HOME
Home » Blog & SEO » Jawatan Kosong Kerajaan

Jawatan Kosong Kerajaan

Posted at | Categorised in Blog & SEO

Jawatan kosong kerajaan merupakan satu pilihan terbaik untuk anda kerana menawarkan imbuhan yang lumayan dan jaminan masa depan yang kukuh.

Namun bukan mudah untuk  semua orang mendapat jawatan itu. Tetapi jangan risau, anda masih boleh memilih jawatan kosong swasta yang juga dapat memberikan jaminan pendapatan yang lumayan.

Jawatan Kosong Kerajaan

 

Bukanlah satu-satunya pilihan  terbaik…

Jurutera Kemudahan – Utiliti Proses

Pulau Pinang, 07, MY

Req. ID: 185103

Jawatan Kosong Swasta Jurutera Kemudahan – Utiliti Proses

Sebagai Jurutera Kemudahan di Micron, anda bertanggungjawab untuk mengurus dan menyelenggara semua operasi gas dan sistem air (sistem air de-ionisasi dan sistem rawatan air sisa).

Calon juga perlu mengawasi pemasangan alat untuk mencapai peningkatan berterusan terhadap ketahanan, kebolehpercayaan dan kecekapan sistem dengan bimbingan dan arahan yang diperlukan dari organisasi Kemudahan, untuk mencapai tujuan jabatan, tapak, kemudahan korporat dan tujuan syarikat. Skop termasuk dan tidak terhad kepada yang berikut:

Tanggungjawab:

Menguruskan operasi harian dan penyelenggaraan semua sistem bekalan gas dan pengesanan di lokasi termasuk pemasangan gas khusus pukal di luar lokasi.

Juruteknik sokongan, jurulatih dan panduan dalam operasi & penyelenggaraan, penyelesaian masalah, dll.

Menguruskan inventori gas harian (penangguhan, penjejakan penggunaan, tamat tempoh dll.)

Bertanggungjawab dalam operasi Penyelenggaraan loji dan loji rawatan air buangan dan air sisa.

Membantu penyediaan anggaran kemudahan, pelaburan, pemasangan mesin baru, kerja projek dan program penjimatan tenaga & air.

Mengkaji penyelenggaraan prediktif dan pencegahan sistem untuk penambahbaikan berterusan bersama dengan pasukan Operasi & Penyelenggaraan.

Menilai dan mengkaji operasi / reka bentuk sistem untuk mengurangkan kos dan meningkatkan kebolehpercayaan sistem.

Antaramuka dengan pasukan Kejuruteraan, Operasi, persekitaran, Kesihatan & Keselamatan (EHS) untuk peralatan, program penyelenggaraan pencegahan / pembetulan dan pematuhan projek dengan pelbagai prosedur peraturan.

Pastikan dokumentasi yang baik (hardcopy dan softcopy) sistem kemudahan dan sokongan semasa Audit.

Menyokong tinjauan reka bentuk untuk sistem asas pembinaan dan memastikan spesifikasi dipenuhi dan peningkatan pengurangan kos dikenal pasti.

Bekerja dengan pelanggan dalaman, luaran, perunding dan agensi kerajaan yang berkaitan dengan program / projek peningkatan sistem kimia dan gas jika perlu.

Mematuhi kesihatan keselamatan persekitaran syarikat, polisi dan prosedur keselamatan, prosedur operasi standard dengan penilaian risiko, standard dan kualiti kualiti pengemasan yang baik ketika melakukan pekerjaan.

Fahami gambar dan jadual pemasangan alat untuk menyelaraskan dan menyampaikan harapan pemasangan alat dengan pasukan, kontraktor perdagangan dan vendor alat dengan interaksi kerja biasa dengan cara yang hormat.

Merancang dan melaksanakan kerja-kerja pentauliahan utiliti sistem kerja setelah pemasangan alat selesai. Lakukan ujian ekzos dan keseimbangan untuk pentauliahan alat proses.

Lakukan pengukuran penggunaan utiliti alat. Jadualkan data dengan tepat untuk penjejakan penggunaan utiliti.

Keperluan Pekerjaan:

Ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan atau bidang yang berkaitan dengan 1-2 tahun pengalaman kerja Kemudahan yang berkaitan.
Pengetahuan mengenai peraturan persekitaran dan kaedah ujian sangat diharapkan.
Bermotivasi sendiri dengan kemampuan untuk bekerja secara bebas, dan mempunyai kemahiran komunikasi dan persembahan interpersonal, lisan, dan tulisan yang sangat baik.
Kemahiran asas komputer lebih disukai di pejabat Microsoft dan pengetahuan yang relevan mengenai sistem komputer lain seperti SAP (produk aplikasi sistem).
Memiliki pengetahuan asas AutoCAD lebih disukai.
Keupayaan menyelesaikan masalah dan mengatasi punca-punca.
Berorientasikan pasukan dengan fokus kuat pada dinamika pasukan yang berkesan.

Mohon Sekarang

Semakan Online:

Semakan Online Jawatan kosong:

Jawatan kosong swasta
Jawatan kosong kerajaan
Jawatan kosong terkini

 

 

Related Post to Jawatan Kosong Kerajaan

Penyedia Web Hosting Di Malaysia

Penyedia Web Hosting Di Malaysia

Posted at

Apa itu web hosting? Ramai yang masih belum berpengetahuan dalam bidang web hosting. Ini mungkin berlaku kerana mereka tidak pernah mendengarnya atau tidak mahu... Read More

Cara Menjadi Youtuber Dalam 14 Langkah Mudah

Cara Menjadi Youtuber Yang Berjaya Dengan 14 Langkah Mudah

Posted at

Cara Menjadi Youtuber Yang Berjaya Dengan 14 Langkah Mudah – Tertanya-tanya bagaimana menjadi YouTuber? Anda ada idea hebat tetapi tak tahu bagaimana melakukannya? Blog... Read More

Mengapa Perlu Promosikan Channel YouTube Anda?

Mengapa Perlu Promosikan Channel YouTube Anda?

Posted at

Mengapa Perlu Promisikan Channel YouTube Anda? – Promosi YouTube dapat membantu anda mengembangkan saluran (channel) dan mempromosikan kandungan dalam beberapa arah sekaligus. Selalunya, mempromosikan... Read More

Cara Membuat Fail robots.txt di cPanel

Posted at

Sekiranya anda pernah membina laman web anda sendiri, anda mungkin pernah mendengar fail robotx.txt dan bertanya-tanya, untuk apa fail ini? Anda berada di tempat... Read More

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Kemudian Baca Ini!

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Baca Ini!

Posted at

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Kemudian Baca Ini! Saya tahu bahawa setiap pembaca blog ini mengunjungi dan membacanya untuk mempelajari sesuatu yang berguna dan... Read More