HOME
Home » Umum » Peluang Perniagaan Yang Berpotensi di Malaysia

Peluang Perniagaan Yang Berpotensi di Malaysia

Posted at | Categorised in Umum

Peluang Perniagaan yang berpotensi di Malaysia – Idea nak buat bisnes ni ada beberapa sebab, salah satu sebabnya ialah ‘BIG WHY’! Setiap orang mahukan KEJAYAAN DALAM KEHIDUPAN

Semakin besar Big Why anda semakin kuatlah usaha anda dan semakin mudah anda menuju kejayaan. Walaupun kita tidur berlainan bantal tatapi mimpi kita lebih kurang sama, betul tak?

Peluang Perniagaan Yang Berpotensi di Malaysia

Peluang Perniagaan Yang Berpotensi di Malaysia

Apa dia mimpi kita tu..

Kita nak kekebasan kewangan, kita nak kaya, kita nak ke tanah suci, kita nak ada kereta idaman dan macam-macam lagi tetapi apa yang paling penting ialah masa yang berkualiti bersama keluarga.

Kalau misal kata kita pergi kerja lapan pagi, balik jam lapan malam, lapan pagi balik enam petang, dapat gaji bayar hutang. Dahlah masa berkualiti bersama keluarga entah ke mana, duit pulak tak pernah cukup hutang makin berkepuk-kepuk.

Cuba semak akaun bank korang, berapa sen je yang tinggal? Rata-rata yang makan gaji konferm yang tebalnya kad kredit. Kad kredit tu hutang, bukan harta!

Kita juga ada hasrat nak ada rumah impian, tapi nak beli sebuah rumah bukan mudah dengan gaji yang ada. Dengan gaji yang ciput tulah nak beli keperluan harian, nak bayar sewa rumah, bayar loan kereta, nak bayar penjaga anak, al hasil balik rumah dengan poket kosong je…

Itu belum lagi nak bawak anak bini pergi makan angin, dah setengah gila nak pikirnya…

Sekarang korang boleh fikir di mana diri korang berada? Kalu tak buat perubahan dalam tempoh 3 tahun dari sekarang korang berada di mana? Maksudnya dari segi kewangan (?)

Peluang Perniagaan Yang Berpotensi di Malaysia

Dalam Keadaan Sekarang Tanpa Membuat Perubahan Bolehkah Anda Mencapainya Dalam Masa 3 Tahun Akan Datang?

Sah dan saheh, jika dalam masa 3 tahun akan datang kita tak buat perubahan kita akan berada dalam takuk yang sama, malah mungkin akan mengalami masalah yang lebih buruk lagi dengan keadaan harga barang semakin meningkat.

Cuba korang pikir…

Jika kita tak nak perkara ini berlaku kita kena berubah!

Kenapa Cari Bisnes?

Sebab telah terjebak dengan hutang yang tak disangka-sangka dan terpaksa. Kena ingat hutang akan menghalang kita masuk syurga. Bukan saya cakap, tapi ulamak yang cakap, berpandukan hadis Nabi dan Al-Quran.

Dalam hal itu, Rasulullah SAW pernah bersabda: “Diampunkan semua dosa bagi orang mati terkorban syahid, kecuali jika dia mempunyai hutang (kepada manusia).” (HR Muslim).

Begitu juga hadis bermaksud: “Jiwa seorang Mukmin tergantung kerana hutangnya hingga hutangnya dilangsaikan.” (HR Tirmizi, Ibnu Majah dan Baihaqi)

Hutang wajib dibayar walaupun tidak dituntut.

Siapa ada hutang inilah masanya untuk berdoa mohon Allah mudahkan kita menjelaskan hutang!

Bagi graduan-graduan yang keluar dari universiti lagilah menghadapi saingan sengit mencari pekerjaan. Pukuhan ribu geraduan yang keluar universiti setiap tahun. Bukan senang nak dapatkan kerja yang anda idamkan.

Jadi apa yang kita perlu buat? Takkan nak duduk menung je, menangis mengenagkan nasib malang tak ada kerja, duit banyak dah habis, hutang PTPTN dah menanti minta dibayar.

Kita pun sedar sekarang ni semuanya naik, yang turun hanya hujan air mata sahaja. Itulah masalah besar yang kita alami.

Bina Impian

Impian kita akan membuatkan kita terarah, kalau boleh nak hidup mewah, sentiasa ada duit, ada kereta idaman, rumah impian. Impian-impian inilah yang mengerakkan kita berkerja keras untuk mencapainya.

Semakin kuat dan besar impian kita, semakin laju kita bergerak berusaha mencapainya. Apa juga halangan dan rintangan pasti kita akan tempuhi dengan penuh semangat setiap hari.

Tak ada perkataan “down” dalam kamus hidup kita!

Bisnes Online Paling Ramai Jutawan

Itu sebabnya Tonewow mewujudkan satu peluang keusahawanan. Tahniah kepada anda yang dah baca sampai di sini. Jika belum join boleh mulakan di sini.

Inilah kerja sekali untung berkali-kali, memang syok…!

Bukan saja, bukan hanya beri anda peluang buat duit, tetapi memberi anda peluang mendapat duit berkali-kali tanpa henti.

Resort dengan kolam renang

“Ini Cara saya buat duit yang anda boleh TIRU!”

Salam sejahtera ini cerita Puan Kurniawati yang berasal dari Indonesia yang bergerak aktif mempromosikan Simkad Tonewow sehingga berjaya menjana pendapatan pasif sehingga RM8,000 setiap bulan.

Di sini kami kongsikan tips-tips online, bagaimana dia menjual simkad Tonewow ini secara online.

Berpengalaman jenjual simkad Tonewow ono lebih dari 5 tahun. Jadi banyak tips yang berguna dan berkesan dalam menjana pendapatan melalui peluang perniagaan simkad Tonewow ini TANPA keluar rumah, 100% online melalui facebook.

Melalui online sahaja, Puan Kurnia dapat menjual begitu banyak simkad setiap hari. Bagaimana puan Kurnia lakukan?P

Pertama, di manakah beliau mencari prospek dan pelanggan yang akan membeli simkad Tonewow?

Pertama sekali join sebanyak mungkin group iklan, jual beli atau bisnes di Facebook yang melebihi 100K ahli dan semestinya yang aktif dan b uat iklan sebanyak 3 kali sehari.

Buat iklan setiap pagi lebih kurang jam 7 pagi, jam 2 petang dan jam 8 malam. Buat iklan hanya kepada 10 group yang sama setiap hari dalam tempoh seminggu. Lihat perkembangannya… jika tiada response, beraleh ke group yang lain.

Jika ada pertanyaan kita jawab dengan menggunakan skrip melalui whatsapp. Biasanya skrip ni ada di sediakan oleh leader-leader (skrip yang dah terbukti berkesan!).

Bagaimana nak dapatkan skrip-skrip ini…!!!?

Semuanya telah disediakan oleh Tuan Hafidz jika anda menyertai group ini.

Related Post to Peluang Perniagaan Yang Berpotensi di Malaysia

Panduan Berniaga Di Shopee Percuma!

Posted at

Panduan berniaga di Shopee ini hanya percuma bagi anda yang masih tercari-cari idea perniagaan kecil dan otak masih beku tak tahu nak bisnes apa.... Read More

101 Idea Perniagaan Kecil Yang Boleh Jadi Perniagaan Besar

Posted at

101 idea perniagaan kecil yang boleh jadi perniagaan besar. Ikon bisnes Irfan Khairi pernah menulis ebook 101 idea perniagaan yang sangat membantu. Saya tidak... Read More

nak berniaga

Nak Berniaga Kena Keluarkan Tangan Dari Seluar!

Posted at

Nak berniaga? Bangunnnnn…!! Pada yang muda-muda BANGUN! Keluarkan tangan daripada seluar! DO YOU UNDERSTAND? Guys saya ni dah 11 tahu meniaga tau! Tonggang terbalik,... Read More

Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024?

Posted at

Ripple: Bolehkah XRP Mencapai $1 pada 2024? Token XRP Ripple telah menunjukkan tanda-tanda membina momentum selepas lonjakan kadar pendanaan dalam pasaran niaga hadapan menunjukkan... Read More

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar

Posted at

Cara Buat Duit Dengan Pemasaran Affiliate Sebenar – Pemasaran affiliate membantu anda buat duit dalam talian dengan mempromosikan produk dan perkhidmatan orang lain. Ia... Read More