HOME
Home » Bisnes » 10 Idea Bisnes Kecil Dari Rumah

10 Idea Bisnes Kecil Dari Rumah

Posted at | Categorised in Bisnes

Sekiranya anda merancang untuk memiliki dan mengendalikan bisnes kecil dari rumah, anda mungkin mula memikirkan perkara seperti menyewa kedai komersial, berulang alik ke pejabat atau menguruskan pekerja.

Tetapi dengan meningkatnya perniagaan kecil di rumah, semakin banyak orang mencari cara untuk menggunakan pekerjaan jarak jauh untuk melanjutkan keusahawanan, dengan perniagaan mereka beribu pejabat.

Dalam dunia yang terhubung hari ini, di mana teknologi memberi kita lebih banyak fleksibiliti dalam bagaimana dan di mana kita bekerja, bisnes kecil dari rumah datang dalam pelbagai bentuk.

Pastinya memerlukan anda menukar ruang bilik menjadi gudang mini untuk produk, sementara yang lain dapat dikendalikan sepenuhnya dalam talian. Tetapi secara amnya, anda boleh memulakan jenis perniagaan ini dengan menggunakan ruang dan kaedah yang ada.

Idea Bisnes Kecil Dari RumahIdea Bisnes Kecil Dari Rumah – iluminasi.com

Apakah kebaikan dan keburukan membuat bisnes kecil dari rumah?

Perniagaan dari rumah adalah suatu “usaha” – sama ada sepenuh masa atau berjalan sebagai sampingan – anda boleh memulakan dan beroperasi menggunakan rumah anda sendiri sebagai pangkalan operasi anda. Beberapa perniagaan kecil dari rumah, terutamanya yang menjual dalam talian dan tidak membeli dan menyimpan banyak stok, bahkan dapat dijalankan di mana sahaja, tanpa perlu terikat di rumah anda sahaja.

Secara semula jadi, ada kebaikan dan keburukan yang harus dipertimbangkan ketika memutuskan sama ada idea bisnes kecil dari rumah sesuai untuk anda.

Kelebihan Idea Bisnes Kecil Dari Rumah

Perniagaan dengan pelaburan rendah mempunyai kos overhed yang lebih sedikit (seperti yuran pergudangan), ditambah dengan kemungkinan potongan cukai yang boleh anda tuntut.

Pilihan untuk menjual produk atau perkhidmatan di dalam atau di luar negara.

Keseimbangan hidup-kerja yang fleksibel, yang sangat sesuai jika, misalnya, anda adalah ibu bapa yang tinggal di rumah atau pesara.

Anda boleh membuat perniagaan keluarga di mana hubungan atau pasangan anda dapat berjalan sesuai keperluan.

Keburukan Idea Bisnes Kecil Dari Rumah

Anda mungkin perlu menukar ruang di rumah anda untuk menampung keperluan perniagaan anda. Contoh: Mengadakan inventori, membuat pejabat, atau menyimpan peralatan). Cabaran sedikit sebanyak boleh mengganggu kehidupan anda di rumah.

Anda masih perlu mematuhi peraturan yang berkaitan dengan perniagaan yang ingin anda mulakan. Contoh:  Anda mungkin perlu menyewa dapur komersial jika anda merancang untuk menjual produk makanan atau lesen / izin untuk menyimpan inventori).

Perniagaan anda mungkin membesar yang menyebabkan rumah anda penuh sesak dan memerlukan anda menyewa ruang tambahan dan menggaji pekerja.

Bekerja dari rumah memberi anda banyak kebebasan, tetapi juga boleh menjadi sunyi. Ini mungkin sukar jika anda suka berada di kejiranan yang meriah.

13 Idea Perniagaan Kecil Dari Rumah Yang Boleh Anda Mulakan Hari Ini

Walaupun terdapat banyak cara untuk memulakan perniagaan dari rumah, berikut adalah beberapa jalan yang paling mudah untuk membuat perniagaan kediaman untuk diri sendiri:

1. Beli produk secara pukal dan jual secara dalam talian

Banyak perniagaan berpusat pada konsep mudah mengimport produk secara pukal dan menjualnya secara berasingan untuk mendapatkan keuntungan.

Mungkin baru-baru ini anda melancong ke luar negara dan menjumpai produk unik yang tidak mudah didapati di pasaran anda, tetapi yang anda mahukan. Atau mungkin anda telah memusatkan perhatian pada pasaran khusus dan mengetahui cara yang tepat untuk melayaninya.

Walau bagaimana pun, jika produk ini agak senang disimpan dan dihantar, anda mungkin mempunyai idea perniagaan dari rumah yang kukuh.

Anda bahkan pada awalnya boleh menggunakan rumah anda sebagai bilik pameran untuk menjual secara tempatan, memberi anda pilihan untuk memperluas dengan ruang simpanan tambahan dan pekerja ketika anda mengesahkan idea anda dan penjualan mulai meningkat. Ini adalah cara bagaimana Artemis Design Co. memulakannya.

“Saya tinggal di hujung selatan Boston, dan ruang tamu saya penuh dengan produk-produk ini. Saya ingin orang datang sekiranya mereka ingin melihat sesuatu atau mencuba sesuatu, dan begitulah saya membuat penjualan pertama saya. ” Milicent Armstrong, Artemis Design Co.

Di bawah ini ada 2 idea bagaimana anda boleh dapatkan produk secara borong:

idea bisnes kecil dari rumah

 

Ebook ini menerangkan langkah demi langkah bagaimana anda boleh dapatkan produk MURAH secara BORONG yang boleh DIJUAL DENGAN MUDAH tanpa berjumpa dengan pemborong.

idea perniagaan kecil dari rumah

Penulis ebook ini adalah seorang usahawan online sepenuh masa, apa kata beliau?

Saya merupakan usahawan online yang mula menjual secara kecil-kecilan sejak beberapa tahun dahulu. Pada ketika itu, saya tidak ada modal yang besar untuk bermula, apatah lagi pengalaman saya yang tentunya masih cetek untuk meraih keuntungan besar dalam bisnes.

Tetapi syukur kerana saya tidak sangka dalam satu tahun sahaja, saya berjaya menjana pendapatan 5 angka dengan menjual barangan fizikal dan hanya secara sambilan sahaja. Saya mungkin BUKAN seorang yang terkenal, tetapi saya TAHU bagaimana menjalankan bisnes borong dan buat duit senyap-senyap.

Bukankah itu lebih “cool” dan itu style pilihan saya dalam menjalankan perniagaan.

2. Jual produk buatan sendiri

Sekiranya anda pembuat produk sendiri (atau mengenali seseorang yang membuatnya), pertimbangkan untuk menjadikan hobi itu menjadi perniagaan. Walaupun anda mungkin membuat produk anda di tempat lain – di studio, dapur komersial, atau bengkel – anda mungkin dapat menyimpan dan menjualnya dari rumah anda sendiri.

Apabila anda mempunyai kemampuan untuk mengawal hampir setiap aspek produk yang anda jual, anda dapat menjadikannya lebih efektif dari segi kos, meningkatkan kualitinya, atau melayani mereka untuk khalayak tertentu dengan mensasarkan permintaan di pasaran.

Josh Pigford sudah mempunyai perniagaan kecil dari rumah yang maju dalam permulaan perniagaannya tetapi ingin mengembangkan bisnes kreatifnya. Dia mula menggunakan pencetak 3D  – dan perniagaannya mula berkembang.

Sama ada anda memilih untuk memulakan di pasar seperti Etsy atau membina kedai berjenama anda sendiri, menjual ciptaan anda adalah cara terbaik untuk berkongsi minat anda dengan orang lain di samping menjana wang. Hati-hati dengan peraturan mengenai produk makanan atau dipakai oleh pelanggan.

Lihat sumber berikut untuk melancarkan perniagaan dari rumah yang menjual produk buatan tangan:

 • Cara menjual lilin
 • Bagaimana memulakan perniagaan perhiasan
 • Cara menjual alat solek dalam talian
 • Cara menjual seni dalam talian
 • Cara menjual makanan dalam talian
 • Cara memulakan barisan pakaian
 • Cara membuat pin enamel

Paling baik, menghasilkan produk anda sendiri tidak semestinya berlebihan. Apabila anda sudah bersedia untuk membuat skala besar, anda boleh dapatkan pembantu atau pekerja baru untuk membantu pengeluaran produk anda.

3. Memulakan kedai dropshipping

Inilah perniagaan yang paling banyak dilakukan oleh masyarakat zaman ini! AWAS anda boleh untung beribu-ribu ringgit jika anda tahu caranya!

Setakat ini, kami telah merangkumi idea perniagaan yang memerlukan anda menyimpan inventori di rumah anda. Tetapi terdapat pelbagai idea bisnes kecil dari rumah dalam talian yang tidak perlu dikhawatirkan mengenai inventori dan penghantaran.

Perniagaan ini menggunakan model dropshipping, di mana pihak ketiga menghasilkan, menyimpan, dan menghantar produk bagi pihak anda dan anda hanya fokus kepada pemasaran dan perkhidmatan pelanggan sahaja.

Jenama kanak-kanak Finer & Dandy adalah contoh perniagaan dari rumah yang menggunakan drop shipper. Pengasas Courtney White memulakan syarikat itu untuk mencari jalan untuk menjana wang dari rumah tanpa menghabiskan terlalu banyak masa untuk memberikan perkhidmatan kepada pelanggan. Ketika itulah dia menjumpai dropshipping. Sekarang, dia bangun pada pukul 4 pagi setiap pagi untuk menguruskan perniagaan dropshipping sebelum pergi bekerja setiap hari.

Pembekal dropshipping anda boleh dari tempatan atau luar negara, tetapi anda perlu memastikan anda mencari pembekal yang boleh anda percayai untuk memberikan pengalaman pelanggan yang hebat secara konsisten selepas penjualan. Sentiasa lakukan kaji selidik anda atau anda mungkin membahayakan reputasi perniagaan anda.

Bahkan ada aplikasi Shopify, seperti Oberlo, yang dapat menghubungkan anda dengan pembekal untuk mengimport produk ke kedai anda sendiri sambil memperkemas pemenuhan pesanan.

idea perniagaan kecil dari rumah

Pada dasarnya, dropshipping melibatkan menjadi pengedar produk pihak ketiga, dengan mengambil kos pemasaran (berdasarkan kewangan dan masa) untuk diberi ganjaran dengan margin semasa anda membuat penjualan. Dalam banyak kes, ini mengurangkan peluang anda membina jenama sendiri terhadap pelanggan-pelanggan anda. Nasib baiknya, anda mempunyai beberapa cara yang berbeza untuk tetap bersaing dengan tidak mengalami kekurangan produk untuk anda pasarkan:

 • Produk kurate dari pelbagai pembekal untuk memenuhi kedai anda yang menyediakan keperluan pelanggan khusus.
 • Bersaing melalui kandungan berkualiti dan perkhidmatan pelanggan, mencipta nilai di luar produk anda.
 • Sasarkan wilayah yang kurang persaingan. (Pastikan anda memperhatikan kos penghantaran anda.)
 • Sasarkan khalayak baru dengan produk yang sama (contoh: Kasut LED dapat dipasarkan kepada penonton atau peminat festival muzik).

Sekiranya anda berminat untuk mempelajari lebih lanjut mengenai memulakan perniagaan dropshipping, pastikan untuk melihat Panduan Ultimate Dropshipping.

4. Mulakan perniagaan percetakan berdasarkan permintaan

Dengan menggunakan model dropshipping yang serupa, perniagaan cetak berdasarkan permintaan tidak memerlukan anda menyimpan inventori atau menghantar barang sendiri. Cetak atas permintaan malah memberi anda lebih banyak kelonggaran untuk menyesuaikan produk label putih dengan reka bentuk kreatif anda sendiri.

Rebecca Lee Funk melancarkan The Outrage, jenama pakaian aktivis hak wanita yang menjual rekaan t-shirt cetak dari rumahnya. Perniagaan ini menyumbangkan sebahagian keuntungan kepada Planned Parenthood atas nama Donald Trump. Kempen pelancarannya menjadi viral, dan The Outrage berubah menjadi perniagaan e-commerce yang berkembang maju.

Terdapat banyak produk cetak berdasarkan permintaan yang boleh anda jual: buku, topi, ransel, selimut, bantal, cawan, kasut, hoodies, casing telefon, jam tangan dan banyak lagi, bergantung pada pembekal yang anda pilih untuk bekerja.

Banyak perniagaan cetak berdasarkan permintaan memberi tumpuan kepada melayani niche tertentu atau, lebih baik lagi, identiti bersama. Apa yang orang gemari dan bangga untuk berkongsi? Bagaimana dengan diri awak? Dari pemilik haiwan kesayangan hingga vegan hingga barang permainan, terdapat banyak komuniti bersemangat yang boleh anda hasilkan.

Sekiranya anda mempunyai kemahiran reka bentuk, anda boleh membuat reka bentuk anda sendiri. Tetapi jika tidak, anda sentiasa boleh mengambil bakat yang anda perlukan.

Untuk penerangan lengkap mengenai cara kerja cetak berdasarkan permintaan dan cara anda memulakannya, dapatkan dari blog usahawan.com ini.

5. Menawarkan perkhidmatan dalam talian

Perkhidmatan lebih mudah daripada produk untuk mula dijual di rumah, tetapi cabarannya adalah memperuntukkan masa terhad anda. “Masa adalah wang” tidak pernah lebih benar daripada ketika anda menjalankan perniagaan berdasarkan perkhidmatan.

Profesional kreatif, seperti pereka atau pemasar, mungkin bebas atau berunding dengan syarikat lain, melayani pelbagai jenis pelanggan, sering dari jarak jauh dari pejabat rumah mereka dengan perjalanan sekali-sekala. Yang lain mungkin beroperasi berdasarkan janji temu dan tempahan untuk menawarkan perkhidmatan mereka kepada individu secara langsung.

Idea perniagaan rumah berasaskan perkhidmatan merangkumi:

Penulisan bebas (PENTING jika anda ingin menjadi seorang blogger)
Latihan peribadi
Bantuan maya
Boarding haiwan kesayangan
Pemasaran
Designing
Memotong rumput dan pembersihan

Perniagaan berasaskan perkhidmatan sering memerlukan banyak rangkaian dan rujukan dari mulut ke mulut untuk mencari pelanggan yang sesuai, tetapi pelanggan yang berpuas hati mungkin akan mengekalkan perkhidmatan anda dari masa ke masa.

Atas sebab ini, anda tidak semestinya memerlukan sebilangan besar pelanggan untuk melakukannya dengan baik, seperti yang anda lakukan dengan perniagaan berasaskan produk. Bergantung pada perkhidmatan yang anda tawarkan, segelintir pelanggan berkualiti tinggi cukup untuk menyokong diri anda sepenuh masa semasa bekerja dari rumah.

6. Mengajar kelas dalam talian

Chris Carey, salah seorang pengasas MAPerformance, memulakan perniagaan alat ganti dan perkhidmatan automotifnya dari keselesaan di rumah. Dia bermula dengan mengajar petua penyelenggaraan dan pembaikan kereta kepada pengguna dalam talian di forum. Setelah memperoleh kepakaran dan kepercayaan, orang mula menuju ke laman eCommerce untuk membeli alat ganti.

idea perniagaan kecil dari rumah

Sekiranya anda mempunyai kemahiran yang boleh diajar, anda bukan sahaja dapat berkongsi pengetahuan itu di forum untuk mempromosikan nama anda di luar sana, anda juga boleh mengubahnya menjadi kelas dalam talian. Terdapat penonton untuk hampir semua kemahiran yang diinginkan, sama ada bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua, pemasaran lanjutan, atau peretasan penyelenggaraan rumah setiap hari.

If I Made adalah kelas pengajaran perniagaan dari rumah Emily Newman kepada profesional kreatif. Semasa anda mengajar kelas dalam talian, bukan sahaja anda mempunyai kelenturan untuk melakukannya dari rumah, anda juga boleh memilih untuk menawarkan pengajaran dan latihan langsung atau pra-rakaman. Sebagai contoh, anda mungkin menawarkan kursus langsung dengan harga premium, sementara pelanggan dapat membeli sesi yang direkodkan dengan harga potongan.

Itulah yang dilakukan oleh Yegi Saryan, pengasas Yegi Beauty dengan perniagaannya. Setelah menubuhkan jenama kecantikan dalam talian yang berjaya, dia mengubah bakatnya menjadi pendapatan pasif. Kini, usahawan yang bercita-cita tinggi boleh membeli kelas cambuk untuk memulakan kemahiran mereka dan menambahkannya sebagai tawaran perkhidmatan dalam perniagaan mereka. Kelas boleh didapati dalam talian dan secara peribadi.

Anda juga boleh memilih ukuran dan panjang kelas. Sekiranya anda suka kumpulan kecil atau satu-satu, pertimbangkan untuk memberi tunjuk ajar, bimbingan, atau mentor. Sekiranya anda menyukai kumpulan yang lebih besar, lakukan sesi latihan dan kursus yang lebih besar. Ajarkan satu kali puncak sepanjang hari, satu jam seminggu, atau di suatu di antaranya.

Tidak berminat dengan interaksi manusia? Buat kursus yang boleh dimuat turun sepenuhnya untuk pembelian. Apa yang anda perlukan adalah kandungan, baik panduan video, templat, artikel, atau cara-cara. Gunakan alat rakaman skrin seperti ScreenFlow untuk menangkap skrin dan suara anda semasa anda memandu pelajar melalui bahan tersebut.

Walau apa pun cara anda megolahnya, mengajar secara dalam talian adalah idea perniagaan kecil dari rumah yang menguntungkan kerana memerlukan overhead yang rendah — hanya pelaburan dalam masa.

Baca tentang bisnes yang menguntungkan:

Bisnes tudung
Rahsia bisnes tudung
Cara menjual tudung online
Bisnes tudung dan abaya

7. Buat produk atau kepakaran anda

Seperti yang baru saja kita bincangkan, salah satu kelemahan terbesar dalam menjalankan perniagaan berasaskan perkhidmatan adalah anda dibayar dengan berkadar terus untuk masa, kemahiran dan usaha anda. Emily Newman dari If I Made menghasilkan kelasnya menjadi kursus digital, mengemas rakaman dari sesi langsung dan menjualnya dengan harga yang lebih rendah.

“Memodalkan” perkhidmatan anda – membuat produk fizikal atau digital yang mengumpulkan kepakaran anda dan memperkemas atau melengkapkan perkhidmatan yang anda tawarkan – dapat menambahkan aliran pendapatan tambahan untuk perniagaan anda. Anda boleh memenuhi pangkalan pelanggan semasa anda atau bahkan mencari pelanggan sasaran baru di tempat yang sama.

Gabriella dan Andrew Morrison memulakan perniagaan dari rumah dengan mengemas kepakaran mereka di sekitar rumah kecil. Mereka menjual kursus dan rancangan di Tiny House Build dan StrawBale.com — mengendalikan segala-galanya dari keselesaan rumah mereka yang tidak tradisional.

Berikut adalah beberapa idea untuk menambahkan produk ke perniagaan berasaskan perkhidmatan anda:

Kursus
Reka Bentuk
Menjual gambar dalam talian
Laporan yang boleh dimuat turun
Templat digital
Barang dagangan
e-book

Seperti yang anda lihat, kebanyakan idea ini melibatkan media digital yang dikemas sebagai produk, yang bermaksud tiada persediaan untuk disimpan di sekitar rumah. Sekiranya anda menjalankan perniagaan rumah anda di Shopify, anda boleh menjual produk digital dengan lancar menggunakan aplikasi Muat turun Digital atau SendOwl.

Namun, dalam beberapa kes, menghasilkan kepakaran anda lebih santai. Begitulah Bullet Journal muncul. Ryder Carroll mencipta metodologi sendiri untuk membuat jurnal yang berubah menjadi idea perniagaan dari rumah. Kini, dia menjual jurnal fizikal di laman webnya.

8. Kembangkan penonton yang anda boleh menjana wang

Sekiranya anda seorang content creator, sudah memiliki penonton dalam talian yang cukup besar, atau selalu memikirkan untuk memulakan blog, saluran YouTube, akaun Instagram, atau podcast anda sendiri, maka anda berpotensi mengembangkan dan mengewangkan pengikut anda dengan menggunakan idea sebelumnya di senarai ini.

Andrew Finn mengasaskan Wait But Why, sebuah perniagaan yang bertukar blog. Setelah mengumpulkan lebih daripada 371,000 pelanggan dan berjuta-juta lawatan, mereka membuat produk kandungan digital yang disesuaikan dengan khalayak yang sudah setia. Hari ini, Wait But Why laman web e-dagang penuh dengan barang digital dan fizikal untuk dijual.

Jordan Ferney, pengasas Oh Happy Day Shop !, juga membina audiance melalui blog dan kemudian mengubahnya menjadi perniagaan rumahan yang lengkap. Dia merancang perniagaannya sepanjang hidupnya dan dapat meluangkan masa bersama keluarganya dan kini menjual produk di laman web e-commercenya.

Anda juga boleh menjelajah menjadi ahli gabungan — menjual produk atau perkhidmatan lain dengan komisen — atau menerima pembayaran untuk jawatan yang ditaja untuk memberi peluang kepada jenama untuk berhubung dengan khalayak anda.

Membangun khalayak setia memerlukan kesabaran, konsistensi, dan fokus. Ini bukan kaedah termudah untuk memulakan perniagaan dari rumah, terutamanya bukan dalam jangka masa pendek, tetapi jika anda dapat membina perkara berikut yang anda sukai, ia boleh menjadi salah satu yang paling memuaskan dan bertahan lama, memberikan anda fleksibiliti untuk mengejar pelbagai aliran pendapatan sekaligus.

Potensi untuk mengewangkan khalayak anda sering bergantung pada niche yang anda pilih untuk dilayan. Sekiranya anda bermula dari awal atau sedang berusaha untuk meningkatkan khalayak anda sendiri, pastikan anda melihat panduan berikut untuk mengetahui cara mengembangkan dan mengewangkan saluran yang paling popular:

Cara menjana wang di Instagram
Cara menjana wang di YouTube
Cara memulakan podcast
Cara memulakan blog
Cara menjana wang sebagai pengarang yang diterbitkan sendiri

9. Beli perniagaan e-dagang yang sedia ada

Sekiranya anda lebih berminat untuk melabur dalam sumber pendapatan-anda boleh mengekalkan semasa di rumah atau di mana sahaja, pertimbangkan untuk membeli perniagaan eCommerce yang mapan.

Harga sangat berbeza berdasarkan pelbagai faktor, termasuk jumlah hasil yang dijana, potensi keuntungan, aset yang tersedia (seperti senarai e-mel atau ikutan sosial), inventori, dan banyak lagi. Beberapa penjual malah akan membantu anda dan mengajar anda cara menjalankan kedai mereka.

Exchange adalah pasaran yang dikuasakan oleh Shopify untuk membeli dan menjual kedai e-dagang. Anda boleh melihat senarai perniagaan yang sesuai dengan anggaran, tahap pengalaman, dan keperluan anda. Mungkin anda ingin membeli perniagaan yang terbukti dan bersedia melabur lebih banyak wang untuk memperolehnya. Atau mungkin ada yang menarik perhatian anda dengan potensi yang belum dapat anda manfaatkan.

Standing Health adalah salah satu contoh kedai dalam talian yang boleh dibeli di Exchange. Syarikat ini memperoleh pendapatan bulanan $ 1,246 dengan margin keuntungan 15%.

Cara jual beli Bitcoin di Remitano

10. Terlibat dengan haiwan peliharaan

Pengaruh haiwan peliharaan ada di seluruh media sosial, mempromosikan jenama seperti BarkBox, dan memberi inspirasi kepada ribuan suka dengan gelagat mereka. Sekiranya anda mempunyai haiwan kesayangan anda sendiri, anda boleh mengubahnya menjadi pengaruh media sosial dan bekerjasama dengan jenama untuk mempromosikan produk mereka secara dalam talian.

Bodhi the Menswear Dog – a.k.a. anjing paling bergaya di dunia — khususnya telah membuat nama untuk dirinya sendiri di Instagram. Semak imbas suapannya dan anda akan melihat kolaborasi dengan beberapa jenama seperti Booking.com, Spotify, dan Poly & Bark.

Tiada haiwan peliharaan di rumah? Jaga haiwan peliharaan orang lain. Aplikasi seperti Rover membuka ekonomi perkongsian untuk duduk haiwan peliharaan dan berjalan kaki anjing. Hotel kucing merupakan industri bernilai tinggi. Sekiranya anda ingin menjana wang dari rumah, tawarkan pemilik haiwan peliharaan tempat untuk boarding haiwan kesayangan mereka semasa mereka keluar dari bandar.

11. Penulis Copywriting

(menulis copywriting power)

Para peniaga terutamanya yang buat bisnes online selalu hadapi cabaran nak tarik prospek berminat nak membeli produk.

Marketing high class, poster cun melecun, fbAds dal labur ratusan ringgit tapi masih orang tak minat nak beli produk kita.

Ramai je usahawan yang hadapi masalah yang maha besar ini. Kenapa masalah ini wujud? Ramai yang tersasar kerana satu masalah ini, masalah COPYWRITING!

Ingat! copywriting menjadi “alat” yang sangat penting yang menyampaikan maklumat kita kepada bakal pembeli. Salah ayat, rugi besarlah kita..

Di sinilah lahirnya peluang besar untuk anda yang ada sikit-sikit basik menulis, cuma betulkan sedikit sahaja cara penulisan menjadi copywriting yang “memujuk”.

Mungkin anda ada bisnes sendiri yang suam-suam kuku, boleh saja terus guna panduan buat copywriting power ini untuk up kan bisnes anda.

Apa yang anda belajar dari eBook ini?

So, jangan bertangguh lagi, upkan sales anda dengan buat copywriting yang power!
Dapatkan di sini.

12. Jual Barang Bundle

Inilah suatu perniagaan yang paling mudah dan tidak memerlukan modal yang besar. Anda boleh sahaja memilih menjual pakaian dewasa, pakaian kanak-kanak, kasut malah apa saja barang secondhand.

Perniagaan ini boleh sahaja dilakukan dari rumah dengan berbekalkan sebuah telefon bimbit dan menjual dari dalam bilik tidur anda!

Jika anda melayari Tiktok LIVE pasti anda melihat ramai orang menjual kasut bundle di sana… kenapa tak cuba?

Cari idea bisnes kecil dari rumah yang paling sesuai untuk anda

Perniagaan dari rumah yang terbaik sangat bergantung pada matlamat anda Adakah anda mahukan keseimbangan kerja-kehidupan yang kuat sebagai ibu yang tinggal di rumah, atau adakah anda mahu bergegas mencapai kejayaan dengan cepat? Berapa banyak modal yang anda ada untuk memulakan? Kemahiran apa yang sudah ada di gudang anda yang dapat anda gunakan?

Perniagaan dari rumah di dunia hari ini hanyalah perniagaan mesra jarak jauh di mana teknologi dapat merapatkan jurang antara anda, pembekal, pekerja dan pelanggan anda. Secara keseluruhan, ini adalah peluang perniagaan di rumah untuk memulai usaha kecil, berkembang dengan pantas, dan melabur secara konservatif — terutama ketika anda dapat mengurangkan biaya menyewa pejabat.

Seperti yang anda lakukan ketika memulakan apa-apa jenis perniagaan, fikirkan dengan teliti tentang matlamat anda, apa yang memotivasi anda, dan apa yang anda gemari bekerja untuk membuat perniagaan di rumah yang sesuai untuk anda.

Idea perniagaan kecil:

Cara Buat Bisnes Tudung Jenama Sendiri Yang Menguntungkan

 

Related Post to 10 Idea Bisnes Kecil Dari Rumah

memulakan perniagaan tudung

23 Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online

Posted at

Jom kita semak 23 Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online! Sila ambil perhatian bahawa data yang disediakan dalam artikel kelebihan bisnes tudung secara online ini... Read More

memulakan perniagaan tudung

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tudung Yang Berjaya?

Posted at

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tudung Yang Berjaya? Tudung telah menjadi simbol pemerkasaan, fesyen, dan identiti budaya bagi jutaan wanita Islam di seluruh dunia. Akibatnya, permintaan... Read More

Panduan Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri

Panduan Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri

Posted at

Panduan Langkah demi Langkah Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri. Industri bisnes tudung semakin berkembang sejak beberapa tahun, dengan semakin ramai wanita memilih pilihan fesyen... Read More

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

Posted at

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda – Apabila dilakukan dengan betul, blog perniagaan boleh memasarkan syarikat anda, menarik pelanggan baharu dan meletakkan anda sebagai... Read More

Jual Barang Lama Anda Secara Online

Posted at

Tapak pasaran peer-to-peer dalam talian telah memudahkan individu persendirian untuk menjual barangan yang tidak diingini dengan cepat. Sama ada di eBay, Craigslist, Facebook Marketplace,... Read More