HOME
Home » Cryptocurrency » 7 Matawang Kripto Terbaik Untuk Melabur Sekarang

7 Matawang Kripto Terbaik Untuk Melabur Sekarang

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

7 Matawang Kripto Terbaik Untuk Melabur Sekarang

Dalam industri yang cepat berubah, ini adalah 7 daripada kripto terbaik untuk melabur.

Oktober merupakan bulan yang menyukarkan dalam dunia mata wang kripto, dengan pemain terkemuka kelas aset, Bitcoin (BTC), melonjak sebanyak kira-kira 40%, menurut data daripada CoinMarketCap. Bukan sahaja Bitcoin yang menjadi parabola pada bulan itu, dengan beberapa syiling terkenal lain dalam senarai ini mencapai paras tertinggi sepanjang masa.

7 Matawang Kripto Terbaik Untuk Melabur Sekarang

7 Matawang Kripto Terbaik Untuk Melabur SekarangMatawang Kripto Terbaik Untuk Melabur Sekarang

Syiling Shiba Inu (SHIB), yang memulakan kerjaya sebagai spin-off Dogecoin berasaskan meme, benar-benar membingungkan, memperoleh lebih daripada 800% pada bulan itu dan melonjak Dogecoin (DOGE) dalam proses itu. Token berasaskan meme yang tanpa segan silu di spekulatif.

Berikut ialah tujuh mata wang kripto terbaik untuk dibeli pada akhir 2021, dan kes bull untuk setiap satu.

Bitcoin (BTC)

Lonjakan Bitcoin baru-baru ini adalah hasil daripada beberapa pemangkin, tidak kurang daripadanya ialah pelancaran dana dagangan bursa tertumpu Bitcoin pertama di AS The Proshares Bitcoin Strategy ETF (ticker: BITO) mula berdagang pada 19 Okt. pengarusperdanaan berterusan aset digital memacu BTC ke paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $66,930 hanya sehari kemudian.

Ciptaan Bitcoin pada tahun 2009 menukar wang selama-lamanya dan membuka pintu kepada mata wang terpencar berasaskan blokchain yang tidak dikeluarkan oleh mana-mana negara. Status penggerak pertama Bitcoin, had tertingginya pada peredaran maksimum 21 juta BTC dan potensinya untuk menjadi penyimpan nilai pada kunci kira-kira korporat Amerika – masa depan yang pertama kali dibayangkan oleh Tesla Inc. (TSLA) dengan $1.5 bilion Pembelian Bitcoin diumumkan pada bulan Februari – jadikan ia sebagai mata wang kripto yang mesti dimiliki.

Ethereum (ETH)

Seterusnya antara mata wang kripto terbaik untuk dibeli ialah Ethereum, mungkin satu-satunya aset digital di luar Bitcoin yang layak digelar sebagai mata wang kripto mewah. Bitcoin menyumbang lebih daripada 43% daripada keseluruhan had pasaran kelas aset, manakala Ethereum menyumbang lebih daripada 19%.

Tiada syiling lain yang mempunyai 4% daripada pasaran. ETH telah menguasai bahagian pasaran BTC pada tahun 2021, bermula tahun ini dengan hanya 10.8% bahagian. Satu sebab besar untuk populariti Ethereum yang semakin meningkat – dan cara utama ia dibezakan daripada BTC – ialah kefungsiannya sebagai platform untuk kewangan terdesentralisasi, atau DeFi.

Pembangun gemar membina aplikasi terdesentralisasi, atau DApps, pada Ethereum, yang sebenarnya merupakan rantaian blok yang paling banyak digunakan di dunia dan rangkaian pilihan untuk teknologi yang akan datang seperti token tidak boleh kulat atau NFT. Ethereum mencecah paras tertinggi sepanjang masa 29 Okt.

Solana (SOL)

Walaupun 2021 telah mendapat bahagian yang saksama daripada token kripto, Solana mungkin merupakan kisah underdog yang paling mengagumkan pada tahun itu. Memulakan tahun dengan hanya 0.01% daripada pasaran, SOL menjadi meriah dan menjelang September telah memasuki 10 mata wang kripto teratas mengikut had pasaran.

Tidak termasuk stablecoin, SOL telah memecahkan senarai lima teratas. Kisah Cinderellanya tidak didorong oleh semangat spekulatif yang disebabkan oleh meme bodoh, tetapi kepintaran teknologinya. Seperti Ethereum, protokol Solana dibina untuk memudahkan penciptaan DApps yang mudah, tetapi rangkaian itu sebenarnya lebih pantas daripada Ethereum, mempunyai yuran yang jauh lebih rendah dan bertujuan untuk menjadi lebih mudah berskala daripada saingan. Solana berulang kali mencecah paras tertinggi sepanjang masa pada akhir Oktober dan awal November.

Token FTX (FTT)

Token FTX adalah unik antara mata wang kripto terbaik sebagai token asli untuk platform FTX yang sangat berjaya, platform derivatif kripto, yang dilancarkan pada 2019. Firma itu telah membuat banyak tajuk utama media baru-baru ini, menarik penilaian $25 bilion dalam pembiayaan swasta pusingan pada bulan Oktober, meningkat $7 bilion daripada hanya tiga bulan sebelumnya. Firma itu juga mendapat perhatian arus perdana daripada profil “60 Minit” baru-baru ini mengenai syarikat itu. Sebagai kripto bukan Bitcoin, FTT ialah apa yang dipanggil altcoin; token itu meningkat hampir 1,000% setakat ini pada 2021 dan mempunyai had pasaran lebih daripada $7 bilion.

Cardano (ADA)

Satu lagi tanda yang memakan dominasi Bitcoin ialah Cardano, yang merupakan kripto lima teratas jika anda mengecualikan Tether, yang dipatok pada dolar A.S.. Tidak seperti pasaran saham, tiada nisbah harga pendapatan dan laporan kewangan suku tahunan untuk digunakan semasa menilai nilai mata wang digital tertentu.

Butiran kualitatif penting, itulah sebabnya Charles Hoskinson, pengasas bersama Ethereum, sebagai pembiaya Cardano memberikan kredibiliti segera syiling apabila ia mula diperkenalkan pada September 2017. Dengan kedua-dua had keras pada bilangan maksimum syiling ADA – mata wang pada blockchain Cardano – dan penggunaan protokol bukti pegangan yang lebih cekap tenaga, Cardano menggabungkan dua ciri syiling yang menarik.

Syiling Binance (BNB)

Apabila mereka mendengar istilah “pertukaran mata wang kripto,” pelabur arus perdana mungkin pada mulanya memikirkan Coinbase Global Inc. (COIN), syarikat pertama seumpama itu yang diumumkan di AS Tetapi sebenarnya Binance itulah pertukaran kripto terbesar di dunia, dan token BNB asli pada mulanya berdasarkan Ethereum tetapi kini dikeluarkan oleh blockchain Binance sendiri. Syiling itu telah berkembang dengan populariti Binance, melonjak daripada 10 sen pada tawaran syiling permulaannya pada 2017 kepada kira-kira $550 hari ini. BNB meningkat lebih 1,300% setakat ini pada 2021.

Yield Guild Games (YGG)

Terakhir dan paling mudah dengan permodalan pasaran ialah Yield Guild Games, mata wang kripto yang jauh lebih baharu dan spekulatif berbanding yang lain dalam senarai ini. Tiada satu pun daripada pilihan sebelum ini berada di luar 35 nama teratas mengikut had pasaran, tetapi Yield Guild Games hampir tidak mencecah 250 teratas.

Dengan sejarah harga pada akhir Julai, YGG dan had pasarannya yang bernilai $475 juta bukan untuk orang yang lemah hati, tetapi cita-cita projek itu menjadikannya pembelian spekulatif yang menarik. YGG ialah organisasi autonomi terpencar yang telah membina komuniti pemain dalam talian dan pelabur yang mengambil bahagian dalam ekonomi maya. Ia melabur dalam NFT dan menyebarkan hasil daripada menyewakan aset maya ini dengan “ahli persatuan.” YGG meningkat lebih 600% daripada paras terendah sepanjang masa, yang datang sejurus selepas pelancaran, kira-kira tiga bulan lalu.

Matawang Kripto Untuk Pemula: 5 Petua dan Trik Yang Perlu Anda Ketahui
Luno: Cryptocurrency Exchange Pertama Yang Diluluskan di Malaysia
Deposit Transfer Bank Untuk Pelanggan Luno Di Malaysia
Cara Menggunakan Dompet (Wallet) Luno Anda
Bagaimana Saya Mengesahkan Identiti Saya Dengan Luno?

Related Post to 7 Matawang Kripto Terbaik Untuk Melabur Sekarang

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More