HOME
Home » Blog & SEO » Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Baca Ini!

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Baca Ini!

Posted at | Categorised in Blog & SEO

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Kemudian Baca Ini!

Saya tahu bahawa setiap pembaca blog ini mengunjungi dan membacanya untuk mempelajari sesuatu yang berguna dan kreatif agar anda dapat menjadi seorang yang berjaya dan terkenal.

Satu perkara yang ingin saya jelaskan bahawa yang terkenal dan berjaya bukanlah dua perkataan yang terpisah, ianya mempunyai maksud yang sama. Contohnya, jika anda berjaya maka jelas anda akan terkenal. Jadi sebagai pencinta matematik saya selalu membuat persamaan: Decara matematik kita boleh mengatakannya,

Orang Berjaya = Orang Terkenal

Nota: Masalah besar seorang blogger ialah menulis…

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Baca Ini!

Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Kemudian Baca Ini!Menjadi Blogger yang Terkenal – selongkar10.blogspot.com

Oleh itu, jangan menilai artikel dengan melihat tajuknya, tips yang akan saya bincangkan tidak hanya akan mengajar anda untuk menjadi terkenal tetapi juga memberitahu anda bagaimana menjadi berjaya.

Cara Menjadi Blogger yang Terkenal

Jadi tanpa membuang masa mari masuk ke topik kita.

1. Mulakan Dengan Blog Peribadi

Sekiranya anda ingin menjadi blogger terkenal maka cara terbaik adalah dengan memulakan blog peribadi. Kenapa blog peribadi? Kerana ia benar-benar berkaitan dengan diriĀ  anda dan yang paling mengagumkan ialah URL blog peribadi adalah nama blogger yang memiliki blognya (namaanda.com).

Tetapi saya tahu bahawa kebanyakan anda tidak mempunyai blog peribadi, jadi jangan risau anda juga boleh menjadi blogger terkenal tanpa blog peribadi.

2. Selesaikan Masalah Pembaca Anda

Anda mungkin pernah mendengar kalimat ini berkali-kali di laman web lain, tetapi percayalah memang ia sangat penting dan berkesan.

Penyelesaian masalah blog dan laman web mendapat kejayaan dalam masa yang sangat singkat dan menjadi popular. Orang di internet tidak akan mengunjungi blog anda hanya untuk membaca apa yang anda bongkarkan. Mereka mahukan sesuatu yang berguna, berharga atau anda boleh mengatakannya “Sedap”.

Oleh itu, jadilah penyelesai masalah dalam setiap masalah di mana sahaja anda perlu berfikir dan penyelesaiannya akan muncul di fikiran anda.

Dengan menolong pembaca anda mendapat kejayaan, akan menjadi penyebab kejayaan anda.

3. Berkawan dengan Blogger Lain

Menjalin hubungan dengan orang lain dalam bidang anda sangat berguna; ia adalah sumber pengetahuan yang besar. Berbual dengan orang yang berpengalaman dan belajar dari kegagalan dan kesilapan mereka, dapat menjadikan anda lebih baik daripada mereka.

Dengan membuat rakan blogger semakin banyak orang dapat mengetahui tentang anda dan lambat laun semua orang akan mengenali anda dan dengan itu anda akan menjadi terkenal.

4. Promosikan Blog Anda dan Diri Anda

Mempromosikan adalah kaedah terbaik dan langsung untuk menjadikan diri anda dan blog anda popular. Banyak orang melupakan langkah ini dan berpendapat bahawa itu tidak penting, tetapi mereka salah, promosi adalah satu-satunya perkara yang memancarkan perniagaan, yang menjadikan filem paling popular di box office, yang menjadikan perkara itu popular. Oleh itu, jangan ketinggalan mempromosi lakukannya secara kerap.

Kini promosi menjadi sangat penting untuk blog mana pun. Kerana seperti yang anda ketahui bahawa di internet terdapat banyak blog niche “peribadi” sehingga menjadi sangat sukar untuk mengatasi blog tersebut dan hanya ada satu cara untuk melakukannya dan itu adalah menulis kandungan yang sangat bermanfaat dan mempromosikan, bukan sahaja blog anda tetapi juga diri sendiri.

5. Layan Orang Seperti Anda Seorang Pelayan

Ini kelihatan seperti lucu, tetapi memang benar. Saya pasti anda pernah pergi ke restoran dan melihat pelayan yang cekap, yang melayani anda seperti anda seorang yang sangat istimewa. Jadi saya rasa blogger juga harus melayani pembaca mereka seperti pelayan. Kerana pembaca adalah satu-satunya perkara yang menjadikan blog berjaya dan popular. Jadi kita TIDAK boleh meninggalkan mereka.

Sekarang giliran anda!

Menjadi terkenal tidak penting, betapa bermanfaat, ramah dan berharga bagi anda. Seperti yang saya nyatakan di atas, orang di internet tidak mengunjungi blog anda hanya untuk mendengarkan “kesombongan” anda dan mereka ingin beberapa perkara menarik yang menjadikan mereka berjaya.

Cukup saya boleh mengatakan bahawa mereka mementingkan diri sendiri (Maaf: D tetapi itu benar).

Oleh itu, sentiasa mencari kecemerlangan bukan untuk kejayaan kerana kecemerlangan adalah satu-satunya perkara yang membawa anda menuju kejayaan. Dan ingat juga bahawa kejayaan bukanlah proses satu malam, kadang-kadang memerlukan banyak masa untuk berjaya tetapi yang bernasib baik kadang-kadang hanya memerlukan beberapa hari untuk berjaya.

Semoga anda banyak belajar dari artikel saya.

Anda mahu berkongsi pendapat? Jangan ragu untuk memberi komen dan berkongsi pandangan dan idea anda dengan kami!

Cara buat duit RM100 sehari
Cara jual beli Bitcoin

Tags :

Related Post to Ingin Menjadi Blogger yang Terkenal? Baca Ini!

Penyedia Web Hosting Di Malaysia

Penyedia Web Hosting Di Malaysia

Posted at

Apa itu web hosting? Ramai yang masih belum berpengetahuan dalam bidang web hosting. Ini mungkin berlaku kerana mereka tidak pernah mendengarnya atau tidak mahu... Read More

Cara Menjadi Youtuber Dalam 14 Langkah Mudah

Cara Menjadi Youtuber Yang Berjaya Dengan 14 Langkah Mudah

Posted at

Cara Menjadi Youtuber Yang Berjaya Dengan 14 Langkah Mudah – Tertanya-tanya bagaimana menjadi YouTuber? Anda ada idea hebat tetapi tak tahu bagaimana melakukannya? Blog... Read More

Mengapa Perlu Promosikan Channel YouTube Anda?

Mengapa Perlu Promosikan Channel YouTube Anda?

Posted at

Mengapa Perlu Promisikan Channel YouTube Anda? – Promosi YouTube dapat membantu anda mengembangkan saluran (channel) dan mempromosikan kandungan dalam beberapa arah sekaligus. Selalunya, mempromosikan... Read More

Cara Membuat Fail robots.txt di cPanel

Posted at

Sekiranya anda pernah membina laman web anda sendiri, anda mungkin pernah mendengar fail robotx.txt dan bertanya-tanya, untuk apa fail ini? Anda berada di tempat... Read More

Cara Memulakan Blog Sendiri

Cara Memulakan Blog Sendiri Dalam 10 Minit (Atau Kurang)

Posted at

Cara Memulakan Blog Sendiri! Selamat mengambil langkah pertama untuk membina blog anda sendiri dengan BERTINDAK SEKARANG!. Saya akan memandu anda melalui 5 langkah mudah... Read More