HOME
Home » Umum » 14 Kelebihan Memulakan Perniagaan Aiskrim

14 Kelebihan Memulakan Perniagaan Aiskrim

Posted at | Categorised in Umum

Cuba memahami kebaikan dan keburukan memulakan perniagaan aiskrim? Berikut adalah semua kebaikan dan keburukan menjual aiskrim secara online:

Kelebihan Memulakan Perniagaan Aiskrim

Fleksibiliti : Anda boleh meluangkan seberapa banyak masa ke dalam perniagaan aiskrim ini yang anda mahu. Jika anda menyukai bisnes aiskrim itu dan mempunyai sedikit pengalaman, anda boleh memulakannya secara kecil-kecilan dan mengurus sendiri semua aspek perniagaan.

Perniagaan yang memberi ganjaran yang hebat: Memulakan perniagaan aiskrim boleh menjadi kerja yang sangat bermanfaat. Lagipun, anda sedang menyelesaikan isu segera untuk pelanggan anda dan anda sedang mengusahakan sesuatu yang anda benar-benar mengambil berat.

Boleh skala: Dengan perniagaan dan proses yang berubah setiap hari, akan sentiasa ada permintaan untuk ciri, produk dan perkhidmatan baharu untuk perniagaan anda. Selain itu, terdapat beberapa model perniagaan dan peringkat harga yang berbeza yang boleh anda laksanakan yang membolehkan anda menjangkau semua jenis pelanggan.

Kelebihan Memulakan Perniagaan Aiskrim

Margin tinggi: Margin kasar untuk perniagaan aiskrim anda biasanya sekitar 40%, yang agak tinggi dan membolehkan anda mengembangkan perniagaan anda dan mengurus kos dengan mudah.

Masa membina pertumbuhan perniagaan cepat: Purata masa yang diperlukan untuk membina produk anda adalah cepat – biasanya sekitar 9 bulan. Ini akan membolehkan anda membawa produk anda ke pasaran dengan lebih pantas.

Aktiviti fizikal harian: Perniagaan Ais Krim lazimnya melibatkan tahap pergerakan yang lebih besar daripada bidang kerja lain. Kebanyakan hari, anda akan menghabiskan hari anda dengan berjalan kaki, menjalankan tugas untuk perniagaan anda dan melakukan pelbagai tugas. Ini boleh memberi kesan positif pada tahap tenaga dan kesihatan anda secara keseluruhan.

Anda adalah bos anda sendiri!: Ini yang paling best, dengan memulakan perniagaan aiskrim, andalah yang membuat keputusan untuk hampir semua operasi.

Komuniti setempat: Salah satu bahagian terbaik untuk memulakan perniagaan aiskrim ialah anda boleh membangunkan pengikut (follower) tempatan dengan menjual produk anda di pameran kraf, pasar tani atau membuka perniagaan di mana-mana tempat yang sesuai! Ini memberi anda akses kepada aliran hasil tambahan dan pelanggan setia.

Lokasi adalah segala-galanya!: Apabila mengendalikan estall fizikal, lokasi sering “bercakap” untuk dirinya sendiri dan berfungsi sebagai alat pemasaran yang tersendiri! Adalah penting untuk memilih lokasi di kawasan lalu lintas tinggi supaya anda boleh mencetuskan rasa ingin tahu dan menarik orang ramai melalui pintu anda!

Interaksi secara bersemuka: Jika anda adalah jenis individu yang sangat suka berinteraksi dengan orang lain, maka ini adalah perniagaan untuk anda! Dengan perniagaan aiskrim, anda akan berurusan dengan pelanggan dan atau pekerja setiap hari.

Anda boleh menjual produk anda di pelbagai tempat!: Terdapat pelbagai pasaran yang berbeza untuk menjual produk anda, yang akan membantu anda menjangkau khalayak dan aliran hasil yang berbeza.

Model perniagaan yang mudah: Perniagaan aiskrim mempunyai kelebihan model perniagaan yang ringkas, yang menjadikan pelancaran dan pembinaan perniagaan lebih mudah dan lancar.

Hanya pengalaman yang minimum diperlukan: Memulakan Perniagaan Aiskrim memerlukan sedikit pengalaman dan tiada pensijilan atau kelayakan khusus. Untuk berjaya, anda memerlukan kerja keras, keazaman dan keinginan untuk mencapai kehebatan!

Anda boleh melakukan sesuatu yang anda benar-benar suka: Dengan memulakan perniagaan aiskrim, anda boleh meletakkan tenaga anda kepada sesuatu yang anda benar-benar minati! Anda akan mendapati diri anda menumpukan sebanyak mungkin masa dan tenaga ke dalam perniagaan untuk menjadikannya berjaya.

memulakan perniagaan aiskrim

Cara Memulakan Bisnes Tudung Secara Online
7 Langkah Mudah Memulakan Bisnes Air Balang
Bagaimana Memulakan Bisnes Makan Delivery Dalam Empat Langkah

PS: Jika anda serius nak memulakan bisnes aiskrim yang mampu menjana pendapatan RM5,000 sebulan, anda boleh baca info terkini di sini.

Related Post to 14 Kelebihan Memulakan Perniagaan Aiskrim

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More