HOME

Home » Cryptocurrency » Pengaruh Elon Musk Kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

Pengaruh Elon Musk Kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

Bagaimana Elon Musk Mempengaruhi Cryptocurrency: Pakar Memberi Respon

Elon Musk mempunyai kawalan yang mengagumkan terhadap harga dan penggunaan Crypto. Para profesional berpengalaman menjelaskan bagaimana Ketua Pegawai Eksekutif Tesla berjaya mengekalkan pengaruh besar terhadap pasaran Crypto.

Banyak yang mengagumi betapa mudahnya Dogefather yang diakui sendiri dapat mengubah kadar duit syiling dengan sendiri dan memprovokasi reaksi orang ramai yang tidak dijangka dengan catatan Twitter yang sederhana.

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Contoh tipikal adalah bagaimana tweet Musk baru-baru ini telah membantu Dogecoin google mencari jumlah Bitcoin yang lebih banyak dan hampir menggandakan harga Dogecoin. Walaupun ini telah meningkatkan minat kripto arus perdana, ia juga menimbulkan kecurigaan mengenai apakah usaha Musk ditujukan untuk mengalihkan perhatian dari Bitcoin dan ke Dogecoin.

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Kemas kini Utama:

Dogecoin mengatasi Bitcoin dalam populariti dan mempromosikan kesedaran Crypto umum (Altcoin)
Tesla menuduh perlombongan Bitcoin meningkatkan penggunaan bahan bakar fosil
Pakar percaya tingkah laku kontroversi Elon Musk adalah untuk kepentingan peribadi
Terdapat aspek positif dan negatif mengenai kesan Elon Musk
Kedudukan Tesla di Bitcoin akan membantu meningkatkan penggunaan tenaga boleh diperbaharui.

Menyalahkan perlombongan Bitcoin kerana penggunaan bahan bakar fosil yang berlebihan, Tesla telah memutuskan untuk berhenti menerima pembayaran Bitcoin, menyebabkan penurunan besar dalam modal pasaran umum.

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Ketua Pegawai Eksekutif InsideChains, Christina Dolan, menunjukkan bahawa Musk mempunyai pegangan emosi yang kuat terhadap Cryptocurrency. Dia percaya bahawa sejak Musk memperoleh keuntungan yang besar dari penjualan Bitcoin, usaha barunya dihitung dan bertujuan untuk mendapatkan perhatian yang sama bagi Dogecoin, yang memperluas peluangnya untuk memperoleh keuntungan serupa.

Menurut Denelle Dixon, Ketua Pegawai Eksekutif Stella Development Foundation, pengaruh Musk terhadap Crypto mempunyai kebaikan dan keburukan. Walaupun publisiti baik untuk Cryptocurrency, usaha Musk ketika ini membuat para pelabur berpendapat bahawa Cryptocurrency tidak dapat diramalkan untuk penonton sahaja.

Presiden Ava Labs John Wu percaya bahawa ekosistem Bitcoin mesti membuat pembetulan tertentu, dengan mengingat kesejahteraan persekitaran, dan Elon Musk mendorong kempen itu.

Pengasas bersama Giving Block, Alex Wilson, mengatakan bahawa kuasa Elon Musk ke atas Crypto adalah jangka pendek dan tidak akan bertahan dalam menghadapi faktor lain. Dia terus mengatakan bahawa tweet Musk saat ini bukan satu-satunya penentu di ruang Crypto.

Wes Levitt, Ketua Strategi di Theta Labs, mengatakan kesan besar dari “tweet eran” Musk pada Cryptocurrency menimbulkan kebimbangan mengenai kemantapan pasaran Crypto. Dia menambahkan bahawa tahun 2021 mungkin merupakan tahun yang lebih baik untuk Cryptocurrency, tetapi penglibatan Musk dalam Dogecoin tidak memberikan hasil yang baik. Levitt mencadangkan agar peminat Crypto membuat keputusan pelaburan berdasarkan fakta pasaran dan mengelakkan memberikan begitu banyak kuasa penentu kepada satu orang, seperti dalam kes Elon Musk.

Adakah anda fikir Elon Musk akan terus menguasai Cryptocurrency? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Apa itu Bitcoin?
Langkah mudah melabur pasaran saham
Cara menyimpan Bitcoin dengan selamat
Mengapa melabur dalam Bitcoin?
Bisnes Aiskrim
Bisnes tudung

Daftar menggunakan link ini dan anda akan menerima Bitcoin bernilai RM25.00 apabila anda memasukkan wang ke dalam wallet Luno anda dan membeli atau menjual Bitcoin dengan nilai RM250.

Tags :

No comment for Pengaruh Elon Musk Kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post to Pengaruh Elon Musk Kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency

Posted at

4 Cara Melabur Dengan Bijak Dalam Cryptocurrency. Perkara terburuk yang boleh anda lakukan ialah memasukkan wang anda ke dalam pilihan yang tidak anda ketahui... Read More

Rally Dogecoin 1000 Peratus

Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan!

Posted at

Rally Dogecoin 1000 Peratus? Penganalisis Crypto Mengatakan Corak Mencerminkan DOGE Dari Breakout April Pakar strategi dan pedagang crypto teratas mengatakan bahawa dalam jangkaan kemungkinan... Read More

Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?

Adakah Altcoin Shiba Inu Akan Mencecah 1 Dollar?

Posted at

Adakah duit syiling Shiba Inu akan mencecah $ 1? Analisis pakar sebagai token SURGES sebanyak 264% – SHIBA INU telah meningkat lebih daripada 264.9... Read More

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto?

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto?

Posted at

Bagaimana untuk bertahan dalam pasaran crypto – Adakah cryptocurrency akan mendominasi dunia? Anda mungkin boleh mengatakan sesuatu seperti itu. Mungkin tidak dalam pengertian dystopian,... Read More

6 Perkara Yang Perlu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency

6 Perkara Yang Anda Perlu Tahu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency

Posted at

6 Perkara Yang Perlu Sebelum Melabur Dalam Cryptocurrency – Pelaburan cryptocurrency dilihat sebagai salah satu strategi yang paling menguntungkan pada tahun 2021. Oleh kerana... Read More