oleh Bank Islam

Perkhidmatan SSPN-i Disediakan oleh Bank Islam

Posted at

Skim Simpanan Pendidikan Nasional (SSPN-i) ialah satu skim atau instrumen simpanan yang direka khas oleh Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) untuk tujuan pengajian... Read More

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN atau Baki PTPTN?

Posted at

Bagaimana Buat Semakan Online Penyata PTPTN atau Baki PTPTN? Pada post kali ini, saya akan berkongsi pengalaman peribadi saya tentang cara menyemak penyata PTPTN... Read More

11 Cara Terbaik Untuk Jana Pendapatan Pasif [Bukan Untuk Orang Malas]

Posted at

11 CaraTerbaik Untuk Jana Pendapatan Pasif Dewasa ini, nampaknya semua orang ingin memulakan usaha sampingan untuk mendapatkan pendapatan pasif, dan... Read More

Pendapatan Pasif VS Pendapatan Aktif (Panduan Pemula)

Posted at

Tidak kira bagaimana anda menjana pendapatan, wang yang anda hasilkan akan masuk dalam dua kategori: pendapatan pasif, atau pendapatan aktif. Walaupun anda mungkin pernah... Read More

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia - Mohon Secara Online

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia – Mohon Secara Online

Posted at

Pinjaman Peribadi Terbaik di Malaysia – Mohon Online Pinjaman peribadi mana yang paling sesuai dengan keperluan dan kewangan anda? Berpegang teguh pada keputusan kewangan... Read More