HOME

Home » Cryptocurrency » Panduan Verge Bagi Pelabur Pemula: Panduan Terbaik Untuk AltCoin Ini Pada 2021

Panduan Verge Bagi Pelabur Pemula: Panduan Terbaik Untuk AltCoin Ini Pada 2021

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Verge (Simbol: XVG) adalah cryptocurrency yang direka untuk memberi privasi dan keselamatan tahap TOR-level privacy kepada pengguna sambil tetap membenarkan cryptocurrency praktikal untuk penggunaan seharian. Panduan ini akan menerangkan apa itu Verge, bagaimana ia dirancang, memberikan maklumat harga langsung, dan menjelaskan apa yang mendorong harganya. Kami juga membincangkan pendapat pakar mengenai perkara itu.

Berminat berniaga Verge? Berikut adalah broker dan pertukaran yang terdapat di Malaysia yang menawarkan mata wang kripto dan lain-lain:

Bittrex Globle: Berdagang semua cryptocurrency yang popular termasuk Dogecoin, Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, NEO dan lain-lain. Dapatkan akses ke dompet multi-crypto yang dikawal selia.

Binance: Menawarkan barisan cryptocurrency yang besar, termasuk Bitcoin, Litecoin, Ethereum, dan Ripple, untuk berdagang melalui CFD.

Pepperstone: Berdagang 5 cryptocurrency di 3 platform perdagangan melalui CFD: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, dan Dash. Dapatkan sokongan melalui sembang langsung atau telefon.

Apa itu Verge?

Verge ditubuhkan pada tahun 2014 dengan nama DogeCoinDark. Ini adalah cabang Dogecoin dan dirancang untuk memberikan alternatif tanpa nama untuk Dogecoin. Walaupun mempunyai komuniti kecil yang setia, DogeCoinDark berjuang untuk mendapatkan populariti. Pada tahun 2016 keputusan akhirnya diambil untuk menjenamakan semula mata wang dengan nama Verge. Ini dilakukan untuk membantu membezakan mata wang daripada duit syiling “gelap” lain kerana pencipta Verge dan komunitinya merasakan bahawa mereka tidak mendapat pengiktirafan yang mereka layak.

Altcoin Privasi

Verge duduk di samping apa yang disebut “koin privasi” lain seperti Monero, Pivx, dan Zcash. Pencipta Verge ingin menggunakan mata wang mereka untuk menggunakan teknologi blockchain dan menjadikannya mudah diakses oleh pengguna seharian. Mereka juga ingin memberi pilihan kepada pengguna untuk melindungi privasi mereka dan mencegah entiti luar dari melacak transaksi mereka. Terdapat beberapa syiling privasi yang tersedia buat masa ini tetapi apa yang menjadikan Verge istimewa adalah komitmen pasukan terhadap ketelusan dan kebolehgunaan. Salah satu ciri Verge yang paling menarik ialah blockchain cryptocurrency mempunyai penyatuan TOR dan I2P. TOR dan I2P adalah alat yang berkesan untuk menolong anonim pengguna mereka tetapi mereka berfungsi dengan cara yang sedikit berbeza.

Integrasi TOR

“The Onion Router” berfungsi dengan mengarahkan lalu lintas pengguna melalui rangkaian overlay di seluruh dunia yang terdiri daripada lebih dari tujuh ribu relay. Pakej ini disulitkan dan kemudian dihantar ke geganti lain yang hanya dapat membaca maklumat yang cukup untuk menghantar dan menerima bungkusan. Ini kemudian dibungkus semula dan dihantar ke geganti seterusnya sehingga bungkusan itu sampai ke tempat tujuannya. Pada ketika ini, geganti terakhir dapat menyahsulitkan maklumat yang terdapat dalam pakej tetapi tidak dapat menentukan sumber I.P. Ini memberikan pengguna tanpa nama.

Panduan Verge Bagi Pelabur Pemula:

Transaksi TOR berfungsi sebagai rangkaian siri – melalui Verge Blackpaper

Masa Depan Verge

Dari segi kebolehgunaan, Verge menawarkan dompet berkuasa Electrum di setiap platform termasuk Linux. Pasukan ini telah meningkatkan lagi utiliti XVG dengan pelepasan platform RSK. RSK membolehkan Verge mengikuti jejak NEO dan Ethereum dalam melaksanakan kontrak pintar.

Fakta Menarik mengenai Verge

Verge ditubuhkan sebagai cabang Dogecoin pada tahun 2014 dengan nama DarkDogeCoin.

Tidak ada acara “instamine” dan pemaju harus membeli duit syiling menggunakan wang mereka sendiri, seperti orang lain.

Verge adalah projek sumber terbuka sepenuhnya dan sesiapa sahaja boleh meneliti kod di sebalik projek di Github.

Verge menggunakan Pengesahan Pembayaran Sederhana (SVP) untuk mengurangkan masa urus niaga hingga 5 saat.

Pada tahun 2017 Verge mengalami pertumbuhan meletup lebih dari 1,000% di belakang tweet yang dibuat oleh John McAfee pada 13 Disember.

Apa Kata Pakar Mengenai Verge?

Pakar cukup yakin pada Verge dan cryptocurrency yang berfokus pada privasi secara umum. Contoh yang paling jelas adalah tweet McAfee baru-baru ini namun pakar lain telah menyuarakan sokongan mereka terhadap cryptocurrency berasaskan privasi.

Manfred Karrer, Developer and Founder of Bitsquare

Saya menjangkakan tiga perkara. Satu, peraturan mengenai pertukaran cryptocurrency akan datang. Dua, perang tunai, emas, dan cryptocurrency akan meningkat. Dan tiga, teknologi pelindung privasi seperti Monero dan Zcash akan meningkat. ”Manfred Karrer

Buat duit dengan Youtube
Mengapa melabur dalam Bitcoin?
5 Perkara tantang Kripto

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

No comment for Panduan Verge Bagi Pelabur Pemula: Panduan Terbaik Untuk AltCoin Ini Pada 2021

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Panduan Verge Bagi Pelabur Pemula: Panduan Terbaik Untuk AltCoin Ini Pada 2021

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency

Posted at

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency. Perkara terburuk yang boleh anda lakukan ialah memasukkan wang anda ke dalam pilihan yang tidak anda ketahui... Read More

Rally Dogecoin 1000 Peratus

Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan!

Posted at

Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan Corak Mencerminkan DOGE Dari Breakout April Pakar strategi dan pedagang crypto teratas mengatakan bahawa dalam jangkaan kemungkinan... Read More

Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?

Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?

Posted at

Adakah duit syiling Shiba Inu akan mencecah $ 1? Analisis pakar sebagai token SURGES sebanyak 264% – SHIBA INU telah meningkat lebih daripada 264.9... Read More

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto?

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto?

Posted at

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto – Adakah cryptocurrency akan mendominasi dunia? Anda mungkin boleh mengatakan sesuatu seperti itu. Mungkin tidak dalam pengertian dystopian,... Read More

6 Perkara Yang Perlu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency

6 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency

Posted at

6 Perkara Yang Perlu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency – Pelaburan cryptocurrency dilihat sebagai salah satu strategi yang paling menguntungkan pada tahun 2021. Oleh kerana... Read More