HOME
Home » Saham » Jom Labur Saham | Duit Buat Duit

Jom Labur Saham | Duit Buat Duit

Posted at | Categorised in Saham

Jom labur saham (duit buat duit) – Ramai orang kita merasa takut nak melabur dalam saham. Saya juga seorang bekas pekerja sebuah bank perdagangan pada mulanya merasa takut dan ragu-ragu nak melabur dalam saham.

Tetapi setelah mempelajarinya dengan bersungguh-sungguh, sedikit demi sedikit saya telah berjaya buat duit dengan saham.

Rugi? adat perniagaan, ada untung ada rugi. Tetapi kerugian dapat diminimakan jika anda mendapat ilmu yang betul.

Sebenarnya tak perlu jadi pakar baru kita boleh melabur, cukup dengan mendalami beberapa teknik dan memilih beberapa kaunter dan “menunggu” waktu membeli yang betul, Insyallah anda tidak akan kecewa.

Ramai di luar sana yang gagal dalam pasaran saham kerana terperangkan dengan gula-gula “main saham”. Nama pun main-main, pastilah kita tidak membuat persediaan yang secukupnya untuk berjuang dalam perniagaan yang sangat mengutungkan ini.

Ubah mindset anda!

Jangan lagi menganggap pasaran saham ini sebagai suatu permainan. Anda ubah mindset kepada “melabur saham”. Setiap pelaburan sudah pasti inginkan keuntungan, untuk mendapat keuntungan sudah pasti anda tidak melakukannya sambil lewa atau ikut-ikutan.

Faham tak makna ikut-ikutan?

Anda membeli sesuatu saham hanya dengan mendengar cakap orang atau hanya terpengaruh dengan saranan oleh remizer anda tanpa sedikit pun membuat kajian tentang saham yang akan dibeli.

Baru-baru ni keluar saham baru Teladan Setia Group Bhd dengan lebihan langganan sebanyak 17.47 kali. Sebelum itu saham Mobilia terlebih langganan sebanyak 92 kali.

Maknanya apa?

Maknanya sangat ramai orang berebut-rebut nak membeli saham di Bursa Malaysia.

Kenapa orang berebut-rebut membeli saham?

Jawapannya sudah pastilah keuntungan yang berlipat ganda!

Itu saham baru…

Saham lama macam mana?

Sama juga, melabur dalam saham ni potensi nak buat untung sangat tinggi, nak rugi juga tinggi. Tetapi jika anda belajar dari seseorang yang telah berpengalaman Insyallah anda akan saman menjana keuntungan dalam pasaran saham.

Jom Labur Saham

jom labur saham

jom melabur saham

Ini sebahagian dari contoh keuntungan dari hasil melabur dalam saham di Bursa Malaysia.

Saya tidak berhajat mengajar anda bagaimana cara melabur dalam pasaran saham dan membuat keuntungan seperti di atas.

Dr Zul Izzi Nordin adalah seorang doktor gigi. Beliau telah menulis tentang cara-cara pelaburan saham yang menguntungkan.

Dr Zul tidak kedekut berkongsi pengalamannya dalam pelaburan saham. Beliau banyak kongsikan contoh-contoh keuntungan yang MEYAKINKAN tanpa berselindung lagi.

Dr Zul bongkarkan 5 langkah yang menjadi RAHSIA yang anda perlu tahun jika ingin memulakan pelaburan saham.

Anda boleh baca di sini.

melabur saham

Bila Dan Bagaimana Nak Melabur Dalam Bitcoin?

Tags :

Related Post to Jom Labur Saham | Duit Buat Duit

Cara Mengurangkan Kerugian Besar Dalam Pelaburan Saham

10 Cara Mengurangkan Kerugian Besar Dalam Pelaburan Saham

Posted at

10 Cara Mengurangkan Kerugian Besar Dalam Pelaburan Saham – Malah pelabur legenda dan spekulator pro sekali pun mempunyai kegagalan dan kerugian. Kuncinya adalah bahawa... Read More

5 Cara Mengelakkan Kehilangan Wang Di Pasaran Saham

5 Cara Mengelakkan Kehilangan Wang Di Pasaran Saham

Posted at

Nilai akaun anda mungkin berubah-ubah dari masa ke masa, tetapi itu tidak bermakna anda kehilangan wang. Anda melabur dengan harapan dapat membina kekayaan jangka... Read More

cara membeli saham

Cara Membeli Saham Di Malaysia

Posted at

Cara membeli saham di Malaysia – Panduan ini akan memberi anda asas, termasuk cara membeli saham dalam talian, berapa harganya dan sama ada pilihan... Read More

Bagaimana Melabur Dalam Saham Malaysia

Bagaimana Melabur Dalam Saham Malaysia – Mesra Newbie

Posted at

Bagaimana nak melabur dalam saham di Malaysia? Inilah panduan paling praktikal dan sangat mudah bagi yang ingin melabur dalam pasaran saham Malaysia. Saya akan... Read More

Langkah Mudah Melabur Di Pasaran Saham

Langkah Mudah Melabur Di Pasaran Saham

Posted at

Langkah Mudah Melabur Di Pasaran Saham – Bayangkan anda baru memulakan kerjaya di syarikat tempatan setelah menamatkan pengajian di peringkat sarjana muda universiti tempatan.... Read More