HOME
Home » Cryptocurrency » Harga Coin SHIBA INU Melonjak Ke Paras Tertinggi Sepanjang Masa

Harga Coin SHIBA INU Melonjak Ke Paras Tertinggi Sepanjang Masa

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Harga Coin SHIBA INU Melonjak Ke Paras Tertinggi Sepanjang Masa!

Di tengah-tengah kejatuhan harga bitcoin yang menghapuskan ratusan bilion dolar daripada pasaran kripto, satu syiling meme telah menentang trend dengan melonjak ke paras tertinggi baharu sepanjang masa pada hari Rabu.

Shiba Inu (SHIB) meningkat lebih 42 peratus, membina keuntungan lebih tan 700 peratus sejak awal Oktober. Lebih hebat lagi, saingan dogecoin meningkat lebih daripada 700,000 peratus sejak Januari.

Ikuti liputan langsung The Independent mengenai pasaran crypto

Perhimpunan harga telah menjadikan paras pasaran Shiba Inu melebihi $20 bilion, menjadikannya mata wang kripto paling bernilai ke-11 di dunia hanya di belakang.

Sama seperti dogecoin, token itu diperoleh daripada meme Doge yang mula mendapat populariti pada tahun 2013, dengan harganya didorong oleh komuniti yang suka meme.

Harga yang melambung tinggi nampaknya berkaitan dengan spekulasi yang diharapkan bahawa aplikasi perdagangan popular Robinhood tidak lama lagi akan menyediakannya untuk pelanggan berdagang dan melabur. Petisyen yang meminta Robinhood menyenaraikannya telah menerima lebih daripada 340,000 tandatangan.

“Dogecoin telah menjadi kejayaan besar untuk Robinhood dan pelaburnya,” petisyen menyatakan. “Shiba Inu ialah syiling meme yang serupa dengan potensi tulen, meningkat 2,000 peratus pada minggu-minggu lepas… Mari menggalakkan Robinhood menjadi broker tradisional pertama yang menaiki kereta api ini!”

Shiba Inu pada masa ini hanya tersedia untuk membeli di bursa mata wang kripto tradisional, seperti Binance dan Coinbase, walaupun pengguna melaporkan masalah dengan membelinya pada hari Rabu, berpotensi akibat minat besar yang dibawa oleh harga yang melonjak.

Harga Coin SHIBA INU Melonjak Ke Paras Tertinggi Sepanjang Masa

Harga Shiba Inu juga mendapat manfaat daripada tweet oleh Elon Musk, yang memiliki anjing Shiba Inu dan sering menyokong dogecoin.

Bos SpaceX dan Tesla mendedahkan awal minggu ini bahawa dia sebenarnya tidak memiliki sebarang syiling Shiba Inu secara peribadi, dengan mendakwa bahawa pegangan crypto peribadinya tidak melebihi bitcoin, Ethereum (ether) dan dogecoin.

Populariti Shiba Inu telah digambarkan oleh beberapa tokoh industri sebagai positif untuk pasaran kripto, kerana ia menarik lebih banyak wang runcit ke ruang itu.

Pakar lain telah memberi amaran kepada orang ramai supaya berhati-hati apabila melabur dalam syiling meme, kerana pergerakan harga hampir sepenuhnya didorong oleh sentimen – yang boleh berubah secara mendadak.

HARGA SYILING SHIBA INU MEROKET KE ALL TIME HIGH WALAUPUN CRYPTO CRASH!
Shiba Inu Coin Umum Rancangan Membakar Sehingga Harga Cecah $0.01
Robert Kiyosaki Meramalkan Shiba Inu Lagi!

Tags :

Related Post to Harga Coin SHIBA INU Melonjak Ke Paras Tertinggi Sepanjang Masa

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More