HOME
Home » Umum » Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

Posted at | Categorised in Umum

Ramai yang dah sedar bagaimana pentingnya jana income sampingan dengan affiliate, tapi ramai juga yang tak tahu apa itu pemasaran affiliate. Dalam entry sebelum ini saya telah menulis tentang idea perniagaan kecil, dalam entry tu antaranya mengesyorkan anda buat bisnes dengan membaca panduan-panduan yang saya senaraikan.

Jika anda nak tahu penjualan ebook-ebook itulah aktiviti pemasaran affiliate. Anda boleh mendaftar di sini. Yang bestnya anda tak perlu keluarkan modal langsung untuk menyertai program affiliate ni.

Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

 

 

Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

640-03262034
© Masterfile Royalty Free

Klikjer.com mempunyai banyak ebook yang berkualiti yang ditulis oleh orang yang betul-betul berpengalaman dalam bidang yang mereka tulis. Lagi pun setiap ebook ditapis dahulu oleh pihak Klikjer.com supaya menjamin ebook yang ditulis BUKAN e-book sampah.

Bagaimana nak memasarkan produk affiliate ni?

Mudah sangat, anda boleh mempromosikan affiliate di mana-mana saja, seperti di facebook, instagram, tiktok dan yang lebih bagus jika anda ada blog sendiri.

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Baca Ini!

Dengan blog sendiri anda bebas menulis apa sahaja tentang perniagaan anda. Tak semestinya anda wajib ada blog perniagaan, blog peribadi pun boleh anda jadikan platform memasarkan program affiliate yang anda sertai. Jangan terlalu jumud, blog anda hak anda. Orang kata balun jer…

Bagaimana Boleh Dapat Income Dengan Program Affiliate?

Harapnya anda sudah faham dengan maksud affiliate seperti yang telah saya terangkan di atas. Untuk lebih jelas saya senaraikan keterangannya di bawah. Semoga anda berjaya dalam bisnes kecil tanpa modal pemasaran affiliate!

Pertama! Program affiliate biasanya adalah percuma, anda tak perlu bayar apa-apa yuran, jika ada abaikan program affiliate tersebut.

2 . Anda menjana pendapatan atau income melalui komisen yang ditawarkan oleh pemilik produk. Biasanya komisen mencecah 50% hingga 70% malah ada yang lebih dari itu. (itu sebab saya seronok sertai program affiliate seperti Klikjer.com dan lain-lain.

3 . Lagi best, anda tak perlu simpan stok produk! Program affiliate biasanya berlaku di alam internet, secara online dalam talian. Malah Shopee juga ada program affiliate mereka sendiri dan anda boleh menjual produk di Shopee melalui program affiliate InvolveAsia (JUGA PERCUMA).

4 . Tak perlu pening kepala melayan pelanggan kerana semua pembelian ada terus kepada pemilik produk. Anda hanya buat pemasaran dan kerja-kerja melayan pelanggan, menerima bayaran dan sebagainya dilakukan oleh pemilik produk. Anda hanya menunggu bayaran komisen dikreditkan ke akaun bank anda jika ada jualan.

5 . Bayaran komisen juga tidak dibuat setiap hari, anda harus bersabar menunggu masa bayaran komisen dibuat, biasanya pihak pemilik produk akan menetapkannya.

6 . Bayaran komisen akan dibuat terus ke akaun bank atau Paypal anda seperti yang anda isi pada borang permohonan menjadi ahli affiliate mereka.

7 . Ada banyak platform program affiliate yang boleh anda sertai seprti InvolveAsia, Klikjer.com, Onpay.com, dan banyak lagi.

8 . Kebanyakan platform program affiliate tidak memerlukan anda mencapai had tertentu untuk membuat pengeluaran, namun bagi Klikjer memerlukan anda mencapai RM30 dan Involve Asia RM80 untuk anda membuat pengeluaran.

9 . Setiap program affiliate menyediakan link khas dengan ID anda untuk anda promosikan. Gunakan link ini di mana-mana sahaja yang anda fikirkan sesuai, malah anda boleh mempromosikan di group-group Whatsapp dengan cara berhemah (jangan sampai kena tendang keluar group… hihi)

Namun jika mempunyai blog sendiri, kerja-kerja promosi lebih mudah dan kekal lama selagi anda tidak padam entry yang anda tulis.

Jika masih belum ada blog, anda boleh baca Cara Memulakan Blog Sendiri. Dalam panduan tersebut menggunakan hosting Bluehost di US, jika anda nak guna hosting di Malaysia anda boleh klik di sini.

Semoga dengan catatan ringkas ini anda menjadi pemasar affiliate yang berjaya suatu hari nanti. Insyallah ianya akan menjadi pendapatan pasif yang membantu kehidupan anda sekeluarga. Aminn…

No comment for Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno

Posted at

Cara Dapatkan Bitcoin Percuma Di Luno – Ingin mendapat ganjaran dalam Bitcoin secara percuma kerana merujuk rakan dan keluarga anda kepada Luno? Hebat! Dalam... Read More

Kitaran 39 Bulan Mengatakan Harga XRP Melonjak Kepada USD1,000

Kitaran 39 Bulan Mengatakan Harga XRP Melonjak Kepada USD1,000, Inilah Masanya

Posted at

Seorang penganalisis kripto telah membentangkan analisis 39 bulan yang boleh menentukan bila harga XRP akan meningkat ke paras tertinggi baharu sepanjang masa. Analisis menandakan... Read More

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH

Posted at

RAHSIA BUAT DUIT YANG SANGAT BANYAK SETIAP BULAN HANYA DARI RUMAH Salam, Setiap 21hb adalah hari yang gembira buat semua슠pengguna simkad Tone Wow슠yang aktif.... Read More

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay

Pengenalan Kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baik untuk menjalankan perniagaan di eBay.

Posted at

Pengenalan kepada Pengurusan Pembayaran eBay Cara yang lebih baharu dan lebih baik untuk menjalankan perniagaan secara global di eBay. PENTING! Semua penjual baharu dan... Read More