HOME
Home » Bisnes » Inilah Idea Hebat Bisnes Makan Delivery Secara Online

Inilah Idea Hebat Bisnes Makan Delivery Secara Online

Posted at | Categorised in Bisnes

Inilah Idea Hebat Bisnes Makan Delivery Secara Online – Pemesanan dan penghantaran makanan bukanlah idea perniagaan dalam talian yang baru; namun, ia telah berkembang dengan teknologi yang menjadi barisan hadapan. Sejauh ini, kita telah melihat permulaan berdasarkan idea perniagaan seperti penghantaran barang runcit, penghantaran makanan, tempahan meja restoran, penghantaran makanan tengah malam, dan banyak lagi. Yang terbaru adalah platform pesanan dan penghantaran makanan pejabat dalam talian, seperti yang dianalisis oleh pakar di FATbit Technologies.

Inilah Idea Hebat Bisnes Makan Delivery Secara Online

 

Mendapatkan makanan dari restoran kegemaran anda pada minggu kerja sering menjadi kerumitan. Bisnes Makan Delivery pejabat dalam talian pasti mengisi kekosongan antara profesional yang sibuk dan makanan lazat dari restoran berdekatan.

Ramai yang mengikuti Idea Hebat Bisnes Makan Delivery Secara Online tetapi hanya sebilangan kecil syarikat yang mematuhi perniagaan penghantaran makanan pejabat. Inilah sebab mengapa startup baru seperti Dejbox berjaya membuat niche untuk diri mereka sendiri dan merebut peluang yang ada.

Untuk mengetahui bagaimana anda dapat menjana Idea Hebat Bisnes Makan Delivery Secara Online ini, anda perlu menerapkan model perniagaan berikut dan ciri laman web utama. Tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat aliran kerja untuk mendapatkan pemahaman yang jelas mengenai dinamik.

Bagaimana Bisnes Makan Delivery Secara Online berfungsi

Makanan yang membosankan sama boleh mengganggu mana-mana pekerja pejabat. Untuk mengembalikan keenakan dalam kehidupan para profesional yang bekerja dan menghilangkan kerumitan dalam penyediaan makanan, idea perniagaan ini mengetengahkan kord yang sempurna. Berikut adalah penjelasan bagaimana kerja-kerja berfungsi dalam Bisnes Makan Delivery Secara Online:

  • Pengguna akan membuat profil di laman web atau mendaftar dengan platform.
  • Setiap hari pada waktu tertentu (berbeza untuk sarapan, makan siang, dan makan malam), pengguna menerima pemberitahuan mengenai pilihan makanan yang tersedia.
  • Pengguna yang berminat membuat pesanan dan membuat pembayaran. Pesanan kemudian akan dihantar ke restoran yang berkaitan. Setelah pesanan diproses, platform akan mengumpulkan semua pesanan dan menghantarnya ke pejabat masing-masing pada waktu tertentu.

Kemungkinan Sumber Pendapatan

Bagi mereka yang ingin memulakan platform Bisnes Makan Delivery Secara Online, margin makanan selalu menjadi perhatian, sebab itulah selalu dinasihatkan untuk mempunyai banyak aliran pendapatan. Lebih-lebih lagi, caj penghantaran tidak boleh menjadikan nilai makanan meningkat ke tahap di mana pengguna tidak menganggapnya sebagai nilai wang. Salah satu aspek yang memihak kepada idea perniagaan seperti itu ialah anda harus menyampaikan semua pesanan dalam satu masa. Ini mengurangkan logistik penghantaran dan juga kos.

Berikut adalah model pendapatan utama yang dapat digabungkan oleh startup seperti itu:

  • Iklan Dalam Talian: Google AdSense boleh menjadi salah satu sumber utama menjana pendapatan melalui iklan.
  • Iklan Luar Talian: Iklan boleh dipaparkan pada pakej Makanan syarikat. Di samping itu, lebih banyak iklan boleh dibuat dengan menghantar risalah bercetak bersama makanan.
  • Kerjasama Strategik: Orang yang ingin membuka restoran atau dapur kecil boleh mendaftar dengan membayar sedikit bayaran ke platform.
  • Peratus Komisen: Bisnes Makan Delivery Secara Online boleh bekerjasama dengan restoran dengan harga komisen yang telah ditentukan berdasarkan kuantiti pesanan makanan.

 

Klik imej di atas untuk dapatkan model bisnes makan delivery sebenar cara orang Malaysia.

Bagaimana cara mendaftar di laman web atau aplikasi?

Proses pendaftaran harus cukup mudah bagi pengguna biasa tanpa banyak pengetahuan teknikal. Langkah-langkah berikut menyerupai proses pendaftaran yang ideal:

  • Pada halaman pendaftaran, pengguna mengisi butiran seperti nama depan, nama belakang, alamat pejabat, jumlah pekerja, id e-mel, kata laluan baru, pengesahan melalui OTP, dan butiran kad kredit.

 

  • Selepas pengesahan dan pengakuan dari laman web, pengguna dapat mula menerima mesej mengenai makanan hari ini.

Perlu diperhatikan, disarankan untuk memudahkan pengguna mendaftar di laman web atau aplikasi melalui akaun media sosial atau akaun google dengan mudah. Ini bukan sahaja mempercepat proses pendaftaran tetapi juga membantu dalam memberikan pengalaman yang mesra pengguna.

Bagaimana pengguna membuat pesanan melalui laman web atau aplikasi mudah alih?

1 – Pengguna boleh mengakses laman web pesanan makanan atau aplikasi mudah alih anda dengan langkah masuk yang mudah.

2 – Setelah log masuk, dia dapat melihat makanan (sarapan, makan tengah hari & makan malam) pada hari itu.

3 – Pengguna juga dapat mencari makanan kegemarannya dari restoran tertentu.

4 – Kemudian, dia membuat pesanan makanan dalam talian mengikut jumlah pekerja. Pembayaran boleh dilakukan dengan medium digital (seperti Google Pay, PayPal, Kad Kredit / Debit, dll.) Atau pembayaran tunai (COD).

5 – Setelah restoran mengesahkan pesanan yang dibuat, pemberitahuan dihantar kepada pengguna mengenai pengesahan dan anggaran waktu penghantaran.

6 – Makanan panas dihantar ke pejabat pengguna (alamat yang disebut oleh pengguna semasa membuat pesanan) pada waktu yang ditetapkan.

8 Perkara Yang Perlu Dipertimbangkan Semasa Memulakan Perniagaan Online
Buat duit dengan Adsense
Jana pendapatan pasif

Tags :

Related Post to Inilah Idea Hebat Bisnes Makan Delivery Secara Online

memulakan perniagaan tudung

23 Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online

Posted at

Jom kita semak 23 Kelebihan Bisnes Tudung Secara Online! Sila ambil perhatian bahawa data yang disediakan dalam artikel kelebihan bisnes tudung secara online ini... Read More

memulakan perniagaan tudung

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tudung Yang Berjaya?

Posted at

Bagaimana Memulakan Perniagaan Tudung Yang Berjaya? Tudung telah menjadi simbol pemerkasaan, fesyen, dan identiti budaya bagi jutaan wanita Islam di seluruh dunia. Akibatnya, permintaan... Read More

Panduan Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri

Panduan Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri

Posted at

Panduan Langkah demi Langkah Memulakan Bisnes Tudung Anda Sendiri. Industri bisnes tudung semakin berkembang sejak beberapa tahun, dengan semakin ramai wanita memilih pilihan fesyen... Read More

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda

Posted at

7 Cara Meningkatkan Blog Perniagaan Anda – Apabila dilakukan dengan betul, blog perniagaan boleh memasarkan syarikat anda, menarik pelanggan baharu dan meletakkan anda sebagai... Read More

Jual Barang Lama Anda Secara Online

Posted at

Tapak pasaran peer-to-peer dalam talian telah memudahkan individu persendirian untuk menjual barangan yang tidak diingini dengan cepat. Sama ada di eBay, Craigslist, Facebook Marketplace,... Read More