HOME
Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Kerajaan

Jawatan Kosong Kerajaan

Posted at | Categorised in Jawatan Kosong

Jawatan kosong kerajaan merupakan satu pilihan terbaik untuk anda kerana menawarkan imbuhan yang lumayan dan jaminan masa depan yang kukuh.

Namun bukan mudah untuk  semua orang mendapat jawatan itu. Tetapi jangan risau, anda masih boleh memilih jawatan kosong swasta yang juga dapat memberikan jaminan pendapatan yang lumayan.

Jawatan Kosong Kerajaan

 

Bukanlah satu-satunya pilihan  terbaik…

Jurutera Kemudahan – Utiliti Proses

Pulau Pinang, 07, MY

Req. ID: 185103

Jawatan Kosong Swasta Jurutera Kemudahan – Utiliti Proses

Sebagai Jurutera Kemudahan di Micron, anda bertanggungjawab untuk mengurus dan menyelenggara semua operasi gas dan sistem air (sistem air de-ionisasi dan sistem rawatan air sisa).

Calon juga perlu mengawasi pemasangan alat untuk mencapai peningkatan berterusan terhadap ketahanan, kebolehpercayaan dan kecekapan sistem dengan bimbingan dan arahan yang diperlukan dari organisasi Kemudahan, untuk mencapai tujuan jabatan, tapak, kemudahan korporat dan tujuan syarikat. Skop termasuk dan tidak terhad kepada yang berikut:

Tanggungjawab:

Menguruskan operasi harian dan penyelenggaraan semua sistem bekalan gas dan pengesanan di lokasi termasuk pemasangan gas khusus pukal di luar lokasi.

Juruteknik sokongan, jurulatih dan panduan dalam operasi & penyelenggaraan, penyelesaian masalah, dll.

Menguruskan inventori gas harian (penangguhan, penjejakan penggunaan, tamat tempoh dll.)

Bertanggungjawab dalam operasi Penyelenggaraan loji dan loji rawatan air buangan dan air sisa.

Membantu penyediaan anggaran kemudahan, pelaburan, pemasangan mesin baru, kerja projek dan program penjimatan tenaga & air.

Mengkaji penyelenggaraan prediktif dan pencegahan sistem untuk penambahbaikan berterusan bersama dengan pasukan Operasi & Penyelenggaraan.

Menilai dan mengkaji operasi / reka bentuk sistem untuk mengurangkan kos dan meningkatkan kebolehpercayaan sistem.

Antaramuka dengan pasukan Kejuruteraan, Operasi, persekitaran, Kesihatan & Keselamatan (EHS) untuk peralatan, program penyelenggaraan pencegahan / pembetulan dan pematuhan projek dengan pelbagai prosedur peraturan.

Pastikan dokumentasi yang baik (hardcopy dan softcopy) sistem kemudahan dan sokongan semasa Audit.

Menyokong tinjauan reka bentuk untuk sistem asas pembinaan dan memastikan spesifikasi dipenuhi dan peningkatan pengurangan kos dikenal pasti.

Bekerja dengan pelanggan dalaman, luaran, perunding dan agensi kerajaan yang berkaitan dengan program / projek peningkatan sistem kimia dan gas jika perlu.

Mematuhi kesihatan keselamatan persekitaran syarikat, polisi dan prosedur keselamatan, prosedur operasi standard dengan penilaian risiko, standard dan kualiti kualiti pengemasan yang baik ketika melakukan pekerjaan.

Fahami gambar dan jadual pemasangan alat untuk menyelaraskan dan menyampaikan harapan pemasangan alat dengan pasukan, kontraktor perdagangan dan vendor alat dengan interaksi kerja biasa dengan cara yang hormat.

Merancang dan melaksanakan kerja-kerja pentauliahan utiliti sistem kerja setelah pemasangan alat selesai. Lakukan ujian ekzos dan keseimbangan untuk pentauliahan alat proses.

Lakukan pengukuran penggunaan utiliti alat. Jadualkan data dengan tepat untuk penjejakan penggunaan utiliti.

Keperluan Pekerjaan:

Ijazah sarjana muda dalam bidang kejuruteraan atau bidang yang berkaitan dengan 1-2 tahun pengalaman kerja Kemudahan yang berkaitan.
Pengetahuan mengenai peraturan persekitaran dan kaedah ujian sangat diharapkan.
Bermotivasi sendiri dengan kemampuan untuk bekerja secara bebas, dan mempunyai kemahiran komunikasi dan persembahan interpersonal, lisan, dan tulisan yang sangat baik.
Kemahiran asas komputer lebih disukai di pejabat Microsoft dan pengetahuan yang relevan mengenai sistem komputer lain seperti SAP (produk aplikasi sistem).
Memiliki pengetahuan asas AutoCAD lebih disukai.
Keupayaan menyelesaikan masalah dan mengatasi punca-punca.
Berorientasikan pasukan dengan fokus kuat pada dinamika pasukan yang berkesan.

Mohon Sekarang

Semakan Online:

Semakan Online Jawatan kosong:

Jawatan kosong swasta
Jawatan kosong kerajaan
Jawatan kosong terkini

 

 

No comment for Jawatan Kosong Kerajaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Jawatan Kosong Kerajaan

Jawatan Kosong PERKESO

Jawatan Kosong PERKESO

Posted at

Jawatan Kosong PERKESO – Warganegara Malaysia yang berkelayakan, memiliki daya kepimpinan yang dinamik, kompeten dan inovatif serta ingin memulakan kerjaya di suasana yang baru dan... Read More

Jawatan Kosong Senior HR Business Partner

Jawatan Kosong Senior HR Business Partner

Posted at

Muar, Req. ID: 199321 Deskripsi kerja Sebagai Rakan Perniagaan HR Negara Malaysia di Micron, anda bertanggungjawab untuk memandu dan memimpin strategi dan inisiatif orang... Read More

Jawatan Kosong Pengurus

Jawatan Kosong Pengurus -SAP Di Kuala Lumpur

Posted at

Talian Perkhidmatan Penasihat Industri / Sektor Tidak berkaitan Kekhususan Pengkomputeran & Rangkaian Awan Tahap Pengurusan Pengurus Jawatan Kosong Pengurus -SAP Di Kuala Lumpur Penerangan... Read More

Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan

Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan

Posted at

Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan, Kerajaan, Google Cloud Google (Kuala Lumpur, Malaysia) Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan Deskripsi kerjaKelayakan minimum: Ijazah Sarjana Muda dalam... Read More

Jawatan Kosong Swasta Pengurus Jualan Kawasan

Jawatan Kosong Swasta Pengurus Jualan Kawasan – Sabah

Posted at

Jawatan Kosong Swasta Pengurus Jualan Kawasan – Sabah Maklumat pekerjaan Lokasi: Sabah Pengkhususan: Pekerjaan penjualan & pemasaran Jenis: Kekal Waktu bekerja: Sepenuh Masa Gaji:... Read More