HOME
Home » Saham » Jom Labur Saham | Duit Buat Duit

Jom Labur Saham | Duit Buat Duit

Posted at | Categorised in Saham

Jom labur saham (duit buat duit) – Ramai orang kita merasa takut nak melabur dalam saham. Saya juga seorang bekas pekerja sebuah bank perdagangan pada mulanya merasa takut dan ragu-ragu nak melabur dalam saham.

Tetapi setelah mempelajarinya dengan bersungguh-sungguh, sedikit demi sedikit saya telah berjaya buat duit dengan saham.

Rugi? adat perniagaan, ada untung ada rugi. Tetapi kerugian dapat diminimakan jika anda mendapat ilmu yang betul.

Sebenarnya tak perlu jadi pakar baru kita boleh melabur, cukup dengan mendalami beberapa teknik dan memilih beberapa kaunter dan “menunggu” waktu membeli yang betul, Insyallah anda tidak akan kecewa.

Ramai di luar sana yang gagal dalam pasaran saham kerana terperangkan dengan gula-gula “main saham”. Nama pun main-main, pastilah kita tidak membuat persediaan yang secukupnya untuk berjuang dalam perniagaan yang sangat mengutungkan ini.

Ubah mindset anda!

Jangan lagi menganggap pasaran saham ini sebagai suatu permainan. Anda ubah mindset kepada “melabur saham”. Setiap pelaburan sudah pasti inginkan keuntungan, untuk mendapat keuntungan sudah pasti anda tidak melakukannya sambil lewa atau ikut-ikutan.

Faham tak makna ikut-ikutan?

Anda membeli sesuatu saham hanya dengan mendengar cakap orang atau hanya terpengaruh dengan saranan oleh remizer anda tanpa sedikit pun membuat kajian tentang saham yang akan dibeli.

Baru-baru ni keluar saham baru Teladan Setia Group Bhd dengan lebihan langganan sebanyak 17.47 kali. Sebelum itu saham Mobilia terlebih langganan sebanyak 92 kali.

Maknanya apa?

Maknanya sangat ramai orang berebut-rebut nak membeli saham di Bursa Malaysia.

Kenapa orang berebut-rebut membeli saham?

Jawapannya sudah pastilah keuntungan yang berlipat ganda!

Itu saham baru…

Saham lama macam mana?

Sama juga, melabur dalam saham ni potensi nak buat untung sangat tinggi, nak rugi juga tinggi. Tetapi jika anda belajar dari seseorang yang telah berpengalaman Insyallah anda akan saman menjana keuntungan dalam pasaran saham.

Jom Labur Saham

jom labur saham

jom melabur saham

Ini sebahagian dari contoh keuntungan dari hasil melabur dalam saham di Bursa Malaysia.

Saya tidak berhajat mengajar anda bagaimana cara melabur dalam pasaran saham dan membuat keuntungan seperti di atas.

Dr Zul Izzi Nordin adalah seorang doktor gigi. Beliau telah menulis tentang cara-cara pelaburan saham yang menguntungkan.

Dr Zul tidak kedekut berkongsi pengalamannya dalam pelaburan saham. Beliau banyak kongsikan contoh-contoh keuntungan yang MEYAKINKAN tanpa berselindung lagi.

Dr Zul bongkarkan 5 langkah yang menjadi RAHSIA yang anda perlu tahun jika ingin memulakan pelaburan saham.

Anda boleh baca di sini.

melabur saham

Bila Dan Bagaimana Nak Melabur Dalam Bitcoin?

Tags :

No comment for Jom Labur Saham | Duit Buat Duit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Jom Labur Saham | Duit Buat Duit

Bagaimana Cara Melabur Dan Membuka Akaun CDS

Bagaimana Cara Melabur Dan Membuka Akaun CDS

Posted at

Sekiranya anda rakyat Malaysia dan baru nak mengenal dunia pelaburan, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana cara membeli saham di Bursa Malaysia dan membuka akaun CDS?.... Read More

Bagaimana Nak Melabur Di Bursa Malaysia

Bagaimana Nak Melabur Di Bursa Malaysia

Posted at

Memasuki dunia pelaburan saham tidaklah sesukar mana. Pengetahuan pelaburan asas, seperti membeli rendah dan menjual tinggi, tetap menjadi tonggak industri perdagangan kewangan. Pulangan pelaburan... Read More

Cara Memohon (IPO) Saham Terbitan Awam

Cara Memohon (IPO) Saham Terbitan Awam

Posted at

Cara Memohon (IPO) Saham Terbitan Awam  – IPO atau Saham Terbitan Awam ada juga disebut Saham Terbitan Awal adalah langkah pertama untuk membawa syarikat... Read More

Harga Minyak Merosot Dalam Dagangan Berhati-hati Menjelang Mesyuarat OPEC

Harga Minyak Merosot Dalam Dagangan Berhati-hati Menjelang Mesyuarat OPEC

Posted at

Harga minyak merosot dalam perdagangan yang berhati-hati menjelang mesyuarat OPEC. SINGAPURA (30 Nov): Harga minyak turun kira-kira 1% pada hari Isnin di tengah kegelisahan... Read More

Reaksi Pasaran Saham Terhadap Kelulusan Belanjawan 2021

Reaksi Pasaran Saham Terhadap Kelulusan Belanjawan 2021

Posted at

Reaksi pasaran terhadap kelulusan Belanjawan 2021 tidak stabil, kata penganalisis. Kelulusan oleh Parlimen Rang Undang-Undang Perbekalan 2021 (Belanjawan 2021) bernilai RM322.5 bilion pada peringkat... Read More