HOME
Home » Umum » Kasut Sneakers New Balance Terbaik Yang Disyorkan oleh Pakar Podiatri

Kasut Sneakers New Balance Terbaik Yang Disyorkan oleh Pakar Podiatri

Posted at | Categorised in Umum

Pasangan Kasut Sneakers New Balance Terbaik yang *Sebenarnya* Disyorkan oleh Pakar Podiatri!

Pernah menjadi peninggalan zaman ayah yang dianggap tidak menarik, kasut New Balance kini telah digunakan. (Walaupun nama panggilan mereka, “Kasut Ayah-ayah,” masih melekat. Dan kami tidak mengapa dengan itu.) Kemasukan mereka ke dalam ~fesyen~ disokong oleh kepala kasut, hipster , dan juga pakar podiat, yang sering mengesyorkan jenama untuk pelbagai masalah kaki.

Kasut Sneakers New Balance Terbaik

Sama ada anda sedar atau tidak, kaki anda amat penting untuk kesejahteraan keseluruhan tubuh anda, terutamanya jika anda menghabiskan banyak masa secara aktif menggunakannya. Jadi, jika anda mengalami sakit kaki atau masalah lain, cara mudah untuk mengatasinya ialah menukar sepakan anda.

Apabila anda sedang mencari kasut sukan yang menyokong, pakar podiatrik biasanya mengesyorkan mencari yang paling sesuai untuk jenis kaki anda, kata Bruce Pinker, DPM, pakar podiatrik yang diperakui lembaga di Progressive Foot Care dan rakan sekutu American College of Foot & Ankle Surgeons. . “Sebagai contoh, jika seseorang mempunyai lengkungan rendah, secara amnya, mereka harus mencari kasut dengan sokongan lengkung tambahan, kasut anti-pronator,” kata Dr. Pinker.

“Mereka yang mempunyai lengkungan purata dan lengkungan tinggi harus mengelakkan model anti-pronator dan mencari gaya neutral, ” tambahnya. (Jika anda tidak fasih dalam podiatri, kasut anti-pronator bermakna kasut itu melindungi anda daripada berjalan dengan cara yang secara tidak sengaja akan meratakan kaki anda dari semasa ke semasa.)

Sebab kami suka New Balance

Apa yang menarik tentang New Balance khususnya ialah ia menawarkan kasut untuk pelbagai jenis kaki—yang bukan kebetulan. “New Balance mempunyai kasut yang direka bentuk mengikut sejarah dengan pengubahsuaian anti-pronator, dan biasanya kasut [nya] dibina dengan sangat baik dan tahan lama,” kata Dr. Pinker. Dia menambah bahawa ia juga bagus bahawa kasut New Balance tersedia dalam pelbagai lebar yang berbeza, menjadikannya lebih mudah bagi individu untuk mencari yang sesuai untuk mereka.

Daripada bahan kepada bentuknya, menambah sepasang kasut New Balance pada almari pakaian kaki anda adalah tidak perlu, kata pakar podiatrik dan pakar bedah podiatrik Dana Canuso, DPM, pengasas Dr. Canuso Skincare for Feet. kenapa? “Secara umumnya, kasut New Balance sentiasa direka dengan idea sokongan dan struktur kaki terlebih dahulu, dan kemudian estetik,” kata Dr. Canuso, yang memuji jenama itu sebagai “perintis dalam hal kasut yang mesra podiatri.”

Sepasang kasut New Balance terbaik yang *sebenarnya* disyorkan oleh pakar kaki

Kasut Sneakers New Balance Terbaik -New Balance 997H — RM400

Baik untuk: Berjalan

“997H ialah kasut gaya hidup,” kata Dr. Pinker. “Ia bagus untuk pejalan kaki dan untuk pelari yang menggunakan perbatuan rendah hingga sederhana.” Sedikit lagi tentang model ini: Terdapat panel atas yang diperbuat daripada mesh, yang membolehkan kelembapan dan haba keluar.

Baca: Tiada lagi kaki panas atau berpeluh terima kasih kepada 997Hs New Balance. Saya membeli sepasang untuk diri saya sendiri dan sering memakainya, yang bermaksud saya boleh membuktikan fakta bahawa ia sejuk (dalam suhu serta gaya) dan sangat selesa.

Tapak kasut ini dibuat dengan IMEVA (atau busa EVA acuan suntikan, yang boleh membawa kepada bahan lantunan yang lebih teguh dan lebih tinggi) dan getah, yang memberikan sokongan kaki yang hebat. Pilihan ini memenuhi status ringan tetapi tahan lama yang mana kasut New Balance dikenali.

“Sebagai kasut harian yang bagus secara keseluruhan, saya rasa 997H adalah pilihan yang bagus kerana ia kusyen dan mempunyai sedikit gaya padanya,” kata Dr. Canuso. “Ia pastinya kasut berjalan,” katanya, mengesyorkan agar orang ramai tidak berlari dengan kasut ini.

Kasut Sneakers New Balance Terbaik – New Balance 237 — RM320

Kasut Sneakers New Balance Terbaik

Baik untuk: Berjalan

Dilengkapi dengan tapak tengah EVA (yang bagus kerana ia menyerap hentakan daripada setiap langkah yang anda ambil), kasut ini turut menampilkan kolar empuk dan alas kaki—jadi ia akan menawarkan keselesaan sepanjang hari. Ia juga merupakan pilihan bertali, yang Dr. Canuso katakan membantu dalam melaraskan kasut ke kaki anda. Walaupun hebat seperti New Balance 237s, anda mungkin tidak mahu menambah pilihan ini pada troli anda jika anda sedang mencari kasut untuk berlari.

“237 ialah kasut gaya hidup, yang menjadikannya hebat untuk aktiviti rendah hingga sederhana,” kata Dr. Pinker. Yang pasti, aktiviti berintensiti rendah akan berjalan-jalan dengan santai, manakala aktiviti sederhana termasuk berjalan pantas, menyedut dan merapu daun. Berlari jatuh ke dalam kem intensiti cergas, jadi memukul trek atau treadmill dengan kasut ini tidak disyorkan.

Untuk berjalan walaupun? Mereka adalah mimpi. Ambil daripada rakan sebilik saya, Cherelle Lewis, yang baru-baru ini membawa bayi-bayi ini ke United Kingdom dan Israel—di mana alat pengukur langkahnya berada di luar carta. “Saya memakai mereka sebahagian besar lawatan saya dan saya gembira dengan persembahan mereka. Tiada lepuh! Setakat ini, mereka adalah pilihan paling selesa yang saya ada dalam perjalanan saya,” dia menghantar mesej kepada saya dari London.

Di Malaysia anda boleh dapatkan >> kasut yang lebih murah << Atau anda boleh dapatkan kasut bundle di Tiktok dengan harga yang lebih murah dan menjimatkan.

Kasut Sneakers New Balance Terbaik – New Balance 577v1 — RM380

Kasut Sneakers New Balance Terbaik

Baik untuk: Berjalan, berdiri

Kadangkala, kita mengambil mudah perkara kecil—seperti dapat mengikat tali kasut. Tidak semua orang mempunyai mobiliti untuk melakukan perkara ini, dan New Balance amat menyedari perkara itu. Atas sebab itu, mereka mencipta 577s. Bertentangan dengan bertali, kasut ini mempunyai velcro untuk kebolehaksesan. Selain itu, kebanyakan kasut didatangkan dengan tapak tengah EVA, tetapi kasut velcro ini sebenarnya menampilkan tapak tengah poliuretana untuk kusyen yang stabil.

Menurut Dr Pinker, kasut ini juga terbaik untuk berjalan, tetapi anda mungkin mempertimbangkan untuk memakainya untuk bekerja jika anda perlu berdiri sepanjang hari. Kasut ini diperbuat daripada 100 peratus kulit, yang hebat untuk ketahanan tetapi mungkin tidak sejajar dengan amalan vegan. Jika anda tidak keberatan untuk membeli kulit—tetapi masih tidak yakin 577s adalah untuk anda—pertimbangkan bahawa kasut ini hadir dalam saiz yang lebar, lebih lebar, biasa dan sempit. Selain itu, sneaks ini mungkin layak untuk pembayaran balik Medicare di bawah Sistem Pengekodan Prosedur Biasa Penjagaan Kesihatan. Untuk menyemak, gunakan kod A5500.

Di Malaysia anda boleh dapatkan >> kasut yang lebih murah << Atau anda boleh dapatkan kasut bundle di Tiktok dengan harga yang lebih murah dan menjimatkan.

Kasut Sneakers New Balance Terbaik – New Balance 574v2s — RM378

 

Baik untuk: Berjalan kaki, latihan kekuatan (dan aktiviti ringan hingga sederhana)

“574v2 juga merupakan kasut gaya hidup, agak serupa dengan 997H,” kata Dr. Pinker, sambil menambah bahawa dia akan mengesyorkan gaya ini untuk aktiviti ringan hingga sederhana—jadi ia adalah yang terbaik untuk berjalan dan bukannya berlari atau mencangkung mengangkat berat di gim. Itu kerana New Balance mereka bentuk 574, model asal kasut ini, dalam percubaan untuk membina “kasut yang boleh dipercayai yang boleh melakukan banyak perkara yang berbeza dengan baik.”

Pada asalnya direka untuk hiking, versi kedua 574 (aka 574v2s) menawarkan estetika dan sokongan retro yang menjadi tonggak kasut New Balance. Tendangan yang dikemas kini juga mempunyai teknologi terbina dalam yang direka untuk menawarkan kebolehpakaian jangka panjang.

Lebih-lebih lagi, terdapat tapak tengah ENCAP, yang dikatakan oleh New Balance sebagai teras kusyen lembut “dengan rim poliuretana yang kuat untuk lebih sokongan dan ketahanan.” Jenama berusia 116 tahun itu juga meletakkan tapak luar getah pada anak anjing ini, supaya anda tidak akan tergelincir atau terjatuh.

Kasut Sneakers New Balance Terbaik – New Balance 940v4 — RM623

 

Baik untuk: Berlari

Sehingga ketika ini, kami telah memberikan anda kebanyakan kasut gaya hidup. Yang berkata, New Balance bukan sahaja dalam permainan pakaian harian. Mereka, tentu saja, juga membuat kasut larian yang cukup hebat. Malah, kedua-dua Dr Canuso dan Dr. Pinker bersetuju bahawa kaki anda akan gembira untuk berlari dalam kasut 900 peringkat New Balance, seperti pasangan ini. Menurut jenama itu, “Kasut larian kestabilan 940v4 untuk wanita dibuat untuk pronator berlebihan.”

Pasangan ini juga memakai tiang medial berketumpatan tinggi, yang merupakan kawasan kasut anda dalam tapak tengah, yang bagus untuk menyerap hentakan semasa anda berlari. Selain itu, New Balance menggunakan teknologi yang ringan dan fleksibel (dipanggil T-Beam) dalam kasut ini, yang membantu menstabilkan badan anda semasa anda bersenam dan menyediakan sokongan lengkungan. Bagaimana mereka dapat memuatkan semua itu dalam kasut yang masih bergaya… sejujurnya tidak di luar dugaan saya.

Kasut Sneakers New Balance Terbaik – New Balance Fresh Foam X 880v12 — RM601

Baik untuk: Berlari

“Saya suka 880v12s ini,” kata Dr. Canuso, sambil menambah bahawa model ini mempunyai lebih kestabilan-yang bermakna mereka tidak fleksibel seperti pilihan lain dalam senarai ini. Itu, bagaimanapun, bukanlah perkara yang buruk. “Apabila anda mula-mula memakai kasut larian, ia tidak akan berasa selesa, tetapi ia akan melindungi anda lebih banyak apabila anda berlari. Dalam jangka masa panjang, ia sebenarnya akan menjadikannya lebih selesa untuk anda pakai kerana ia memerlukan lebih banyak penyerapan hentakan,” kata Dr. Canuso.

Dia menambah bahawa orang pada umumnya ingin mencari kasut larian yang ringan, dan 880v12s ialah kasut itu, memandangkan mereka hanya seberat 8.6 auns. Kasut ini juga dilengkapi dengan tapak tengah dwi-lapisan, yang mempunyai kusyen busa dan Fresh Foam X. Sekiranya anda tertanya-tanya, Fresh Foam X ialah bahan yang sangat lembut dan masih selesa serta menyokong. Fresh Foam 880v12s dibina untuk membantu anda berjalan dengan lebih selesa untuk lebih lama, kata tapak web New Balance. Mereka juga didatangkan dengan tapak luar getah yang ditiup untuk lantunan yang lebih baik.

Related Post to Kasut Sneakers New Balance Terbaik Yang Disyorkan oleh Pakar Podiatri

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More