HOME
Home » Cryptocurrency » Harga Syiling Shiba Inu Melonjak Lagi Dalam Pam Harga Berterusan

Harga Syiling Shiba Inu Melonjak Lagi Dalam Pam Harga Berterusan

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Harga syiling Shiba Inu melonjak lagi dalam pam harga berterusan – apakah syiling Shiba Inu dan mengapa ia naik hari ini.

Spin-off mata wang kripto yang popular daripada Dogecoin, Shiba Inu, sedang mengalami kenaikan harga kenaikan harga yang lain – berikut ialah harga terkini untuk syiling Shiba Inu hari ini.

Harga syiling Shiba Inu meningkat kepada rekod tertinggi baharu £0.000044 pada jam 8.15 pagi waktu UK pada hari Rabu, berikutan nilai syiling meme melonjak sehingga 50% dalam nilai pada Ahad (24 Oktober) sebelum mengalami satu lagi lonjakan besar pada pagi Rabu.

Dengan minat terhadap mata wang kripto yang telah meletup semasa pandemik, syiling alt dan meme yang lebih kecil seperti syiling Shiba Inu telah muncul sebagai kegemaran baharu dalam kalangan peminat crypto.

Harga Syiling Shiba Inu Melonjak Lagi Dalam Pam Harga Berterusan

Harga Syiling Shiba Inu Melonjak Lagi Dalam Pam Harga Berterusan

Syiling Shiba Inu, berdagang di bursa kripto seperti Coinbase sebagai SHIB, telah berubah-ubah sekitar £0.00000500 sejak beberapa bulan lalu sejak jatuh daripada kemuncak sebelumnya £0.00002764 pada bulan Mei – yang ia capai apabila Bitcoin melonjak kepada nilai lebih $60,000 dan memimpin kenaikan harga yang besar untuk mata wang kripto secara menyeluruh.

Harga Syiling Shiba Inu Melonjak Lagi Dalam Pam Harga Berterusan

Harga turun naik Shiba Inu telah dipengaruhi oleh tweet Elon Musk, dengan komen kontroversial pengasas Tesla tentang mata wang kripto sering menyumbang kepada kenaikan dan penurunan nilai syiling.

Inilah syiling Shiba Inu, harganya hari ini (Rabu 27 Oktober) dan sebab nilainya meningkat.

Apakah syiling Shiba Inu – dan mengapa ia meningkat?

Spin-off daripada syiling meme yang lebih arus perdana, Dogecoin, syiling Shiba Inu muncul pada Ogos 2020 selepas ia dicipta oleh pengasas tanpa nama dikenali sebagai Ryoshi, dipercayai berpangkalan di China.

Syiling itu telah didagangkan pada nilai yang rendah dan tidak menentu sejak penciptaannya, tetapi dengan cepat menjadi alternatif popular kepada syiling utama seperti Bitcoin dan Ethereum, serta susulan baharu baharu kepada Dogecoin, melalui 2020 dan hingga 2021.

Keupayaannya untuk mengatasi Dogecoin, yang dicipta pada 2013 sebagai sindiran terhadap populariti Bitcoin dan mengabadikan meme ‘doge’ shiba inu dalam bentuk mata wang kripto, menjadikan Shiba Inu mendapat nama samaran sebagai ‘pembunuh Dogecoin’.

Tidak seperti Bitcoin, yang sebagai mata wang kripto yang paling popular dan dominan di dunia kurang mudah dipengaruhi oleh peristiwa berita kecil dan perubahan pasaran, altcoin yang lebih kecil jauh lebih terdedah kepada turun naik mendadak dan besar dalam harga kerana mempunyai nilai yang lebih diabaikan.

Syiling Shiba Inu baru-baru ini disenaraikan di Coinbase buat kali pertama pada pertengahan September, dengan harganya meningkat sebanyak 34% selepas ia disenaraikan di bursa crypto gergasi pada 16 September.

Sejak itu, ia telah mengalami beberapa larian kenaikan harga daripada pelabur dan pedagang kripto yang berharap untuk melihat mata wang kripto meme tersenarai di platform dagangan saham dan pelaburan Robinhood.

Larian terbarunya telah menyaksikan pemegang dompet besar mengumpul lebih banyak mata wang, dengan pengagregat data mata wang kripto CoinMarketCap melaporkan kepekatan SHIB sebanyak 79% terletak pada pemegang besar atau ‘paus’.

Platform itu juga meletakkan volum dagangan Shiba Inu pada $17,124,632,631.85 pada 8.55 pagi Rabu, dengan peningkatan 163.09% dalam volum dagangan dalam 24 jam terakhir.

Berapakah harga syiling Shiba Inu hari ini?

Susulan daripada lonjakan awal Oktober, harga syiling Shiba Inu menyaksikan satu lagi kenaikan ketara pada hujung minggu lalu (23 Oktober), dengan harganya melonjak daripada £0.000021 pada 5.30 petang pada hari Sabtu 23 Oktober kepada £0.000032 pada 4.30 petang pada hari berikutnya.

Pada hari Rabu 27 Oktober, Shiba Inu mencecah harga tertinggi baharu sebanyak £0.000044 pada sekitar jam 8.15 pagi menurut Coinbase.

Pada masa penulisan ini, harga telah merosot sedikit – dengan dagangan SHIB pada sekitar £0.00004108 pada 8.45 pagi dalam peningkatan 37.92% pada 24 jam terakhir, peningkatan 102.32% pada tujuh hari terakhir dan kenaikan 690.41% pada bulan setakat ini .

Harga syiling meme juga meningkat sebanyak 53,938,858.71% pada nilai tahun lepas, dengan SHIB didagangkan pada kira-kira £0.0000000001 pada 28 Oktober 2020.

Apakah yang dikatakan oleh Elon Musk tentang syiling Shiba Inu?

Dengan harga syiling yang boleh diabaikan seperti Shiba Inu dan Dogecoin menjadikan mereka lebih cenderung untuk mengalami puncak dan palung yang lebih sukar daripada mata wang kripto utama, Bitcoin, syiling Shiba Inu, baby doge dan Dogecoin semuanya telah dipengaruhi oleh tweet Elon Musk.

Pada awal Oktober, pengasas Tesla dan SpaceX menghantar tweet imej anak anjing Shiba Inu baharunya dengan hanya kapsyen “Floki Frunkpuppy” – yang cukup untuk mencipta trend Twitter yang menaikkan syiling dengan #SHIB dan rali untuk meningkatkan nilainya.

Semasa lonjakan harga syiling Shiba Inu pada Ahad 24 Oktober, Musk sekali lagi mempengaruhi harga mata wang kripto itu apabila dia ditanya oleh pengguna Twitter berapa banyak SHIB yang dipegangnya.

Tanggapan ringkas pengasas Tesla “tiada” menyebabkan syiling menjunam daripada rekod tertinggi yang dicapai pada hari Ahad.

Harga Coin SHIBA INU Melonjak Ke Paras Tertinggi Sepanjang Masa
Shiba Inu Coin Umum Rancangan Membakar Sehingga Harga Cecah $0.01
Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?
Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan!

Related Post to Harga Syiling Shiba Inu Melonjak Lagi Dalam Pam Harga Berterusan

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More