HOME
Home » Jawatan Kosong » Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan

Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan

Posted at | Categorised in Jawatan Kosong

Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan, Kerajaan, Google Cloud
Google (Kuala Lumpur, Malaysia)

Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan

Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan

Deskripsi kerja
Kelayakan minimum:

Ijazah Sarjana Muda dalam Sains Komputer, bidang teknikal yang berkaitan, atau pengalaman praktikal yang setara.
Pengalaman selama 5 tahun sebagai jurutera penjualan teknikal dalam persekitaran pengkomputeran awan atau pengalaman yang setara dalam peranan pelanggan.

Kelayakan pilihan:

Ijazah Sarjana dalam Sains Komputer atau bidang teknikal lain.
Pengalaman dalam pengurusan data dan maklumat, kerana berkaitan dengan tren Big Data dan masalah dalam perniagaan.
Pengalaman dengan Pengurangan Peta, Hadoop, Spark, Flume, Hive, Impala, Spark SQL, BigQuery.
Pengalaman pembangunan / integrasi aplikasi web. Pengalaman dengan platform / penyelesaian pembangunan perisian, termasuk J2EE, servlet Java, JavaScript, Python, Go, PHP, ASP, CGI, AJAX.
Pengalaman dengan teknologi Big Data, PaaS / IaaS.
Pengetahuan mengenai Linux, platform pengembangan Web 2.0, penyelesaian, dan teknologi yang berkaitan (HTTP, Basic / NTLM, sesi, XML / XSLT / XHTML / HTML), pemahaman tentang DNS, TCP, Firewalls, Proxy Servers, DMZ, Load Balancing, VPN, VPC.

Mengenai pekerjaan

Pasukan Google Cloud Platform membantu pelanggan mengubah dan mengembangkan perniagaan mereka melalui penggunaan rangkaian global Google, pusat data berskala web, dan infrastruktur perisian. Sebagai sebahagian daripada pasukan keusahawanan dalam perniagaan yang berkembang pesat ini, anda akan membantu membentuk masa depan perniagaan dari semua saiz menggunakan teknologi untuk berhubung dengan pelanggan, pekerja, dan rakan kongsi.

Google Cloud Platform adalah sekumpulan perkhidmatan berasaskan awan modular yang membolehkan pengguna membuat apa sahaja dari laman web sederhana hingga aplikasi yang rumit. Ini mengeksternalisasi bagaimana kami menjalankan syarikat ‘software-as-a-service’ (SaaS) kami dan menjadikan infrastruktur, perisian, dan proses kami tersedia untuk semua. Google Cloud Platform memberikan penyediaan awan-atas-permintaan untuk kapasiti tanpa batas yang berjalan di infrastruktur tanpa komitmen awal.

Misi Google Cloud adalah mengubah dunia pengkomputeran perusahaan, dan dalam peranan ini, anda akan membantu membentuk dan melaksanakan strategi untuk menolong pelanggan. Anda akan menjadi penasihat yang dipercayai untuk pelanggan dan prospek kami, dan menolong mereka mendapatkan nilai sebanyak mungkin dari platform kami. Anda akan menggunakan kedua-dua kemahiran teknikal dan perniagaan untuk memajukan perjanjian secepat mungkin.

Google Cloud menyediakan organisasi dengan infrastruktur, keupayaan platform, dan penyelesaian industri terkemuka. Kami memberikan penyelesaian awan kelas perusahaan yang memanfaatkan teknologi canggih Google untuk membantu syarikat beroperasi dengan lebih cekap dan menyesuaikan diri dengan perubahan keperluan, memberi asas kepada pelanggan untuk masa depan. Pelanggan di lebih daripada 150 negara beralih ke Google Cloud sebagai rakan kongsi yang dipercayai untuk menyelesaikan masalah perniagaan mereka yang paling kritikal.

Tanggungjawab

Gunakan kepakaran teknikal untuk membantu pelanggan menentukan sama ada Google Cloud Platform sesuai untuk mereka.
Bekerja dengan pasukan perniagaan untuk mengenal pasti / memenuhi syarat platform secara formal. Lakukan penemuan teknikal sepenuhnya, kenal pasti masalah, perniagaan dan keperluan teknikal. Penyelesaian pelanggan arkitek untuk memenuhi keperluan yang dikumpulkan.
Bertanggungjawab terhadap aspek teknikal kitaran perniagaan, termasuk pengajaran umum, mesyuarat pengenalan, respons perjanjian sokongan, taklimat produk / penyelesaian, kerja bukti konsep, dan menyelaraskan sumber teknikal sokongan tambahan.
Menyiapkan dan menyampaikan pesanan produk untuk menyerlahkan cadangan nilai Google Cloud Platform dan pembezaan unik, menggunakan papan putih, persembahan slaid, demonstrasi produk, kertas putih, pengurusan percubaan dan dokumen respons RFI.
Bekerja dengan produk Google Cloud Platform untuk menunjukkan dan prototaip integrasi dalam persekitaran pelanggan / rakan kongsi. Buat cadangan mengenai strategi integrasi, arsitektur perusahaan, platform dan infrastruktur aplikasi yang diperlukan untuk melaksanakan penyelesaian.
Nota:

Oleh kerana krisis kesihatan semasa yang berkaitan dengan COVID-19 dan peningkatan had visa / perjalanan yang berlaku, kami tidak dapat memberikan tawaran kepada sesiapa yang tidak dapat bekerja dari Malaysia kerana sekatan visa / perjalanan, atau langkah-langkah pembatasan lain sehingga lebih jauh notis. Oleh yang demikian, kami akan memprioritaskan calon yang dapat memulai di lokasi ini dengan menetapkan tarikh seperti yang diharapkan. Kami mengawasi keadaan dan akan menyesuaikan kedudukan kami sekiranya langkah-langkah pembatasan dihapuskan di kemudian hari.

Mohon Sekarang

Semakan Online:

Semakan Online Jawatan kosong:

Jawatan kosong swasta
Jawatan kosong kerajaan
Jawatan kosong terkini

Tags :

No comment for Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Jawatan Kosong Perunding Penyelesaian Pelanggan

Jawatan Kosong PERKESO

Jawatan Kosong PERKESO

Posted at

Jawatan Kosong PERKESO – Warganegara Malaysia yang berkelayakan, memiliki daya kepimpinan yang dinamik, kompeten dan inovatif serta ingin memulakan kerjaya di suasana yang baru dan... Read More

Jawatan Kosong Senior HR Business Partner

Jawatan Kosong Senior HR Business Partner

Posted at

Muar, Req. ID: 199321 Deskripsi kerja Sebagai Rakan Perniagaan HR Negara Malaysia di Micron, anda bertanggungjawab untuk memandu dan memimpin strategi dan inisiatif orang... Read More

Jawatan Kosong Pengurus

Jawatan Kosong Pengurus -SAP Di Kuala Lumpur

Posted at

Talian Perkhidmatan Penasihat Industri / Sektor Tidak berkaitan Kekhususan Pengkomputeran & Rangkaian Awan Tahap Pengurusan Pengurus Jawatan Kosong Pengurus -SAP Di Kuala Lumpur Penerangan... Read More

Jawatan Kosong Kerajaan

Jawatan Kosong Kerajaan

Posted at

Jawatan kosong kerajaan merupakan satu pilihan terbaik untuk anda kerana menawarkan imbuhan yang lumayan dan jaminan masa depan yang kukuh. Namun bukan mudah untuk ... Read More

Jawatan Kosong Swasta Pengurus Jualan Kawasan

Jawatan Kosong Swasta Pengurus Jualan Kawasan – Sabah

Posted at

Jawatan Kosong Swasta Pengurus Jualan Kawasan – Sabah Maklumat pekerjaan Lokasi: Sabah Pengkhususan: Pekerjaan penjualan & pemasaran Jenis: Kekal Waktu bekerja: Sepenuh Masa Gaji:... Read More