HOME
Home » Umum » Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

Posted at | Categorised in Umum

Ramai yang dah sedar bagaimana pentingnya jana income sampingan dengan affiliate, tapi ramai juga yang tak tahu apa itu pemasaran affiliate. Dalam entry sebelum ini saya telah menulis tentang idea perniagaan kecil, dalam entry tu antaranya mengesyorkan anda buat bisnes dengan membaca panduan-panduan yang saya senaraikan.

Jika anda nak tahu penjualan ebook-ebook itulah aktiviti pemasaran affiliate. Anda boleh mendaftar di sini. Yang bestnya anda tak perlu keluarkan modal langsung untuk menyertai program affiliate ni.

Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

 

 

Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

640-03262034
© Masterfile Royalty Free

Klikjer.com mempunyai banyak ebook yang berkualiti yang ditulis oleh orang yang betul-betul berpengalaman dalam bidang yang mereka tulis. Lagi pun setiap ebook ditapis dahulu oleh pihak Klikjer.com supaya menjamin ebook yang ditulis BUKAN e-book sampah.

Bagaimana nak memasarkan produk affiliate ni?

Mudah sangat, anda boleh mempromosikan affiliate di mana-mana saja, seperti di facebook, instagram, tiktok dan yang lebih bagus jika anda ada blog sendiri.

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Baca Ini!

Dengan blog sendiri anda bebas menulis apa sahaja tentang perniagaan anda. Tak semestinya anda wajib ada blog perniagaan, blog peribadi pun boleh anda jadikan platform memasarkan program affiliate yang anda sertai. Jangan terlalu jumud, blog anda hak anda. Orang kata balun jer…

Bagaimana Boleh Dapat Income Dengan Program Affiliate?

Harapnya anda sudah faham dengan maksud affiliate seperti yang telah saya terangkan di atas. Untuk lebih jelas saya senaraikan keterangannya di bawah. Semoga anda berjaya dalam bisnes kecil tanpa modal pemasaran affiliate!

Pertama! Program affiliate biasanya adalah percuma, anda tak perlu bayar apa-apa yuran, jika ada abaikan program affiliate tersebut.

2 . Anda menjana pendapatan atau income melalui komisen yang ditawarkan oleh pemilik produk. Biasanya komisen mencecah 50% hingga 70% malah ada yang lebih dari itu. (itu sebab saya seronok sertai program affiliate seperti Klikjer.com dan lain-lain.

3 . Lagi best, anda tak perlu simpan stok produk! Program affiliate biasanya berlaku di alam internet, secara online dalam talian. Malah Shopee juga ada program affiliate mereka sendiri dan anda boleh menjual produk di Shopee melalui program affiliate InvolveAsia (JUGA PERCUMA).

4 . Tak perlu pening kepala melayan pelanggan kerana semua pembelian ada terus kepada pemilik produk. Anda hanya buat pemasaran dan kerja-kerja melayan pelanggan, menerima bayaran dan sebagainya dilakukan oleh pemilik produk. Anda hanya menunggu bayaran komisen dikreditkan ke akaun bank anda jika ada jualan.

5 . Bayaran komisen juga tidak dibuat setiap hari, anda harus bersabar menunggu masa bayaran komisen dibuat, biasanya pihak pemilik produk akan menetapkannya.

6 . Bayaran komisen akan dibuat terus ke akaun bank atau Paypal anda seperti yang anda isi pada borang permohonan menjadi ahli affiliate mereka.

7 . Ada banyak platform program affiliate yang boleh anda sertai seprti InvolveAsia, Klikjer.com, Onpay.com, dan banyak lagi.

8 . Kebanyakan platform program affiliate tidak memerlukan anda mencapai had tertentu untuk membuat pengeluaran, namun bagi Klikjer memerlukan anda mencapai RM30 dan Involve Asia RM80 untuk anda membuat pengeluaran.

9 . Setiap program affiliate menyediakan link khas dengan ID anda untuk anda promosikan. Gunakan link ini di mana-mana sahaja yang anda fikirkan sesuai, malah anda boleh mempromosikan di group-group Whatsapp dengan cara berhemah (jangan sampai kena tendang keluar group… hihi)

Namun jika mempunyai blog sendiri, kerja-kerja promosi lebih mudah dan kekal lama selagi anda tidak padam entry yang anda tulis.

Jika masih belum ada blog, anda boleh baca Cara Memulakan Blog Sendiri. Dalam panduan tersebut menggunakan hosting Bluehost di US, jika anda nak guna hosting di Malaysia anda boleh klik di sini.

Semoga dengan catatan ringkas ini anda menjadi pemasar affiliate yang berjaya suatu hari nanti. Insyallah ianya akan menjadi pendapatan pasif yang membantu kehidupan anda sekeluarga. Aminn…

Related Post to Jana Income Sampingan Dengan Affiliate

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More