HOME
Home » Cryptocurrency » Pengaruh Elon Musk Kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

Pengaruh Elon Musk Kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

Posted at | Categorised in Cryptocurrency

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

Bagaimana Elon Musk Mempengaruhi Cryptocurrency: Pakar Memberi Respon

Elon Musk mempunyai kawalan yang mengagumkan terhadap harga dan penggunaan Crypto. Para profesional berpengalaman menjelaskan bagaimana Ketua Pegawai Eksekutif Tesla berjaya mengekalkan pengaruh besar terhadap pasaran Crypto.

Banyak yang mengagumi betapa mudahnya Dogefather yang diakui sendiri dapat mengubah kadar duit syiling dengan sendiri dan memprovokasi reaksi orang ramai yang tidak dijangka dengan catatan Twitter yang sederhana.

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Contoh tipikal adalah bagaimana tweet Musk baru-baru ini telah membantu Dogecoin google mencari jumlah Bitcoin yang lebih banyak dan hampir menggandakan harga Dogecoin. Walaupun ini telah meningkatkan minat kripto arus perdana, ia juga menimbulkan kecurigaan mengenai apakah usaha Musk ditujukan untuk mengalihkan perhatian dari Bitcoin dan ke Dogecoin.

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Kemas kini Utama:

Dogecoin mengatasi Bitcoin dalam populariti dan mempromosikan kesedaran Crypto umum (Altcoin)
Tesla menuduh perlombongan Bitcoin meningkatkan penggunaan bahan bakar fosil
Pakar percaya tingkah laku kontroversi Elon Musk adalah untuk kepentingan peribadi
Terdapat aspek positif dan negatif mengenai kesan Elon Musk
Kedudukan Tesla di Bitcoin akan membantu meningkatkan penggunaan tenaga boleh diperbaharui.

Menyalahkan perlombongan Bitcoin kerana penggunaan bahan bakar fosil yang berlebihan, Tesla telah memutuskan untuk berhenti menerima pembayaran Bitcoin, menyebabkan penurunan besar dalam modal pasaran umum.

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Pengaruh Elon Musk kepada Pasaran Cryptocurrency

Ketua Pegawai Eksekutif InsideChains, Christina Dolan, menunjukkan bahawa Musk mempunyai pegangan emosi yang kuat terhadap Cryptocurrency. Dia percaya bahawa sejak Musk memperoleh keuntungan yang besar dari penjualan Bitcoin, usaha barunya dihitung dan bertujuan untuk mendapatkan perhatian yang sama bagi Dogecoin, yang memperluas peluangnya untuk memperoleh keuntungan serupa.

Menurut Denelle Dixon, Ketua Pegawai Eksekutif Stella Development Foundation, pengaruh Musk terhadap Crypto mempunyai kebaikan dan keburukan. Walaupun publisiti baik untuk Cryptocurrency, usaha Musk ketika ini membuat para pelabur berpendapat bahawa Cryptocurrency tidak dapat diramalkan untuk penonton sahaja.

Presiden Ava Labs John Wu percaya bahawa ekosistem Bitcoin mesti membuat pembetulan tertentu, dengan mengingat kesejahteraan persekitaran, dan Elon Musk mendorong kempen itu.

Pengasas bersama Giving Block, Alex Wilson, mengatakan bahawa kuasa Elon Musk ke atas Crypto adalah jangka pendek dan tidak akan bertahan dalam menghadapi faktor lain. Dia terus mengatakan bahawa tweet Musk saat ini bukan satu-satunya penentu di ruang Crypto.

Wes Levitt, Ketua Strategi di Theta Labs, mengatakan kesan besar dari “tweet eran” Musk pada Cryptocurrency menimbulkan kebimbangan mengenai kemantapan pasaran Crypto. Dia menambahkan bahawa tahun 2021 mungkin merupakan tahun yang lebih baik untuk Cryptocurrency, tetapi penglibatan Musk dalam Dogecoin tidak memberikan hasil yang baik. Levitt mencadangkan agar peminat Crypto membuat keputusan pelaburan berdasarkan fakta pasaran dan mengelakkan memberikan begitu banyak kuasa penentu kepada satu orang, seperti dalam kes Elon Musk.

Adakah anda fikir Elon Musk akan terus menguasai Cryptocurrency? Beritahu kami dalam komen di bawah.

Apa itu Bitcoin?
Langkah mudah melabur pasaran saham
Cara menyimpan Bitcoin dengan selamat
Mengapa melabur dalam Bitcoin?
Bisnes Aiskrim
Bisnes tudung

Tags :

Related Post to Pengaruh Elon Musk Kepada Pasaran Cryptocurrency : Bagaimana Dia Melakukannya?

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Billionaire DEDAHKAN XRP Akan Meroket Pada 2022

Posted at

Tahun 2021 adalah hebat untuk Ripple XRP. Apabila coin itu bergelut dengan tuntutan mahkamah, ia juga mendapat pengiktirafan di seluruh dunia, perkongsian dengan ratusan... Read More

Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022

Posted at

10 Sebab Kenapa Anda Perlu Membeli Dogecoin Berbanding Shiba Inu Pada 2022. Pelaburan sudah menjadikan beberapa jenis binatang sebagai lambang dalam beberapa tahun kebelakangan... Read More

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022

Posted at

5 Idea Perniagaan Cryptocurrency Yang Menguntungkan Untuk Dicuba Pada 2022. Idea perniagaan mata wang kripto ini akan terbukti menguntungkan usahawan pada tahun 2022. Konsep... Read More

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency

Posted at

Kebenaran Tentang Buat Duit Dengan Cryptocurrency! Wang membuat dunia berputar. Dan anda perlu melakukan penyelidikan anda sendiri apabila melibatkan pelaburan. Menguruskan kewangan kita sendiri... Read More

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno

Bagaimana Nak Buat Pembelian Pertama Bitcoin Anda Dengan Luno?

Posted at

Bagaimana nak buat pembelian pertama Bitcoin anda dengan Luno? Jadi, anda telah memerhatikan carta mata wang kripto, dan melihat kenaikan yang tidak berkesudahan (dengan... Read More