HOME
Home » Buat Duit » 9 Kaedah Sebenar Untuk Menjana Wang Secara Dalam Talian

9 Kaedah Sebenar Untuk Menjana Wang Secara Dalam Talian

Posted at | Categorised in Buat Duit

Berapa banyak artikel yang ada mengenai menjana wang dalam talian (secara online)? Ribuan? Berjuta-juta? Cukup? Mungkin. Tetapi ada masalah. Terlalu banyak daripadanya hanyalah langkah penjualan untuk meyakinkan anda untuk mendaftar ke seminar, webinar, sesi latihan atau cara lain untuk menjadi jutawan dalam talian.

Mereka benar-benar memberikan wang dalam talian mendapat nama buruk. Tetapi ada kemungkinan untuk menjana wang secara dalam talian. Maksud saya, semua jutawan yang menjual itu menghasilkan wang, bukan?

Terdapat cara yang sah untuk menjana wang dalam talian. Masalahnya adalah bahawa cara sebenarnya untuk menjana wang bukanlah skema “cepat kaya”.

Sebilangan besar dari mereka memerlukan banyak kerja dan kadang-kadang banyak dedikasi sebelum melihat hasil. Tetapi jika anda benar-benar ingin menjana wang dalam talian, bekerja dari rumah atau mengubah idea menjadi perniagaan, anda boleh melakukannya. Anda juga boleh menjana wang dengan aplikasi jika anda tidak mahu menjelajah ke komputer.

Saya akan memberitahu anda tentang semua jenis cara yang sah untuk menjana wang dalam talian. Oleh kerana kita bercakap tentang pekerjaan yang sah, anda harus baik, sah. Dan tidak, anda tidak perlu memberikan semuanya untuk memulakan yang baru.

Sebilangan besar pilihan ini adalah pekerjaan sebenar yang memerlukan anda memperuntukkan masa jika anda mahu dibayar. Mereka juga memerlukan kerja yang sebenar. Berikut adalah beberapa tips untuk mendapatkan pekerjaan:

  • Ambil serius. Ya, anda memohon pekerjaan dalam talian. Ya, anda boleh melakukan kerja dari rumah anda, tetapi itu tidak bermaksud itu bukan “pekerjaan sebenar”. Anda mesti melakukannya dengan serius atau mereka tidak akan memperlakukan anda sebagai calon yang serius. Anda bukan satu-satunya yang mahu bekerja dari rumah. Sebenarnya, persaingan dalam talian mungkin lebih tinggi daripada di kawasan tempatan anda.

 

  • Jadilah profesional. Apabila anda menyerahkan resume, jangan memasukkannya dengan HURUF BESAR. Ketahui cara menggunakannya tanpa kelihatan tidak cekap. Tulis dalam ayat yang lengkap dengan tatabahasa yang betul. Sudah tentu, akan ada pengecualian, tetapi walaupun dengan pengecualian, anda mesti memastikannya tetap profesional. Anda membina pandangan mereka tentang anda.

 

  • Berikan sesuatu, tetapi bukan semua. Sama ada anda memberikan contoh penulisan, portfolio fotografi atau pautan ke karya anda, berikan mereka contoh yang cukup untuk mereka mengenali dan mengetahui kebolehan anda.

 

  • Periksa semula diri anda, sebelum anda merosakkan kredibiliti diri sendiri. Pastikan semua yang anda hantarkan kepada syarikat, sama ada resume, e-mel atau portfolio, berkaitan. Periksa semula tatabahasa dan kata-kata anda! Perkara ini sangat mustahak berkaitan dengan nama syarikat. Jangan salah mengeja nama mereka dan pastikan anda menaipkan cara mereka menaipnya (contoh: Problogger, bukan Pro Blogger).

Berikut adalah 9 cara menjana wang secara dalam talian mengikut kategori

(dengan petua unik untuk menjadikan setiap cara berfungsi):

Laman Web Yang Membayar

Terdapat banyak laman web yang akan membayar anda untuk pelbagai tugasan, seperti membeli-belah, menjawab servay atau menguji produk. Laman web ini tidak akan menjadikan anda jutawan, tetapi laman web ini bagus untuk memperoleh sejumlah wang tambahan. Ianya bukan laman web scam.

1. Swagbucks Swagbucks sangat bagus untuk memperoleh sejumlah wang tambahan. Anda boleh melakukan pelbagai perkara untuk menjana wang, dari menjawab survey hingga menggunakan “search engine” mereka. Anda tidak akan menjadi kaya, tetapi anda buat duit secara online. Sekiranya anda mempunyai masa lapang yang banyak, anda boleh menghabiskannya dengan memperoleh sejumlah wang tunai tambahan, bukan hanya melayari laman web dengan sia-sia.

2. Project Payday – adalah salah satu laman web yang mempunyai testimoni orang yang telah memperoleh ribuan dolar dengan dibayar untuk mencuba produk. Saya tidak mengatakan bahawa anda akan memperoleh ribuan, tetapi itu sah dan anda boleh memperoleh sejumlah wang tambahan. Mereka menganggap bahawa dengan membayar anda untuk melakukan percubaan percuma, anda akan menyukai produk dan membelinya, atau lupa untuk membatalkan percubaan dan dikenakan bayaran untuknya. Sekiranya anda dapat mengikuti dan membatalkannya sebelum anda dikenakan bayaran (jika anda tidak mahukan produk), maka ini adalah laman web yang bagus untuk menjana wang.

3. User Testing – Uji Pengguna membayar $ 10 per pop untuk laman web pengujian. Ujian biasanya mengambil masa sekitar 15-20 minit. Tujuannya adalah agar pemilik laman web memerhatikan seseorang, yang baru menggunakan laman web mereka, cuba menavigasinya. Nilai yang diperoleh pemilik laman web dengan menonton pengalaman pengguna sebenarnya amat bernilai, $ 10 bukanlah pembayaran yang mahal.

4. Fiverr – Fiverr adalah tempat yang bagus untuk menghasilkan beberapa dolar atau menghabiskan beberapa dolar jika anda memerlukan perkhidmatan yang ditawarkan orang. Pada dasarnya, semuanya adalah $ 5. Anda membayar $ 5 atau mengenakan bayaran $ 5. Mereka memanggilnya “gigs.” Anda boleh menawarkan perkhidmatan anda mengikut pilihan anda. Sekiranya anda menjual karya seni dan anda menjual barang dengan harga masing-masing $ 5, itu adalah gig. Sekiranya anda seorang pereka grafik dan anda ingin menawarkan perkhidmatan dengan harga $ 10 / jam, cukup tawarkan persembahan selama 30 minit. Sekiranya mereka memerlukan dua jam reka bentuk grafik, mereka membayar anda $ 20, atau $ 10 / jam dengan membeli empat gig.

5. IZEA – IZEA berfungsi sebagai tambahan kepada blog. Anda dibayar untuk blog, tweet, mengambil gambar dan mengambil video. Bayarannya banyak berdasarkan kepada follower anda, jadi jika anda ingin menjana wang dengan tweet anda, anda perlu mengembangkan Twitter anda. Begitu juga, jika anda ingin menjana wang dengan blog, anda memerlukan trafik blog yang banyak (lebih banyak mengenai blog di bawah).

Penulis Bebas

Penulisan bebas adalah salah satu kaedah paling popular untuk menjana wang dalam talian. Banyak freelancer yang berjaya dapat memperoleh rata-rata 50 sen hingga satu dolar per perkataan. Ada yang menjana pendapatan dua kali ganda!

Sudah tentu, ia tidak bermula sdengan semudah itu. Anda mesti membina portfolio dan resume anda. Sekiranya anda berminat untuk menulis, saya pasti anda mengetahui perkara ini. Sekiranya anda tidak berminat untuk menulis, saya tidak akan mengesyorkan peluang di jalan ini hanya untuk wang.

Ia memerlukan dedikasi dan masa, walaupun boleh menjadi sangat menguntungkan jika itu yang anda sukai. Andaikan ia adalah perkara yang anda sukai, mari kita bincangkan mengenai menjana wang dengan penulisan.

Sebelum anda memutuskan untuk mula menghubungi semua syarikat penulisan bebas ini, anda perlu mempunyai web. Anda memerlukan blog.

Atau anda mungkin mempunyai portfolio dalam talian. Malah profil LinkedIn berfungsi untuk memulakan. Apabila anda sudah bersedia untuk memulakan, berikut adalah 150 sumber untuk membantu anda menulis dengan lebih baik, lebih pantas dan lebih meyakinkan.

Sekiranya itu menakutkan, mulakan dengan 50 sumber ini.

Sekarang untuk apa yang anda semua nantikan; setelah anda benar-benar bersedia untuk mula menjana wang, berikut adalah 10 laman web yang boleh anda mulakan dengan:

6. Listverse – Listverse membayar $ 100 untuk setiap post (artikel) yang diterima. Artikel itu mesti mestilah sekurang-kurangnya 1,500 perkataan dan anda mesti memasukkan sekurang-kurangnya 10 perkara. Jika lebih adalah lagi baik.

7. TopTenz – TopTenz membayar $ 50 untuk setiap pos yang diterima. Sekali lagi, artikel itu mestilah dalam format senarai dan sekurang-kurangnya 1,500 perkataan, dengan sedikit pengecualian. Mereka sering menghantar sehingga peluang anda diterima agak tinggi.

8. A List Apart – A List Apart membayar $ 200 untuk setiap post (artikel) yang diterima.  Garis panduan yang sama seperti di atas, minimum 1.500 perkataan.

9. International Living – International Living membayar $ 75 untuk setiap pos yang diterima. Mereka kebanyakannya mencari pengalaman perjalanan dari negara yang pernah anda lawati. Untuk laman web ini, ini lebih banyak mengenai pengalaman anda daripada kemampuan menulis anda.

 

Tags :

Related Post to 9 Kaedah Sebenar Untuk Menjana Wang Secara Dalam Talian

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Bolehkah Anda Buat Duit Dengan Blog Di Malaysia?

Posted at

Bolehkah anda buat duit dengan blog di Malaysia? Jawapan mudahnya adalah ya. Persoalan sebenarnya ialah, adakah cukup dengan blogging boleh buat duit yang mencukupi... Read More

8 Cara Buat Duit Secara Online Yang Berkesan

Posted at

Ingin buat duit secara online tanpa meninggalkan rumah semasa wabak koronavirus? Atau adakah anda ingin mengetahui cara buat duit secara online supaya anda dapat... Read More

Kaedah Mudah Dan Berkesan Untuk Menjana Wang Dalam Talian

Kaedah Mudah Dan Berkesan Untuk Menjana Wang Dalam Talian

Posted at

Kaedah mudah dan berkesan untuk menjana wang dalam talian (secara online). Revolusi Internet telah membuka banyak jalan untuk pelaburan yang menguntungkan dan pulangan yang... Read More

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense

Posted at

Tips Terbaik Buat Duit Dengan Google AdSense – Gambaran Keseluruhan dan Petua Menjana Wang Menggunakan AdSense. Google AdSense adalah program periklanan yang memungkinkan anda... Read More

Buat Duit Dengan Google Adsense

Buat Duit Dengan Google Adsense

Posted at

Buat Duit Dengan Google Adsense – Pernah terfikir bagaimana jana wang dengan iklan di laman web anda? Cuba Google AdSense Terdapat banyak cara untuk... Read More